Oktober 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Dafje, 21 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Wij zijn precies op dit tijdstip 4 jaar bij elkaar, allebei vergeten tot er een biepje op mijn tel afging om me te herinneren,hihi, vond het wel even noemenswaardig!;)

    Evaatje, hoe is het afgelopen, heb je haar nog stil gekregen? Tegen krampjes voor de baby'tjes die er last van hebben, bij mij helpt het door haar beentjes in "kleermakerszit" te doen als ze op je arm ligt en dan een beetje wiebelen, dan komen alle scheten die vast zaten eruit, hihi

    NiCa: JAAAAAAA, GEFELICITEEEEEEEEERD! ;)

    YES Moon, wat een goed nieuws! Kan jij wel slapen dan vannacht? ;)

    Hè Kiss, wat een pech is altijd zo'n weggegooid geld hè, getver...

    Klaascadeautje voor Jesse:
    [​IMG]
     
  2. Choco

    Choco Fanatiek lid

    30 okt 2006
    1.186
    0
    0
    Friesland
    @ Happyliesje: tuurlijk komt er een foto van haar in een jurkje! Moet natuurlijk wel ff pronken met haar. :D

    @ Moon: fijn dat ze naar huis mag!

    @ NiCa: gefeliciteerd met jullie huis!
     
  3. NiCa

    NiCa Bekend lid

    thnxie lieverds :D

    lieve moon ...jipppppppppppppppie eindelijk mag ze naar huis!

    liefs nica
     
  4. marianne30

    marianne30 Actief lid

    18 jul 2005
    370
    0
    0
    kornhorn (groningen)
    @NiCa
    Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis heerlijk meer ruimte.

    @moon85
    Jippppppie eindelijk mag ze naar huis, heerlijk met de feestdagen geniet ervan. :whistle: :thumup:

    Hier weinig te melden, zit er beetje doorheen vandaag, ben al vanaf 5 uur op pffff. Moet nog wat dingen kopen voor sinterklaas weet alleen niet wat :( Ze hebben alles al.

    Sorry dat ik niet op iedereen reageer nu

    gr Marianne
     
  5. Irene

    Irene Fanatiek lid

    1 dec 2006
    1.034
    0
    0
    Moon, wat een geweldig nieuws!

    Nica, gefeliciteerd meis wat heerlijk!

    Kiss, oh eeuwig zonde is dat van je centjes. Balen zeg!

    Meiden ik heb heerlijk geslapen vannacht, ben net pas op en Veertje slaapt nog steeds. Ze is wel erg benauwd steeds heb ik het idee. Vooral na de voeding, dan krijgt ze het gewoon niet weg en af en toe lijkt het alsof ze er in stikt en dan schrik ik me dood. En in haar wiegje ligt ze heel veel te piepen en te kreunen, is dit wel normaal? :rolleyes: Maak me toch wel zorgen!

    xxx Irene
     
  6. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    @ Moon: ja, eindelijk. Proficiat!

    @Nica: hey, gefeliciteerd met je nieuwe huis!

    @Marieke: proficiat met het 4 jaar samenzijn!

    @Irene: kan jeniet helpen met het piepen en kreunen. Sorry. Misschien is ze dan gewoon aan het dromen?!

    Deze namiddag moet ik bij de gyn op nacontrole. Ben eens benieuwd wat dat allemaal zal zijn. Zal wel weer niet veel voorstellen. Ja, veel tijd verloren om ernaartoe te rijden, te wachten, ...
    Goh, ik kijk echt uit naar donderdag, dan gaan Nico en ik naar Clouseau gaan kijken in het Sportpaleis in Antwerpen. Zaaaalllig me even volledig laten gaan. (en dan snel weer naar huis, bij m'n manneke :rolleyes: ;) )

    Vraagje: onze Jelle heeft heel vaak de hik en dit duurt soms wel een half uur. Kun je daar eigenlijk iets aan doen? (ja, als ik de hik heb , dan hou ik m'n adem in voor 30 seconden en dan is het over, maar dat kun je nu moeilijk aan zo'n ukje vragen, he :oops: ;) ). Ik vind het telkens zou zielig voor 'em.

    Groetjes ...
     
  7. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    De hik hebben ze geloof ik omdat hun maagje aan het uitrekken is of zo, het hoort erbij. Had ie in je buik nooit de hik? Die van mij wel en dat kon ook best lang duren...Eline heeft het nu in periodes, de ene dag wat vaker dan de andere. Ze lijkt er niet superveel last van te hebben en meestal helpt het om een paar slokjes te drinken (niet teveel natuurlijk, dan komt het er daarna weer uit :( ) Veel afleiding wil ook helpen en anders gewoon door laten hikken...

