Oktober 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Dafje, 21 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Brittje zet em op meissie, dan kan je gauw met papa en mama mee naar huis!

    Anne, zit de ene hond nou OP de ander? Lekker trouwens dat er wat meer een ritme begint te komen!

    Misoh, misschien was Mirte dan wel warm van het huilen ;). Als het wat kouder wordt ga ik het toch nog eens proberen. Pas goed op jezelf!
     
  2. Anne36

    Anne36 Bekend lid

    9 feb 2007
    506
    0
    0
    Field service enigeer
    Bergen op Zoom
    Ja die grote gebruikt die kleine om relaxt te kunnen hangen op de bank.
     
  3. Lvdwerf, dat lijkt net als twee druppels water op Fenna. Dat doet ze de laatste week hier ook, geen verhoging, maar wel groen poepen en dat spuit er dan ook uit.. pas een meter ver :confused: en ook dat kracht zetten rood aanlopen. En wakker worden van de kramp en dan inderdaad hard krijsen.. Elke keer om de 10 minuten kwartier. Spugen deed ze al vanaf week 1 dus daar kijk ik dan niet meer van op.. Maar het is inderdaad heel zielig. De laatste week komt ze ook veel moeilijker in slaap. Het zal vast wel weer overgaan, maar het is wel sneu…

    Xenas, klinkt als een vervelende avond.. Hoop dat jullie met zijn tweeën nog een gezellige avond daarna hebben gehad?

    Moon, lekker hoor, dat zal als een grote stap vooruit voelen zeker? Lekker als je dinsdag wellicht haar mee kunt nemen naar huis zeg!

    Hier ook kraamvisite die niet echt op gang komt.. nog steeds niet. Er is gewoon niet veel langsgeweest en verder laat het allemaal op zich wachten. Straks zijn we alweer op verschillende verjaardagen geweest en dan hoeven ze ook niet meer te komen, want dan hebben ze de kleine meid allemaal al gezien… Mag van mij wel hoor, daar niet van.. maar dat denken ze zelf misschien..

    Nijnie, ja, Fenna had inderdaad dorst. We hebben haar voeding ook maar opgehoogd.. had al een tijdje het idee dat ze te weinig binnenkreeg en daarom zoveel huilde. Sinds gisterenavond krijgt ze meer, in plaats van 5 x 120cc nu 5 x 150cc. Ze oogt nu al zoveel rustiger en gelukkiger. Ze gaat nu ook sneller slapen, ligt niet hele tijden te krijsen.. was dat het dan misschien waarom ze zo onrustig was?
    Geef jij als Mirte ’s nachts komt haar een volle fles of een klein flesje? Wij zijn van plan om, mocht ze toch ’s nachts nog een keer komen een klein flesje te geven. En dan weer in bed te leggen. Misschien slaapt ze dan niet meteen.. maar dan went ze ook niet weer aan een fles midden in de nacht..

    Misoh, herkenbaar hoor, ik zit meestal door de week ook echt te wachten tot Jeroen weer terugkomt en dan ben ik zo blij. Ik zat er van de week ook helemaal doorheen doordat Fenna alleen maar aan het krijsen, huilen, spugen is.. En ze wilde niet stil worden, en alleen maar bij mij op mijn schouder met speen werd ze stil. Dat was de enige manier.. Nu het weekend is kan ik even opgelucht ademhalen en rustig bijkomen, terwijl Jeroen wat meer taken voor wat betreft Fenna op zich neemt. Dan wordt ik rustiger en daar reageert Fenna ook weer beter op.

    Hier is het dus nu wat meer in rust. En ik ben er enorm blij om. Zal het dan toch door de voeding komen. Ook hebben we vanaf donderdag de nutriton uit de voeding gehaald. Ze kreeg 2 schepjes bij 135cc voeding tegen het spugen (ze spuugde hele bogen met kracht eruit). Maar ik had het idee dat ze nog meer krampjes kreeg dan ze al had en dus zijn we daarmee gestopt. En nu heb ik het idee dat ze veel rustiger is, mede ook waarschijnlijk door de 30cc die ze er nu bij krijgt per voeding, en dat ze minder krampjes heeft. Ze slaapt iig weer meer.. In plaats van 3-4 uur op een dag nu ongeveer het dubbele :)
     
  4. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Kon even niet alles uitgebreid lezen, sorry :oops: beetje druk

    Xenas: getver, wat een vervelende avond dan hè, alles weer een beetje op orde?

