Geen interesse in fiets

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door cowgirl80, 21 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.529
    6.220
    113
    zuid-holland zuid
    Mijn zoontje van 3,5 wil niet op zijn fiets. Hij heeft een fiets met zijwieltjes, maar hij komt hier niet lekker op vooruit. Hij heeft moeite met wegrijden, hij rijdt heel langzaam en valt steeds stil. Hij baalt er een beetje van dat het moeizaam gaat, hij heeft geen geduld om te oefenen al maken we er een feestje van.
    Helaas wonen in onze straat een paar jongens van zijn leeftijd die echt natuurtalentjes zijn en al voor hun derde zonder zijwieltjes fietsten... Mijn zoontje knapt hier nogal op af, hij wil niet met z'n fiets naar buiten als de buurkindjes aan het crossen zijn.

    Wat zal ik nu doen? Druk leggen op oefenen werkt natuurlijk averechts... Ik probeer hem nu een beetje om te kopen met een film kijken als hij een stukje gefietst heeft.... Maar dat lijkt me ook niet echt de manier.... Ik ben bang dat als ik het helemaal op z'n beloop laat hij nooit gaat fietsen...
     
  2. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Gelukkig hebben we geen wet in Nederland die je verplicht voor je 4e te moeten fietsen ;)

    Als hij het niet leuk vind zou ik t voorlopig even laten rusten. Tot hij meer interesse toont. Heeft hij een loopfietsje?
     
  3. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Precies, lekker belangrijk zeg!

    Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen tijd en wijle, alleen moeten ze anno nu alles zo zo snel.
     
  4. Storm

    Storm Niet meer actief

    Mijn zoontje is nog iets jonger maar heeft ook geen interesse in de fiets met trappers. En hij kan het prima, heeft meer power in de benen dan zijn grote broer, maar vind er niks aan. Hij racet veel liever op zijn loopfiets. Ik probeer het af en toe, en verder laat ik hem lekker zijn gang gaan.
     
  5. kimke77

    kimke77 Bekend lid

    24 feb 2009
    526
    0
    0
    Heeft hij een loopfietsje? Dat is nl de ideale manier om te leren fietsen zonder zijwieltjes. Daar kan hij zelfvertrouwen opdoen. En wat anderen ook zeggen: het komt wel, laat het hem maar lekker in zijn eigen tempo doen. 3,5 jaar is nog jong hoor!
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Dit is het verhaal van mijn zoon ;)

    Hij heeft nooit op een fiets met zijwielen gefietst, we hebben zijn fiets vrijwel nieuw op mp gezet. Ik was een tijdje bang dat hij niet begreep hoe die moest trappen, want op zijn loopfiets ging het prima.

    En toen, op 1 dag, ging hij op een 16inch fiets zonder zijwielen zitten, en fietste zo weg! Echt in 1X
    Zijn zussen die wel vanaf 2,5 met zijwielen fietsen zijn nog steeds niet goed stabiel op 2 wielen.

    Dus mijn tip: geef hem een loopfiets, en haal die zijwieltjes maar eraf ;)
     
  7. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Haha Adi, prachtig! Volgens mij sta je dan even verbaasd te kijken of niet?
     
  8. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Hier ook een 'late fietser'. Zoon is al 5 en kan het nog niet. Het jammere is dat hij niet wil met zij wieltjes (voelt zich te groot) en echt niet kan zonder. Hij vind het moeilijk en wil daarom niet oefenen. Om dezelfde reden wil hij niet naar zwemles. 'Dan moet ik allemaal moeilijke dingen doen'. En zo gaat het met alles wat hem moeite kost :(

    Af en toe wil hij wel een stukje oefenen. Helaas breek ik dan haast mijn rug omdat ik dat fietsje zonder wieltjes stevig vast moet blijven houden en tegelijk mee rennen (snelheid is het probleem niet helaas).

    Loopfietsje vind ik wel een goede tussenstap maar...
    Bestaan er loopfietsjes voor jongens die tegen de 1.16 meter lopen?
     
  9. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Hihi. Klopt hoor. Maar ik zou het wel verrekte handig vinden als hij met de fiets naar school kan. Nu moet ik met baby in de wandelwagen en moet hij lopen. En daar heeft ie s middags heel erg geen zin in. Gevolg is dus altijd gezeur. En als baby straks in het stoeltje voorop kan gaat het behoorlijk zwaar worden met ook nog es een grote kerel achterop.
     
  10. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Ik zou persoonlijk hem een loopfiets geven ipv eentje met zijwielen. Daar kunnen ze ook meer snelheid op maken en word het misschien leuker of interessanter. Ons zoontje van net 2 heeft een loopfiets en hij gaat als een speer op dat ding. Ik denk dat als hij er een met trappers zonder zijwielen krijgt, zou hij volgens mij zo weg fietsen.

    Maar het ligt er ook aan waar zijn interesses liggen. Ik heb 2 vriendenstellen met kindjes van bijna dezelfde leeftijd als ons zoontje en zij fietsen lang niet zo goed en vlot als ons zoontje. Dat komt omdat ons zoontje echt gek is op fietsen en dat ook de hele dag doet en kindjes van hun vinden het wel oké en lopen liever.

    Maar loopfiets zou ik zeker wel proberen.
     
  11. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.529
    6.220
    113
    zuid-holland zuid
    we hebben een loopfiets, maar deze vindt hij "voor baby's" want hij is van Thomas de Trein en Thomas ligt hopeloos uit de gratie. Op de loopfiets ging hij trouwens ook nooit harder dan stapvoets.
    Gisteren heeft hij een stukje gestept op een step bij opa en oma, daar was hij enthousiast over, dus misschien dan maar een step erbij.

