Succesverhalen doubleren groep 2

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Jolina, 2 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Vandaag hebben we besloten dat onze dochter van 5 gaat doubleren in groep 2. Ze was goed vooruit gegaan maar niet genoeg voor groep 3 aan te kunnen. Daarbij is ze eind september pas 6 jaar en kwa karakter kan ze wat sterker worden als ze het jaartje overdoet. Maar ze wilt zo graag leren en daarom twijfelde we toch wel. Kwa rijpheid zijn de meningen wat verdeeld. Dus waar doe je goed aan...;)

    We hebben er wel vrede mee maar toch ben ik soms bang dat we de verkeerde keuze hebben gemaakt.:)

    Dus ik ben op zoek naar succes verhalen meiden......stel me gerust :)

    Mijn dochter vindt het trouwens prima.... Vandaag hebben we het besproken met haar en ze gaf wel aan dat ze haar klasgenootjes ging missen:( maar als ouder heb je dan ook de taak om je kind gerust te stellen dat ze snel weer nieuwe vriendjes zal maken.

    Maar wat kan je moederhart pijn doen met zoiets .....
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Mijn nichtje heeft vorig jaar ook gedoubleerd. Ze speelde nog liever dan dat ze leerde. Het heeft haar heel goed gedaan, ondertussen kan ze al wat lezen en rekenen dus heeft ze waarschijnlijk een kleine voorsprong op de rest straks.
     
  3. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Lastig hoor!

    Maar als je dochter het verder vooral jammer vind van vriendinnetjes en het verder eigenlijk ook wel ziet zitten... Dan is de keuze in ieder geval niet heel slecht.
    En in groep 2 kan ze relatief makkelijk moeilijkere werkjes...
    (Makkelijker dan zichzelf 3 slagen in de rondte werken in groep 3 terwijl ze liever lekker had getekend of geknutseld en buiten spelen...)
     
  4. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Ja het is een beetje dubbel...ze wilt opzich wel maar waarschijnlijk kan ze gewoon niet meer dan dit.

    Ze is in 4 maanden behoorlijk vooruit gegaan en dit vinden wij ook super maar wil je het haar aandoen dat ze het net te moeilijk gaat krijgen. De juffen gaven ook al aan....een half jaartje was waarschijnlijk genoeg maar dat kan weer niet natuurlijk.

    Maar ze gaat natuurlijk genoeg uitdaging krijgen ...;) dat ga ik goed in de gaten houden.

    Het is moeilijk want soms twijfel ik wel stiekum....
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Kan ik me heel gord voorstellen.
    Het is zo simpel als ze precies meekomen met de middenmoot... Dan kan alles gewoon volgens je eigen verwachtingspatroon verlopen :)

    Hier juist een uitstekertje maar heel stiekem geeft dat dezelfde vraagstukken vrees ik :)
    En verwachtingen die bijgesteld moeten worden soms.. Komt wel goed!
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik hoop dat wij ook zo'n suc6 verhaal worden. Hier 2 weken geleden de knoop doorgehakt. Ons meisje wordt 23 oktober 6 en gaat groep 2 ook nog een keer doen. Qua vriendjes valt het mee...ze moet wel afscheid nemen van haar liefste vriendin maar had in het groep 1 gedeelte ook veel vriendinnetjes dus dat komt helemaal goed.
    Met de meester ook heel goed gesprek gehad over hoe ze het volgend jaar gaan aanpakken en daar heb ik het volste vertrouwen in.
     
  7. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Hier trouwens precies hetzelfde als bij jullie..ineens een grote sprong aan het einde. Maar wij vonden de sprong ook te laat komen voor groep 3, daar is het nl meteen vol aan de bak.
     
  8. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Ja tuc precies ! De sprong kwam gewoon te laat.
    Gister in bed lag ik weer te denken....is het nu echt de juiste keuze of niet. Ik wil gewoon het beste voor haar en vindt het zo moelijk. De eerste keer dat ze het aangaven schrok ik even. De dingen waar ze moeite mee had hebben we samen geoefend en opeens kan ze zoveel dingen die ze eerst niet snapte.
    Maar het is gewoon niet genoeg. En dat is natuurlijk helemaal niet erg ;)

    Saskia zeker dat is ook hetzelfde want vooruit lopen is ook moeilijk want gaat je kindje zich niet te veel vervelen he.

    Dat is hier ook wel een vraag van ons geweest aan de juffen. Maar ze gaan haar meer uitdagingen geven.

    En ach ze kan beter een jaar overdoen en nog lekker kunnen spelen en ze is ook niet altijd de jongste van de klas, dan groep 3 te moeten doen en oo haar tenen te moeten lopen.
     
  9. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @jolina: mja we zitten gewoon met z'n allen in hetzelfde verwachtingspatroon van gemiddeld.
    En zeker als je er NET naast zit zijn de keuzes moeilijk.

    Als alles heel duidelijk is... Is de keuze nog steeds heel vervelend maar wel minder lastig denk ik.

