manieren van bevallen

Discussie in 'De bevalling' gestart door blijven hopen, 15 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blijven hopen

    blijven hopen Actief lid

    2 mrt 2014
    462
    0
    16
    NULL
    NULL
    ik vroeg mij af hoe mensen die al een kindje hebben zijn bevallen, dus in bad, op de rug in bed noem maar op. wat zijn de verschillende manieren en hoe hebben jullie deze ervaren?
     
  2. Krissa

    Krissa Bekend lid

    16 mei 2007
    585
    0
    0
    Sittard-Geleen
    Voorgaande keren beide op de rug in bed. Ben beide keren ingeleid en in het ziekenhuis bevallen. Ik heb het niet echt als vervelend ervaren omdat ik tijdens de ontsluitingsweeën gewoon kon doen wat ik wilde, alleen in de persfase niet maar dat interesseerde me op dat moment niet meer.

    Deze keer wordt ook weer een ziekenhuis bevalling en zal dus weinig uitmaken maar ik vind het niet erg.

    Groetjes,
    Krissa
     
  3. Almelootje

    2 okt 2013
    36
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier 2x de baarkruk...bij ons eerste kindje was ik thuis en had ik ruim een uur geperst en weinig schot erin...dus mocht ik nog even op de baarkruk proberen en anders naar het ziekenhuis....denk dus dat de zwaartekracht ook goed heeft geholpen....kon veel gerichter persen.
    Daarom bij de 2e ook direct bij persdrang op de baarkruk en die was er met 1 perswee.....deze 3e zwangerschap
    (nu 36.0 weken) ga ik wel zorgen dat er weer een baarkruk is in de ruimte waar ik beval...
     
  4. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Op de rug is echt de meest onnatuurlijke beval houding die er is, buiten dat het moeilijker is vd vrouw en kind omdat je tegen de zwaartekracht inperst gaat ook vaak de hartslag vd baby omlaag door de rugligging. Bij de eerste ook op rug bevallen dit moest ivm ruggenprik ik vond het vreselijk.
    Bij de tweede hurkend , hangend over de badrand bevallen veel makkelijker kon zo goed kracht zetten en had veel steun. Buiten dat de badbevalling ook vaak fijner is voor de baby vond ik het ook veel minder zeer doen..
     
  5. Lypu

    Lypu Niet meer actief

    Hurkend op bed. De rug helemaal omhoog met een half matras eronder. Baarkruk idee. Zo ging het voor mij het best omdat de zwaartekracht meehielp.
     
  6. blijven hopen

    blijven hopen Actief lid

    2 mrt 2014
    462
    0
    16
    NULL
    NULL
    vind het heel interessant dit allemaal te lezen. heb mij gister even verdiept op internet. wat mij zelf wel heel bijzonder lijkt is een bad bevalling. nu zag ik dat je die baden kunt huren maar daar zit nog wel een prijskaartje aan vast ;)

    nog mensen die ervaring hebben met een bad bevalling?

    ik weet nog niet wat ik zelf wil en gelukkig heb ik daar ook nog wel de tijd voor om daar over na te denken.
     
  7. roxannekuh

    roxannekuh Niet meer actief


    Ohhh ja een badbevalling :D dat ga ik ook doen als het allemaal meezit :D Dit stond voor mij al vast voordat ik zwanger was en dat wil ik nog steeds. lees zoveel voordelen ervan :D alleen als je het zelf moet huren is het inderdaad erg prijzig. ik ga in het ziekenhuis bevallen in bad als het mogelijk is. vind het wat te duur om het te huren en als het op het laatste moment toch niet door kan gaan vind ik te veel wat ik dan weggooi zeg maar. kun je weer andere leuke dingen voor halen.maar dit kan alleen als je niet onder een gynaecoloog hoeft te bevallen anders gaat dat niet. en veel ziekenhuizen doen het ook alleen als je eigen verloskundige je bevalling begeleid. gelukkig vind de mijne het niet erg :D alleen is het wel geen echt beval bad waar ik dan in beval. nog 9 weekjes en dan weten we het :D
     
  8. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Eerste: op mijn rug in een ziekenhuisbed (ingeleid).
    Tweede: op mijn rug. Tijdens de weeën lag ik op mijn zij, maar ik moest bij het persen op mijn rug van de vk. Ik wilde in bad bevallen, maar tegen de tijd dat het bad klaarstond had ik al bijna volledige ontsluiting en wilde ik niet meer verhuizen van bed naar bad. Wel na de geboorte met baby in bad gezeten, dat was ook heerlijk.

    Wij hadden het bevalbad trouwens gekocht, en hoewel het dus niet gebruikt is voor de bevalling heb ik daar geen spijt van gehad. In de zomer functioneert het namelijk heel goed als familiezwembad in de tuin :D
     
  9. 2jees

    2jees Niet meer actief

    2x op bed, eerste keer kon ik haast niet liggen, moest even voor toucheren, daarom kon ik beter op de baarkruk volgens de VK, maar het was al niet meer nodig, ging erg snel.

    Tweede keer weer, ik ging liggen en had 8cm, na een paar keer puffen was dat 10 en gleed ze er zo uit :( Was best shocking hoor! Hoop dat het bij jouw iets rustiger gaat ;) Succes.
     
  10. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    4 keer op bed en bij de vijfde op een baarkruk.

    Ik wou dat ik het eerder had gedaan op een baarkruk bevallen wat was dat prettig, maar ja vind het mooi dat de vijfde bevalling zo afgesloten is.


    Badbevalling heb ik altijd gewild, maar vanwege veel bloedverlies na mijn bevallingen mocht dat niet helaas.
     
  11. Eline88

    Eline88 Niet meer actief

    Hier ook op mijn rug op een ziekenhuisbed. Ik had er eerlijk gezegd niet zo heel erg bij nagedacht van te voren. Ik kende de opties en ging ervan uit dat ik op het moment zelf wel zou voelen wat het prettigst is. Uiteindelijk ging het zo snel dat ik niet eens de tijd heb gehad om iets anders te proberen. Ik denk dat het vooral belangrijk is om vooraf na te denken wat je zou willen en het dan ook een beetje los te laten.
     

Deel Deze Pagina