    Clouseau, leeft ie nog? ;)
     
  8. @ moon: wat heerlijk dat Britt vandaag naar huis komt! Geniet maar lekker.

    @ nica: super van jullie huis! Nu lekker inpakken en wegwezen :)

    @ irene: ik kolf nu ook nog incidenteel. Heb wel een electrische omdat ik straks als ik weer werk ook wil blijven voeden. Als ik weet dat ik bijv in het weekend een flesje wil hebben dan zorg ik ervoor dat ik 3 dagen van te voren een 'extra voeding' doe. Dus tussen 2 voedingen van Wietze in. Hij krijgt dan genoeg bij z'n voedingen en ik heb 3 dagen de tijd om 200 ml melk te maken (de eerste keer komt er altijd maar weinig uit). Wij bieden hier 200 ml aan. Da's ongeveer de max bij flesbaby's en Wietze is een hongerige kerel. Je kan ook de eerste keer beginnen met 100 ml en dan als Veerle er nog om vraagt 50 ml bijgeven tot je op 200 ml zit (opgewarmde melk moet je n.l. weggooien en dat vind ik zonde).
    Van het cb mag het trouwens wel meer dan 200 ml worden aangezien het bv baby is. Die nemen toch uit de borst wat ze nodig hebben en dat kan dus ook meer dan 200 ml zijn.
    Wat betreft hier piepen en kraken. Doet Wietze hier ook. Soms heeft ie een oprisping die door z'n neus naar buiten komt en dan gaat ie helemaal tekeer. Dan klinkt ie verkouden. Als je het niet vertrouwd gewoon naar de HA. Daar zijn ze tenslotte voor.

    @ happyliesje: Wietze heeft ook regelmatig de hik. Niks aan te doen vrees ik. Soms heeft ie het zelfs tussen 2 borsten in. Dan ligt ie hikkend aan de borst.

    Hier gaat het wel redelijk. Wietze was het er niet mee eens dat ik 'm op bed heb gelegd. Niet schreeuwen wel mopperen. Hij moet 't er maar even mee doen. Over een uurtje zal ie wel weer komen met honger. Kan ik nog mooi even wat andere dingen doen. (zoals bijlezen op het forum)
     
  9. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Goedemorgen

    Zo vanacht een redelijke nacht gehad, decco komt nog wel om de 5 uur.
    Maar de verkoudheid is minder gelukkig. Het puffen werkt wel.
    Nick heeft een lichte hersenschudding en die moest om de 2 uur gewekt worden. Dat is weer minder. Maar goed we hebben het overleeft.

    Xenas - dat wordt een tadenborstel halen.

    Choco - ze kan toch al wel jurkjes aan. leuke mini legging erbij en klaar.

    Happieliesje - ja de verstuiver werkt wel, hij piept minder en is weer meer wakker.

    Kiss - fijn om te lezen dat het weer goed gaat.

    Chrisje - die geluidjes heel herkenbaar hier. Meestal zit er hier dan iets dwars.

    Irene - heb een mooi overzicht over het kolven gekregen van de kraamhulp. Hier geen speen.

    Nica - gefeliciteerd met je nieuwe huis

    Moon - geweldig dat ze mee na huis mag, wat een feest.

    Marianne30 - badschuim, deo sokken en ondergoed doen het toch altijd goed met sinterklaas. Hier bijna standaard voor de oudste. Het blijft moeilijk.

    Zo ga even mijn huisje doen en de oudste weer een keertje wekken. Hoef pas om 3 uur weer na school dus even lekker rustig aan doen. Ben bijna klaar voor sint.
     
  10. esje24

    esje24 Actief lid

    13 mrt 2007
    146
    0
    0
    Makelaar
    Den Helder
    @ irene misschien zit er nog een boertje dwars bij haar? Kyra heeft het ook wel eens en als ik haar dan slapend oppakt wil er nog wel eens een boertje vrij komen.

    Ik heb een supernacht gehad. Kyra om 01.00 uur naar bed gebracht en ze heeft geslapen tot 09.00 uur. Ben wel stiekum steeds gaan kijken of alles goed ging, je slaapt er toch op.
     
