Oktober 2007 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door sofieke, 24 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kijk, mijn verbaasde smurfje:

    [​IMG]

    Ik vind het zo'n scheetje. Er staan ook nieuwe foto's in mijn album!

    @irene: vervelend dat het voeden pijn doet. Ik had dat in het begin ook, maar nu totaal niet meer. Ik zou een lactatiedeskundige inschakelen als ik jou was. Zo zonde als je het nu zou opgeven, terwijl het echt geen pijn hoeft te doen!
    Je redt het wel alleen hoor! Ik vond het ook erg dat Jeroen moest gaan werken, hij heeft nl nog steeds zijn 5 dagen niet opgenomen. Daar heeft hij het te druk voor op het werk :( . Maar het is ook best lekker om in je eentje met de baby te tutten.
     
  2. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Goedeavond dames,

    Iedereen bedankt voor de goede woordjes dat doet me echt goed.
    Ja ik pas op mezelf daarom lig ik ook sávonds om 9 uur in bed.
    Vandaag heeft decco geslapen van 11 tot half 2 ( 10 uur voedingen gehad ) 4 uur voeding gehad en geslapen tot half 6 nu om 7 uur voeding gehad en ik hoop dat hij even slaapt. Om 22 uur ga ik een fles geven en dan hoop ik dat hij even een paar uurtjes slaapt kan ik ook een aantal uur slapen.

    Decco ligt te gespannen en is instabiel wist de fysio te vertellen. Hij valt en rolt steeds om en daarom kan hij niet ontspannen slapen. Hij schrikt daarom ook steeds. Doet veel moeite om zijn lichaam op 1 plek te houden door zijn spieren aan te spannen. Daardoor wordt hij weer heel gespannen en onrustig. volgende week weer terug a de fysio.
    Moet elke dag oefeningen doen met decco zodat hij zich gaat ontspannen meer. Hoop dat het helpt.

    Morgen na het cb ben benieuwd

    Nynke heerlijk dat het met de fles lukt. Maar 40 cc is dat niet weinig ? Decco drinkt 100 cc gekolfde melk.

    Pijnelijke tepels ? weet niet meer wie maar de kraamhulp heeft mij geleerd steeds na het voeden een druppel BV uit je tepel te halen en deze uit te smeren over je tepel.

    Maartje wat heerlijk een lach daar kan je zo van genieten. mooie foto's.

    Missyess *smelt*

    nijnie bedankt voor de maris update. Hoop dat ze vlug na huis mag.

    Xenas decco krijgt BV en 2 flesvoedingen 120cc 1 fles voor de nacht ( als ik dat zelf redt ) en dan slaapt hij 5 a 6 uur. Nu weet ik niet of het komt door de voedingen of doordat hij zo moe is van heel de wakker en huilen.

    En dan hier nog even een foto van grote broer met kleine broer
    [​IMG]
     
  3. Ik quote mezelf even!

    update...
    Het is nu half 9... en hij slaapt nog steeds! Dus al bijna 3 uur..(voeding om half 5 gehad..)
    Niet in zijn bedje maar bij ons in de huiskamer in een wipstoeltje..
    Kan het misschien te koud zijn in zijn kamertje?
    Hij wil namelijk sinds deze week niet meer zo in zijn bedje slapen..En het is natuurlijk ook kouder geworden buiten sinds deze week..

    Hebben jullie verwarming aanstaan in de babykamer?

    @missyess.. lekker smurfie! Had hij net gespuugd? aan zijn shirtje te zien haha!
     
