nog niet lopen 16 mnd

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Bianca88, 13 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bianca88

    Bianca88 Fanatiek lid

    17 feb 2011
    2.665
    8
    38
    mijn dochter is 16 maand en loopt nog niet zelfstandig, wel aan een handje loopt ze. Ze denkt volgens mij ik kom kruipend ook overal haha. Ik stimuleer haar wel om haar eens los te laten om dan te bkijven staan, maar zodra ze het voelt gaat ze zitten. Waren jullie kindjes ook laat met lopen, zo ja met welke leeftijd?
     
  2. micnick

    micnick Actief lid

    17 jan 2013
    159
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die van mij was ook laat. Ging met 13 maanden (gecorrigeerd, want hij was 3 maanden te vroeg geboren) aan tafel staan. Later lopen met loopwagentjes en alles wat maar schoof. Aan de hand weigerde hij.
    Met 17 maanden opeens uit het niets los gaan lopen.
    Ik denk geef het de tijd, ze gaat het vanzelf doen.
     
  3. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Onze dochter was ook laat. Ze liep pas met 17 maanden. Wij hebben de fysio erbij gehaald. Dochterlief blijkt hypermobiel en had een figuurlijk zetje in de rug nodig.
    Nu loopt ze prima.
     
  4. Kimmy

    Kimmy Actief lid

    25 jun 2010
    315
    0
    0
    Ja hier ervaring.

    Oudste dochter: was laat met zelf staan. Bleek wat hypermobiel, met name in heupen. Toen ze eenmaal kon optrekken met rond 14 maand kreeg ze wel haast haha. Ze stond super stevig en Zelfde dag liep ze al goed en stevig langs de tafel en handjes. Toen ze net 16 maand was liep ze los. Wel met het nodige vallen en opstaan want zie miste toch nog stukje stabiliteit. Heeft wel Met karakter te maken denk ik want ze wilde enorm graag loslopen..

    Jongste is ook hypermobiel. Staat sinds paar weekjes en begint nu langs de bank te stappen. Ze kon dus wel eerder staan maar anders dan haar zus staat ze nog een stuk wankeler en ook het
    Langslopen kost haar wat meer moeite. Loslopen duurt ook nog wel even vermoed ik..

    Denk dat jouw kindje wat onzeker is en nog een stukje vertrouwen! moet krijgen..overigens zijn er genoeg kindjes doe
    Met 16 maanden nog niet loslopen..
     
  5. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Hier loopt ze net drie weken en is van oktober 2012 ;)

    Daarvoor alleen gekropen en een week aan de hand gelopen . Maak je dus vooral geen zorgen komt vanzelf
     
  6. mbeekje

    mbeekje Bekend lid

    9 jan 2012
    725
    1
    18
    Werk als sociaal pedagogisch hulpverlener en passi
    Groningen
    Hier over 2 weken 16 maanden. Hier loopt onze zoon ook nog nirt los. Zodra hij door heeft dat we hem loslaten doet hij 2 stapjes en draait zich snel om naar ons en klampt zich vast. Hij durft nog niet. Staan deed hij met 12,5 maand durfde hij eerst ook niet. Begon eerst alleen staan bij ons nu doet hij het overal.
     
  7. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hier liep ze ook alleen aan de hand (wel de halve ikea door) en liep met 18 maanden los.en meteen ook de hele kamer door en 2 dagen later kon ze al rennen. Kruipen was prima voor haar en ze kon het wel maar durfde het nog niet.
    Nichtje liep trouwens pas met 20 maanden. Dus ik zou me nog geen zorgen maken, iedereen ontwikkeld zich op hun eigen tempo.
     
  8. gusto

    gusto Niet meer actief

    Dochter met 9 maanden overal langs, we dachten nog, die loopt vast zo! :D niet dus, met 18 maanden liep ze pas.

    Heb me ook best even zorgen gemaakt en was blij toen ze liep, maar ze was gewoon wat later, verder niets :)
     
  9. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    18 maanden en 3 weken. En nu rent ze me er uit zo ongeveer :D. Komt goed!
     
  10. Eriva

    Eriva Niet meer actief

    Hier hetzelfde geval :)
     
  11. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.176
    499
    83
    Ik liep zelf met 18 maanden pas haha.. ben ook wat hypermobiel. Ach, voor je het weet mag je er de hele dag achteraan rennen ;)
     
  12. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Dylan is 17 maanden en loopt ook nog niet. Hij kan wel met de babywalker lopen in het gras, op de vloer moet ik de babywalker tegenhouden. En sinds gisteren loopt hij hier rond met zijn stoeltje in huis. Die stoel vliegt niet zo voorruit als de babywalker dus meer steun.
    Aan 1 handje lopen durft hij nog niet.

