Katten en baby's

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door pietje1987, 14 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Moonchild82

    Moonchild82 Actief lid

    8 mei 2007
    455
    1
    0
    Postbode & Interieurverzorgster
    Hoofddorp
    Wanneer straks je kindje er is, een gebruikte luier neerleggen voor ze, om te snuffelen. En geef ze ook de kans om aan die kleine te snuffelen. Gewoon bij jou op schoot. Baby op de ene arm, kat ondertussen aaien met de andere hand, dat alles gewoon nog steeds okay is. Aluminium folie in de box schijnt ook te werken, heb ik me laten vertellen.

    Wij hebben in ieder geval, geen kamers afgesloten op voorhand. Ook de box niet volgelegd met allerhande afweermiddelen. NIet dat dat ze ook maar enigzins boeide hoor. Heel de box interesseerde ze niet, zolang er geen baby in lag.
    Maar zodra er een baby in ligt, waren de onze er als de kippen bij. Vooral onze opperkater. ;) Die weet zijn kop zo in een handje te leggen, dat de baby er naar graait/erin knijpt, dus meneer krijgt gelijk zijn massage. Met als resultaat een kraaiende koter en een spinnende kater. We blijven er wel altijd bij, maar als de kat geen gekke dingen uithaalt, laten we em met rust. Ook als ie naast de baby ligt.
     
  2. Gosh

    Gosh Actief lid

    31 aug 2014
    313
    0
    0
    Dit!! *applaus*

    Gewoon gezellig met zijn alle bij elkaar.

    Ligt natuurlijk ook wel een beetje aan het gedrag van je katten. Ik ken een kat die ik nu nog niet bij mijn kind in de buurt zou willen, maar als je kat normaal geciviliseerd is zou ik geen extreme veranderingen doorvoeren. Ik sliep in het begin met baby aan de ene kant en kat aan de andere, vriendlief lag ook nog ergens in bed. Knusheid ten top!

    Het werd bij ons pas spannend toen babymans ging kruipen ;)
     
  3. Indy1986

    Indy1986 Niet meer actief

    Wij hebben onze katten destijds niet anders behandeld.
    Het enige wat wij hebben gedaan is ballonnen in de box. Boven mochten ze al niet komen, dus daar hoefden we niks aan te veranderen.
    Toen de oudste geboren was hebben we hem bij thuiskomst vanuit het ziekenhuis in de maxicosi op de grond gezet. De katten (4) kwamen meteen naar hem toe om te snuffelen. Zelfs toen ze dicht bij z'n gezichtje kwamen hebben wij ze gelaten.
    Ze deden heel zachtjes en heel voorzichtig. Als baby boven lag te slapen en eventjes huilde zaten ze met hun koppie bij de babyfoon te luisteren.
    Ik lag zelfs met de baby op de arm en de kat op schoot.
     
  4. mbeekje

    mbeekje Bekend lid

    9 jan 2012
    725
    1
    18
    Werk als sociaal pedagogisch hulpverlener en passi
    Groningen
    Wij hebben 2 katten. Niet in de babykamer. Met 25wk stond de box er, konden ze gelijk aan wennen en niet bij ons op de slaapkamer. Bij thuiskomst met de kleine mochten ze even snuffelen in de maxi cosi en hebben gelijk kennis gemaakt. Ging prima hier.
     
  5. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.979
    113
    Vrouw
    Hier 2 katten. Ballonnen in de box en wieg gehad. Kinderkamer hebben ze nooit op gemogen dus dat hoefden we niet af te leren.
    1 kat heeft de bevalling meegemaakt (schoot onder het bed en daar kwam ik tijdens een perswee achter omdat ze om het hoekje van het bed recht in mijn ogen keek :D) die poes heeft een trauma opgelopen. Het heeft zeker een week gekost voor ze weer uit zichzelf onder het bed vandaan kwam. Nu gaat het beter maar ze wil niks met de kleine te maken hebben. De andere kat vind het op zijn tijd interessant maar meer ook niet.
    Overdag liggen ze vaak te slapen op bed. 'S avonds als dl op bed ligt komen ze knuffelen. Slapen doen ze bij ons in bed.
    De deur van dl staat op een kier 's nachts maar ze komen er echt niet.
     
  6. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    @koekie: ach die arme kat ;) meteen getraumatiseerd hahahaha

    Ik wil niet dat onze katten in de box of wieg/ledikant liggen, met name omdat ze nogal groot zijn hahahahaha! We hebben er een van ongeveer 7,5 kilo en als die op je kindje gaat liggen ;)

    Vind het absoluut niet bezwaarlijk als ik een kat aan de ene kant zou hebben en baby aan de andere kant, maar wil dit dan wél zo verantwoord mogelijk doen met zo min mogelijk risico :) zou het mezelf nooit vergeten als er met de baby of de katten wat zou gebeuren door een wellicht 'domme' actie van mezelf!
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.970
    8.774
    113
    We hebben twee katjes en er is nog 1 belangrijk ding om rekening mee te houden de manier waarop je weg gaat wanneer het zo ver is.
    We zijn redelijk onverwacht vertrokken en normaal als we weggaan krijgen ze een snoepje (ander merk brokje) deze keer schoot dat er bij door.we kwamen die avond ook niet meer thuis. Gevolg 2 katten overstuur,1 zocht mij de ander heeft een aantal dagen niet meer gegeten.