    Die krampjes herken ik maar al te goed en kan dus ook uit ervaring zeggen: het GAAT over! Ze heeft af en toe nog wel een beetje last, maar niet meer dat ze tussen twee voedingen door de buurt bij elkaar krijst zoals eerder.

    Hier ook honger, normaal hangt ze 2/3 keer aan de tiet per voeding zeg maar en nu 5 x!

    Moon, wat goed dat Britt geen sonde meer heeft, mooi meisje is het toch ook, met of zonder slangetjes! Maar zonder is beter hè? ;)
     
  5. NiCa

    NiCa Bekend lid

    hey meiden ff een ego berichtje dyon heeft een regeldagje of een sprongetje de hele dag al huilerig en jengelig :(

    hopelijk is het over als hij gaat slapen voor de nacht

    sorry voor mijn ego berichtje

    liefs nica
     
  6. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    @moon: wat goed dat de sonde eruit is! Yippie....
    ze ziet er al flink uit, zeg! Wauw.

    @Dafje: leuk dat Fenna nu weer meer slaapt. Zou inderdaad wel eens door te weinig voeding kunnen geweest zijn.

    @Nica: sorry van het regeldagje. Ik herken dat! ;) En het gaat ook over. Hopelijk voor jou snel...
     
  7. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Sorry dames even een ego berichtje, we hebben het ook zo belachelijk druk! :( :oops:

    Wij hebben net pakjesavond gehad en Nathan is naar verwend! Zal zo even een foto showen met de kado's.
    Verder ging het perfect, ik was een beetje bang dat het te druk zou zijn maar hij lag de hele tijd te slapen in de wagenbak en is er dus niet uitgeweest :)
    Ik hou er niet zo van als hij van hand tot hand gaat.....

    Nu ja hier zijn de kadootjes (ff op de link klikken voor de foto, krijg de foto er niet op :(:


    http://album.partyflock.nl/26566943.jpgp
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Heeft iemand trouwens alweer wat van Kissflower gehoord?
     
  9. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Marieke: leuke filmpjes en foto's. Er is niks mis met Elize haar groei hoor ze is gewoon een klein en fijn meisje.

    @Nica: gefeliciteerd met jullie nieuwe huisje. Succes met het sprongetje.

    @Maartje: fijn dat de gastouders bevallen. Is toch spannend.

    @Nijnie: heerlijk dat Mirte bijna doorslaapt. Ik wou Marijn idd toch weer laten wennen aan het ledikant. Als hij echt niet meer in het ledikant past is het te laat om hem nog te laten wennen vind ik zelf. Mannen en hun computer.

    @Anne: leuk filmpje. Fijn dat het slapen beter gaat. Super foto van je honden.

    @Joey: is het goed afgelopen met de sonde?

    @Marize: hoe gaat het nu met jou?

    @Sylvia: lief is dat lachen toch.

    @Laura: ben heel benieuwd naar de foto's. Hoe gaat het nu met Merla.

    @Irene: mooie foto's van Veerle.

    @Happyliesje: ik vind juist het vlaams zo gaaf.

    @Moon: Ja Britt is baby van de maand. En super dat de sonde er uit is. Wat een mooie meid is het toch! Ik duim dat ze dinsdag mee naar huis mag.

    @Xenas: hier ook het boek van Ria Blom. Ben er nog stees blij mee. Hier is de kraamvisite over. Ben er ook wel blij om eerlijk gezegt. Deze maand is al druk zat met verjaardagen en feestdagen.
    Is ook wat met de schoonfamilie.

    @Dafje: klets maar gezellig mee hoor. Hopelijk werkt de extar voeding voor Fenna.

    @Silvie: goed dat je zo snel bij de ha aan de bel hebt getrokken. Zorg goed voor jezelf en fijn dat je man zo goed voor jullie zorgt.

    @Doris: leuk he die moeder gevoelens. ;) Kan je uitslapen doe je het niet. :) Fijn dat het feestje leuk was.

