Uitgerekend in oktober 2013 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Mama-in-love, 5 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Verox

    Verox Niet meer actief

    Hey wat interessant! Babyzindelijkheidscommunicatie. Daar had ik nog nooit van gehoord!

    Ik zou haar wakker maken omdat ze niet op de "juiste" tijdstippen slaapt? Dus s'avonds niet moe is?
     
  2. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Lekker druk zijn jullie met schrijven :)

    @thauma; leuk om weer wat van je/jullie te horen! Fijn dat als goed gaat en kampeerse alvast! Het weer zit in ieder geval mee :cool:

    @verox; ook leuk om weer van jou / jullie te horen! Ik zou dr gewoon laten slapen (al zal ze nu al wel wakker zijn? :() Als ze langer slapen zullen ze het wel nodig hebben denk ik. Ik maak A eigenlijk nooit wakker. Qua eten en drinken zien we dan later wel weer.

    @panda; het was een redelijke slaapdag. Vandaag ook een slaapdag gehouden toen oma oppaste, dus morgen zal ze wel weer gezellig aanwezig zijn :D
    qua stoel zou ik ook denken aan een hydrofiel ertussen. Of een kussentje als die ervoor bestaan? Ik heb bij de stokke een kussen gekocht en moet zeggen dat dat ideaal is (gelukkig kan die in de wasmachine :D)

    @lynn; is het leren nog gelukt? Zal voor je duimen volgende week vrijdag. .

    @speen; A heeft enkel met in slaap vallen een speen. Ze heeft ze van avent. Ik geloof van 3 Tot 6 maanden als dat kan? In ieder geval niet zo'n newborn speen. Liever zou ik zien dat A geen speen nodig zou hebben maar aan de andere kant, dat kwartiertje wat ze m in heeft om in slaap te vallen. .

    @Hier; vanmorgen ging de wekker af. Hoor ik vanuit de wieg; " Jajajajaja". Zooo lief :p

    verder gaat het zn gangetje hier. Vandaag gewerkt en nu lekker weekend. Genieten van A morgen! Morgen eerst even naar het cb. Ben zo benieuwd naar haar lengte en gewicht.
    Zaterdag nieuwe barbecue kopen en die zondag hopelijk aankrijgen :D
    A ligt lekker te slapen, ml is trainen dus nu even puzzeltijd voor mama :D

    fijne avond / nacht allemaal!
     
  3. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Aha. Ik zou lekker laten slapen. Ik vind het wakker maken van slapende kindjes zo zielig. Maar goed. L slaapt meestal max een uur dus sowieso niet aan de hand ;)
     
  4. Lynn88

    Lynn88 Bekend lid

    15 feb 2013
    877
    0
    0
    @verox ik zou haar lekker laten liggen. Wij maken L eigenlijk zelden wakker. Heel af en toe 's avonds wel eens, omdat ze anders om 6 uur al de nacht in zou gaan en da's een beetje vroeg ;) Maar overdag laat ik haar gewoon liggen.. gisterenmiddag heeft ze geslapen van 1 tot 4!

    @Thauma leuk wat van je te lezen! Wat goed van C dat ie zo beweeglijk is :) Wow kamperen.. in een tent? Respect hoor met zo'n kleintje! Heel veel plezier, geniet ervan!

    @panda hier ook een speen, maar niet zo vaak. Ze heeft 'm eigenlijk alleen in als we ergens op visite gaan ofzo, dan zuigt ze er van de spanning erg hard op. (L is nogal verlegen en eenkennig ;)) Laatst een speen gekocht voor 6 maanden en ouder, maar dat vond mevrouw nog maar niets.. ze heeft dus nog van die kleintjes. Van 0-6 maanden geloof ik? Van difrax.

    @Koekie ahh schattig he ze krijgen echt al hun eigen brabbeltaaltje. Dankje voor het duimen alvast! Ik heb het examen alleen toch maar even verplaatst naar anderhalve week later :) Heb het de komende week erg druk.. werken van ma t/m do en donderdagavond rijles. Volgende week vrijdag gaan we een weekendje weg t/m maandag.. achteraf gezien was dat examen niet zo handig gepland dus :p

    Dragen jullie kindjes trouwens ook al luier nummer 4? De drietjes werden een beetje te klein dus heb een pak met viertjes gekocht en die passen perfect ;) En er staat zelfs een mooie oranje leeuw op.. ik zeg: komt helemaal goed met dat WK :D
     
  5. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    @lynn; dan ga ik toch nog een weekje door met duimen? :D
    Maar gelijk hoor dat je hem verplaatst... Leuk een weekendje weg! Wat gaan jullie naar toe?