  11. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Hihi, ik schrok vanochtend ook wakker, want mevrouw heeft van 21.00-6.45 geslapen, heb Fred naar boven gestuurd :)

    Mevrouw wil nu alleen niet meer slapen, haha, alleen ik moet toch echt mijn huishouden doen, dus laat haar een kwartiertje huilen (de tijd dat ik de douche en de wc's schoonmaak) en dan zien we wel weer...
     
  12. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    hé lieve meiden!

    Hier gaat alles super! Xavièr ligt lekker te slapen..
    Xavièr werd vanmorgen pas om 7 uur wakker, daarna nog ff bij mama in bed geslapen, want Alex moest werken.. Vind ik echt zo heerlijk om met Xavièr lekker te knuffelen int grote bed. Toen hem in badje gedaan en hem lekker in bedje gelegd! En nu slaapttie als een roosje.
    Ik heb net gedoucht, ga zo maar eens schoonmaken hier en wassen..

    Heb vanmiddag afspraak, dus mijn schoonmoeder (heb liever mijn eigen moeder, maar die moet weer zo nodig op vakantie naar Turkije ;) ) dus mijn schoonmoeder past op. heb dus wel voeding afgekolft, maar dat werkt dus bijna niet!
    Heb veel moeite moeten doen om er 20 cc uit te krijgen, bijna een uur mee bezig geweest, dat is dus echt geen doen! Dus nu doe ik iedere x als Xavièr aan de ene borst drinkt, kolf ik aan de andere, en dan spuit het eruit, haha! Dus ik weer blij!
    Alleen nu heb ik dat gisteren dus gedaan en heb ik 130 cc verzameld.. is dat genoeg? (tsja dat weten jullie waarschijnlijk ook niet).. Maar nu wil ik er voor de zekerheid nog wel wat bij doen, alleen de kraamverzorgster heeft mij gezegt dat je alleen voeding van dezelfde dag mag 'mengen'... dus wat moet ik nou doen dan?

    Liefs Kiss
     
  13. @ kiss: het mengen van de voedingen heeft de kraamzorg hier ook afgeraden. Je kan ook gewoon eerst het ene flesje aanbieden. Heeft Xavier dan nog honger dan nog wat geven uit de ander voorraad (weggooien is ook zo zonde). Ik meng trouwens geen voedingen die ik nog ga bewaren. Die gaan per datum de vriezer in. Als ik ga opwarmen dan meng ik wel. Heb anders soms simpelweg niet genoeg voeding (Wietze wil 200 cc in z'n flesje)

    Nu moet ik er snel van tussen. Een hongerige man roept me.
     
  14. Doris

    Doris Fanatiek lid

    26 okt 2006
    1.197
    0
    0
    goeiemorgen meiden!

    Moon, Spannende dag vandaag! Eindelijk komt jullie meisje thuis! Heel erg genieten meid!

    Nica gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!

    Chrisje hoe is het vannacht gegaan?

    Hier ook weer een heerlijke nacht gehad. Sven heeft alweer geslapen van 23.30 tot 8.30! Om 8.30 heb ik hem maar wakker gemaakt, hij had om 22.45 de laatste fles gehad, leek me dat er anders veel te veel tijd tussen zou zitten. Maar als het aan hem lag sliep hij volgens mij nog wel wat langer door! :D

    Groetjes Doris
     
  15. Maartje06

    Maartje06 Fanatiek lid

    5 dec 2006
    2.143
    0
    0
    MW-er
    Noord Holland
    Hallo meiden,

    Daar ben ik ook weer eens. Ik heb het even razenddruk met alle sinterklaasperikelen. Vanaf donderdag klets ik weer wat actiever mee.

    Vandaag mochten wij ons weer melden bij het CB. Fiene weegt nu 5035 gram en is 55 cm lang(vorige maand 4370 en 53 cm). Ze doet het dus erg goed. Ook haar hoofdomtrek was precies op de curvelijn. Ze heeft wel een erg groot hoofd, maar dat is niet erg. Vandaar dat mama ineens moeite heeft met truitjes en rompers terwijl ze jaren op een kdv heeft gewerkt! :confused:
    Natuurlijk kreeg Fiene ook haar eerste prikken. Wat zielig zeg. Ik had er overigens meer last van dan Fiene, want ze was na een minuut alweer stil.

    Nu wil ze graag eten, dus ik ben zo weer terug.....
     