  4. NiCa

    NiCa Bekend lid

    @ dyon krijgt 6x 130 en 1 schepje nutrilon standaard/3schepjes forte
    @ wij gebruiken neutral over andee kunnen we niet
    @ liesje ik hoop echt dat het allemaal goed komt met jou en als je het echt niet vertrouwd gelijk aan de bel trekken meis!
    @ alle mama's die het soms moeilijk hebben een extra cyerknufffffff

    liefs nica
     
  5. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    @ Xenas: wij hebben zo een termometer in de vorm van een waterlelie die we gebruiken voor z'n badje. Maar deze is ook te gebruiken voor de kamertemperatuur, daarom ligt die steeds in Jelle zijn kamer, zo zien we altijd hoe warm (of koud) het er is. We houden het tussen 18,5 en 20,0 graden. Is het te warm, even raam open, is het te koud, dan even de verwarming aan. 'k Moet nu wel even zeggen dat we voorlopig nog een appartement huren, dus de temperatuur blijft hier wel redelijk constant dan gedurende de nacht!
    Als je echt denkt dat het er te koud is, zou ik wel even de verwarming aan zetten, hoor, of hem gewoon dekken met een extra dekentje (en misschien een mutsje op, als ie dat wil)?!
     
  6. Andrea mv Ryan

    Andrea mv Ryan Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.052
    0
    0
    Groepsleidster kinderopvang
    Noord-Brabant
    Even snel:

    Liesje, ik hoop voor je dat de osteopaat voor jullie net zo veel kan betekenen als dat zij/hij voor ons heeft gedaan. Vince is vrijdag geweest en sindsdien gaat het al stukken beter met hem! Volgende week donderdag moeten we weer.
     
  7. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    @ Xenas: Ze raden in verband met wiegendood een kamertemperatuur van niet meer dan 18 graden aan. Onze meid had het juist steeds te warm, zij wilde juist daarom niet in haar wiegje, omdat ze die kruik bij haar veel te warm vond. Dus zij sliep al binnen een week zonder kruik, die gebruiken we nu alleen nog even om haar plekje te verwarmen en dan leggen we die helemaal bij haar voeteneind neer. Een mutsje heeft ze daardoor ook al steeds niet meer nodig. Dus ik zou ook even kijken of hij het juist niet te warm heeft. Als hij het te koud heeft zou ik niet de kamertemperatuur omhoog doen, maar gewoon goed kruiken bij hem leggen en eventueel een mutsje op en dikkere kleertjes aan.
    Hoop voor je dat je er achter komt wat het is.
     
  8. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    Xenas: dit heb ik gelezen op het internet wat betreft kamer temperatuur en of een kindje het koud heeft:

    Kleed je baby niet te warm
    Let op de combinatie kleding, beddengoed en kamertemperatuur. Een baby heeft het warm genoeg als zijn voetjes aangenaam aanvoelen. Zorg dat de temperatuur van de babykamer tussen de 16°C en 18°C is.

    Mij is altijd gezegd dat een kindje het beter iets te koud kan hebben dan te warm. (beste is natuurlijk precies de lekkerste temperatuur voor je kleine mannetje ;) )Bij te koud huilen ze en reageer je door hem iets te verwarmen. Als een kindje het te warm heeft is er meer kans op wiegendood en een kindje reageert veel minder snel met huilen als hij het te warm heeft.

    Ik heb geen kachel aan bij Gilian, het is er 17 of 18 graden. heb toevallig een babyfoon met thermometer dus kan hat altijd zien.

    groeten Diana
     
  9. ok dan!

    tnx weer voor de tips meiden!
    We hebben voor de voeding ff de verwarming aangezet
    en toen hij naar bed ging.. uitgedaan..
    het koelt vanzelf wel af!
    zeker ook omdat het een klein beetje tocht..
    door de kitranden!

    Wij leggen Jesse in zijn kleertjes in bed.. met een lakentje en dekentje..
    en soms heeft hij nog die wrap van de prenatal om zich..

    Als hij die wrap om heeft, dan leggen we de deken losjes op hem..
    en met het lakentje stoppen we hem toe..

    slaap lekker meiden..
    tot morgen..
    x
     
  10. Anne36

    Anne36 Bekend lid

    9 feb 2007
    506
    0
    0
    Field service enigeer
    Bergen op Zoom
    Ik probeer hier de temperatuur ook rond de 18 graden te houden op de slaapkamer, soms is het wat warmer. Wel merk ik als het te koud is dat ze niet in wil slapen, als het te warm is slaapt ze wel makkelijker in haar eigen bedje.

