Borstvoeding omschrijven

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Purified, 9 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Hoe zou je het gevoel van borstvoeding omschrijven aan iemand anders
    Hoe omschrijf jij de belang bij borstvoeding aan een ander / je man.

    Het was me opgevallen wat weinig meiden van mijn leeftijd (Vroege 20), weinig ervaring hebben met borstvoeding. Dat de meeste mensen onder de 20 geen borstvoeding geven.

    Laatst had ik een vriendin over de vloer, die vroeg als ze mocht meekijken terwijl ik mijn zoontje voedde omdat ze dat nog nooit had gezien. Ik stond eigenlijk met mijn mond open. Wij modderen dan al wel drie maanden aan met kolven live voeden.. dat is misschien weer een andere uiterste maar dat de meeste het niet proberen.

    Ik vind het gevoel onomschrijfelijk. Er kan niks stuk als hij lekker bij mij (rustig, wat bijna nooit is) aan de borst drinkt. Het is gewoon bijna magie. Een heerlijk rustgevend gevoel. Bijkomend is het ook fijn dat hij lekkere extra gezonde melk met immuunstoffen van mij krijgt.

    Ik vind het speciaal

    Mijn man daarin tegen, die snapt het belang er ook niet van. Van de fles worden ze ook groot, waarom zou je blijven aanmodderen.

    Wat vinden jullie partners van de borstvoeding en de relatie tussen jullie en je borstgevoedde kinderen?
     
  2. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Mijn partner ziet wel de voordelen borstvoeding tov flesvoeding voor onze dochter. Hij vond het dan ook heel bijzonder om ons te zien voeden. Wel geeft hij aan dat hij blij was toen ik af en toe eens weg ging zodat hij een afgekolfd flesje kon geven :D

    In het begin vond ik het ook erg lastig maar hij heeft me volledig hierin gesteund maar zou er ook achter staan als ik zou willen stoppen. Maar niet zomaar..

    Mijn gevoel is dat het echt zo hoorde zoals ik haar voedde. Moedrr natuur heeft ons dames hiervoor gemaakt en ik vond het aan de ene kant dan ook speciaal om te mogen doen, maar ook heel gewoon.
    het tevreden gezichtje aan de borst deed me werkelijk smelten.

    Daarnaast vond ik het na een tijdje ook gewoon makkelijk en handig. Altijd bij de hand en nooit een huilend kind als we weg waren want ze was altijd snel getroost ;)

    Ik hoop voor jou dat jullie er allemaal samen nog lang van kunnen genieten en dat je partner je steunt wanneer je dat nodig hebt!
    Borstvoeding is beter ten op zich te van flesvoeding maar het moet niet ten koste gaan van... fles is ook prima .
     
  3. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
    Ik vind het vooral belangrijk om een zo goed mogelijke start aan mijn zoontje mee te geven. Het romantische beeld dat ik vaak op internet lees van "wat een heerlijk gevoel", dat herken ik niet. Ik vind het niet vervelend, maar ik kijk er ook niet naar uit. Het lastige vind ik dat het toch behoorlijk wat tijd en energie kost, en dat ik de enige ben die het kan geven. Zeker als hij een dag heeft waarin hij extra vaak komt.

    Mijn partner vindt het goed dat ik borstvoeding geef, vanuit dezelfde rationele overweging. De beste start voor ons kindje. Als ik straks fulltime ga werken, ga ik dan ook kolven. In ieder geval tot de 9e maand.

    Overigens levert de borstvoeding mij nu nog een extra beperking op, omdat ik nu op een koemelkvrij (en geen ei, en geen soja) dieet sta ivm een allergie van mijn zoontje. Dat vind ik best zwaar. Vooraf had ik dat absoluut anders ingeschat, terwijl de borstvoeding eigenlijk gewoon goed verloopt.

    Al met al: geen romantisch gevoel, maar een hele rationele overweging omdat ik het belang van borstvoeding zwaar vind wegen.
     
  4. Snootches

    Snootches Actief lid

    18 jun 2013
    312
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wisselend :) soms is het frustrerend en tijdrovend, vaak is het gezellig en even een momentje voor ons twee tussen de ontdekking van de wereld door. Moet wel zeggen dat ik het pas vanaf een half jaar echt leuk begon te vinden. Toen werden ook de borstvoedingsgerelateerde problemen minder heftig.
     
  5. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    Mijn man is super trots op mij dat ik bv geef.
    Ik eet koemelkarm/vrij omdat ze reageert ook melkproducten.
    Bv loopt eigenlijk ook best goed, in het begin wel een lactatiekundige erbij gehad, maar nu gaat het prima.
    Zoals het nu gaat wil ik het zo lang mogelijk volhouden.
     
