Tsja, ik zie geen garantie dat de koeien biologisch gevoed zijn en geleefd hebben. Geen certificaten, geen keurmerken.
Daar geven ze zelf antwoord op: Wat maakt het vlees duurzaam? In het filmpje meer over de boerderij op de homepage wordt zo veel mogelijk uitgelegd over de koeien en hun leefomgeving en ook wat wij verstaan onder duurzaam. Is het vlees biologisch? De koeien krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder kunstmest. De enige reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft is dat we juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. Al kan het feitelijk niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief. Hebben de koeien in de wei gelopen? Ja, in het voorjaar, zomer en nazomer zijn de koeien buiten en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan in de prachtige, unieke stallen. In het filmpje meer over de koe staat nog meer informatie.
Hmm, interessant. Alleen als je het lijstje leest, klinkt het als best veel, maar vervolgens lees je dat het in 1 vriezerla past... Dat vind ik dan eigenlijk weer niet veel vlees voor 100 euro. Maar ik ben niet zo prijsbewust. Zal het eens aan manlief vragen, hij doet altijd de boodschappen bij ons en kan dit beter inschatten. Ik ben de laatste tijd steeds bewuster bezig onze CO2-uitstoot te verminderen. We eten dus al veel minder vlees. Ik denk dat 'een koe uit de buurt' ook wel in dat plaatje past. Bovendien vind ik het gebruik van antibiotica in de vleesindustrie erg zorgwekkend. Misschien is dit daarvoor ook wel beter. Al vraag ik me ook af of dit niet alleen een prachtig verhaal met een mooie website is en het achteraf allemaal voorgelogen blijkt.
Wij hebben vlees van een biologische stier. Zoveel minder taai dan melkkoe! Bovendien vind ik in dit pakket teveel vlees zitten dat wij niet eten en dat maakt het in verhouding duur (soepvlees, worst, hamburgers). Er staat alleen het aantal stuks vermeld, niet het gewicht van biefstuk of gehakt.
logisch dat die stier minder taai is, een melkkoe is niet gefokt om vlees op de botten te hebben. Daar krijg je hooguit gehakt of stoofvlees van. Mooie van Koopeenkoe is dat ze naast het Franse Gasgonne-rund oud-Hollandse rassen als FriesHolstein, MRIJ en Blaarkop hebben, dat zijn van huis uit dubbeldoelrassen: zowel melk als vlees. Voor de mensen die varkensvlees zoeken:ga eens in het Brabantse Erp naar het Vair Varkenshuis. Blije varkens die buiten komen. Veehouder doet geloof ik alleen niet aan versturen van pakketten.
Wij hebben wel belangstelling, maar ik zou inderdaad de gewichten wel willen weten van de afzonderlijke stukken vlees. Laat ik ze eens mailen. Ik ben trouwens erg benieuwd maar reacties van mensen die het al gedaan hebben.
Dubbeldoelkoeien, daar zou ik wel wat voor voelen. Ik ben tegen ki van melkrassen met vleesrassen zoals de Belgische Blauwe vanwege de zeer pijnlijke bevallingen. FriesHolsteiners zijn trouwens melkkoeien.
Vandaag hebben we ons deel vd koe ontvangen. Het ziet er super uit! Heel netjes verpakt met drie koelelementen erin. Alle stukjes vlees netjes gesealed en gestickerd met alle nodige informatie. Ik vind het prima porties voor 2 personen. Alleen van het gehakt zou ik zelf meer hebben gepakt, maar eerlijk is eerlijk: ik maak ook altijd teveel gehakt klaar. Ik vind dat je veel krijgt voor 99 euro, zeker als je bedenkt hoe verantwoord dit vlees is. Het paste bij ons niet in 1 la van de diepvriezer. Vanavond ga ik een paar worstjes bakken
Bij dergelijke sites weet je niet welk stuk je krijgt. Mijn ouders halen runds in de buurt bij een slager, en daar zijn de klanten aanwezig bij het verdelen, en kan er dus ook niet gefoefeld worden met wie welk vlees krijgt. Op zo'n site weet je nooit dat je mogelijk enkel de slechtste stukken vlees hebt. Plus ik vind het maar weinig zo'n bakje... Weet niet hoeveel het per kilo kost. Wij hebben vorig jaar een kalkoen geslacht (bij ouders, zelf gekweekte) en ik had er bijna 3 lades vol mee. En das dan gewoon kalkoen, van runds zou je dan toch bijna evenveel moeten hebben wil je een jaar toekomen.
iedereen krijgt een evenredig deel van de biefstuk (haas, kogel) en andere onderdelen. Wordt gewoon in porties gesneden en verdeeld. Ik kan je van dit bedrijf wel verzekeren dat er geen slechte stukken aan zitten. Of je moet alleen biefstuk willen en geen stoofvlees, terwijl dat absoluut geen slecht vlees is. Insteek van het pakket is ook iets minder vlees per persoon eten. Als je perse meer wilt bestel je toch gewoon 2 pakketten. Of je zoekt een vleesveehouder in de buurt met huisverkoop. Heb je ook een eerlijk stuk vlees
Op de site staat precies welke stukken je krijgt en die zaten indd ook in het pakket. 17 euro nogwat per kilo, niet bijzonder duur dus.
Bij de slachter waar wij altijd met de familie een stier slachten (mijn ouders en hun broers en zussen dan) is het 10 euro per kilo. Vind 17 euro dan toch behoorlijk prijzig. Bij die slachter krijg je een lijst met hoeveel kilo er van alles uit de stier is gekomen, dat wordt onderling verdeeld in de familie, zelf inpakken in porties zoals je het wilt af laten wegen, afrekenen en de vrieskist zit weer vol voor een jaar.
Zo kun je bij ons bij een slager met meerdere mensen een dier laten slachten. Je moet het nog zelf verpakken maar kost ook maar 9 euro per kilo. Goed vlees!
Ik heb vandaag ook ons pakket gehad! Ziet er super netjes uit en bij ons past het net in 1 lade. Wij zijn geen grote vlees eters en vind dit fijne porties
Wij wilden het ook doen, dus ik vind het fijn om hier te lezen dat het vertrouwd is. We moeten er alleen nog even goed over nadenken... Onze (2e) vriezer was laatst half ontdooid. Wel rot als dat gebeurt als er net voor 100 euro vlees in zit. En we weten eigenlijk niet of het kwam door een storing o.i.d. of dat misschien de deur een keer niet goed dicht zat ofzo. Eerst maar eens kijken of dat niet vaker gebeurt.
Ik bedoelde niet welke soorten vlees (biefstuk, stoofvlees,..) maar de kwaliteit van bv. het stoofvlees of de biefstuk
Oh ik was al bang dat dit zo'n 'adopteer een koe, zodat die niet geslacht wordt voor consumptie' topic was. Dit is wel cool! Ik ga ook even meelezen!