    Maartje, wist niet dat de ieten tegenwoordig zo multifunctioneel waren :)

    Ik heb in de beginfase van het BV geven wel pijn gehad, nu alleen als ze niet goed pakt. Ik zou dus inderdaad even de lactatiekundige aan haar jas trekken als het nog steeds pijnlijk is.

    Hier gaat het eigenlijk weer een beetje beter, de nachten worden dan wel niet langer, maar ze slaapt nu wat sneller in waardoor ik weer wat lnger tussen de voedingen kan slapen. Ook gaat het slapen nu wat beter sinds ze in haar kinderwagenbak op mijn bed staat. Het is voor mij erg pijnlijk om te lopen dus probeer zoveel mogelijk alles bij de hand te houden.

    Zijn er hier al over naar een grotere maat luiers of gebruiken jullie allemaal nog de newborns.
     
  11. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Missyess, wat een heerlijk koppie!

    Jotim, wat naar voor Decco dat hij zo gespannen ligt. Hopelijk helpen de oefeningen van de fysio gauw!
    Lieve foto!

    Xenas, heb je een idee hoe warm/koud het kamertje van Jesse is? Ik heb van de week een kamerthermometer gehaald (2 euro ;)) en die ligt nu op Mirte haar kamer. Het is er een graad of 17 gemiddeld. Ik heb de verwarming niet aanstaan. Met het raam open wordt het denk ik te koud, we hebben wel zo'n ventilatierooster boven het raam wat normaal open staat. Tenzij de wind erop staat, want dan wordt het toch best fris/koud.
    Laatst wel een slaapzakje gekocht, maar daar ligt ze nog niet in, omdat ik bang ben dat haar koppie nog niet groot genoeg is om niet in het ding te verdwijnen ;). Omdat ze zo onder de dekens uit kruipt, leek me zo koud. Maar gisteren heb ik haar temperatuur even gemeten en die was gewoon netjes.

    Diaan, als ik dat van die voetjes lees dan heeft Mirte het vaak te koud... Hoewel haar nekje wel gewoon ok aanvoelt dan...

    Anne, wat fijn dat Yessie nu wat sneller in slaap valt zodat jij ook wat meer slaap krijgt! Hier nog steeds de newborn luiers (maatje 1 dus), ik heb laatst maat 2 geprobeerd van pampers, de gewone niet van die newborn dingen. Het kon wel, maar ze zijn toch nog wat aan de grote kant. Maar elke keer als het pak maat 1 leeg is twijfel ik of ik nog nieuw zal halen of toch maar niet...


    Mirte heeft vannacht weer een uur of 6 geslapen achter elkaar. Best lekker. Ik vind het wel grappig dat ze al een soort van ritme heeft. Na de late voeding meldt ze zich vaak 6 uur later en de rest van de dag zit er ongeveer 4 uur tussen de voedingen. Soms is het even rekenen of ik op 5 of 6 voedingen uit ga komen op een dag. Ze heeft nog geen vaste tijden waarop ze zich meldt, maar de tijd ertussen is wel redelijk regelmatig.
    Gisteren heeft ze veel gehuild en heb ik haar vaak uit haar bedje gehaald. Ik ga vandaag toch weer proberen om haar dan maar even wat langer te laten huilen, want vaak valt ze dan toch in slaap.
    Het klinkt alleen zo naar...
    Morgen na-controle bij de VK. Wel raar hoor, je komt er bijna een jaar lang met regelmaat en dan ineens is het voorbij. Voelt toch wel een beetje als afscheid.

