Vanaf wanneer in peuterbed

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door chantal26, 16 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Nou we zitten met een klein dilemma.
    Ons jongste dochtertje van bijna twee slaapt nu nog in een ledikant.
    Ze beweegt heel onrustig in haar slaap, dus ze stoot haar eigen regelmatig.
    Vanmorgen toen ik haar uit haar bedje haalde had ze een bult op haar hoofdje.
    Ze heeft dus haar hoofdje gestoten vannacht in haar slaap.
    Ze word er ook regelmatig wakker van.
    Nu zat ik eraan te denken om over te stappen naar een peuterbed.
    Maar aangezien dat het een kleine boef is, en ik bijna zeker weet dat ze de boel af gaat breken :) zie ik er ook wel een klein beetje tegenop :)

    Wat denken jullie? Zal ik het proberen? Of nog even wachten.
    Ze past trouwens nog wel prima in haar ledikantje, alleen ze stoot zichzelf de hele tijd in haar slaap.
     
  2. Nosam

    Nosam Bekend lid

    28 jan 2014
    842
    6
    18
    ✖
    Ik lees even mee. Onze zoon van 23 maanden gaat als hij wakker wordt steeds staan en dan zitten z'n knietjes vast tussen de spijlen.
    Laatst met moeite eruit gekregen. Wat een ellende.
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik hoor vaak dat juist de kleine boefjes, prima blijven liggen in een peuterbed ;) . En zo niet: Maak in elk geval de kamer veilig (stopcontacten, geen loshangende draden/snoeren etc) . En als ze een keer op de grond in slaap vallen: Jammer dan ;) .

    Wij zijn met beiden rond die leeftijd overgegaan op een (peuter)bed en dat beviel goed. Alleen even wennen dat ze niet meer in slaapzak gingen daarna. Maar eigenlijk is dit ook wel een fijne periode om de slaapzak af te leren: Het is warm genoeg om door te slapen als ze de deken kwijtraken. In de winter hebben ze die deken zo hard nodig... En eventueel met slaapzak in het peuterbed kan ook natuurlijk.
     
  4. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Mijn dochter kreeg een peuterbed op haar 2e verjaardag. De enige reden was dat mama het leuk vond. Ze vond het zelf ook fantastisch en het ging meteen super goed. Mijn tip; het maakt niet uit. Kijk naar je kind en probeer het gewoon eens uit.
     
  5. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Ons zoontje slaapt vanaf net 2 jaar in zijn peuterbed en dat gaat prima. Denk dat we op 1 hand kunnen tellen de keren dat hij eruit is gegaan. We zijn daarin streng en consequent geweest. Heb ook gebruikt dat zijn speen is om te slapen en als hij niet gaat slapen dat ik de speen mee zou nemen. Dat wilde hij niet dus bleef netjes in zijn bed. Hij gaat ook het hele bed door maar het peuterbed heeft 2 zijkanten met 1 kleine opening waardoor hij lekker kan woelen. Hij is er nu 1 keer uit gevallen en als ik er niet naartoe was gegaan had hij op de grond verder geslapen. Ik vond het super goed gaan en had ook erger verwacht. Nu zit hij wel eens een uur te zingen/kletsen voordat hij kan slapen maar komt er echt niet uit. Gewoon doen en we zijn ook meteen over gegaan van slaapzak naar dekbed. Ging ook prima. Moet hem in de avond een keer toedekken toen het wat kouder was maar nu ligt hij alleen met overtrek maar vaak erop dan eronder.
     
  6. milika15

    milika15 Bekend lid

    13 aug 2008
    927
    0
    0
    Zuid Holland
    Hier was de reisbed de oplossing. Hij was toen rond 9 maanden toen hij kon staan en viel bewust voor de lol met resultaat bult op zijn hoofd. Het was zo gevaarlijk dat ik besloten had om de ledikant te vervangen met het reisbed. Ik lees wel ff mee wanneer is het beste om een peuterbed aan te schaffen.
     
  7. Koon

    Koon Niet meer actief

    Hier net 2 en hij blijft voorlopig lekker in zijn ledikant met slaapzak slapen.
    Ik vond de genoemde oplossing met het campingbedje best een goede optie.
     
  8. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Mijn zoontje slaapt ook al ruim een jaar in een campingbed met een normaal matras erin. Hij is er 2x uitgeklommen en verder blijft hij er prima in liggen. Hij is ook een kleintje, dus past ook nog prima.
    Ik laat hem er nog lekker in.
     
  9. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier met 15 mnd; ze klom met slaapzak en al uit haar ledikant. En dat ging meteen prima hoor! Ik geloof dat ik meer moest wennen dan zij ;)
     
  10. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Onze jongens gingen allebei voor hun 2e verjaardag naar een groot bed. Eerst met slaapzak en matras er voor (voor als ze eruit zouden vallen;)). Ging bij allebei prima. Ze kwamen nooit hun bed uit en doen dit nu nog niet (alleen 's ochtends)
     
  11. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Hier trouwens meteen een groot bed, geen peuterbed.
     