    Wij krijgen al fysiotherapie sinds de geboorte maar ze is al een tijdje niet meer hier geweest. De trap op en af klimmen + lopen met de babywalker/stoel heeft hij dus echt zelf geleerd zonder tips van de fysiotherapeute. We hadden wel een tip gekregen om hem te leren lopen maar die vond hij niks, ik deed het 3 keer op de fysio manier en toen vertrouwde hij me niet meer, ik liet hem teveel werken ;)
    Dinsdag komt de fysiotherapeute langs, ik ben benieuwd! Ze gaat verschieten van de vooruitgang :D
     
  13. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Het gemiddelde is 15m (hier alledrie braaf met 15m) en dat wil zeggen dat er veel kindjes eerder en later lopen. Als er verder geen aanleiding is tot zorg zou ik het lekker laten en ook niet te veel pushen / loslaten. Komt echt vanzelf
     
  14. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    De fysiotherapeute zei wel dat kindjes die met een babywalker kunnen lopen ook los kunnen lopen maar het gewoon nog niet durven. De babywalker is vaak moeilijker dan los lopen omdat velen voorruit vliegen. Maar het geeft die kleintjes toch meer vertrouwen
     
  15. wenrichtwan

    wenrichtwan Bekend lid

    5 feb 2011
    775
    1
    18
    Vrouw
    Activiteiten begeleidster
    Stadskanaal, Provincie Groningen
    Mijn zoon was 21 maanden toen hij pas liep!
    Het komt vanzelf!
     
  16. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Hier 17 mnd en ook nog niet. Aan de hand kon ze erg goed maar ze wil het ineens niet meer. Tja...
     
  17. Roosje83

    Roosje83 Fanatiek lid

    4 jun 2012
    2.195
    11
    38
    NULL
    NULL
    Dochter is bijna 15,5 maand. Met 9 maanden gaan staan, 10 maanden langs lopen, dus we dachten dat gaan een snelle worden.
    Nu kan ze wel kleine stukjes los, maar alleen als ze het echt heel graag wil. Kruipen gaat veel sneller en aan de hand is veel gezelliger. Achter de babywalker 'vliegt' ze de kamer door. Tja, het zal vanzelf wel komen.

    Lees hier veel over hypermobiele kinderen, ikzelf ben extreem hypermobiel volgens de artsen. Heb al paar keer gevraagd of ze daar iets over konden zeggen bij mijn dochter, maar kinderarts en cb zeggen dat dat niet kan, aangezien ieder kind nog erg soepel in de gewrichten is.
     
  18. senta

    senta Niet meer actief

    Onze zoon was 18 maanden en 2 dagen toen liep hij los terwijl hij al vanaf 10 maanden aan de hand stapte op het eind zelfs de hele straat door maar zodra je hem los liet ging die kruipen. Toen ik tegen de fysio zei dat die laat was, riep zij 18 maanden is normaal pas vanaf 22 maanden gaan wij het over later hebben, zij vonden dat de kindjes tegenwoordig veel te snel waren en ook te veel gepusht worden om te gaan lopen.

    Was voor mij best een geruststelling, al vind ik het met onze dochter wel eng, die is tot nog toe enorm snel, ik vrees dat dat ook met lopen zo kan zijn, maar pushen zal ik niet doen, laat d'r lekker op haar tempo gaan en gaat ze lopen kan ik het niet tegen houden. (ik liep met 9 maanden was net 2 weken uit de spreidbroek)
     
  19. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Onze dochter trok zich met 10 maanden op aan de tafel en liep ook meteen langs alle meubelen. Toen dachten we die zal zo wel lopen..... We hebben nooit gepusht hebben helemaal naar haar gekeken wat ze aangaf. Met 13 maanden liep ze kleine stukjes los en met 14 maanden liep ze stevig los door de kamer ect.
    Daarentegen met praten heeft ze niet zo'n haast ze zegt sinds kort papa rn mama maar verder nog niets en ze is bijna 18 maanden.
    Ieder kindje zijn eigen tempo ze kunnen niet alles tegelijk denk ik dan maar.
     
  20. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Ze loopt aan de hand en ze beweegt verder goed dus ik zou me geen zorgen maken. Eerdaags zal het ineens zo zijn.
     

Deel Deze Pagina