    @Chrisje: hier ook zo'n kreuner. Ze hebben het ook zo zwaar. :)

    @Bolletje: neem de tijd om je ritme te vinden. Het komt echt en wij lopen niet weg.

    @Astrid: zo die Nathan is verwend. Fijn dat hij het zo goed heeft gedaan.

    Nog niks van Kiss gehoord?

    Zo ik ben weer bij wat kunnen jullie kletsen zeg!

    Het was een heerlijk weekend hier. Vrijdagavond lekker gegeten met de collega's het was weer heel gezellig om ze te spreken.
    Gisteren in Alphen was het weer gezellig even bijgekletst met mijn vriendin en daarna naar een verjaardag en s'avonds bij een vriend gegeten. We waren om 23.00 uur pas thuis. Marijn heeft het super gedaan, hij was heerlijk rustig en heeft veel geslapen.
    Vandaag ben ik Marijn lekker naar mijn mams geweest en geluncht bij mijn paps. Een druk weekend maar wel super gezellig.

    Marijn doet het prima er komt s'nachts steeds meer tijd tussen de voedingen in. Vannacht kwam hij pas om 4.30 uur. Ook reageerd hij steeds meer en kan hij hele verhalen houden in bed en box. Het word steeds leuker.

    Meiden een fijne avond, weltrusten en tot morgen.
     
  10. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    Dafje, als ik dat zo lees over Fenna dan begin ik me bijna af te vragen of Mirte misschien ook gewoon niet genoeg krijgt... Ze krijgt nu in principe 4 x 135cc en dan de late fles 150cc (135 met 4,5 schepje)... Misschien toch ophogen hier ook maar. Ik moet volgende week (10e) naar cb en wilde het dan overleggen. Ook omdat de arts de vorige keer zei dat we het eerst maar op die 135 moesten houden... Als ze 's nachts wakker wordt, dan krijgt ze gewoon een 135 fles. En als het zo vroeg is dat we die dag op 6 flessen uitkomen, krijgt ze elke keer 135.

    Nica, regeldagjes zijn vermoeiend...

    Astrid, wat een verwennerij :). Nathan lekker geslapen en ondertussen aardig binnengelopen qua cadeaus :) hij heeft het goed voor elkaar!

    Nynke, gezellig zo'n kletsend mannetje :).

    Ik ga het hier bij laten voor nu en zo mn bed in. Morgen een drukke dag. Eerst lief naar zn werk brengen, zodat ik de auto heb en daarna naar mn ouders een dagje. Heb nog altijd mijn tandarts daar zitten, dus dan doen we gelijk maar een bezoekje. Dat wordt de eerste keer dat ik met Mirte een uur in de auto ga. Gelukkig hoef ik lief niet op te halen, hij kan met een collega mee terug. Zit ik niet aan een tijd gebonden dat ik terug moet zijn, is wel zo prettig.
    Welterusten en niet teveel kletsen he... want dan moet ik dinsdag enorm veel bijlezen :p.
     
  11. Chrisje79

    Chrisje79 Fanatiek lid

    10 okt 2006
    1.193
    0
    0
    Goedenavond meiden!
    Zo te lezen gaat het over 't algemeen met iedereen goed! En wat een herkenbare verhalen allemaal hè! Je zou haast denken dat we in 't zelfde "schuitje" zitten :)

    Pfff, vannacht een nachtje gehad... Damiën wilde gisteravond op een gegeven moment al niet meer slapen, later wel weer even tot vannacht en om half 4 hadden we een klaarwakkere zoon :confused: Heel fijn als pa en ma nog half in coma zijn van 4 uurtjes slaap 8) We hebben dus gewoon met 'm opgezeten tot half 8... Daarna weer de fles en toen wilde hij gelukkig wel even slapen... Toch nog saampjes een paar uurtjes slaap kunnen pakken... En vanmiddag wilde meneer ook weer niet tukken, op een gegeven moment was 'ie de box ook zat, hartstikke moe... maar nee hoor, krijsen in zijn wiegje... Heeft in ieder geval een goede longinhoud ;) Uiteindelijk bij mij op de arm in slaap gevallen en hier toch nog een uur geslapen...