  16. Doris

    Doris Fanatiek lid

    26 okt 2006
    1.197
    0
    0
    Oktobermama's


    30 Juli
    Liedel (24) -> Isa – 1ste kindje – 1345 (gg). – 39,5 cm (gl) – ZB (ks) - .. – 30w 5d
    22 Augustus
    Joey26 (26) -> Jayden – 1ste kindje – 1810 (gg) / 5175 (nu) – 43cm (gl) / 59cm (nu) – ZB (ks) - .. – 31w 4d
    9 September
    Kirsteyana -> Yuul - 2de kindje – 2860 (gg) - .. – ZB – BV – 35w 1d
    17 September
    Sofieke (..) -> Paulien - .. – 3445 (gg) – 50 cm (gl) – ZB – BV – 38w 1d
    Nomen (38 ) -> Fleur - .. - .. - .. - .. - .. - ..
    25 September
    Doris (25) -> Sven - 1ste kindje – 3780 (gg) / 5100 (22-11) - 49cm (gl) / 56cm (22-11) – TB – FV – 39w
    26 September
    Andrea (29) -> Vince - 2de kindje – 3015 (gg) – .. - ZB (m.i.) – BV – 38w
    28 September
    Floortje (27) -> Robin - 1ste kindje – 3810 (gg) / 4650 (20-11) – 54cm (gl) / 59cm (20-11) – ZB – FV – 39w 3d
    29 September
    Klieke (28 ) -> Reijer - 3de kindje – 3500 (gg) / 4770 (27-11) – 50cm (gl) / 59,5 (27-11) – TB – BV – 38w 5d
    2 Oktober
    Avalon1972 (35) -> Aaron - .. – 2780 (gg) – 49cm (gl) – .. - .. - 37w 5d
    Salsabine (32) -> Jayden - .. – 3815 (gg) - .. - .. - .. - ..
    3 Oktober
    Denisse (26) -> Melieke - 1ste kindje – 3280 (gg) – 48cm (gl) - TB – BV - ..
    Diaan (33) -> Gilian - 2de kindje – 3695 (gg) / 5220 (28-11) – 50cm (gl) / 58,5cm (28-11) - ZB (m.i.) – FV – 38w 6d
    4 Oktober
    Ready (30) -> Mads – 1ste kindje – 3185 (gg) – 52cm (gl) - .. - .. – 39w 5d
    5 Oktober
    Maartje06 (29) -> Fiene - 1ste kindje – 3390 (gg) / 5035 (4-12) – 51cm (gl) / 55cm (4-12) - ZB – BV – 39w 2d
    Murizzz1 (30) -> Quinten - 2de kindje – 3745 (gg) - ..- .. - .. – 40w 1d
    6 Oktober
    Ine (..) -> Eline - 1ste kindje – 3350 (gg) – 50cm (gl) - .. - .. - ..
    9 Oktober
    NiCa (32) -> Dyon - 2de kindje – 3105 (gg) – 49cm (gl) - ZB (m.i.) – BV - ..
    10 Oktober
    Liesje (32) -> Winter – 3de kindje – 4640 (gg) / 5630 (26-11) – 55cm (gl) / 58,5cm (26-11) – ZB – BV – 39w 5d
    Nijnie (28 ) -> Mirte - 1ste kindje – 3140 (gg) / 3774 (nu) – 49cm (gl) / 51cm (nu) - ZB – FV – 40w 4d
    Siesje (27) -> Iza – 1ste kindje – 3950 (gg) – 52cm (gl) – TB – BV – 41w 3d
    11 Oktober
    Appeltje (29) -> Kevin - 1ste kindje – 3510 (gg) – 52cm (gl) – TB – BV
    12 Oktober
    Rastagirl (31) -> Ky-Shana - .. – 2760 (gg) – 47cm (gl) – ZB - .. – 38w 6d
    13 Oktober
    Moon85 -> Britt – 1ste kindje – 1720 (gg) / 2450 (nu) – 41 cm (gl) / 48cm (nu) – ZB – BV – 28w 6d
    14 Oktober
    Xenas81 (25) -> Jesse - 1ste kindje – 3385 (gg) - .. - ZB – FV – 38w 5d
    15 Oktober
    Martine (25) -> Lucille - .. – 3900 (gg) – TB - .. - .. - ..
    Annn (27) -> Daan - 1ste kindje - .. - .. - TB – BV – 40w 6d
    Elvira (28 ) -> Tiago - .. – 4185 (gg) – 52cm (gl) – ZB - .. - ..
    Kissflower (19) -> Xavier - 1ste kindje – 3740 (gg) – 53cm(gl) – ZB – BV – 39w 2d
    16 Oktober
    Anne36 (36) -> Yessie - 1ste kindje – 3090 (gg) / 3600 (26-11) – 47cm (gl) / 55cm (26-11)- ZB (m.i.) – BV - ..
