Poes is weer een beetje vreemder geworden

Discussie in 'De lounge' gestart door Joycey, 14 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ze was al niet helemaal 100% psychisch gezond voor een kat, maar mijn Kimmypoes heeft weer een nieuwigheidje ontdekt.

    Omdat onze kleine knappe baby kan kruipen hebben wij gisteren een traphekje geplaatst in de keuken. Dit zodat ik gewoon rustig kan koken zonder dat de baby in de buurt komt (lees: in de weg loopt of zich in de gevarenzone van spetterende/hete pannen bevind).

    De poes (die overigens vanaf de grond op de 2,5 meter hoge schutting springt, op de 2 meter hoge kledingkast, op het raamkozijn, een driedubbele flikflak op het bureau/plank/dressoir doet en sprongen maakt van meer dan een meter breed) gaat luidkeels staan miauwen dat ze niet weet hoe ze over het traphekje heen moet springen.

    We hebben overigens exact hetzelfde traphekje zo'n meter verder staan, en daar springt ze wel overheen. Maar deze? Nee hoor. MIAUW, MIAAAUUUUWWW, MIAAAAAAUUWWWW. Ze maakt zelfs de baby wakker van zijn slaapjes omdat ze vertikt om erover heen te springen. Zo luidkeels miauwen...

    Dat beestje is echt flink in de war. En ik vertik het serieus echt om elke keer dat traphekje voor open te gaan doen. Als het aan haar lag was ik haar persoonlijke portier. Ik heb niet voor niets al een kattenluikje. Bovendien heb ik alle deurklinken omgekeerd moeten zetten omdat ze anders deuren open maakt alsof ze één van die slimme dinosaurussen uit Jurassic Parc is.

    Maar een traphekje? Error 404; brain not found. Rare poes!

    Hebben jullie ook zo'n vreemd huisdier en/of heeft er iemand een manier gevonden om acrobaat-poes te leren traphekjes-springen?
     
  2. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    ik heb geen tips.. maar hier een kat die perse wil drinken uit andere dingen dan de waterbak, nl uit de emmer wat het water van de boiler opvangt. de douche, na het douchen uit de douche en de bak waarin mijn man een voetenbadje neemt. en de hond drinkt het liefst buiten uit de regenwater emmer of het waterbad waar we de planten vanuit water geven.. en ook liever niet uit zijn waterbak binnen.
     
  3. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.873
    113
    Haha, Geen tips sorry. Maar hier een rare hond. Ze is doodsbang voor onweer en vuurwerk. Maar dan alleen als ze binnen is. Buiten heeft ze dan nergens last van
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    hele effectieve oplossing hier: 2 poezen.

    poes 1 mauwt... en poes 2 komt aanlopen om de deur open te doen voor dr.
    ideaal :)
    (gelukkig krijgt ze de buitendeur niet open.. maar alle binnendeuren zijn geen enkel probleem.)
     
  5. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Hahaha! Nee, sorry, geen tips voor je. Rare beesten zijn het toch ook...:D
     
  6. EnBee

    EnBee Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.147
    9
    38
    Kan je niet een krukje/stoel neerzetten zodat ze eerst daarop springt. Als ze het eenmaal door heeft dat het zo'n zelfde hekje is als elders zal ze het krukje/stoel vast niet meer nodig hebben.
     
  7. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.958
    6.076
    113
    Happyland
    Hier hebben we bij al onze hekjes een tralie eruit gehaald, zodat onze katten naar boven kunnen. Een optie?
     
  8. Marjolein79

    Marjolein79 Actief lid

    11 sep 2007
    253
    0
    16
    Het zonnige zuiden
    Mijn katten snapten in het begin ook niks van het traphekje en kwamen er niet over heen. Maar na een paar weken toen de eerste kat als het spreekwoordelijke schaap over de dam (lees traphekje) was volgenden de andere twee zijn voorbeeld en konden ineens ook erover springen
     
  9. Deerne85

    Deerne85 Fanatiek lid

    10 mei 2012
    1.681
    0
    0
    Een kattenluikje in je traphekje monteren? :D
     
  10. pnirmal

    pnirmal Niet meer actief


    Ja die is leuk. Dreumes meteen door dat luikje hihi.

    Wat ik zou proberen is iets heel erg lekkers aan de andere kant van het hek neer zetten wat ze super lekker vind( wel de andere katten even uit de buurt.)
     
  11. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    ff oefenen misschien? beest er een paar keer over tillen? dan weet ze er vast wel raad mee.

    Hier dieren die niet uit bakjes drinken maar uit sloten en de vijver.
    de katten hoeven geen brokjes omdat ze ongedierte vangen en de restjes uit de hondenbak eten. t staat er altijd voor ze, maar dan kijken ze zo lekker afkeurend haha
     
  12. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Bedankt voor de tips :D

    Een extra poezenbeest erbij? Er lopen er hier al 3 en het lijkt me sterk dat zij gezamenlijk een traphekje open kunnen krijgen :cool: En die stoel in de keuken lijkt een handige oplossing, alleen hebben wij een smalle keuken. Het is dus of ik of die stoel in de keuken. Hahahaha. Als ik er een spijl uit haal, kan de baby er doorheen of dan zit zijn hoofd klem, zoiets.

    Ik heb poes er nu al 1x overheen zien springen. Alleen de tweede en derde keer stond ze weer te miauwen. Ze zit mij gewoon te dollen :x! ( :D )

    Ik heb trouwens geen 'boven'. Onze traphekjes fungeren multifunctioneel; 1. als een soort box voor de baby - gezien de kleine ruimte zijn er weinig alternatieven, 2. afschermen van de gevarenzones zoals de keuken/badkamer etc. 3. afschermen van de achterdeur/tuin (voordat hij met zijn toetje van de opstap af stuitert) 4. om aan te leren staan & optrekken.
     
  13. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Vorige week nog, normaal komen we via de poort naar binnen, maar dit keer niet. Dus ik kom binnen via de voordeur, zie mijn kat bij de poort zitten.
    Dus ik roep haar, loopt ze dus helemaal zenuwachtig bij de poort te mauwen omdat ze mij dus blijkbaar wel hoort maar niet ziet.
    Uhm, het geluid komt achter je vandaan??? Pas toen ik de achterdeur open deed draaide ze zich om :p
     

Deel Deze Pagina