Papa, daar hangt iets...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kitty, 24 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Wij gaan elke dag met Lynn onder de douche of in bad.
    Ik heb er geen problemen mee en Lynn al helemaal niet. Die kijkt er echt niet raar van op.
    Tuurlijk is wat kuisheid op zijn plaats (in die zin dat ze niet te pas en te onpas ergens naakt gaat staan). Maar aan de andere kant...wat is er mis met een naakt lichaam?
    Ik denk dat als je er geheimzinnig mee omgaat, het juist een issue kan worden.

    Ik zou er kort en bondig mee omgaan, niet al te veel aandacht aan geven anders wordt het juist interessant
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Inderdaad, niet te moeilijk over doen. Da's papa's plasser en klaar is kees. Hoe geheimzinniger, hoe interessanter.
     
  3. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    hier ook zo
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Tja, als je man dat prettiger vindt...ik zou het thuis geen goed voorbeeld vinden in mijn gezin. Ik wil niet dat de kinderen hun kleren nat maken, dus mag papa hier in dat opzicht ook geen voorbeeld geven.

    Kuisheid betekent voor ons dat je je hele hebben en houden niet aan buitenstaanders laat zien. In huis is in huis, en daar gelden onze regels.
     
  5. Maud77

    Maud77 Fanatiek lid

    27 aug 2007
    2.193
    0
    0
    Maastricht
    Vind ik ook.'
    Ik schaam me niet voor mijn lichaam en als Fenneke straks vragen heeft krijgt ze ook gewoon antwoord.
    Mijn man hoeft echt niet in zijn boxer onder de douche,wil hij trouwens zelf niet ;)
     
  6. Kitty

    Kitty Actief lid

    10 nov 2005
    442
    0
    0
    Opvoeder-begeleidster
    Willebroek
    Bedankt voor de tips. Ons Myrthe staat niet mee onder de douche maar wordt wel mee in de badkamer genomen als mama en papa beiden douchen. In bad ga ik wel met ahar, is leuk om samen te spelen, en aan mijn vindt ze niets bijzonders hoor !

    Aanraken is ook niets voor ons !

    kitty
     
  7. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Daan gaat eigenlijk altijd mee onder de doche hij vind dat geweldig. Dus hier gaat ie gewoon lekker mee.
     
  8. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Papa gaat nu nog wel met ons meisje onder de douche, maar zo gauw ze dat gaat ontdekken, stoppen we daar gewoon mee. Ik ga zelf vaak met haar in bad, tot nu toe zonder problemen. Als ze wat groter is wil ik haar apart in de douche en in bad doen.
     
  9. Virginie83

    Virginie83 Fanatiek lid

    3 apr 2007
    2.581
    0
    0
    Secretaresse
    Bij Brussel (België)
    Nu gaat Keld ook nog met mij of papa in bad of douche, maar eens hij ouder zal zijn, zullen we dat waarschijnlijk niet meer doen.

    Valt ook af te wachten hoe hij is natuurlijk. Eigenlijk is er niets om je over te schamen, maar wij liepen thuis ook niet naakt rond en de deur ging altijd toe hoor, als mijn moeder in bad zat ofzo..

    Aanraken zou ik helemaal niet doen, komt zo raar over..
     
  10. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Nou mijn man gaat echt niet met zn onderbroek aan onder de douche staan hoor! Ik trouwens ook niet ;) Naaktheid is nix om je voor te schamen! En zeker niet als het gaat om jezelf wassen ;) Ik denk dat als je als ouders met ondergoed an in de douche gaat, je je kind een soort schaamte voor zijn/haar lichaam bijbrengt.
     
  11. yofoda

    yofoda Actief lid

    Ik ga nog steeds met mijn dochter in bad en ze is tien jaar gaan we altijd lekker met water spatten en met de speeltjes spelen

    lucas zit er dan ook wel is bij maar ik schaam me nergers voor en me dochter ook niet

    maar als me man en ik samen gaan douche dan liggen de kinderen op bed en dat gebeurt dan savonds daar willen we de kids niet bij

    groetjes jolanda
     
  12. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Mee eens. Ik denk dat een kind dan begrijpt dat dat iets is wat je moet verbergen. In huis moet je daar niet moeilijk over doen, een kind moet vind ik toch leren wat thuis mag en buiten niet. En hoe een menselijk lichaam eruit ziet is niks mis mee, daar ga ik niet geheimzinnig over doen. Eeen kind moet dat toch ook leren? Gewoon bij de naam noemen en geen geheim van maken. Look but don't touch ;)
     
  13. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    ik vind au zeggen ook niet geschikt. Als mijn zoontje ouder is denkt dat zijn piemel ook au is.
     