    Moon, wat een mooi meisje is Britt... vond ik met sonde ook al, maar nu die eruit is, kun je haar nog beter zien! Hebben jij en je mannetje goed gedaa :)

    Astrid, ik maak me ook al zorgen over Kiss.... Hoop dat ze zich gauw weer meldt!

    Over de voeding trouwens... We hebben vanochtend besloten (stout, stout op eigen houtje, maar ik denk dat we wel een goed "ouder-gevoel" hebben) om Damiën ipv 135cc, nu 150 te geven... Dus van de 165cc met 5 schepjes, gooien we nu 15cc weg tot we 150cc overhouden... Onze kleine man kwam steeds een uur te vroeg, vrat z'n knuisjes bijna op en z'n arme maagje deed vanochtend gewoon "knor, knor"... De kraamverpleegkundige zei dat hij al meer dan genoeg kreeg voor z'n gewicht (+4100 gram), maar niet ieder kind heeft toch de standaard hoeveelheid nodig? Damiën is gewoon best wel heel druk, veel beweging in de armpjes en beentjes, dus ik kan me dan voorstellen dat hij ook meer verbrandt dan een heel rustig kindje... Of is dat een hele rare gedachte? Morgen toch maar even met de wijkverpleegkundige bespreken (komt nog een keer hier aan huis, heerlijk). Ze neemt ook het bakerding mee... omdat Damiën nogal veel met z'n armpjes zwaait tijdens het slapen en in slaap vallen... Hoop toch eerlijk gezegd niet dat het nodig is...

    O, 't is alweer een heel verhaal geworden, sorry! Ga gauw nog ff een kop thee voor m'n mannetje en mij zetten!

    Liefs Chris
     
  12. @dafje... ja hoor daarna is het wel leuk geweest.
    Rob heeft even zijn mams gebelt.. en alles was weer goed..

    @nica.. wat vervelend meid..1 troost.. morgen of overmorgen is dat weer over!

    @astrid.. zo Nathan is zeker lekker verwend zeg!
    nee, nog steeds niks van Kiss gehoord!
    heeft iemand het nummer van Kiss, om een smsje te sturen?

    @chrisje.. nee hoor zeker geen rare gedachte.. wij hadden eerst 3 x 120 en 3 x 150. Maar we hebben nu al 5 x 150 en 1 x 120..

    Zo vanavond hadden we de verjaardag van mijn broertje.. vierde het niet groot.. alleen de oma's waren er.. mijn zusje en man en neefje.. en de ouders van het vriendinnetje van mijn broertje!

    Ik had toch laast verteld dat Jesse spruw had.. nou hadden we een gel gekregen dactarine geloof ik..
    dus smeer ik dat in zijn mondje.. voel ik iets hard op zijn tandvlees.. dus ik kijk.. zit er een wit puntje..
    heb het vanavond aan mijn moeder en zusje laten zien, en ook zij denken dat het een tandje is! Zal toch wel erg vroeg zijn he! maar tis wit en hard.. en zit op de plaats waar een tandje hoort te komen,... Morgen moet ik toch met Jesse naar het ziekenhuis, voor controle voor hem, dan zal ik het meteen even navragen!

    slaap lekker meiden.. ik duik mijn bedje in!
     
  13. Chrisje79

    Chrisje79 Fanatiek lid

    10 okt 2006
    1.193
    0
    0
    Nou, Wen, is niks raars aan hoor! Sommige kinderen worden al met een tandje geboren.... :confused: Fijn dat alles weer oké was met je schoonouders! Hoe is 't met je schoonzusje? Weltrusten voor zo!

    Chris
     
  14. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    Even snel:
    Met Merla gaat het ietsje beter. Ze heeft nog wel meer kramp dan normaal en poept ook nog wel groen. Maar verder gaat het wel ietsje beter. Ze is nu in ieder geval af en toe weer blij wakker. Ze hangt wel erg aan mij. Maar ik geloof dat dat ook kan komen van haar sprongetje. Want die zou ze dinsdag moeten hebben als ik het goed heb, omdat ze 5 dagen te laat was.

    Ik heb Kissflower net gesmst. Ben benieuwd...
     
