zindelijk worden: peuter van 2 voelt aandrang gewoon nog niet?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Annemeis, 3 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Hoi allemaal,

    Om me heen hoor ik vaak dat kindjes binnen een paar dagen aardig zindelijk zijn, nog wel eens een ongelukje maar dan houdt het op.
    Onze dochter van 2 jaar wil geen luier meer om en zegt meteen: 'bah, vieze luier' als er maar een druppeltje in zit.
    Daarnaast gaat ze al wekenlang elke dag op de wc (maar dan komt er nooit wat)

    Tijd om zonder luier te laten lopen dacht ik. Gisteren zonder luier: alles in de tuin of op de vloer, niets in het potje (tot 6x toe).
    Vandaag: 4x in de tuin, 1x op de vloer. Niets in het potje.
    Ze loopt niet eens naar het potje toe terwijl ze heel goed weet dat het daar hoort.

    Zou het kunnen dat ze nog geen aandrang voelt? Dat ze het gewoon pas voelt op het moment dat het al loopt? Dan heeft het nu natuurlijk nog geen zin om zonder luier te gaan lopen.

    Ook veel op het potje/wc gezeten vandaag maar er komt dan gewoon niets, hoe lang ze er ook op zit.

    Toch wil ze geen luier om... wat nu?
     
  2. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Ik geloof niet dat heel veel kindjes in een paar dagen zindelijk zijn. De meesten doen er wel langer over en kan soms wel maanden duren. Geduld en niet pushen is mijn mening. Doe nog wel een luier aan als er nog niks in potje gaat en laat haar op vaste momenten op het potje gaan zitten. Dan komt er vanzelf een keer een plas. Wil ze dit niet, dan stoppen en over een paar weken weer proberen. Ons zoontje had al maanden een potje staan maar ging er eerst in kleding zelf op zitten. Vervolgens wilde hij op een keer zijn broek en luier uit en erop zitten toen hij mij op de wc zag zitten. Gedaan en er kwam niks. Later nog een paar keer erop gezeten en nog steeds niks. Ineens in de middag toen ik ging plassen (wij doen dat als we alleen thuis zijn met de deur open zodat hij kon zien wat we deden) wilde hij ook plassen en oké zittend op toilet heb ik hem zijn kleding uit gedaan en hij ging zitten en ineens zaten er 3 druppels in de pot. Heel trots natuurlijk en daarna de volgende dag wilde hij weer erop zitten en toen plaste hij een flinke plas. Daarna zijn we begonnen met voor en na bed op potje te zitten en proberen te plassen. Dat hebben we weken nu gedaan en zijn we aan de volgende stap bezig. Dat is in zijn blote billen lopen en zelf gaan. Bijna alles gaat nu in het potje en zijn we begonnen met in de onderbroek lopen en zelf uitdoen als hij moet plassen. Dat gaat best goed maar toch nog wel wat ongelukjes. Zo gaan we steeds een stapje verder en we zien wel wanneer het echt lukt om droog te blijven, zelf aan te geven te moeten plassen en dus zindelijk zijn. Geluk is dat het mooi weer is en we de "troep" buiten hebben als het niet goed gaat.

    Neem er de tijd voor en verwacht niet in een week klaar te zijn. Ze is nog jong!
     
  3. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Luierbroekje proberen misschien? Klinkt alsof ze er niet aan toe is...

    Ow en onze dochter was in drie dagen zindelijk , wel met 3 1/2 jaar "pas"
     
  4. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Als ik het zo lees is je kindje er niet aan toe.. hier rond 2 jaar hetzelfde en is ze ook echt echt even zindelijk geweest 2 a3 weken daarna was het klaar...
    met 2.5 van een op andere dag geen luier meer aan gedaan en in 1 week dag en nacht zindelijk.
     
  5. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Dank voor jullie reacties, daar heb ik wat aan.
    Wil er geen druk achter zetten, het moet vooral leuk blijven maar ik dacht: misschien is ze er wel aan toe. Maar ik ga er geen strijd van maken en ook niet heel veel keer dweilen.

    Dan gaan we haar gewoon weer 2 of 3x per dag op de wc zetten en wie weet komt er vanzelf een keer iets. Als ze dan op de wc echt iets doet een paar keer kan de luier alsnog uit.
     
  6. Balou

    Balou Fanatiek lid

    27 mrt 2007
    2.320
    4
    0
    verzorgende IG
    prov Groningen
    Idd misschien een luierbroekje proberen? Denk dat je dochter er nog niet aan toe is.
    Onze zoon was in 2 dagen zindelijk, zo van het één op het andere moment. Maar moet zeggen dat hij 3 jaar en 7 maanden oud was toen hij zindelijk was.
     
  7. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    Hier ook gehad met de oudste, wou geen luier meer om en elke keer maar in de broek. Kind verdrietig elke keer, ze voelde het echt niet. Toen maar weer ff gewacht gewoon weer luier(broekje) aan en een paar maanden later weer, toen was ze zo zindelijk.
     
  8. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief

    Zoon was 3.5 jaar binnen paar dagen ook.

    Dochter was 2.5 ook binnen een paar dagen nachten is ze net pas zindelijk.

    Het kan wel snel gaan maar denk dat je meisje er nog niet helemaal aan toe is. Maar een luierbroekje is een mooi alternatief voor nu.

    En wie weet is ze over een maand wel zo af en toe eens proberen en voor nu weer de luier aan.

    Maar gelukkig is het even mooi weer morgen kan je best nog een dagje proberen je weet het maar nooit met kinderen.
     
  9. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.498
    2.389
    113
    Oudste dochter was met 2 je 2 mnd in een week dagzindelijk. De jongste (2 je, 8 mnd) heeft interesse en al een paar keer op het potje geplast, maar doet dat alleen als ze blote billen heeft, dus bijv bij het verschonen. Heeft ze iets aan dan lukt het niet. (Nu al een paar weken)
     
  10. misa

    misa Niet meer actief

    Ik zou het even zo laten of met een luierbroekje doen.
    Hier was de oudste met krap 2,5 zindelijk in een ochtend en 4 ongelukjes.
    Onze dochter is net twee en kan het ook nog niet. Soms voelt ze het en wil ze op de wc, maar vaker niet. In de onderbroek lopen hebben we nu twee keer 1,5 dag gedaan. Maar het gaat zo vaak mis... We wachten nog lekker even. Alhoewel, met mooie dagen en spelen met water, dan in de zwembroek of onderbroek en het potje buiten. Als ze wil mag het!
     
  11. Ona

    Ona Fanatiek lid

    8 mei 2011
    1.469
    0
    36
    NULL
    NULL
    Zo ben ik het ook van plan te doen. Ik werk ook fulltime dus heb helaas ook weinig tijd om haar bloot te laten rondlopen (enkel in het weekend). Ze praat al redelijk maar ik wil het haar echt goed kunnen uitleggen en het gevoel hebben dat ze er echt aan toe is. Dan wacht ik liever wat langer dat het wat minder moeite kost dan nu met misschien wel veel strijd (want middenin de peuterpuberteit). M'n dochter wordt over 2,5 week 2. Maar ik snap ook wel de voordelen van vroeg zindelijk zijn hoor!
     
  12. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Ze gaat nu op 5 vaste tijden per dag op de wc (uit bed, na eten etc) en vanmorgen probeerde ze echt te poepen en het lukte! Net ook een plasje bewust gedaan! Er zit vooruitgang in. Verder wel gewoon luier om. Heb een plaskaart opgehangen, elke keer een rondje kleuren als het lukt.
     

Deel Deze Pagina