  6. banjabes

    banjabes Fanatiek lid

    29 jun 2008
    2.134
    0
    0
    Voor mij is borstvoeding iets wat niet vanzelf gaat. Iets waar je voor moet knokken. Jij en je kindje. En soms lukt het en soms ook niet (bij mijn oudste heb ik alleen gekolfd een jaar lang). Maar als het dan lukt, dan is het het mooiste wat je kan overkomen. Dichter dan zo kan je kind niet bij je zijn. Door de maanden heen groeit jullie band en blijft dit een speciaal momentje van knuffelen, zachtjes zingen en elkaar minuten lang verliefd aanstaren. Een puur momentje van liefde tussen jou en je kind.
     
  7. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Een puur momentje van liefde :) Kijk, dat klinkt nou is super gezellig :).

    Jammer dat niet alle vrouwen het zo ervaren :)
     
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Mee eens. Soms is het lastig en vermoeiend, heel af en toe zit ik er echt ff doorheen (wat wil je na 8 maanden 2, 3, 4, 5x gebroken nachten) maar meestal vind ik het ook genieten! Vooral als hij zo heerlijk tegen me aan ligt en na zijn maaltijd me vol liefde aankijkt en zijn allergrootste glimlach geeft! Ja inderdaad, puur moment van liefde! Al doen flesbabytjes dat misschien ook wel? Haha. Voor mij was het niet echt twijfel. Ik vind dat "ze" daarvoor zijn en vond het een vreemd idee om "ze" daar dan niet voor te gebruiken! Mijn man denkt er gelukkig net zo over!
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik geef inmiddels 7 maanden borstvoeding aan de 3e en dat omschrijf ik als gemakkelijk en prettig (vooral ook door het gemak) maar pure liefde? Heerlijk? Geweldig? Nee.. voor mij is het een natuurlijke manier van voeding geven. Ik heb in de afgelopen 7 maanden ook geen problemen gehad.

    En mijn man? Die vindt het ook makkelijk en allemaal prima. Zoon groeit er goed op dus allemaal best.

    En de relatie tussen mij en mijn 3e kindje is niet anders dan ik die heb met mijn oudere twee kinderen die veel minder lang borstvoeding hebben gehad.
     
  10. Purified

    Purified Fanatiek lid

    28 mrt 2013
    1.223
    1
    0
    Er is natuurlijk geen foute manier om het te ervaren :). Iedereen voelt het anders, en iedereen heeft er natuurlijk andere ervaringen mee.
     
  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik vind het eigenlijk vooral gewoon gemakkelijk. Natuurlijk kijk ik graag naar onze zoon als hij drinkt. Maar het is ook niet zo dat ik elke voeding tien minuten in een liefdevolle trance naar beneden zit te staren. Vaak ben ik juist blij dat je met borstvoeding 1 hand vrij hebt. Kan ik ondertussen mooi even een boekje voorlezen aan de oudste of zp-en op de iPad. Ook vind ik het vooral praktisch dat ik nooit iets mee hoef te nemen of af hoef te wassen.
     
  12. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier idd dat het normaal, goed, praktisch en de beste optie voelt.
    Af en toe een zwijmel momentje maar verder gewoon doodgewoon voeden ;) Ik deed ook vaak wat anders tijdens de bv. Nu alleen nog even voor 't slapen gaan en 't voeden an sich doet me niet zoveel.
    Dat is gewoon een onderdeel van ons ritueel en ze zit soms flink te ouwehoeren terwijl ik gewoon wil dat ze snel haar bed in kan.
    Maar 't gevoel dat ik haar nog borstvoeding geef, dat voelt super. Ik zou dan ook verdrietig zijn als ze stopt.
     
  13. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Ik vind borstvoeding geven fantastisch. Maar de voornaamste reden is logica. Waarom zou ik melk van een koe sterk aanpassen om het voor een baby drinkbaar te maken terwijl ik het zelf goedkoper, beter en sneller kan. Ik vind borstvoeding het logische vervolg van een zwangerschap. Maar een en ander wordt sterk bepaald door de ervaringen bij de eerste. Dat ging over het algemeen prima en ik vond het zo ontzettend gaaf als ik ging wegen en hij was weer heerlijk gegroeid. Dat gevoel dat mijn lichaam zijn voeding maakt vind ik wonderlijk mooi. Bij de tweede ging het veel moeilijker en is het soms ook gewoon een reactie geweest op al die hulpverleners die vonden dat ik ook wel gewoon kon stoppen. Uit eigenwijsheid ben ik continu doorgegaan. Inmiddels is het meestal heel leuk. Momenteel is hij echter ziek en zijn de nachten weer dramatisch. Gecombineerd met verlatingsangst en sterke mama-honger vind ik het ook wel weer heel zwaar. Maar ik denk niet dat het minder zwaar zou zijn met flesjes.
     