    Toen eenmaal uk er was zijn we op de bank gaan zitten en kwamen ze kijken. Vonden ze heel spannend. Onze dame kwam voortaan wanneer uk huilde om te troosten.nu niet meer hij huilt te hard.wanneer je nu op de bank gaat zitten komt er bijna altijd wel iemand bij liggen.

    Ze mogen op slaapkamertje kijken wanneer we aan het verschonen zijn, verder houden we de kamer dicht.
     
  8. Elise75

    Elise75 Fanatiek lid

    2 mrt 2013
    1.291
    239
    63
    Hier de box enzo ook optijd opgezet. Poes nooit naar gekeken. Baby was 3 maanden en ineens ging de poes in de box, in de kinderwagen.... Hier werkte aluminiumfolie erg goed in de box.
    Poes komt ook in de slaapkamer. Heb de eerste week op de rand ook aluminiumfolie gelegd maar ze kijkt echt niet om naar de kleine. Doet gewoon alsof ze er niet is :-D
     
  9. LindsayS

    LindsayS Bekend lid

    26 jan 2014
    798
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben het gewoon z'n beloop gelaten. De babykamer was eerst de kattenkamer ;) Als we onze dochter verschonen of in bad doen dan laten we de deur altijd open. Ze lopen de kamer in en uit maar bemoeien zich absoluut niet met de baby. Ook als we op zondagochtend onze slaapkamerdeur openen komen ze gezellig bij ons op bed liggen. Ze zijn soms wat nieuwsgierig naar de baby maar verder kijken ze er niet naar. Ik denk dat het ook averechts kan werken als ze een beetje buitengesloten worden. Mijn katten willen wel graag in de box liggen dus ik gebruik zilverfolie en dan blijven ze eruit ;)
     
  10. Dyson

    Dyson Fanatiek lid

    8 mrt 2013
    1.404
    551
    113
    De babykamer was al heel vroeg een "no-go-area" en dat vonden en vinden ze nog prima. Als we daar bezig zijn komen ze vaak gezellig op de drempel zitten maar komen niet binnen.

    De kinderwagen hebben we altijd met regenhoes erover in de kamer staan, zo wordt niet de gehele bekleding wit. De box in het begin behangen met ballonnen. De kleine heeft nooit bij ons op de kamer geslapen, dat is het kattenwalhalla en is ook zo gebleven.
     
  11. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Wij hebben een kat die gek is op Raketje en haar absoluut niet kan weerstaan. Met alle gevolgen van dien. Raketje is nu 15 maanden en de laatste tijd zien we dit soort tafereeltjes :D
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Wat een heerlijke foto's :)
     
  13. Leeuwinnetje14

    Leeuwinnetje14 Fanatiek lid

    26 sep 2013
    1.907
    0
    36
    Wij hebben 4 katten en ons eerste kindje is op komst. Sinds een paar weken hebben we de box staan en de katten komen normaal altijd slapen bij ons op bed. Ik weet niet hoe dat straks gaat, hebben vrij gemakkelijke katten, dus ook makkelijk af te leren.

    In de box hebben we ballonnen liggen en ze hebben er nog niet ingezeten. Ze zitten er wel onder, vinden ze geweldig. Ik ga volgende week met verlof en dan de box langzaam aankleden (boxkleed erin, mobiel erbij etc.) Ben benieuwd wat ze dan doen, want meestal is het zo: alles wat nieuw is, is interessant. Voor de babykamer hebben we een traphekje gekocht, mocht de deur een keer opstaan en de kat is naar boven kunnen ze niet op het kamertje. Vinden ze allemaal prima, totaal geen problemen.

    Als de kleine straks geboren is zal ik de katten ook niet wegjagen. De MC gaat gewoon op tafel of midden op de vloer en laat ze eerst lekker snuffelen. Daarna zien we wel verder. Ik ga geen borstvoeding geven en als ze straks bij me op de bank komen zitten bij het flesje geven mogen ze dat ook gewoon. Nu zitten ze savonds ook bij me op de bank, dus ga ze straks niet alles verbieden. Volgens mij ook heel fout en ik zou ze ook zeker geen minder aandacht geven! Ze horen ook bij ons gezin! :D
     
  14. Babystuf

    Babystuf Actief lid

    18 apr 2013
    200
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij ook twee katten,

    ze mochten en mogen best op de babykamer komen, maar alleen als ik er ook ben. Ze gaan dan meestal op de vensterbank zitten, want dat is het beste zonplekje ;). De box hebben we vroeg opgezet met balonnen er in zodat de katten er niet in zouden gaan, want dan bang!! Is ook nooit gebeurd. Verder ind met de baby op de grond toen we thuis kwamen. Er is hier nog nooit iets gebeurd wat niet kan, gewoon niet te druk om maken, nergens voor nodig.
     
