te vroeg om zindelijk te worden??

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door nourenyasmin, 2 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Wat hier gewerkt heeft is in de blote billen laten lopen. Niet in onderbroek want dan had hij nog het gevoel van een luier aan. Hij heeft 1 week in blote billen gelopen. Toen een paar dagen in onderbroek maar dat ging nog niet goed. Toen weer een week in blote billen en hij was zindelijk ook in onderbroek. Hier is het echt een training geweest. Hier ook wel stickers geplakt maar eigenlijk alleen om het even interessant te maken. Na even hoefde dat voor hem niet meer. Hij plaste toch wel. Ik heb het echt ervaren als een training en nu gaat het al een dikke week super goed zonder enig ongelukje. Hij kwam de drie weken ook niet zeggen dat hij moest plassen en nu dus wel. Geef het tijd en ga er wel mee door. Dwing niet en laat je kindje zelf steeds gaan (alleen voordat we ergens naartoe gingen moest hij van ons proberen te plassen en voor het slapen) op potje wat in de buurt staat. Zet je kindje niet elke zoveel tijd op toilet maar vaste momenten mag wel. Ik ben ervan overtuigd dat je zo echt wel wat kunt bereiken. En in 2 of 3 dagen is mooi maar gebeurd echt niet zo vaak als je denkt.
     
  2. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Oh ja geef je kindje het vertrouwen dat zij of hij het kan. Als ik nu op toilet geplast heb, komt zoontje kijken en vraagt of ik geplast heb. Als ik ja zeg dan zegt hij "goed gedaan mama, grote jongen" hahaha....
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Hier 2 latertjes, ze waren ruim 3. Voordeel, ik heb nauwelijks ongelukjes gehad. Allebei binnen een week zindelijk, dochter zelfs tegelijk dag en nacht. Heb gewacht tot ze het zelf aangaven. En ze konden goed op een normale wc, dus geen gesleep met potjes en verkleiners.
    Bij de oudste wel eerder een poging gedaan, maar dat gaf zo'n averechts effect, dat ik dacht, waar maak ik me druk om? Bij de tweede dus de ervaring van de eerste en gewacht totdat ze uit zichzelf op de wc ging zitten en haar luier afdeed.
    Het heeft mij dus geen stress opgeleverd. :)

    Maar de een is ervan overtuigd dat het een kwestie is van doorzetten en heeft daar goede ervaringen mee, de ander laat t meer op z'n beloop en 'wacht' tot het kind het zelf aangeeft/gaat doen. Beide in mijn ogen even prima, als je maar je eigen manier kiest en daar een goed gevoel bij hebt.

    Dus volg vooral je eigen gevoel hierin.:)
     
  4. doglover76

    doglover76 Fanatiek lid

    9 nov 2009
    1.168
    0
    36
    Vrouw
    Full-time moeder
    Roosendaal
    Ik ben op dit moment bezig om mijn dochter van 3 jaar en 9 maanden zindelijk te maken.... Ze had er vorig jaar rond deze tijd totaal geen behoefte aan, zelfs 6 weken geleden boeide het haar niet. Ik heb haar ook voorbereid dat als het vakantie was, we dan de luiers uit zouden laten en ze op het potje/de wc moest gaan plassen.
    Nu gaat het goed, ze geeft zelf aan dat ze moet plassen. Alleen de ontslasting is nog een probleem, ze is iedere keer te laat, maar moet erbij zeggen dat ze eigenlijk altijd ontlasting heeft die "blijft hangen" zeg maar, dus beginnen met poepen, dan op de wc gaan en het afmaken, werkt niet echt goed..... Weet nog niet goed hoe ik dat moet oplossen.... Maar ik ben ervan overtuigd dat als ik eerder was begonnen, ik een jaar bezig was geweest met de zindelijkheid, nu gaat het al 2 weken goed, alleen de eerste week wat ongelukjes....
     
  5. nourenyasmin

    nourenyasmin Bekend lid

    19 jan 2013
    566
    0
    16
    fulltime mama
    hahaha prachtig dit:d
     

Deel Deze Pagina