  14. m met borisboef

    m met borisboef Bekend lid

    12 jan 2012
    586
    0
    0
    NULL
    NULL
    het voelde (en voelt) als iets heel natuurlijk, iets logisch en zo gemaakt. na een periode van het kindje in je dragen, dan nu verder laten groeien op mijn melk.
    meestal vind ik het heerlijk als ik weer een momentje rust met de kleine man heb en nu hij groter wordt is het super wat voor gekkigheid hij uithaalt tijdens het drinken.
     
  15. mamavanmenno200

    mamavanmenno200 Fanatiek lid

    16 okt 2012
    1.674
    0
    0
    Steenokkerzeel, BE
    mijn man is niet pro maar ook niet contra, hij begrijpt niet waarom ik het perse wil doen met bv, van fv zal zoonlief ook groeien ... maar hij laat me wel vrij in mijn keuze om bv te geven, hij vind het ook wel beter en beter gaan, in het begin en rond 6 weken wat moeilijke momentjes gehad en dan was hij er als de kippen bij om te zeggen dat fv geen schande is... maar denk dat het eerder was om naar mij toe te laten merken dat ik niet hoef bv te geven als ik het niet meer trek ;)
     
  16. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik vergat de vraag over de partner nog te beantwoorden. Mijn man is voor. Al is het maar omdat hij er dan 's nachts ook niet uit hoeft, haha. Nee hoor, dat is ook niet waar: als ik de volgende dag moest werken (bij de oudste) dan deed mijn man aan 'haal-en-breng-service'. Heerlijk, want dan kon ik lekker blijven liggen en hoefde ik niet echt wakker te worden. Hij ondersteunt me dus wel.

    Hij vindt net als ik dat borstvoeding voor ons de meest logische en beste keuze is. Het is niet zo dat hij me stimuleert, want dat is niet nodig. En hij realiseert zich dat het wel weer de vrouw is die het moet doen, dus hij vindt het ook mijn keuze om wel of geen borstvoeding te geven. Maar hij is dus wel blij dat ik ervoor gekozen heb.
     
  17. mave1978

    mave1978 Actief lid

    7 okt 2008
    181
    0
    0
    Papendrecht
    Ik ben pas 2 maanden gestopt en heb mijn zoontje 13 maanden gevoed. Bijzonder vond ik het om te ervaren dat hij goed groeide op mijn melk. Zijn verrukte gezichtje als de melk toestroomde, zijn oogjes die me aankeken....zucht. En wat een gemak; overal kunnen voeden zonder iets te kunnen vergeten ( was bij m'n dochter een keer de flessenspeen vergeten ;)).
    Bij mijn eerste kindje lukte het niet en heb ik 4 maanden gekolfd. Toen mijn zoontje geboren werd heb ik gehoopt dat het deze keer mocht lukken. Mijn man vond alles prima; als ik poedermelk had willen geven, had hij er ook achter gestaan. Hoofdzaak voor hem was dat het met mij en de kleine man goed ging.
    Ik zou het zo weer willen overdoen.
     
  18. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ja, praktisch! Als mn achterwerk niet vast zou zitten, zou ik die ook kwijtraken, zei mn moeder vroeger altijd al. Ik heb bij beide kinderen al eens iets creatiefs moeten doen met maandverband en een theedoek omdat ik luiers was vergeten in te pakken :):D

    Zou niet weten wat ik zou moeten verzinnen als ik voeding zou vergeten mee te nemen. Nee, voor chaoten als ik is borstvoeding ideaal :p
     
  19. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Mijn partner vind het geweldig dat de bv nu wel lukt. Wel vind hij het erg moeilijk dat ik er alleen voor sta kwa voedingen..
    Laatst hoorde ik m zelfs tegen een buurman vertellen dat we gekolfd hadden vanwege harde plekken en zo een borstontsteking voorkomen hihi

    Bv geven voelt voor mij echt als magie..
     
  20. Mienemuisje

    Mienemuisje Fanatiek lid

    17 feb 2013
    1.161
    0
    0
    Ik vind het een heel mooi iets. Maar voornamelijk praktisch.
    Heb ook hele mooie borstvoedingsfoto's.
    Mijn vriend vind het helemaal niks, is zelf ook groot geworden met de fles, ziet mij met 10 km wallen door de nachtvoedingen en wilt graag een avondje samen weg... Maar dat gaat niet want onze dame is een flesweigeraar :(
     

Deel Deze Pagina