    Ik ga mn was even ophangen, moet ook gebeuren ;)
     
  12. jetteke

    jetteke Bekend lid

    21 apr 2006
    989
    0
    0
    overijssel
    Wij hebben het ook rond de 17- 18 graden op de slaapkamer. Vinden wij zelf ook prettig. Wij hebben ook een babyfoon waar de temperatuur op staat.
    Jarno slaat alleen altijd de dekens af en heeft daardoor altijd koude handen. De rest van zn lichaampje is wel warm. Ik voel meestal ook zn nekje en soms temperatuur ik hem.
    Ik vind het alleen niet zo fijn dat de dekens er vaak totaal af liggen. Ik wil een slaapzakje gaan gebruiken, een combi sleeper. Ik heb daarom een abonnement op de ouders van nu genomen. Dan betaal je 30 euro bij voor de combi sleep. Is in totaal goedkoper dan het ding kopen bij de prenatal.

    Ik gebruik weer newborn nummer 1. Had al wel nummer 2 gebruikt maar daar plaste Jarno doorheen (bovenlangs). Waarschijnlijk omdat de luier bovenaan niet strak genoeg zat. Ik heb dus gisteren maar weer nummer 1 gehaald. Moet ook nog kunnen want hij is nog geen 5 kilo....
     
  13. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Bij ons staat de kachel aan op de babykamer en als we gaan slapen draaien we de thermostaat op 18. Het is bij ons dus wel warmer als we haar in bed leggen. Een kruik gebruiken we al heel lang niet. Ze is van zichzelf al vrij warm. (zal het restje kamelenbloed van mijn man wel zijn ;) )

    Omdat ze bij ons steeds boven de dekens uit zwemt zat ik ook te denken aan een combi sleeper.

    Vraagje: ik moet zo Wes naar Schiphol brengen om 12.00 uur maar eigenlijk moet ze dan eten. Kan ik haar dan wakker maken zometeen en dan weggaan. Of beter daarna?
     
  14. Dank jullie voor de opbeurende woorden. Ik ga m'n best doen volgende week.

    @ anne: wij zijn al meteen overgestapt van de newborn 1 naar 2. Hebben alleen het pak gebruikt wat we gratis hadden gekregen in de doos. Nu is Wietze ookal een flinke vent dus was geen probleem.

    @ irene: hier ook soms nog pijn aan m'n tepels. Alleen tijdens het aanhappen. Daarna is het over. Ik moet wel goed opletten dat Wietze goed aanhapt. Soms heeft ie teveel haast en dan pakt ie 'm net niet goed in z'n mond. Snel loshalen en opnieuw aanleggen dus. Gelukkig houdt ie 'm wel goed vast (hij valt er gewoon mee in slaap en da's dan ook weer niet handig). Nu ik voldoende melk heb en nog wat uit m'n tepel kan persen na het voeden scheelt dat enorm met de gevoeligheid van m'n tepels na het voeden. (Had ik meer last van dan tijdens het voeden).

    Wat betreft de kamertemeratuur. Wij hebben Wietze nu in een slaapzakje liggen. Een winteruitvoering (de mouwtjes hebben we er niet aanzitten). Wietze kroop steeds onder de dekens uit en dat vond ik toch echt te koud, zeker met die paar dagen nachtvorst. Overdag staat de verwarming net een tandje open om de kou eraf te houden. Wietze is nu prima warm in z'n nekje, hij heeft wel koude handjes en wangen maar volgens de kraamverzorgster was dat geen probleem.
    (Wat betreft het dragen van een mutsje binnen: dit werd ons 'verboden' door de kraamverzorgster. Een koud bolletje is niet erg, als het nekje maar lekker warm is. Een kindje kan anders z'n extra warmte niet kwijt en kan het dan te warm krijgen als hij goed onder de dekens ligt.)

    Nu snel even aan de strijk. Tot op heden gaat het goed vandaag. Diederik is naar z'n werk en Wietze ligt alweer te slapen na 10 minuten mopperen en jammeren in z'n bedje (weet nu eindelijk dat het voor hem erbij hoort en maak me dan ook geen zorgen dat er iets aan de hand is).

    Iedereen een fijne dag.