    Stay Funny (20) -> Susenna - 1ste kindje – 4320 (gg) - .. - TB – FV – 42w 1d
    17 Oktober
    Nynke (29) -> Marijn - 3de kindje – 3870 (gg) / 4720 (nu) – 51cm (gl) / 55cm (nu) – ZB – BV – 40w 6d
    Jetteke (34) -> Jarno – 1ste kindje – 3720 (gg) – 52cm (gl)– ZB – BV – 40w 6d
    19 Oktober
    Mamapatricia (21) -> Kyano - 2de kindje – 3360 (gg) – 52cm (gl) - .. - .. – 42w 1d
    Astrid85 (22) -> Nathan - 1ste kindje – 3360 (gg) – 51cm (gl) - TB – FV – 38w 3d
    Lolli (..) -> Lars - 1ste kindje – 4090 (gg) – 53 cm (gl) - .. - .. – 40w 5d
    Missym (..) -> Vangelis – 1ste kindje – 2780 (gg) – 47cm (gl) – ZB – FV – 35w 4d
    20 Oktober
    Mariekebalm (26) -> Eline - 1ste kindje – 2830 (gg) / 3220 (12-11) – 49 cm (gl) - ZB – BV – 40w 6d
    Lynn (27) -> Mike - 1ste kindje – 2790 (gg) – 46cm (gl) - .. - .. – 39w 1d
    Pol (28 ) -> Eva - 1ste kindje – 3500 (gg) – 51cm (gl) - TB – BV – 40w
    Divanaatje (30) -> Ruben - .. - .. - .. - ZB - .. - 41w
    Evaatje (..) -> Deyna - .. – 3685 (gg) – 52cm (gl) - .. - .. – 41w 2d
    21 Oktober
    Serlovesang (..) -> Romeysa - .. - .3560 (gg) – 49cm (gl) - .. - .. – 41w
    Smeetje (33) -> Kyra - 2de kindje - 3500 (gg) – 49cm (gl) - .. - .. – 39w
    Lievebeesje (36) -> Mees - 4de kindje – .. - .. - .. - .. – 39w 6d
    22 Oktober
    Anz (25) -> Mieke - .. – 3985 (gg) – 54cm - .. - .. – 41w 1d
    23 Oktober
    Jotim30 (32) -> Decco - 3de kindje – 3360 (gg) – 46cm (gl) - ZB – BV/FV – 40w 3d
    24 Oktober
    Happyliesje (25) -> Jelle - 1ste kindje – 2750 (gg) / 4040 (29-11) – 47cm (gl) / 54cm (29-11) – ZB - .. – 41w 3d
    Missyess (24) -> Dewi - 1ste kindje – 3280 (gg) / 4260 (nu) – 49cm (gl) / 53cm (nu) – TB – BV – 40w 5d
    25 Oktober
    Misoh (30) -> Wietze - 1ste kindje – 4580 (gg) – 57cm (gl) - ZB (m.i.) – BV
    Chrisje (28 ) -> Damien – 1ste kindje – 3440 (gg) / 4040 (23-11) – 52cm (23-11) – TB – BV – 40w 2d
    28 Oktober
    Bieke24 (24) -> Esmee – .. - .. - .. – ZB – BV – 40w 2d
    29 Oktober
    Safiya (27) -> Nalaya - 3de kindje – 3490 (gg) - .. - ZB (m.i) – BV – 41w 1d
    Sylvia (24) -> Demi - 1ste kindje – .. - .. - ZB – BV – 40w 4d
    30 Oktober
    Bolletje (..) -> Jaimy - 2de kindje – 4300 (gg) – 54cm (gl) - TB – BV – 41w 5d
    1 November
    Marize (34) -> Jolien - .. – 4170 (gg) - .. – ZB – BV – 41w 5d
    Kaykekay (..) -> Dylano - 4de kindje – 2530 (gg) – 46cm (gl) – ZB (m.i.) – FV – 41w 1d
    2 November
    Choco (28 ) -> Jasmijn - 1ste kindje – 3640 (gg) – 49cm (gl) – TB – BV – 40w 2d
    4 November
    Lvdwerf (22) -> Merla- 1ste kindje – 3510 (gg) – 52 cm (gl) – ZB – BV – 40w 5d
    Marianne30 (32) -> Mike - 3de kindje – 3460 (gg) – 52cm (gl) – TB – FV – 40w 6d
    7 November
    Irene (30) -> Veerle - 1ste kindje – .. - .. - TB – BV – 42w
    9 November
    Nienke07 (39) -> Boaz - 3de kindje – 4330 (gg) – 51cm (gl) – ZB – BV – 42w 2d
    12 November
    Kari (36) -> Lily - .. - .. - .. – ZB - .. – 42w 3d
    14 November
    Maris (30) -> Oriande - 1ste kindje – 3850 (gg) – 53cm (gl) – ZB - .. – 43w



