wanneer komt de kraamhulp praten

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door dolfijntje1985, 28 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dolfijntje1985

    dolfijntje1985 Bekend lid

    28 mrt 2007
    977
    1
    18
    hallo meiden

    ik vraag mij af rond welke week de kraamhulp langs komt om te praten voor af mijn zorgverzekering heeft als het goed is alles geregeld dat zouden hun doen ik heb ruim voor de 20 weken heb ik doorgegeven welke ik wil en hun zouden alles verder regelen heb daarna nog wel een vragenlijst gekregen om in te vullen als ze geweest zijn maar dat was nog voor 20 weken en verder heb ik niks meer gehoort nou heb ik elke keer een nachtmerrie dat ik bevallen ben en er geen kraamhulp is en als ik bel dat ze geen kraamzorg voor me hebben lig je daar weet helemaal niet wat je moet doen krijg de bostvoeding niet voor elkaar dus een paar uur later heeft het kindje nog geen voeding gehad en die nachtmerrie heb ik nou al 5 keer gehad dus maak me best wel zorgen dat het niet goed geregeld is heb ook nog steeds geen kraampakket gekregen van ze dus vroeg me af wanneer ze ongeveer komen kijken wanneer zijn ze bij jullie lang geweest en wanneer kregen jullie jullie kraampakket alvast bedankt de reactie's. heb trouwens de vgz als zorgverzekering

    liefs diane
     
  2. Samama

    Samama Niet meer actief

    Ik heb toevallig maandag zelf een mailtje gestuurd naar het kraambureau, ik zit bij ZIN kraamzorg. Dinsdag's belden ze me en ze komt over een half uurtje voor het intake gesprek. :)

    Als ik jou was zou ik zelf even bellen naar je kraamzorgbureau en vragen wanneer ze contact met je opnemen voor de intake, dan ben je er in ieder geval zeker van dat ze je niet vergeten.
     
  3. joma

    joma VIP lid

    24 jan 2007
    28.689
    0
    0
    Veldhausen-Germany
    ik heb kraampakket al een tijdje binnen! en meestal komen ze rond de 7 maanden voor een gesprek! moeten hier nog komen dus!

    maar ik zou gewoon ff ter info bellen! want je hoort wel eens een enkeling die vergeten word! :( en zelf aan de telefoon moeten hangen!

    succes! ;)
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Denk dat je het kraampakket bijna moet krijgen. Ik zit ook bij VGZ en had het nog voor mijn verlof in ging. Je kunt er natuurlijk altijd even over bellen, dan weet je het zeker. Meestal krijg je het pakket zo rond het begin van je verlof (6 weken voor uitgerekende datum).
    Ik heb Take Good Care kraamzorg, zij kwamen zo rond het begin van het verlof langs. Ik de kraamzorg die jij hebt uitgekozen gewoon even bellen om een afspraak te maken, dan zit je ook niet zo op hete kolen. Heb je wel de bevestigingsbrieven ed gekregen van de kraamzorg en VGZ? Dan is je kraamzorg in principe geregeld namelijk. Ze zijn dan op de hoogte van je uitgerekende datum enzo.

    Groetjes Rosa

    ps: ter geruststelling: de vk of het zkh laten je echt niet zomaar aanmodderen als je niet weet hoe en wat. Zij moeten ook weten dat jij en je kindje goed verzorgd en gecontroleerd worden.
     
  5. babel

    babel Actief lid

    25 aug 2006
    110
    0
    0
    Bij mij zijn ze helemaal niet langs geweest. Ik heb een intake-gesprek gehad via de telefoon. Had verwacht dat ze langs zouden komen maar niet dus. Blijkbaar is het bij elk kraambureau anders....
     
  6. Damie

    Damie Bekend lid

    14 jun 2006
    724
    0
    0
    Bij mij hadden ze aangeven 6 weken voor de uitgerekende datum.... nou heb vanochtend even gebeld en ze waren me bijna vergeten. Erg he?

    Nu komt er iemand dinsdag as
     
  7. busybusy

    busybusy Fanatiek lid

    17 feb 2007
    1.543
    0
    0
    Hier het kraampakket gehad met ongeveer 28 weken. De kraamzorg is hier zelf niet langs geweest. Ze hebben een aantal vragen telefonisch gesteld. Dit was in week 34. Ik had me overigens met 16 weken aangemeld bij mijn verzekering en gezegd van welk bureau ik kraamhulp wilde hebben. Zij hebben verder alles geregeld.
     
  8. dolfijntje1985

    dolfijntje1985 Bekend lid

    28 mrt 2007
    977
    1
    18
    het rosao ik heb ook take good care dus ze zullen binnen kort wel langs komen denk ik, ik ga morgen wel ff bellen voor de zekerheid.

    liefs diane
     
  9. MamaMirella

    MamaMirella Fanatiek lid

    6 jul 2006
    2.564
    0
    0
    Den haag
    Ik Zit bij Careyn (voorheen Delfland) maar die zijn vorige week geweest :)

    Niks bijzonders, maar wel handig...

    -xxx-
     
  10. Patricia27

    Patricia27 Actief lid

    3 dec 2006
    288
    0
    0
    inpakster
    IJsselmuiden
    ik zit bij monique boer een particuliere instelling en ik werd met 34 weken gebeld en in die week heb ik mijn intake gehad dus als je het niet vertrouwd zou ik gewoon even bellen.
     
  11. Gina82

    Gina82 Fanatiek lid

    3 aug 2007
    2.899
    1
    0
    Administratief medewerker
    Nederland
    Ik moet het kraampakket afhalen met een bewijs van mn zwangerschap, dit kan na de vier maanden. Ik zit bij DSW.

    En ik zit ook bij Careyn en daar kon je kiezen of ze telefonische intake of langskwamen dus voor laatste gekozen en ze komen week 36 langs geloof ik.

    Ligt er denk maar aan waar je ingeschreven staat.
    Succes!
     
  12. augustus

    augustus Niet meer actief

    Met 34 weken heb ik een telefonische intake gehad met de kraamzorg.

    Op de 1 of andere manier was de aanvraag voor mijn kraampakket mis gegaan, daar heb ik dus achteraan moeten bellen. Deze had ik uiteindelijk met 30 weken in huis.
     
  13. Maeve

    Maeve Actief lid

    18 nov 2007
    297
    0
    0
    Pedicure
    Maastricht
    Als ik dit zo lees heb ik het kraampakket toch al vroeg gehad van VGZ, was rond de 25 weken.
    Van de kraamzorg heb ik ook nog niks gehoord van intake, heb wel bevestigingsbrief gehad, en 2 weken geleden een of andere folder over bv-cursus.
    Dus denk wel dat mij registratie daar goed is gegaan.
     
  14. Juudje27

    Juudje27 Bekend lid

    14 mei 2007
    762
    0
    0
    Het kraampakket had ik met 28 weken binnen en ze komende volgende week (met 32,5 week) hun intake gesprek houden.

    Ik zit bij kraamzorg de Waarden.
     

Deel Deze Pagina