    Liefs Silvie
     
  15. @ evaatje: ik zou gewoon proberen d'r wakker te maken voor een voeding (doe ik ook bij Wietze als ik wegmoet en dus niet kan voeden)
     
  16. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    PFFFFFFFFFFFFFFFF

    ik moet echt even bijkomen. N iet van mijn kleine baby maar van mijn zoontje van 3.

    Hij had vanmorgen een vriendje van de peuterzaal te spelen. Zijn moeder was ook mee.....
    Wat een stel ongeleide projectielen zeg.........
    Ze braken nog net niet de tent af maar wat een drukte zeg.

    HEt jongetje was erg pittig maar Rowin was zo dwars als ik weet niet wat.
    Schreeuwen, boos zijn, soms zelf slaan maar vooral razend als zijn vriendje aan zijn speelgoed kwam. Op school gaat het geweldig tussen deze twee maar nu moest ik alleen maar Rowin corrigeren.

    Heeft iemand tips over hoe ik dit moet aanpakken, want het zijn beste vrienden maar versterken elkaar extreem in negatief gedrag.

    Een paar weken geleden speelde Rowin bij dit vriendje en waren de rollen omgedraaid. rowin poeslief en het vriendje zo dwars als Rowin nu was.

    Tips?

    groeten Diana, die een beetje afgedraaid is van anderhald uur twee gillende peuters in bedwang houden. :(
     
  17. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    de moeder van het vriendje was geen ongeleid projectiel hoor, we hadden samen onze handen vol om die jochies tot bedaren te krijgen.
     
  18. Waar heb je die gekocht? :)
     
  19. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Astrid: grappig dat Nathan zo'n vlek heeft. Je hoort het toch niet vaak.

    @Maartje: fijn te lezen dat het weer goed gaat met je. Hoe staat het met de plannen voor een zorgboerderij? Leuke foto's trouwens.

    @Evaatje: die pukkeltjes verdwijnen vaak na zo 2a3 weken.

    @Nijnie: nu al een dramaqueen? Dat beloofd nog wat. ;) Hier heeft Marijn ook een ritme niet qua tijd maar wel qua slapen en wakker zijn.

    @Misyess: wat een heerlijk meisje heb je.

    @Jotim: ik hoop dat de oefeningen van de fysio helpen en Decco snel wat kan ontspannen. En blijf goed op jezelf letten hoor. Leuke foto van je beide zonen.
    Die 40cc was om even uit te proberen. Ik durfde niet meer te kolven omdat ik niet wist of Marijn de fles zou pakken.

    @Xenas: hier staat geen verwarming aan maar ik warm s'avonds zijn bedje wel voor met een kruik.

    @Anne: fijn dat het iets beter gaat. Ik gebruik nu mt 2 luiers van het kruitvat. Deze zitten net wat beter als mt 1.

    @Diaan; ik ben bang dat je weinig tegen dit gedrag kan doen. Een drie jarige kan nog slecht delen en alles is van hem. Je kan proberen ze allebei apart te laten spelen maar dit werkt vaker niet als wel.
    Dat Rowin thuis dwarser is als bij een vriendje is logisch(helaas) hij voelt zich veilig bij jou. Succes ermee.

    Ik heb vandaag weer gekolfd. Zo'n 125 cc en hij dronk het weer prima weg, daarna zelf nog even aan de borst gedronken. Ik ben blij dat Marijn de fles zo goed pakt, kan ik ook weer naar de kapper en mee met het teamuitje.
    Verder alles goed hier. Tot later.
     
  20. evaatje

    evaatje Bekend lid

    23 feb 2007
    872
    0
    0
    Zo mannetje naar Schiphol gebracht en nu dus een week helemaal alleen. Vind het erg ongezellig.

    Heb haar inderdaad maar wakker gemaakt om te voeden. Ze ligt nog steeds lekker te slapen in de maxi cosi.

    Heb net ook maar maat 2 van het kruidvat gehaald, ben benieuwd of ze beter zitten.

    Missyess: jullie dochter heeft al net zo'n lekker donker koppie als die van ons. Leuk hoor!
     

Deel Deze Pagina