Mijn zoontje van bijna 2 wil niet meer eten

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door mamabeer, 27 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    Mijn zoontje van bijna 2 wil dus absoluut niks meer eten het ging al maanden slecht met eten maar nu is het nog erger geworden hij heeft nu al 3 dagen echt helemaal niks gegeten. en dat heeft hij vaker gehad soms at die wel eens een hele week niet en ik word er zelf ook onrustig door :( ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet doen heb alles al geprobeerd. M´n laatste optie heb ik vandaag maar gedaan hem gewoon in de stoel laten zitten tot hij wat eet maar meneertje blijft gewoon stokstijf een uur zitten en eet echt niks. Kan hem wel vol stoppen met koekjes maar dat vind ik dus echt niet de bedoeling... dus dat doe ik dan ook niet. Heb hem wel gisteren peuter groei melk extra gekocht zodat hij toch de nodige vitaminen binnen krijgt. Heeft iemand het zelfde probleem of weet iemand een oplossing. Het gaat zich om alle maaltijden s´morgens s´middags en sávonds echt hij eet helemaal niks.

    Help!
     
  2. Niet meer actief

    en als je nou een puree maakt van zijn eten,of gewoon stukjes kip?misschien heeft hij vrstopping?daar eten ze ook secht van
     
  3. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    dat hebben we ookal geprobeerd lekkere dingen eet ie wel zoals we bv een keer frietjes eten dan wil ie dat wel maar dan vertik ik het gewoon om het te geven want als dat kan kan ie het andere ook eten. Kan ook alles in de blender gooien maar dan wil ie straks niks meer eten met stukjes erin. babyhapjes hebben we ookal geprobeerd maar hij wil echt helemaal niks :cry: hier in me omgeving zijn ook alleen maar mensen met goed etende kinderen. hij heeft het vanaf 1 jaar van te voren at ie echt alles
     
  4. Niet meer actief

    mijn zoon wil geen stukjes fruit meer,nu wil ie het opeens weer gepureerd,terwijl ie allang een banaan en appel enzo kan eten,...ik ken het probleem
     
  5. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    ja en aan het consultatieburo heb je ook niet echt wat aan ben al maanden ermee bezig met zn eten en ze zeggen steeds van: gewoon proberen en als ie honger heeft dan eet ie wel onder tussen wordt ie steeds maar dunner en dunner en ik maak me zelf ook nog eens gek ermee. :( stukjes fruit heeft hij nooit gegeten alleen als ik het hem voer zeg maar want hij vind alles wat koud en nat is vies om vast te pakken, Hij eet het wel maar hij wil het absoluut niet vast houden
     
  6. MamaLou

    MamaLou Fanatiek lid

    Tja, heel vervelend! Mijn zoontje is 1,5 en de laatste tijd is hij ook bezig met zijn eten. De ene dag eet hij prima en de andere dag ineens veel minder.
    Het enige advies wat ik je kan geven is wat ik ook gewoon doe.
    Namelijk, gewoon aan tafel met het gezin, bord voor zn neus zetten en zelf gaan eten en geen zo min mogelijk aandacht aan zijn eet gedrag schenken, alleen als hij een hap neemt complimenteren.
    Na een minuut of 20 stoppen (dan hebben ze er meestal wel genoeg van namelijk) en dan zn toetje geven.
    Je eigen druk maken (heb ik ook wel gedaan hoor ;) ) heeft namelijk weinig zin en werkt alleen maar averechts vaak....

    Hij eet echt wel als hij honger heeft, ze kunnen wel wat hebben hoor!
    Ik hoop dat je hier iets aan hebt, gewoon proberen! Succes! ;)
     
  7. roelien

    roelien Actief lid

    26 nov 2005
    420
    0
    0
    moeder
    noordwolde
    ik heb het zelfde probleem mijn dochter van bijna twee wil ook niet eten ja fruit potje en toetjes wel maar brood en een warme maaltijd gaat helemaal niet
    ik ben door het cb naar een diatiste gestuurt en die weet het niet eens hoe ze mij moet helpen
    ze denkt dat het aan haar keelamadelen ligt dus ze ging nu met de huisarts praten of Yamalina ook door gestuurt kan worden naar een kno in het ziekenhuis

    liefs roelien
     
  8. Iloon

    Iloon Fanatiek lid

    5 mei 2007
    2.583
    0
    0
    Huismama
    Maastricht
    hey meis

    heb er zelf geen ervaring mee of tips voor je, maar wil je wel ff sterkte wensen, want lijkt me echt moeilijk!
    Denk aan je!
    ;)
     
  9. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    hoi hoi

    ik vind het wel raar dat het consultatieburo dat zegt elke keer maar het is niet normaal als een kindje helemaal niets eet en dan ook nog eens afvalt dat is dus reden om verder te kijken naar de algehele gezondheid van je kindje

    drinkt hij wel genoeg
    hoe is hij suf of juist wakker en blij
    lijkt het alsof hij pijn heeft of juist niet
    hoe is zijn ontlasting gewoon dun of juist dik

    ik zou als ik jou was niet al te lang meer wachten want afvallen bij zo een kleintje is niet gewoon

    sorry wil je niet ongerust maken maar dit is wat ik ervan denk

    groetjes nathalie ;)
     
  10. Denise19

    Denise19 Bekend lid

    17 jul 2007
    632
    0
    0
    Mijn zoontje at ons letterlijk arm toen hij nog een baby was! Hij had echt de hele dag door honger! Toen hij tegen de jaar aan kwam, begon hij steeds minder te eten. Potjes eten kon ik weg gooien, verse bord groentes kon ik weggooien.. echt alles kon ik weg gooien, niks at hij! Toch bleef ik trouw elke avond koken, en potjes kopen, en aanbieden. Nu is hij 2 jaar.. en heeft in 1 jaar misschien 3 keer zn bord leeg gegeten! Sochtends eet hij 1 hapje van zn brood. Smiddags eet hij niks, en avond eten paar hapjes. Hij weegt maar 12,5 kilo, en is 86 cm!