  15. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    Ik heb net een smsje gehad van KISS:

    OH MEID, EN DE ANDERE MEIDEN, WAT LIEF DAT JE AAN ME DENKT. BEN HET WEEKEND WEG GEWEEST NAAR DRONTEN, SAMEN MET ALEX EN XAVIÈR.. OM FF ER TUSSENUIT TE ZIJN, WE ZIJN NET EEN HALF UURTJE TERUG. ALLES IS PRIMA MET ONS, ALLEEN HEB HET FORUM ONTZETTEND GEMIST! MORGEN BEN IK TERUG OPT FORUM. DIKKE KUS KISS

    Alles is dus gelukkig goed met haar, ze was er alleen even tussenuit.
     
  16. Chrisje79

    Chrisje79 Fanatiek lid

    10 okt 2006
    1.193
    0
    0
    Laura, fijn dat je haar even gesmst hebt en dat alles goed is!

    Weltrusten allemaal en op naar een goede nacht voor iedereen!

    Knuf Chris
     
  17. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    @ Chrisje: gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt. Zolang je nietboven een liter komt op een dag is het goed!
    Wij geven hier 5 x 165 cc. Niets op aanraden van het CB ofzo, dat hebben we lekker zelf uitgevogeld (nu ja, we hebben het Nathan aan laten geven).
    En Nathan geeft soms ook wel wat terug ( ik weet niet of Damiën dat ook doet) maar dat is toch weer wat voeding minder?!
    En ik heb het idee dat hij s'avonds bij de laaste voeding nog meer honger heeft, de afgelopen 2 nachten wilde hij niet gaan slapen voordat hij nog een kleine flesje van 60 cc heeft leeggedronken ( dat na een fles van 165 cc). Gewoon doen en uitproberen dus!

    Hmmm ik hoop dat alles goed is met Kissflower.

    Nijnie, succes bij de tandarts en veel plezier bij je ouders!

    En Nathan is zeker verwend, en dan heb ik maar een paar kado's gekocht.
    Gaat wat worden als we volgend jaar echt los gaan met Sinterklaas :)
    Ik ben van plan om elke maand een kado te kopen en dat dan ineens met Sinterklaas geven. Dan is het niet zo'n klap geld ineens maar een beetje gespreid. ( en dan kan mama lekker shoppen natuurlijk ;) )
     
  18. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Oh ik lees net je berichtje Laura, fijn om te horen dat alles goed gaat met Kiss
     
  19. esje24

    esje24 Actief lid

    13 mrt 2007
    146
    0
    0
    Makelaar
    Den Helder
    Hallo Allemaal,

    Bij deze wil ik me graag aanmelden bij de oktober mama's. Een tijd lang heb ik tijdens mijn zwangerschap met de november mama's gekletst, maar mijn dochtertje is 2 weken te vroeg geboren (Kyra 18-10-2007) en is dus al gauw een maand ouder dan die van November.

    Iedereen nog van harte gefeliciteerd met de geboorte!

    Esje
     
  20. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Hallo Allemaal * zwaai zwaai *

    Vanaf vandaag ga ik proberen vrolijk weer mee te doen. Heb jullie gemist ( misschien jullie mij ook :D )
    Heb niet zo heel veel tijd nu maar er komt vast een update van mijn kant.
    Eerst ga ik zo met decco na de HA, die is het weekend verkouden geworden en vanacht heel veel hoesten, slijm, en benauwd. Ik zelf denk aan het rs-virus daarom maar even kijken.
    Verder gaat het allemaal iets beter. Nog niet zo als het hoort maar ik ben er blij mee.
    Met mij gaat het ook wat beter. Vorige week is me moeder geweest en ik kon alles even vergeten heerlijk was dat.
    Dit is ook mijn laatste ego berichtje. Ga niet alles terug lezen want dan ben ik te laat bij de HA.

    De nieuwe mama's die mij nog niet kennen. Heb de hele zwangerschap mee gekletst sinds de bevalling even geen tijd gehad. Ik ben getrouwd 32 en heb 3 kinderen. 1 zoon van 16, 1 meisje van 5 en kleine decco van 6 weken.

    ps, heb jullie echtgemist meiden.
     

Deel Deze Pagina