  12. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    Mijn zoon is ook bijna 2 maar snapt totaal niet dat je als je van iets hoogs bed, bank oid dergelijks gewoon afloop dat je dan hard naar beneden stort.. dus nee hoor die blijft nog lekker in zijn ledikant.

    Mijn oudste lag met 1.5 in een peuterbed nooit geen problemen mee gehad maar dat was een heel ander kind..
     
  13. jongemama1993

    jongemama1993 Fanatiek lid

    5 mrt 2014
    1.187
    3
    38
    Toen wij een eigen huis kregen, hebben we besloten een aantal dingen te veranderen. Onder andere dochter in een peuterbed doen. Zij was toen nog net geen 2. En gezien er al veel voor haar veranderde had ze geen moeite om van bed te veranderen, ze vond zichzelf immers al een hele grote meid (en wij trouwens ook :) )
     
  14. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Oudste met ruim 2,5. Jongste hopelijk nog lang niet hihi.
    We zullen t zien. Zodra ze gaat klimmen.
     
  15. Debbie81

    Debbie81 Fanatiek lid

    13 nov 2011
    1.338
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier met bijna 2 jaar over in een gewoon 1 persoons boxspring met aan beide zijdes hekjes. (bed kon vanwege indeling kamer niet met 1 kand naast de muur staan)

    Hadden dus ook ellende verwacht...
    Nou helemaal niets dus, onddekte per toeval dat hij vanwege zn slaapzak zn bed niet uit durfde te klimmen dus die heeft hij mooi nog een tijdje aan gehad.
    Sinds een maand of 4 ook geen slaapzak meer en eigenlijk ben ik me maar 1x rot geschrokken om 6.00 smorgens toen hij zn duplo kist in een keer om gooide...geloof me..is niet goed voor je hart.
    We hebben toen even het speelgoed van an kamer weggehaald om dit soort dingen te voorkomen. het staat nu weer 2 weken terug op zn kamer en dat gaat harstikke goed. Hij heeft wel boekjes in handbereik gekregen zodat hij iets te doen heeft als hij wakker word maar eigenlijk maakt hij hier nog geen gebruik van. Hij gaat heerlijk met zn knuffels lopen stoeien/knuffelen.
     
  16. noid

    noid Fanatiek lid

    29 okt 2012
    2.245
    0
    36
    Tilburg
    Mijn zoontje moet met 16 maanden naar een andere kamer ivm komst van no. 2. Ik ga dan proberen of hij al in een peuterbed kan. Lukt het niet, dan is een ledikantje zo neergezet.
     
  17. liefebees

    liefebees VIP lid

    6 dec 2010
    6.936
    204
    63
    Overijssel
    Voor haar 2e verjaardag een eenpersoonsbed gekregen en sinds toen slaapt ze er ook in, ging meteen goed.
     
  18. Elmo83

    Elmo83 Bekend lid

    11 apr 2011
    968
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier slaapt zoonlief sinds afgelopen donderdag in een groot bed (2;2 jaar) Het koste ons een avond a la the supernanny hem steeds terug leggen. Ik ben wel 17 keer in een uur boven geweest om hem terug te stoppen. Maar vannacht was de eerste nacht die prima ging!

    Aangezien nummer 2 in september geboren wordt, moesten we wel....
     
  19. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Ik zou persoonlijk haar nog lekker in haar ledikant laten slapen. Zo lang ze er nog goed in passen en er ook (op het stoten na) prima in slapen, zie ik geen reden om haar al in een peuterbed te laten slapen.
    Hier ook een druktemaker en vandaag 3 jaar geworden en we gaan binnenkort pas over naar een groot bed. Zij slaapt graag met haar hoofd tegen het hoofdbord gedrukt en dat lijkt mij ook echt niet lekker liggen, maar zij lijkt er geen last van te hebben. Kun je niet wat knuffels op de plekken leggen waar ze haar hoofd stoot tegen het ledikant? Succes iig :)
     
  20. Kaden

    Kaden Actief lid

    13 dec 2011
    441
    0
    0
    Hier is ze met 19 maanden ongeveer overgegaan. Ik heb geen traphekje in haar deuropening gedaan, maar wel bovenaan de trap. Soms komt ze d'r bed weleens uit, en dan hoor ik: "Mama, wakker worden..." Maar het teurg in bed leggen gaat over het algemeen goed. We hebben d'r trouwens wel eerst aan een dekbedje laten wennen (vanaf 14 maanden geloof ik) zodat het maar 1 verandering tegelijk was.
     

Deel Deze Pagina