Eigen bedrijfje, inschrijven KVK e.d.

Discussie in 'De lounge' gestart door Manuela79, 14 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Vraagje aan de dames die een eigen bedrijfje hebben opgezet. Kunnen jullie mij in Jip en Janneke taal uitleggen hoe het in zijn werk gaat met KVK inschrijving, belastingvoordelen ed? Ik heb hier geen kaas van gegeten en als ik Google zie ik door de bomen het bos niet meer :p

    Dankjewel!
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Naar het kantoor van de kvk gaan en je in laten schrijven. Het aanmelden bij de belasting gaat dan vanzelf.
    De administratie doen wij zelf, maar de btw aangiftes en de jaarcijfers etc doet een boekhouder voor ons. Kost weinig, levert veel op.
     
  3. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Kvk kun je gewoon een afspraak maken voor inschrijving (online). Bij het maken van de afspraak moet je al je gegevens al invullen, eenmaal daar is het gegevens controleren en 50 euro aftikken en dan sta je weer buiten met je kvk nummer, eitje dus.

    Belasting scheelt per bedrijf. Ik ben gastouder zzp en dit is vrijgesteld van btw, ik betaal dus geen omzetbelasting. Natuurlijk wel inkomstenbelasting maar daarheb ik een adviseur voor. Het is in ieder geval niet heel ingewikkeld, de kvk stuurt de gegevens van je bedrijf door naar de belastingdienst en dan krijg je ook meteen te horen of je omzetbelasting moet betalen enz.
     
  4. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Dank voor de antwoorden. Gewoon even een afspraak maken bij het kvk dus. Ik voldoe volgens mij niet aan de gestelde criteria zoals op hun website staat maar daar kunnen zij me dan vast bij helpen.
     
  5. bibaboe

    bibaboe Niet meer actief

    Ligt denk ik ook een beetje aan wat je wilt gaan doen. Als het een "leuk voor erbij" -bedrijfje is, dan zullen aansturen op geen inschrijving en gewoon hobbymatig door gaan.

    Toen ik mijn eerste bedrijf inschreef werd ik toch wel flink ondervraagd. Ik maakte toen handgemaakte geboorte- en babyartikelen. En ik kon misschien beter via MP gaan verkopen en de omzet gewoon opgeven bij de belastingaangifte. Na veel aandringen wilden ze me dan toch wel inschrijven.

    Nu met mijn tweede bedrijf, het organiseren van kinderfeestjes en workshops, was inschrijven minder problematisch.

    Alle administratie en aangiftes doe ik zelf (met hulp van mijn man die belastingadviseur is).

    Succes met je bedrijf! Wat ga je doen?
     

Deel Deze Pagina