    Ja misschien wil ik wel teveel en te snel hoor, maar ik doe nu ook alles lopend achter de kinderwagen en het had zo fijn geweest als mijn oudste dan mee ging met zn fietsje... want lopen gaat super traag. Ik heb ook wel een meerijdplankje maar mijn lijf trekt het nog niet om lange stukken de 2 mannen te duwen.
     
  12. Mrs Blossom

    Mrs Blossom Bekend lid

    12 jun 2013
    974
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik fietste pas met 7. Vond het voor die tijd gewoon niet interessant. Daarna zonder uitzondering jarenlang naar elke school gefietst (basis, middelbaar en daarna) en fiets nu zonder moeite tochten van 70 km. Met andere woorden: je zoontje is nog niet per definitie een slechte fietser voor altijd.

    Wat ik nog zat te denken voor je schoolbreng- en ophaaldilemma: misschien is een step een idee? Is sneller dan lopen, gemakkelijker denk ik ook om te leren en bevat wel het stukje evenwicht dat ook voor fietsen belangrijk is.
     
  13. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Huh echt? Dat een 3,5 jarige daar al zo mee bezig kan zijn. Mijn zoon van 4 zou zo'n loopfiets nog helemaal t einde vinden haha...

    Dat stapvoets was hier ook in t begin, maar na een tijdje kreeg m'n zoon meer vertrouwen en scheurde die over de straat.

    Maar je kind moet het gewoon leuk vinden. Als de interesse er niet is, dan gaat t ook niet lukken.
     
  14. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.351
    298
    83
    Kijk eens op de site hetzwartefietsenplan. Ik heb er nog nooit gekocht, maar ik zag een loopfiets van 18 inch.
     
  15. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.351
    298
    83
    Mijn dochter had ook moeite met haar driewieler en fiets met rijwielen. Dat had vooral met spierkracht te maken. Haar loopfiets vond ze wel leuk . Ik verwachtte dat ze lang zou doen over fietsen zonder rijwielen, maar 2 maanden na haar vierde verjaardag stapte ze op en fietste ze weg. We hebben slechts één middag geoefend. Ik zou me niet al te druk maken. Ieder kind doet alles op z'n eigen tempo. Hou het leuk.
     
  16. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Hier ook een meisje wat het allemaal wel best vond.

    Loopfietsje met 1 jaar, ze vond het ermee slepen interessanter.
    Driewieler op haar 2e verjaardag. Toen ging ze ineens het loopfietsje veelvuldig gebruiken.
    Nadat ze haar driewieler ruim 5 maanden had besloot ze er toch maar op te fietsen. Ze fietste een flink rondje en daarna kon dat ding de schuur in, ze wilde niet meer.
    Met haar derde verjaardag besloten we om maar geen fiets te kopen, die kreeg ze later. Gaat ze op haar driewieler….
    Zowel loopfietsje als driewieler zijn nog supermooi.

    Fiets met zijwieltjes keek ze nauwelijks naar om, ze wilde de zijwielen eraf, maar dat was te hoog gegrepen.
    Toen kregen we van de buren een grote loopfiets om te oefenen, kreeg ze een step en zo kon ze evenwicht oefenen.
    Rustig aan, niks geforceerd en ineens vroeg ze of ik de zijwielen van haar fiets wilde halen.
    Dat gedaan, na vijf minuten fietste ze zo goed als los, maar de dag erna weigerde ze weer.
    Dag daarna niet echt gedwongen, maar wel iets gepusht, nog geen twee minuten later fietste ze zo weg.
    En een week later stapte ze ook zelf op.

    Nog is het geen voor de lol fietser ;), maar ze kan het inmiddels wel.

    Maar ja, ook dat fietsje ziet er nog supergoed uit, terwijl ze binnenkort, als ze goed fietst, luistert en het wat volhoudt, toch echt toe is aan een 16inch fiets, want deze is eigenlijk al te klein.
     
  17. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Mijn dochter wilden absoluut niet fietsen. Weigerde het aan alle kanten (ja mijn oude driewieler, maar niet haar 12 inch fiets).

    Ze heeft zelf haar fiets aan haar broertje "gegeven" die er al heel dankbaar ruim een half jaar op fietst:D.

    Precies op haar 4de verjaardag zei ze: Mama, ik ben nu 4 jaar, en een grote meid, dus ik ga nu fietsen:$. Pakt haar fiets (wel met zijwieltjes) en fietst overal naar toe.
    Nu is het soms drama om haar bij mij achterop de fiets te krijgen;)
     
  18. adi

    adi Niet meer actief

    Koop een grotere loopfiets, na 3 mnd dagelijks oefenen zal ie ook kunnen fietsen.

    Wij waren overigens niet echt verbaasd, hij reed met zijn loopfiets het heuveltje af met zijn benen in de lucht, dus het evenwicht was geen probleem. Hij kon alleen de eerste weken niet zelf aanfietsen en stoppen.
     
  19. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Zou er niet direct bang voor zijn dat ie t nooit leert. Zal vanzelf wel komen, misschien idd opeens. Geen interesse (of misschien vind ie dat ie t nog niet goed genoeg kan), tja doe je weinig aan.
     
  20. Chaos

    Chaos Actief lid

    5 apr 2014
    269
    0
    0
    Fietsen met zijwieltjes heeft mijn dochter ook bijna niet gedaan, het lukte haar niet om weg te komen en het trappen ging te zwaar.

    Zijwieltjes eraf, paar keer oefenen en ze fietste zo weg.
    Wellicht toch de zijwieltjes eraf halen en gewoon proberen? Vind hij het leuk, lekker oefenen en zo niet dan komt het vanzelf wel.
     

Deel Deze Pagina