Lui oog, afplakken nog geen resultaat tot nog toe

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Panda81, 18 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Hallo,

    wie van jullie heeft er ook ervaring met een lui oog waarbij afplakken geen enkel resultaat heeft gehad?

    Mijn dochter heeft nu zo'n 5 maanden geplakt. De eerste 3 maanden 3 uur per dag, daarna 5 uur per dag en eigenijk alleen in de ochtend.

    Afgelopen vrijdag terug geweest en totaal geen resultaat. Haar oog stokt op precies dezelfde lijn als de vorige keer. Haar andere oog doet het gelukkig gewoon goed.
    Nu moet ze 8 uur per dag af gaan plakken maar ik ben bang dat dat niet echt veel gaat uithalen aangezien het nu ook nog niets heeft uitgehaald.

    Wat zou erna nog gedaan kunnen worden als het nu nog niets uithaalt?
     
  2. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Kijkt ze ook scheel??

    Wat ik heb begrepen is dat als ze scheelkijken dan kunnen ze het oog gaan rechtzetten ( operatie ) maar dat geneest het luie oog niet.
    Ik heb ook 1 lui oog en zal altijd een lui oog houden. ( operatie en afplakken en bril hielp allemaal niks )
    Oogarts van Owen zei dat ook, sommige kinderen reageren gewoon niet op afplakken of wat dan ook. Ze proberen wel maar als het niet helpt dan word die oog als verloren beschouwt en is er kans dat ie blind word aan dat oog.

    Ikzelf kan wel wat zien met mijn luie oog maar hij doet niet actief mee ( ik kijk niet scheel want heb operatie gehad vroeger ) maar ik kan nog steeds geen diepte zien en geen 3D bijvoorbeeld. Met de brillenglazen proberen ze het zo hoog mogelijk in te stellen zodat het oog toch wat blijft zien. Maar veel is het niet.

    Owen kan contouren zien met het luie oog maar geen details omdat ie zn oog niet kan sturen ( bijdraaien ). Dus plaatjes zien ed kan ie niet. Daarom is afplakken heel moeilijk maar ze gaan het wel proberen. Maar als dat niet werkt dan kunnen ze niks meer doen voor dat oog zeiden ze.......
    Maar of dat nou specifiek in Owens situatie zo is ( er is meer aan de hand met hem dan alleen een lui oog ) of dat het zo in het algemeen zo is weet ik niet.........

    Misschien anderen hier op het forum die het beter weten.
     
  3. Danoek

    Danoek Bekend lid

    30 nov 2007
    839
    0
    0
    Drenthe
    Mijn neefje is bijna 6 en heeft sinds een paar maanden een afgeplakt oog door luiheid. Helaas zijn ze daar erg laat achter gekomen, waardoor het hele proces lang zal duren. Maar nu bleek ook dat het na een paar maanden 'smorgens (4 uurtjes) afgeplakt te hebben er nog geen verbetering in zat. Nu moet hij het alleen 'smiddags 4 uurtjes afplakken en hier zit al wel iets verbetering in. Dit kwam doordat het oog 'smorgens nog niet "lui" genoeg was. s' middags als het oog lui genoeg werd dan had het weer ondersteuning van het goede oog doordat het niet meer afgeplakt zat.
    Misschien eens overleggen of je smiddags kunt afplakken?
     
  4. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Wij zijn nu een week of 3 bezig. Hij is 16,5 maand oud dus wel vroeg mee begonnen. Ik hoop dat het gaat werken want hij kijkt zo scheel als het maar kan zijn. Niet altijd. Ineens kijkt hij scheel, knippert hij met zijn ogen en dan kijkt hij weer goed.
    Hoop niet dat het een jaar ofzo gaat duren

    1uur per dag en Liefst voor het slapen. Waarschijnlijk zodat het andere oog niet de tijd heeft om weer te domineren? Dat die hersenen dat doorgeven? Of waarom moet dat voor het slapen?
     
  5. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Bedankt voor de reacties.

    Ze kijkt niet scheel, ook nooit gedaan.
    Hier werd juist gezegt in de ochtend plakken omdat het oog dan het actiefste is en zich het beste kan focussen. Op begin hebben we ook veel late middag geplakt na school.
     
  6. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    mijn dochter heeft zo een ander half jaar afgeplakt, vorige week kregen we te horen dat ze mocht stoppen , we waren al aan het afbouwen.

    we plakte af niet omdat ze scheel was maar omdat ze 3 leesregels verschil had en dit mag 1 regel zijn.
    met 1 oog zirt ze met bril alles en met dr andere oog nu tot de een na onderste.
     
  7. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    mijn nichtje heeft tot 12 jaar afgeplakt.sommige periodes waren gestopt omdat het goed ging en daarna weer begonnen. streng in de controle en rond 12 jaar was het oog helemaal goed! ze is nu 13 en geen luioog! dat was in het buitenland.
     
  8. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    bij mijn broertje heeft het totaal geen effect gehad , die had 30% zicht en nu nog steeds 30%.maar wel 2 jaar lang bijna niet spelen, geen dingen kunnen zien op tv omdat zijn goede oog afgeplakt was. Dus ikzelf ben altijd niet zo happig op lang afplakken als het geen resultaat geeft. Het is in mijn ogen ook een inbreuk op het kind zijn.
     
  9. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Hier ziet ze gelukkig nog wel voldoende met haar luie oog als ze haar bril op heeft. Moet nu over 2 maanden terug dus ben benieuwd of het nu wel resultaat geeft.
     

Deel Deze Pagina