    64 Mama’s bevallen



    Geboren:

    29 Meisjes
    35 Jongens

    TB – Thuisbevalling
    ZB – Ziekenhuisbevalling
    BV – Borstvoeding
    FV – Flesvoeding
    m.i. – Medische indicatie
    ks – Keizersnede
    gg – Geboortegewicht
    gl – Geboortelengte



    Voor aanvullingen of wijzigingen pb me maar!
     
  17. angeliq

    angeliq Actief lid

    16 dec 2005
    110
    0
    0
    Hier dan een foto van mijn kereltje :)



    [​IMG]
     
  18. Nijnie

    Nijnie Fanatiek lid

    12 mei 2007
    1.108
    0
    0
    "Even" bijlezen. Gister bij mijn ouders geweest met Mirte. Het ging prima in de auto, ze heeft de hele weg niet gehuild, terwijl ze volgens mij op de heenweg wel wakker was. Oma heeft haar de fles gegeven, tot 2 keer toe. Als ik zelf mag en kan bepalen wanneer ik het iemand anders laat doen dan heb ik er niet zoveel moeite mee. Wel als iemand erom "zeurt" (zoals schoonma). Ik ben ook even weggeweest terwijl die kleine bij mn ouders bleef (toch maar vast wat oefenen he... ;)). Dat viel me mee. Scheelde ook wel dat ik vrij snel weer terug was denk ik. Maar toch.
    Ik denk dat ze behoorlijk onder de indruk was van alles gisteren, ze heeft flink doorgeslapen vannacht. Pas tegen kwart over 6 meldde ze zich weer. Ik heb zelf ook erg lekker geslapen.

    Chrisje, als Damiën het beter doet op 150ml dan is dat vast ok. Ik ga maandag op t CB overleggen of we kunnen ophogen. We doen nu wel 's avonds een fles van 165ml (150+5 schepjes). Overdag zit ik nog op 135ml per fles. Maar ik denk dat dat ook wel wat omhoog kan.
    Hoe is de eerste nacht gegaan, ingebakerd en op zn eigen kamer?

    Xenas, Jesse al een tandje op komst... Die is er vlot bij zeg!
    Van 6 voedingen naar 5? Hier ging dat vanzelf eigenlijk. Mirte slaapt langer 's nachts en dan komen we met overdag om de 4 uur een voeding over het algemeen uit op 5. Als ze zich 's nachts wel vroeg meldt dan worden het er 6, daar pas ik dan de hoeveelheid op aan, dan krijgt ze er 6 van 135, dus niet de laatste fles een grote. Maar ik moet zeggen dat het al een week niet meer is voorgekomen.
    Ik probeer overdag wel om 4 uur tussen de voedingen te hebben. Soms komt ze wat eerder, ligt er een beetje aan of ik de indruk heb dat ze echt NU honger heeft of ook nog wel even kan wachten. Dan ga ik met haar spelen om de tijd nog wat te rekken.
    Lekker gegroeid :).

    Esje, welkom hier.

    Jotim, welkom terug! Fijn dat het met Decco weer beter gaat!
    Nick een hersenschuddig... hopelijk knapt hij gauw weer op.

    Kiss, lekker een weekendje weg, hopelijk heeft het jullie goed gedaan!
    Wat balen van die bekeuring... :(.