  14. Lilya

    Lilya Fanatiek lid

    13 jul 2007
    1.135
    0
    0
    Ik zou net proberen om duidelijk te maken dat het kind zich niet moet schamen. Ik ben zelf opgevoed alsof een lichaam een schande is en heb het altijd moeilijk gehad om naaktheid normaal te vinden sindsdien, in een relatie bedoel ik. Je moet een kind wel leren dat naaktheid buitenshuis niet kan, maar ik zou het toch als 'normaal' proberen te hanteren in een normaal gezin en in een relatie. Op een bepaald moment gaan zoon en dochter zelf wel beslissen wat niet kan :)
     
  15. zonnestraal

    zonnestraal Niet meer actief

    Vraag me eigenlijk af wat er mis is met naaktheid. Heb het gevoel dat er een taboe heerst over een naakt lichaam. Ook dat er iets sexueels van word gemaakt. Een kind mag naar mijn mening niet leren dat het zich moet schamen voor zijn/ haar lichaam.

    In het gezin vind ik dat daar openheid in moet zijn en ten slotte we zijn allemaal naakt op de wereld gezet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je "aan elkaar moet gaan zitten". Maar het benoemen en er idd wat ik al voorbij heb zien komen, er geen aandacht aan besteden.
     
  16. tienagemum

    tienagemum Actief lid

    18 nov 2007
    241
    0
    0
    student
    Ik vraag me af je kind is 14 maanden , maar dan beseft ie tog nog helemaal niet wat ne hoe, en je zegt gwn wat het is en later zal ie wel nog eens vragen stellen als ie ouer is maar nu beseft ie het echt nog niet, watn enhoe...

    Gwn bij naam noemen en zeggen dat papa er pipi mee doet...

    x.
     
  17. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    om ook maar heel eerlijk mijn mening te geven vind ik het persoonlijk nogal een raar idee om als papa en mama samen onder de douche gaan (zoals de topic opener zegft) het kindje er dan bij te zetten in een kinderstoel?
    sorry maar dit vind ik persoonlijk wel een beetje raar

    een ouder met kind samen onder de douche kan ik me dan nog een beetje inkomen maar papa en mama samen en het kind er ibj in de kinderstoel sorr ymaar dat kan ikn iet volgen :confused:
     
  18. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Hier douchen we ook wel eens samen met de kids hoor... niks raars aan vind ik. Mn dochter van 2,5 weet ook gewoon dat papa een piemel heeft. Hoeft ze verder niet aan te zitten, dat is van papa en daar plast hij mee. Komt hel sporadisch een keer voor dat het daar over gaat maar meestal heeft ze het gewoon te druk mee spelen. Zelfde als mn dochter en zoon samen in bad gaan... ze mag hem gewoon wassen en dan zegt ze ff billen wassen en dan is het klaar.

    Als ze straks ouder is gaat ze vast niet meer met papa onder de douche maar zolang ze het gezellig vinden is het alleen maar leuk vind ik. Denk dat volwassen er vaak moeilijk over doen dan nodig is... kom op zeg. Het is maar een piemel hoor, wij denken er meteen sexuele dingen mee maar voor een kind is dat gewoon om mee te plassen, niet meer en niet minder.
     
  19. Kitty

    Kitty Actief lid

    10 nov 2005
    442
    0
    0
    Opvoeder-begeleidster
    Willebroek
    Wat is er raar aan dat we haar in haar eetstoeltje de badkamer mee innemen? We hebben een hele grote open douche met glasstenen (niet zo'n kabinnetje) Als we ons 's ochtends wassen, dan gaan we samen de badkamer in en springen we de douche in. ik wriemel mn vriend er snel uit zodat ik lekker de stralen voor mezelf heb. Hij poetst zijn tanden buiten de douche en scheert zich dan nog. Als we Myrthe niet in haar stoeltje zetten dan zit ze aan vanalles te prutsen om gek van te worden. Het samen douchen is niet seksueel getint moest je dat bedoelen! Al blijft het leuk om naakt rond je partner te hangen! Zo slaan we n praatje of zingen we liedjes met Myrthe...

    Mag ik ragen waarom je dit net zo raar vindt? Ik had vele antwoorden verwacht (waarvoor reeds dank) maar dit kan ik helemaal niet volgen...

    Kitty
     
  20. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Als een kind papa au doet of papa laat schrikken door zo'n actie mag papa best au zeggen hoor!
     

Deel Deze Pagina