pavlik en 9 maand, help!

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door pemmie, 10 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pemmie

    pemmie Lid

    19 jun 2012
    19
    0
    0
    apeldoorn
    hallo,

    sinds afgelopen donderdag heeft mijn dochtertje van ruim 9 maand een pavlik gekregen, nadat ze al 3 maand een campspreider gehad heeft.
    helaas was het consultatie bureau erg laat met constateren :(, we zijn zelfs vanuit ons ziekenhuis in Apeldoorn door verwezen naar het ziekenhuis in Enschede omdat daar een kinder orthopeed is. daar zijn we dan ook geweest afgelopen donderdag, en kregen voor de aankomende week een pavlik mee. daarna moeten we terug om te kijken of er al resultaten zijn, zo niet dan moeten we de week erop weer terug, zijn er dan nog geen resultaten dan word het toch echt een gipsbroek :( .

    zijn er mensen die tips hebben voor ons? de kleine meid kon net sinds 3 weken zelfstandig zitten, maar dat lukt niet meer met veel boosheid tot gevolg. ook komen we andere praktische dingen tegen zoals klittenbandjes lostrekken. misschien zijn er mensen met andere tips. ik wil toch wel erg graag dat dit gaat slagen! een gipsbroek met een meisje van dan 10 maand zie ik echt niet zitten!
     
  2. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    Ik ken ook een kindje die dit systeem had.

    Je zou er een maillot overheen kunnen doen, en de romper eroverheen. Zo kan ze nergens bij.
     
  3. mama van ruben

    mama van ruben Fanatiek lid

    2 aug 2010
    1.094
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik zou geen pavlik op de blote huid doen en daar een maillot overheen, dat kan schuren. Welke bandjes haalt ze los? Die van het tuigje op haar romp? Misschien een iets wijder t-shirt erover. Als het de bandjes om de voetjes zijn een paar maten grotere sokken erover heen.
    Onze dochter was 7 maanden toen ze de pavlik kreeg en die had binnen no time door hoe ze met dat ding kon draaien. Gebruikte in eerste instantie de spijlen van de box. Zelfs een half jaar later met een gipsbroek ging ze aan het stunten, daar moesten wij meer aan wennen dan zijzelf.
    Voor praktische informatie kun je naar de site van de vereniging aangeboren heupafwijkingen. Daar staat veel, er is ook een facebookpagina hipsterkids (besloten groep) waar ouders ervaringen uitwisselen.
     

Deel Deze Pagina