    Murizz, moet je Quinten ook wel eens wakker maken voor de fles? Want je voed om 5 uur en dan weer om 7.30u. Dan zit er maar 2,5 uur tussen. Misschien kan je die tijd langer maken? Of zien dat je de late fles nog wat later zou kunnen geven, in de hoop dat hij dan 's morgens ook wat later komt? We hebben hier een tijd gehad dat het elke dag anders was qua tijden. Wel een zekere regelmaat, want 's nachts zat er dan 6 uur tussen en overdag 4 uur. Maar dan verschuif je elke dag weer wat met de tijdstippen. Op het moment begint het er steeds meer op te lijken dat we ook wat vastere tijden krijgen. Ze slaapt iets langer 's nachts en eventueel proberen we de late fles iets later te geven als ze vrij vroeg uit zou komen.
    Gisteravond had ze net na 23.00u de late fles en ze meldde zich om 6.15u, kwartiertje later was de fles klaar. Dus vandaag: 6.30 - 10.30 - 14.30 - 18.30 - 22.30 (of een half uurtje of uurtje later als het lukt).

    Joey, wezen stappen. Best lekker om even wat voor jezelf te doen of niet?

    Nica, jullie nemen het huis... Hoera! Succes met klussen enzo, moet er veel gebeuren?

    Nynke, hoe was het met sint op de peuterspeelzaal?

    Doris, wat een langslaper die Sven :).

    Floortje, ik schrijf mijn reactie altijd in word of op het kladblok en als ik dan klaar ben kopiëer ik het naar het forum. Mocht het dan niet goed gaan met de verbinding ofzo, dan heb ik altijd mn reactie nog op het kladblok staan en kan het dus zo nog eens proberen te posten. Scheelt vaak een hoop frustratie ;).

    Marieke, ging helemaal prima in de auto :). Fijn dat het met Eline op stap ook goed ging!
    Mirte is ook niet zo groot, maar ook hier heb ik het idee dat ze ineens aan het groeien is. Gisteren bij mijn ouders even geprobeerd te wegen, we kwamen op 55 cm. Vorige maand op het CB was het 50! Volgende week weer CB, ben benieuwd ook naar het gewicht, ik denk dat ze rond de 4 kilo zal zitten, ik hoop iets erboven.
    Leuke foto van jou!
    4 jaar bij elkaar, van harte!

    Evaatje, ik tel vanaf 12 uur 's nachts. Maar eigenlijk maakt het niet uit wanneer je begint te tellen, als je het maar elke dag om dezelfde tijd doet, want dan is het 24 uur...
    Hier nog geen prikken gehad, volgende week is Mirte aan de beurt. Heeft Deyna er last van gehad?

    Choco, hihi een jurkje. Hier hangt er ook 1 in de kast, ik hoop dat ze die binnenkort eens aan kan. En anders slaan we de mouwtjes wel wat om ofzo, haha.

    Missyess, hopelijk was de schijt/zeik actie van de hond eenmalig...

    Irene, ik geef Mirte met het inslapen geen speen, want dan slaapt ze en valt 'ie uit en dan is ze weer wakker. Dus ik probeer of ze zonder speen in slaap valt. Maar ze heeft volgens mij wel grote zuigbehoefte, dus als ze in de box ligt en moppert dan probeer ik wel of ze de speen wil. En soms heeft ze 'em in als ik haar in bed leg en dan laat ik 'em zitten. Maar als het werkt... waarom niet? Misschien krijgen ze er vanzelf wel minder behoefte aan en anders kan je het ook wel weer afleren later...
    Misschien even de huisarts bellen om te vragen of je er wat mee moet, dat je het idee hebt dat Veerle zo benauwd is? Misschien kan je even langskomen, dat ze even kunnen luisteren... Beter een keer te vaak bellen dan een keer te weinig...

    Moon, vandaag mag Birtt naar huis, wat heerlijk! Geniet!

    Marianne, succes met inkopen doen.

    Happyliesje, Mirte heeft ook best vaak de hik, maar ze lijkt er weinig last van te hebben. Geen idee wat je ertegen kan doen, gewoon wachten tot het overgaat denk ik.

    Maartje, stoere Fiene!

    Angeliq, mooi mannetje hoor!

    Zo, ik ben geloof ik weer aardig bij. Beetje lange reactie geworden denk ik, was dan ook op blz 44 blijven steken ;). Mirte roept. Eens even kijken wat er aan de hand is. Ze wil geloof ik niet echt slapen. Wordt steeds wakker... of ze heeft een vieze luier...
     
  19. @Kiss: fijn dat het weer wat beter gaat tussen jullie. Wat klote van die bon. Ze zijn er altijd lekker snel bij, de ratten..
    Ik denk dat 130 cc wel genoeg is hoor. Ik kolf er meestal 100 uit en dan drinkt ze maar 80 ofzo. Gewoon even kijken hoeveel hij ervan opdrinkt.

