angst, wie helpt mij hierbij?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door riekie, 18 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik heb ook veel angst om over te geven. Ben ook heel erg misselijk geweest (de hele dag) en het heeft ook nog tot ik 18 weken was geduurd. Helaas, heb ik ook veel moeten overgegeven zeker 30 x :( . En niet alleen 's morgens maar ook 's avonds. Ik had ook angst en probeerde het tegen te houden maar helaas lukte het niet altijd. Soms was het overgegeven wel een opluchting maar niet altijd. Mijn angst is helaas ook niet over.
    Wel heb ik ook tabletten gehad (emesafene) en dat heeft in de periode dat ik het vaakst moest overgegeven heel goed geholpen. :)
    En 's morgens in bed iets eten heeft ook wel geholpen.
     
  2. Cars

    Cars Fanatiek lid

    1 dec 2006
    3.207
    0
    0
    Juffie
    Friesland
    Heb heel af en toe vlagen van misselijkheid en heb tot nu toe 3x een beetje overgegeven. Maar dan rook het eten ook al niet lekker.
     
  3. Catheleine

    Catheleine Bekend lid

    9 feb 2007
    522
    1
    0
    Zorgcoordinator
    Brabant
    Hoi,

    Ik ben ook erg bang voor braken, en andere te zien gaan braken...
    Ik ben van 6 weken tot ongeveer 12 weken erg misselijk geweest en sinds 3 dagen ongeveer gaat het iets beter en neem ik geen medicijnen meer... Vandaag wel weer misselijk, denk dat het versterkt wordt door moeheid bij mij...
    Ik heb niet hoeven braken maar ik kan dat geloof ik ook niet kan...
    Teminste ik werk het enorm tegen uit angst....
    En heb het altijd nog tegen kunnen houden...
    Soms zou ik ook willen dat ik kon braken dan denk je dan ben je het kwijt maar helaas...

    Ik wens je sterkte en vind het al een hele stap dat je toch je angst al een stukje op zij hebt gezet door al wel zwanger te worden..

    Groetjes Catheleine
     
  4. riekie

    riekie Lid

    16 sep 2007
    10
    0
    0
    Leeuwarden
    Wat fijn om te lezen dat er toch meer meiden last van hebben. Ik denk zelf ook weleens dat het misschien allemaal wel heel erg meevalt, dat het in mijn hoofd veel groter is, maar toch zodra ik misselijk ben voel ik angst. Ik raak er gelukkig niet meer van in paniek,maar ben er dan wel constant mee bezig. Terwijl wanneer ik afleiding zoek, het sneller over is. Ik weet de laaste dagen ook niet of ik nou misselijk ben van de zwangerschap of van spanningl. Ga namelijk ook wel erg makkelijk naar de wc zeg maar! Ha, ha!
    Ik weet dat je je psychisch helemaal gek kan maken en dat kan krijgen waar je de meeste angst voor hebt!

    Ava: werk je ook? Hoe heb je dat dan op je werk gedaan? Ik ben namelijk ook nog bang dat het ergens anders gebeurt en ik niet in mijn vertrouwde omgeving ben. Wel goed dat je wens ook groter is geworden dan je angst en je ervoor gegaan bent.

    Maddy: Is het de bedoeling dat ik die druppels preventief inneem, of alleen op het moment dat ik misselijk ben.

    Bedankt allemaal voor jullie reacties!
     
  5. Juudje27

    Juudje27 Bekend lid

    14 mei 2007
    762
    0
    0
    Ik heb tot nu toe nul keer overgegeven... Veel kleine beetjes over de dag gegeten. Doe waar jij je het beste bij voelt...
     
  6. Agatha

    Agatha Fanatiek lid

    16 sep 2007
    1.382
    0
    0
    In het begin van mijn zwangerschap werd ik misselijk van de honger, 's morgens. Kon ik ook niet wachten tot mijn man eindelijk zijn kopje thee had gezet, begon ik meteen met mijn boterham met pindakaas en probleem opgelost. Ik heb nooit over hoeven geven. Kijk maar uit dat je niet misselijk wordt van angst. ;) Net zoals met hoog nodig moeten plassen. Als je panisch helemaal focust op "oh-jee, als ik het maar niet in mijn broek doe, ik hou het niet!" is het vragen om moeilijkheden.
     
  7. Maddy

    Maddy Lid

    10 sep 2006
    42
    0
    0
    Riekie,

    Je kunt het innemen op het moment dat het echt nodig is. Dan neem je het 1x per uur in. Als het preventief is dan neem je het 3x per dag in.
    Ik neem het meestal in als ik me niet helemaal lekker voel maar voordat het te erg word. Ik probeer het toch zoveel mogelijk te voorkomen. Dit omdat ik niet misselijk kan zijn zonder paniek gevoel en eigenlijk vind ik het paniek gevoel erger dan de misselijkheid! Dat is het voordeel van Nux Vomica, het helpt ook de paniek te verminderen en het is niet duur en bij elke drogist wel te krijgen het is gewoon van dokter A. Vogel!
    Succes!
     
  8. mano82

    mano82 Fanatiek lid

    15 mei 2007
    1.554
    0
    0
    grafisch ontwerpster
    Ik heb bewust niets van middelen tegen braken/misselijkheid genomen, hoewel ik er wel erg veel last van heb gehad. Elke dag misselijk en een aantal keren moeten braken. Maar als je heel regelmatig iets kleins eet dan lukt dit wel. Je moet er eenmaal door meid, ik voelde me pas vanaf vorige week weer de oude en kan weer wat genieten.
     
  9. Sahara

    Sahara Niet meer actief

    Je hoeft niet altijd over te geven tijdens zwangerschap ik denk dat het ook verschilt per zwangerschap teminste bij mij wel
    Mijn eerste heb ik nooit overgegeven was ook niet vaak misselijk maar nu met me tweede heb ik wel moeten overgeven maar dat is nu alweer voorbij dat was echt de eerst 3 maanden.

    Ik wens je een fijne zwangerschap toe en geniet ervan he
    liefs
     
  10. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    0
    0
    Delft
    heb zelf mijn hele zwangerschap niet over gegeven. Als ik maar wat in mijn maag had ging misselijkheid vanzelf over! (eierkoeken moest ik altijd bij me hebben)

    Veel sterkte ermee
    Lisette
     
  11. PieterPost

    PieterPost Fanatiek lid

    21 nov 2007
    1.149
    0
    0
    Wat goed dat zo'n site je kan helpen he? Ik ben deze week bijna heel de week misselijk geweest en twee keer overgegeven. Maar ik heb ergens gelezen dat als je een beetje suiker neemt, dat dat je hcg iets naar beneden brengt wat die misselijkhied veroorzaakt. Nou ja al met al, of ik zwanger ben of niet weet ik niet. Dus of het hcg was weet ik ook niet, maar het eten van een beetje suiker heeft wel geholpen (kan ook tussen mijn oren hebben gezeten, maar dan was het effect in ieder geval zinvol)

    Heel veel sterkte, mijn vriendin heeft ook braakfobie en zou ook graag een kleintje willen, ik heb dit meteen aan haar doorgestuurd,...
     
  12. Sahara

    Sahara Niet meer actief

    hey passiepaard ik wou je veel succes wensen met je wens, misschien komt tie snel uit ik hoop het voor je want ik zie dat je al 2 dagen overtijd bent dus wie weet

    liefs
     

Deel Deze Pagina