    Maar ik denk.. Dat wanneer je als ouder goed naar je kind kijkt en je verwachtingspatroon kunt negeren... Je als ouder echt wel het beste weet of het beter zo is of toch niet.
    Twijfelen is gezond, dat is je rationele, hardop denkende zelf.
    En diep van binnen... Stemmetje van je hart... Het fluistert soms en soms gilt het luidkeels.. maar vaak weet het wel wat de juiste keuze is.
    Moeilijkste is om voor jezelf te bepalen... Naar welk van de 2 je nou echt luistert ;)
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.812
    32.715
    113
    Mijn zoontje heeft afgelopen jaar groep 2 nog een keer gedaan. Hier vond ik het wel een succes. In het begin niet zo, maar nu ik erop terugkijk zie ik hoe hij is gegroeid dit jaar en hoeveel hij het nog nodig had om lekker te gaan spelen ipv vol aan de bak.
     
  11. maria80

    maria80 Fanatiek lid

    18 aug 2009
    1.960
    131
    63
    Bij ons op school alleen maar positieve verhalen. Kinderen staan gewoon steviger in hun schoenen.
     
  12. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Tja Saskia je hebt ook gelijk ;)

    Ik denk dat het hier ook alleen maar beter kan worden en niet slechter. Dus de keuze is juist uiteindelijk....
     
  13. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Mijn nichtje heeft ook groep 2 een keer overgedaan. Voor die tijd wilde ze heel graag leren, maar kwam ze elke dag doodop van school thuis en had ze moeite alles bij te benen. Ze gaat nu na de zomer naar groep 3, en het is een zelfverzekerde en zelfbewuste jongedame, veel rustiger en vrolijker dan dat gehaaste kindje van vorig jaar!

    Maak je geen zorgen. Groep 2 is leuk, ook volgend jaar. En loopt ze voor, dan kan dat tegenwoordig. Vroeger mocht je in de kleuterklas echt niet leren lezen en rekenen, maar nu mogen ze gewoon gaan oefenen met de materialen waar ze aan toe zijn.
     
  14. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Ja dat is natuurlijk ook weer waar. Het is niet zo dat ze op haar tenen loopt nu. Alleen heeft ze soms wat extra uitleg nodig ... En voor groep 3 wordt dat natuurlijk steeds moeilijker.
     
  15. Beitsche

    Beitsche Fanatiek lid

    12 nov 2007
    1.068
    1
    38
    Mijn dochter is van november en is na een half jaar groep 1 naar groep 2 gegaan. Verkeerde keuze. Ze liep op haar tenen. Op school ging het prima, maar thuis was ze niet meer te genieten. Ze was boos, verdrietig, ze luisterde niet meer, was enorm hangerig en moe. Ze was niet meer zichzelf.
    Al halverwege het jaar hebben we besloten dat ze groep 2 nog eens ging doen. Het rapport aan het einde van het jaar gaf ook aan dat ze beter nog eens groep 2 kon doen.
    En wat zijn we daar blij mee. Ze veranderde weer in ons meisje en kon goed meedoen op school. Ze ging weer met heel plezier heen. De afgelopen maanden begon ze zich te vervelen en dat heeft school opgelost door haar wat werkjes van groep 3 te laten doen. Na de zomer gaat ze dus naar groep 3. Ze is er nu helemaal aan toe .

    Hier dus een succesverhaal
     
  16. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Ah super ! Daar ben ik dus ook bang voor dat we dat zouden krijgen als ze wel naar groep 3 gaat.
     
  17. mama van ruben

    mama van ruben Fanatiek lid

    2 aug 2010
    1.094
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier twee verschillende verhalen. Nichtje van ons (van begin september) kon net wel naar groep 3 maar heeft dit jaar uiteindelijk groep 4 over moeten doen omdat ze het gewoon net niet trok. Nu een superrapport en door naar groep 5. Voor haar was het kwijtraken van vriendinnetjes moeilijk maar je merkte ook wel dat ze afgelopen schooljaar veel beter in haar vel zat. Vrolijker en veel minder moe. Mijn zus heeft nu achteraf zoiets dat ze misschien veel beter groep 2 over had kunnen doen.
    Vriendje van de oudste is van eind augustus en doet dit jaar groep 2 over. Vorig jaar scoorde hij heel laag op de kleutertoetsen en nu haalde hij A en B-scores. Die was er vorig jaar gewoon nog niet aan toe. Onze school biedt kinderen die voor lopen extra lesmateriaal op eigen niveau aan. Dus als er iets met letters of getallen gedaan wordt, mogen die kinderen net iets moeilijkere opdrachtjes maken.
     
  18. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Dat zal hier ook gedaan worden ;) en ik hou het natuurlijk ook in de gaten nu ...

    Ja door deze verhalen kom ik er steeds meer achter dat we er goed aan gedaan hebben....
     
  19. Mv6

    Mv6 Actief lid

    9 jun 2014
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier de keus gemaakt wel naar groep 3...foute keus ze blijft nu zitten in groep 3 en heeft het hele jaar op haar tenen gelopen en het idee gekregen dat ze niet goed genoeg was hopelijk geeft de voorsprong die ze nu heeft haar weer een heel positief gevoel
     
  20. Jolina

    Jolina Niet meer actief

    Jammer mv6 dat willen wij dus ook voorkomen. Ze gaat groep 2 gewoon nog een keertje doen ;)
     

Deel Deze Pagina