Mijn Verhaal

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Yaya1, 21 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    Hoi,

    Ik wil hier nu toch maar eens mijn verhaal vertellen. Misschien wel als een soort uitlaatklep. Ben er (misschien wel veel te) veel mee bezig, en hopelijk krijg ik met het vertellen wel wat "rust".

    Ik ben nu net 34 jaar en sinds dec 2006 ben ik van de pil. Eigenlijk direkt een nette cyclus en dat is zo gebleven, (tussen 28 en 35 dagen)
    Sinds april zijn we bezig voor een eerste kindje, en ik merkte aan mezelf dat je -als je eenmaal de stap hebt gezet- dan eigenlijk het liefts ook wel direkt zwanger zou willen zijn, ook al weet ik verstandelijk heel goed dat het wel even kan duren.
    Na een paar maanden ben ik ovulatietesten gaan gebruiken en ik kreeg altijd netjes een positieve test. Na een half jaar ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg direkt een verwijsbrief voor de gyn ivm mijn leeftijd. Aan de ene kant is dat fijn(niet lang wachten) aan de andere kant is het frustrerend (zo oud voel ik me toch niet!). De afspraak bij de gyn werd gemaakt voor 14 nov. Die maand ben ik begonnen met temperaturen-wat ik overigens erg belastend vind, van het moment dat je opstaat ben je ermee bezig. De afspaak is goed gegaan en komende maand gaan ze mijn eisprong volgen met echo's, en direkt een samenlevingstest. Mijn man moet ook wat inleveren. Ik mag dus zeker niet klagen, ik hoef niet lang te wachten voor afspraken en we zijn nog helemaal niet zo lang bezig vergeleken met anderen. En toch.... duurt het me te lang. Het voelt ook een beetje als falen.
    Als ik naar mijn temp.kaartje kijk zie ik na mijn positieve ovulatietest 2 dagen een temperatuurstijging en daarna gaat het omlaag en weer omhoog, en 3 dagen voor mijn NOD zakt hij tot het gemiddelde. Ikzelf heb dus al weer allerlei gedachten: "ik heb wel een ei, maar geen sprong of het kan niet goed nestelen" Kunnen ze iets doen om dat te verbeteren? Van alles gaat er door mijn hoofd. Tijdens mijn werk 5dagen/week heb ik genoeg afleiding, maar de rest van de tijd heb ik het af en toe moeilijk.

    Tjonge het is echt een heel verhaal geworden. ff kunnen luchten!
     
  2. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    Ik wil er toch nog wel even aan toevoegen dat ik het ook allemaal wel kan relativeren en dat ik heus wel besef dat ik eigenlijk niet mag klagen vergeleken met anderen hier op het forum. Maar bij werkt het van me afschrijven altijd wel goed, anders blijft het zo "malen"in mijn hoofd....
     
  3. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    Morgen moet mijn man naar het ziekenhuis om wat in te leveren.
    Weet iemand wanneer je daarvan de uitslag krijgt?
    Ik vind het wel heel spannend!
     
  4. manuelah

    manuelah Lid

    18 nov 2007
    78
    0
    0
    meeden
    hoi hoi wij hebben dat ook een keer gedaan en volgens mij kregen we dat direct dezelfde dag nog te horen we moesten in de wachtkamer even wachten.

    Maar meschien dat het niet altijd zo gaat.
    Maar zo is het bij ons gegaan
     
  5. Peppep

    Peppep Actief lid

    11 nov 2007
    321
    0
    0
    yaya, tuurlijk wil je het van je afschrijven. Hoop dat het snel mag lukken bij jullie want wachten is inderdaad niet leuk als je het zo graag wilt.

    Wij kregen toen de spermauitslag ook vlak er na, op dezelfde dag meen ik.

    Succes in de molen, wij zijn er ook weer in gestapt..genoeg geprutst ;)
     
  6. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    Mijn man heeft zijn sperma weggebracht, we krijgen we uitslag pas bij ons volgende bezoek aan de gyn.
    Ik heb op 3 december de eerste echo om mijn ei te vinden/bekijken, en daarna hoor ik wanneer de volgende echo zal zijn in die week.
    Is het verstandig om iemand mee te nemen? maw is het pijnlijk? lijkt me eigenlijk niet.
     
  7. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Nee het is niet pijnlijk. Ik vond het in het begin wel prettig als mijn man erbij was. Maar niet voor de pijn. Meer voor de info die we dan eventueel kregen. 2 onthouden toch meer als 1. (nou komt het over alsof we hartstikke dom zijn, maar soms loopt je hoofd zo over en dan vergeet je de helft)
     
  8. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    Hier even een update:
    Maandag de eerste echo, kijken waar mijn ei zich bevindt.
    Ik denk dat ik ook maar ov testen ga gebruiken, eens kijken of ze nu weer positief zijn en wat er bij de echo gezien gaat worden.

    Nog iets anders waar ik me eergisteren echt dood aan irriteerde:
    Twee vrouwen, 1 met 3 kinderen, andere 3e op komst.
    Zeggen tegen elkaar: de eerste is vanzelfsprekend, de tweede maak je je al meer zorgen en bij de derde hoop je alleen dat het helemaal gezond is.

    Ik wilde bijna zeggen dat ik de eerste ook niet vanzelfsprekend vind!
    Maar dat heb ik toch maar niet gedaan, had niet zo'n zin om van alles uit te leggen. Wat vinden jullie daar nou van ?
     
  9. mommy to be

    mommy to be Bekend lid

    4 dec 2006
    549
    0
    0
    hoi yaya
    ik wil je even succes wensen met alles wat komen gaat, ik hoop dat alles goed is bij jullie en dat jullie snel een beebje krijgen.
    ik weet uit eigen ervaring ook hoe kl*te dat wachten is, ben zelf in juli 2006 gestopt met de pil en nu aan het wachten tot februari. als het goed is krijgen wij dan onze eerste ivf/icsi poging.
    weet dat je niet alleen bent en schrijf lekker alles op hier wat je dwars zit.
    hier op het forum krijg je zoveel steun van iedereen dat maakt al een hoop goed.

    succes voor maandag!
    kuzz
     
  10. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    Succes!
     
  11. Yaya1

    Yaya1 Lid

    17 jul 2007
    94
    0
    0
    de follikelecho is vandaag geweest, rechts 13mm, links 9mm. woensdag terug voor de volgende echo. ben benieuwd hoe het gaat lopen!
     

Deel Deze Pagina