    @Evaatje: Wat zielig voor Deyna. Dewi krijgt de 24e haar prikken.

    @Irene: Ik heb vorige week voor het eerst een flesje gegeven.
    Over kolven; soms drinkt Dewi maar 5 min aan de borst en ze drinkt er altijd maar 1. Dus dan kolf ik de andere borst 10 min en die waaruit ze gedronken heeft nog een paar minuutjes. Meestal heb ik dan zo'n 100 cc.
    Die 100 cc drinkt ze niet op uit het flesje, meestal maar 80 ofzo.
    Ik vind het best handig want zo kon ik dit weekend een lekker wijntje drinken!
    Ik stop de speen altijd in haar mond als ze huilt. Meestal wordt ze er stil mee en ze valt er van in slaap.

    @Nica: Joehoe, gefeliciteerd met je huis!

    @Moon: Jee wat geweldig! Spannend hoor!

    @Marieke: Gefeliciteerd met je jubileum! Altijd leuk zoiets.
    Wij waren vrijdag 100 maanden bij elkaar! Ik heb een lekker 3 gangen diner voor Jeroen gekookt.

    @Happyliesje: Dewi heeft vaak na de voeding de hik. Dan leg ik haar meestal nog even aan de borst, dan drinkt ze een paar grote slokken en is het over!

    @Esje: Lekker zeg zo'n doorslaper! Hier komt Dewi nog stipt om de 3 a 4 uur, ook 's nachts...

    @Angeliq: Wat een mooi kereltje!

    @Nijnie: dat is even wennen he voor het eerst zonder kindje weg! Ik ben vrijdag even boodschappen gaan doen met mijn moeder. Mijn oma bleef hier thuis bij Dewi. Het ging me best goed af!

    Zo, ik ga me maar eens nuttig maken hier in huis!
    XXX
     
  20. @marieke.. ohh dracula tandje.. hoop niet dat Jesse dat krijgt hahaha! Gefeliciteerd met jullie 4 jarig bestaan samen! Ik en Rob zijn in maart alweer 11 jaar samen! hahahahah wat een geweldig klaas kadootje! moest er hard om lachen!

    @missyess.. hihi misschien ook een tandje! ja.. bij een 2e wil ik ook wel voor een kraamfeest gaan!

    @kiss.. fijn dat alles weer goed is meid! Ik heb die doos ook aangevraagd. Ze komen hem hier langs brengen! Ben benieuwd.. is zeker klein maatje die luiers? Ohhh zonde zeg die bon!

    @evaatje.. wat toevallig.. jesse weegt nu ook 5,1 en is 58 cm haha grappig! Lekker knuffelen met haar?

    @irene.. wat is een combi speen?
    Ja ben nu ook wel blij.. haha tis nog geen echt tandje.. tis nu nog een puntje!

    @nica.. wat gaaf zeg! gefeliciteerd!

    @moon.. ohh meid wat geweldig! Vandaag mag ze lekker naar huis! genieten meid!

    @marianne.. rustig aan meid! je moet ook aan jezelf denken he.. probeer lekker op tijd naar bed te gaan vanavond!

    @happyliesje.. het sportpaleis.. daar rijden ik en rob altijd langs als we naar mijn ouders gaan in frankrijk! in de zomer! We hebben daar een huis!
    Op 1 of andere manier noem ik het altijd het ijspaleis.. vraag me niet waarom haha!

    @jotim.. ohh balen zeg.. dus moest je er nog uit vannacht.. gaat het allemaal wel met hem?

    @esje.. zooo das was een lekker nachtje voor jullie!

    @doris.. voor jullie ook al zo'n lekker nachtje! TOP

    @maartje.. wat een stoere Fiene zeg, gelijk alweer stil!

    @angeliq.. wat een mooi kereltje!

    Zo jesse heeft behoorlijk gespookt voordat hij eindelijk ging slapen gisteren.. half 11 de fles gekregen,.. dit keer een grote.. 180cc..
    maar onee niet willen slapen hoor!
    Hij ging pas rond kwart over 1 slapen..
    tot 5 uur...die voeding heeft rob gedaan en hij werd daarna wakker om 10 uur..
    dus weer 5uurtjes ertussen!
    Gisteren heeft hij 4x150cc en 1x 180 cc gehad!
     

Deel Deze Pagina