    A heeft nog luier nummer 3. Wordt wel wat krapper maar zolang het nog goed gaat. .. tja, in het pak van nr 4 zitten minder luiers. Tja, blijf toch een nederlander he? :D :D :D
     
  6. Humpy dumpy

    Humpy dumpy Actief lid

    5 feb 2013
    410
    0
    0
    leerkracht
    Drenthe
    Hier ook 4(+), zeker voor de nachten!

    Ik heb m'n USB stick terug!:D:D:D
     
  7. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Wat fijn humpy!!!!! Hoef je het tenminste niet overnieuw te doen!!! :D:D:D
     
  8. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Ha dames!

    @speen, C heeft heel vaak zn speen het troost hem en ontspant hem en vooral bij in slaap komen en onderweg.
    Verox heb je zo'n combi speen die zijn helemaal rond. De newborn spenen die ik had waren ook eond en tot op heden krijg ik C niet aan de dental spenen. Je hebt de ronde spenen ook vanaf 6 maanden van difrax dacht ik. Zelf gebruik ik de laatste tijd de avent spenen van 6+ maanden die zijn ook rond en makkelijker schoon te houden en ze hebben een kapje handig voor in de tas oid. De difrax spenen gingen hier altijd snel er doorheen omdat al het viezigheid in de rand om de speen ging zitten, pluisjes enzo. Ik maakte dat wel schoon maar ja dan scheurde de speen ook weer, vandaar dus de avent.

    Lynn ik duim ook nog een weekje extra voor je!

    @wakker maken, doe ik niet aan althans niet bewust! Vandaag waren we samen in slaap gevallen op de bank en toen ik wakker sliep C nog, ik dacht ik leg hem voorzichtig weg om verder te slapen maar dat zag meneer niet zitten dus die werd wakker maar was not amused!! Hahaha beetje grumpy dus, heeft ie van zn moeder die moet je ook niet wakker maken. Helaas wilde ie niet meer slapen telkens als ik hem weglegde was t huilen dus maar lekker bij me gehouden.

    @luiers, hier al een hele tijd de nummer 4 en ga binnenkort als deze op zijn over op de 4+. Deze kunnen nog wel maar verwacht niet heel lang meer.

    Zo ik duik er lekker in!
    Tuste allemaal.
     
  9. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hihi... S draagt 4+ en 4 kan ook prima maar iets grotere kans op doorlekacties. L pas nog makkelijk in 3.

    Speen. L heeft voor in slaap vallen een avent speen. Gewoon de baby variant. Ik hoop dat ze die binnenkort niet meer wil dus vooralsnog geen nieuwe spenen (we hebben er een stuk of 6 en worden minimaal gebruikt: even bij middagslaapje en even bij avondslapen. Soms bij tussendoor wakker worden maar meestal geef ik gewoon borst. Heel soms geef ik m in de wagen onderweg maar meestal gaat ze er dan mee spelen :)
     
  10. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Humpy fijn dat je je usb weer hebt!!

    Maandag afspraak gemaakt bij de ha voor C, voor een check voor we op vakantie gaan. Hij heeft geen koorts meer en weer genoeg energie en eetlust alleen de klachten zijn nog beetje hetzelfde. Ruisje bij het ademen en veel hoesten en slijm/snot. Ik probeer dit wel eruit te halen met een pompje maar C wordt er zo verdrietig van. Als ie in een diepe slaap is lukt het aardig.

    Ohw ik zie zulke schattige koppies af en toe voorbij komen dat ik jullie die van mij ook niet wil onthouden.
    Ik verwijder ze morgen wel.
     
  11. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    En nog 1tje dan! Hihi!
     
  12. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Wat een mooierd!
     
  13. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Haha dank Salapio!
     
  14. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Ahh, wat een mooi kereltje bibi!