  15. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Ik las net een verhaal over flesje geven met de katten erbij op de bank. Dat heb ik met borstvoeding ook gedaan, was heel gezellig! :)

    Enige mindere momentje had ik toen ik gekolfde melk op tafel had laten staan. Toen bleek dus dat één van mijn katten dat ook wel heel erg lekker vindt... zucht. Beetje zonde. Van de andere kant is die kat veel te kort gekomen als baby (bijna verhongerd voordat wij haar kregen) dus slechter is ze er vast zeker niet van geworden. ;)
    Zie foto's trouwens, ze is nooit groter geworden dan een wat ouder kitten.

    Maar pas dus op met onbeheerde melk :D
     
  16. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Toen onze dochter werd geboren hadden we 2 katten. Waarvan 1 duidelijk verstandelijk beperkt. De ene poes was heel nieuwsgierig, we hebben heel veel foto's van poes mee kijkend met verschonen, poes op rand van het badje mee kijkend, poes op de rand van de kinderwagen zo mooi! Deze poes is ook enorm beschermend geweest naar onze dochter, zodra ze huilde kwam ze mij halen. Helaas kon ze hier, door buren, niet blijven. Nu woont ze bij een vriend van ons en zodra we verhuizen komt ze terug. Zij vond trouwens de box ook totaal niet interessant en in de kamers mocht ze al niet komen. Aandacht hebben we juist altijd uutgebreid gegeven.

    Maar dan ons arme poesje, ze is echt heel klein en duidelijk niet helemaal goed. Voor haar hebben we een hoekje gemaakt in de badkamer. Hier ligt ze ongestoord want we hebben haar daar altijd met rust gelaten. Zodra dochter op bed ligt hupst ze naar beneden en ligt de hele avond op mijn schoot. Super lief katje, maar vindt het vreselijk om aandacht te krijgen zonder dat ze daarom vraagt. Het voer van de poes staat op de trap, achter het traphekje. Hierdoor kan ze er altijd bij zonder de conforntatie met mensen aan te hoeven gaan. Zij kan trouwens amper springen, waardoor we om haar nooit zorgen hebben hoeven maken met box en bed enzo.
     
  17. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Ach arm poesje, klinkt als die van ons (zie boven) qua medische geschiedenis. Phoebe is zowel lichamelijk als geestelijk nooit echt volwassen geworden.
    Qua karakter is Phoebe het tegenovergestelde van jouw katje, en lijkt meer op de karakterschets van jouw andere kat. Overal wil ze bij zijn. Ze wordt regelmatig liefdevol "mishandeld" door Raketje (we grijpen wel in als er aan de staart getrokken wordt hoor!) omdat ze zichzelf gewoon letterlijk voor Raketjes voeten gooit.
    Ik weet niet of Phoebe oud mag worden (vrees het ergste, ze heeft een zwakke gezondheid, ze is nu 3) maar als ze nog een tijdje bij ons blijft, worden zij en Raketje vast dikke vriendinnen!
     
  18. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Onze katten voelde al vrij snel aan dat er iets in mijn buik groeide. Onze angstige kat werd tijdens de zwangerschap een knuffelbeestje en heeft veel bij mijn buik gelegen inderdaad
     
  19. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Wat mooi zeg, die band tussen kat en kind! Zo was onze andere poes inderdaad wel met onze dochter, kon niet gekker haha. Maar deze poes lijkt juist als bejaard poesje geboren. Ze heeft zichzelf ook heel erg lang niet gewassen, hierdoor moesten we haar altijd kammen. Ook trekt ze haar nagels niet in en verloor ze nooit haar melktandjes dus die moesten worden getrokken. Inmiddels gaat dat al zoveel beter, ze wast zichzelf, loopt meer waardoor haar nageltjes meer slijten en knuffelt steeds meer. En ziek is ze nooit dus ik zeg wel eens voor de grap dat ze benjamin bucket is!

    Arme Phoebe, naar he, een katje met zwakke gezondheid!
     
  20. Leeuwinnetje14

    Leeuwinnetje14 Fanatiek lid

    26 sep 2013
    1.907
    0
    36
    Wat een mooie verhalen allemaal over de liefde voor katten!

    Hier een schuwe kat die alleen mijn man mag en we hebben een nieuwsgierige kat die mij echt overal achterna loopt. Ga volgende week met verlof, dus ben benieuwd hoe ze dan is. Denk ook echt wel dat ze komen kijken als ik de kleine straks de fles geef, ze vind het nu al interessant als ik iets eet op de bank. Of ze de melk lussen, geen idee, maar alvast bedankt voor de tip. Dan kan ik daar alvast rekening mee houden.

    Hier hebben we 2 zusjes, Asterix en Obelix. En 2 katten die er bijgezet zijn. :)
     

Deel Deze Pagina