    Toen ben ik met iemand gaan praten die paranormaal begaafd is ofzo, en die vertelde mij dat hij het eten te heet vond. Hij moest te lang wachten tot het afgekoeld was. Ook vertelde hij dat mn zoontje niks van groene eten moest hebben, maar meer van pasta's en soepen hield. Dat klopt. Ook is hij erg ongeduldig, en moet het eten echt op goede temp zijn anders moet hij het niet! Ik moest het gewoon aan blijven bieden, en gewoon met zn alle aan tafel eten. Hij eet nog steeds slecht maar gelukkig gaat het avondeten er voor een deel wel in!


    Eerder maakte ik me ook erg druk, en stond ik erop dat hij moest eten. Later had ik zoiets van.. laat maar elke keer dat gestrij aan tafel! Nu is hij 2 jaar, en zegt al na 2 hapjes ik hoef niet meer.. dan word ik iets boos en zeg dat hij nog moet eten! Dan eet hij nog wel een paar hapjes.

    Gewoon doorzetten! Pas als JIJ vind, nu heeft hij genoeg gegeten voor mijn gevoel, dan pas opgeven, en hem van tafel laten.

    Succes ik weet hoe het is..
     
  11. MamaLou

    MamaLou Fanatiek lid

    En.....hoe gaat het nu?

    Ik weet natuurlijk niet van welke aard je klachten zijn dus ik kan je alleen maar vertellen hoe ik het hier doe en hoe ik het ervaar met mijn kindje.
    Ik hoop wel dat er wat bruikbare tips voor je tussen staan of dat je anders misschien de nodige hulp inmiddels hebt kunnen vinden..

    @Denise 19, ik zorg hier idd ook dat het eten op een voor hem eetbare temperatuur is want ik heb hier dus ook een heel ongeduldig meneertje! ;) Als hij aan tafel komt kan hij dus meteen beginnen.
    Wij zitten nu nog op een leeftijd dat hij het 'toelaat' dat wij hem tussendoor zelf een hapje in zn mond doen, als hij niet goed genoeg eet.
    Maar over het algemeen gaat het prima zo.
    Hij is nu 81 cm groot en weegt 10 kilo, dat lijkt erg weinig misschien maar dit is gewoon zijn bouw.
    Ik weet niet hoe het bij jou kindje zit?

    Ik moet wel zeggen dat ik NU een stuk makkelijker geworden ben qua eten. In het begin maakte ik mij veel zorgen en werd boos als hij niet wilde eten, probeerde hem soms te dwingen. Maar ik merkte algauw dat dit een averechtse werking had op hem. Nu ik het heb leren 'loslaten' gaat het verder prima!

    Maar nogmaals: dit is mijn ervaring en ik weet dus niet van welke aard jullie klachten zijn.
    ;)
     
  12. kimm1988

    kimm1988 Fanatiek lid

    27 dec 2007
    3.125
    0
    0
    Enschede
    hier nog een moeder met hetzelfde probleem

    ticho eet 's avonds nog steeds slecht.

    hij heeft ook een periode gehad dat hij niks wou eten.

    het cb zei tegen mij dat ik gewoon het eten moet aanbieden.
    en met het avondeten
    als hij zelf kan eten zet je het eten er neer en jullie gaan samen eten
    je stelt bv een tijd is 20 minute als het dan niet op is. pech hebben dan is de tijd en dan maar geen eten.
    wel kijken of hij een toetje wil een toetje hoort bij het eten enzo.

    het kan een tijdje duren voordat het over is enzo
    maar wel gewoon fruit en 's middags gewoon wat drinken met iets erbij

    het heeft bij ticho ook geholpen hij eet nu wel 's morgens en 's middags
     
  13. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    het is meestal een periode dat ze moeilijk eten. mijn oudste had het een beetje, mijn middelste heel heftig. (die at echt niets meer) ik heb ze flesjes groente en fruit gevoert (knor v) het gaat weer voorbij, maar als ze echt te veel afvallen is het niet goed hoor. dan proberen bij te voeden met dingen die ze wel lekker vinden (bv stukje kaas ofzo)
     
  14. brussie

    brussie Fanatiek lid

    22 nov 2006
    1.927
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Amersfoort
    Goh, Knorr Vie! Die heb ik tegenwoordig ook maar in huis voor mijn dochter (ruim 2 en een half) die ook écht niks eet 's avonds. Als ze dan wel een keertje één hapje neemt kotst ze het weer uit ('t is dus al wel in haar maag geweest..)
    We hebben ook al vanalles geprobeerd: negeren, stickers enz, enz..

    Ik heb 't opgegeven en hoop maar dat deze fase heel snel voorbij is!
     

Deel Deze Pagina