    Vanmorgen naar het cb geweest. A weegt 8220 gram en lengte was volgens hun 70.1 cm. Naar mijn idee is ze langer en aangezien A erg onrustig was tijdens het meten gok ik dat ze ernaast zitten :D Ach, zie het de volgende keer wel weer. A doet het verder prima. Ik moet wel olie of boter toe gaan voegen aan de warme hap. Doen jullie dat ook? Ik had er nog niet van gehoord maar het schijnt dat ze anders niet genoeg vetten binnen krijgen?
    Verder nog contact gehad met de ha. De lactulose wordt tijdelijk verhoogd naar 16ml per dag (ipv 8 ml). Als het allemaal weer soepel gaat kunnen we weer verlagen.

    Erna is A als een blok in slaap gevallen en werd pas om 12.30 uur wakker :$

    zijn jullie al klaar voor vanavond? A in ieder geval wel :D
     
  15. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    C is er ook klaar voor!
     
  16. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Haha koekie die lengtes bij het cb blijft altijd twijfelachtig. Fijn dat ze het goed doet.
    Olie of boter had ik inderdaad wel al eerder gehoord. Ik voegde in het begin vooral olijfolie toe ook voor de stoelgang. Heb t nu al een tijd niet gedaan. Weet ook niet of er verschil in zit bij bv of fv.

    Hoer een drukke dag achter de rug! Naar t ZH met Mn zusje en ze wordt na de vakantie al geopereerd!! De maagband eruit, daar heeft ze erg veel last van. Ze kan niks eten want ze houdt t niet binnen. Over 3 maanden krijgt ze dan de verkleining.
    Verder druk met vakantie shoppen en inpakken enzo.
     
  17. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Oh, spannend met zus bibi. Ik hoop dat ze zich gauw weer beter voelt. Heel veel succes en sterkte met de operatie alvast.
    Pff, hier vandaag ook een drukke dag. Nou ja, vooral vanaf de middag ;) Ik moest wachten tot een pakje kwam, die kwam pas om 15.00 uur. Toorn Nog boodschappen doen, de was, eten koken en ondertussen was A heel erg moe maar lukte het niet om in slaap te komen. Ze draait iedere keer op haar buik. . Begint vervolgens hard te huilen omdat ze toch liever op haar rug ligt of klem ligt. Was ook te moe om te eten dus flesje erin en weer naar bed. Uiteindelijk heeft ml haar maar in het wiegje gelegd en daar slaapt ze nu. .

    Leuk dat C er ook klaar voor is!
    Ml is bij zijn ouders kijken. Ikzelf heb helemaal niks met voetbal en/of wk. Dus ik ga zo naar lekkere hapjes voor A maken.
    Het oranje pakje van A kwam vandaag met de post. Mn schoonzusje vond het nodig dat A een oranje shirt had :D

    fijne avond allemaal een eventueel Veel kijkplezier!
     
  18. BibiQ

    BibiQ Fanatiek lid

    16 feb 2013
    1.802
    541
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Whahaha wat leuk koekie! Zo'n pakketje met de post voor A.
    Was A niet stiekem al voetbal fan? Ik meen me te herinneren dat ik ooit eens een foto voorbij zag komen van een baby die gefocust was op t balspel op tv, maar weet ff niet meer precies wie t was.

    Ik heb ook niet veel met voetbal maar oranje kijk ik wel altijd, en daarna vi Oranje!
    Maar nu eerst C in slaap krijgen en gtst kijken hihi!
     
  19. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Denk niet van mij. A is wel gefocused op de tv maar het maakt niks uit wat erop is :D
    he, hapjes klaar. Koffie + appelflap erbij en nog net op tijd voor voetbal :$

    Ik zie juist te wachten tot A wakker wordt. Ze moet nog een fles maar ja, als je al vanaf 12.30 uur wakker was...

    Veel plezier met voetbal kijken bibi! (Ik denk dat ik stiekem ook een beetje ga kijken :p)
     
  20. Humpy dumpy

    Humpy dumpy Actief lid

    5 feb 2013
    410
    0
    0
    leerkracht
    Drenthe
    Wat n scheetje bibi! En die haartjes! Die van jou ook koekie! Super schattig!!
     

Deel Deze Pagina