Maar weer even opscheppen...

Discussie in 'Voeding' gestart door Kiki, 30 jun 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kiki

    Kiki Fanatiek lid

    8 jul 2005
    4.364
    1
    38
    Fulltime memmie en mod :-)
    Steenwijk
    Onze Leo doet het super! Hij groeit zo'n beetje een half pond per week. Ik geef volledig borstvoeding en dat loopt als een tiet. Als ons manneke om ca 19:30 gevoed is, dan laat ik hem slapen tot hij zich weer meld en dat is nu al een paar nachten om 5:00 uur. Keurig dus. Het consultatiebureau vind dat ik hem dan om 23:00 nog eens moet voeden, maar mijn ervaring is dat hij dan om 2:00 en om 5:00 uur alweer honger heeft. Laten slapen dan maar.

    Maar nu toch even een kanttekeningetje: overdag heb ik hem om de 2 tot 2,5 uur aan de borst, zeer vermoeiend voor mij. Maar helaas ik moet wel, want meneertje drinkt niet uit een fles. Hellup, ik heb al bijna alle soorten flessen en spenen gebruikt, maar als hij de speen proeft begint ie te kokhalzen en is het bijna kindermishandeling zoals hij reageert. Gewoon wachten tot hij echt honger heeft gaat ook niet want ook dan wijgert hij elke medewerking. Laatst gingen er zowaar 30 cc in, maar het kwam er allemaal weer uit. Dan maar weer aan de borst, wat geen probleem is, maar ik moet 10 juli weer aan het werk....

    Nog 9 dagen training te gaan dus.

    Wie weet raad?
    Groet van Kiki.

    PS inmiddels al wel een flinke voorraad in de vriezer ;)
     
  2. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    je moet natuurlijk zelf kijken wat jou het beste uitkomt, maar er 9 uur tussen laten zitten (laatste voeding half 8 en dan pas weer uurtje of 5-half 6) mischien dat je idd beter kunt proberen om rond een uur of 10 - 11 zijn laatste voeding te geven en even vol te houden, en dan te kijken hoe hij op de dag verder is, er hoort nu ongeveer wel een uur of 3-4 tussen de volgende voedingen te zitten en 's avonds meestal tegen een uur of 10-11 de laatste tot een uur of 6-7 'sochtends..

    succes meid
     
  3. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Het kan zijn dat hij de fles van jou niet wil, vanwege de associatie met de borst. Waarom de fles if he can get the real deal ;)

    Sommige kinderen accepteren het wel van een ander en dan vooral als jij niet in de buurt bent. Sommige kinderen zijn fervente flesweigeraars en dan moet je vaak een hele truukendoos opentrekken.
    Mijn tip zou zijn om dus eerst even te proberen of hij wel wil als jij helemaal niet in de buurt bent. Wil dat niet, kijk dan eens op het borstvoedingsforum. Daar staan de wereld aan tips en truukjes.

    Wat betreft het overdag voeden. Vaak helpt het al enorm als je het "alweer" gevoel loslaat. Dat is best moeilijk, maar vaak de meest effectieve methode.
    Vergeet ook niet dat hij best nog wel jong is en het dus heel normaal is dat hij nog vaak wil drinken. De 3-4 uur tussen een voeding komt echt bij de fles vandaan (vanwege niet te veel mogen geven). Ook nachtvoedingen zijn nog heel normaal (maar die heb je dus niet meer)

    Geef je trouwens 1 of 2 borsten per keer?
    Koppel je hem los of wacht je totdat hij zelf loslaat?
     
  4. sylvia21

    sylvia21 Lid

    5 sep 2005
    67
    0
    0
    Huissen
    Mijn ervaring zal ik hier maar even bij zetten.
    Ik heb veel problemen gehad mijn Keano maar bij hem was de overgang van de borst naar de fles heel gemakkelijk,
    Ik kon hem niet aan mijn tepel hebben dat deed zo zeer en dat was al met zijn aller eerste voeding ik heb toen vanuit het ziekenhuis een tepelhoedje gekregen en dat was echt ideaal toen hij van het ene op het andere moment aan de fles moest (hij bleek koemelkeiwit allergie te hebben) Dus hij moest wel.

    Maar omdat het tepelhoedje eigenlijk een speen is die je op je borst zet was de fles zo gepiept.

    Dus misschien is het een optie om eens uit te proberen want hij drinkt dan toch uit een speen maar krijgt dan toch bv van jou.
    PS de tepelhoedjes koop je per 2 bij de apotheek.

    Ik hoop dat je er wat aan hebt Succes ermee!!!!!

    Groetjes Sylvia
     
  5. Kiki

    Kiki Fanatiek lid

    8 jul 2005
    4.364
    1
    38
    Fulltime memmie en mod :-)
    Steenwijk
    @Annemarie1984: Leo krijgt drinken wanneer hij honger heeft. Het idee van "alweer" heb ik al een tijdje laten varen, en ik heb me er bij neergelegd dat hij veel en vaak wil drinken. Per keer krijgt hij beide borsten. Na 15-20 minuten laat hij vanzelf los en dan nog even 5-10 minuten aan de andere borst. Dat levert me een heerlijk tevreden kerel op van nu al 7 kilo. Maar ja, die fles he. Ook als ik foetsie ben en mijn man het probeert gaat het niet. 3 uur lang heeft Leo liggen brullen en volledig uitgehongerd viel hij op mij aan toen ik er weer was. De volgende truc word denk ik dat we een tuitbekertje proberen, en anders zit er niets anders op dan de voedingen er in lepelen vrees ik.
    Nu nog een oppas zo gek zien te krijgen :-?. (ja ik moet echt volgende week weer aan het werk, ook al heb ik daarna 7 weken zomervakantie ;) lang leve het onderwijs)

    Hoe dan ook, ik wil wel lang doorgaan met zelf voeden, maar af en toe een fles geeft mij ook wat meer ruimte.

    Meer tips zijn welkom!

    Ohja, tepelhoedjes ook geprobeerd, maar die zitten mij niet lekker en Leo "voelt" dat het niet echt is dus hapt-ie na 2-3 keer proberen gewoon niet meer.

    Meneer is dus al precies zijn vader: ook gek op borsten en dan niet de siliconen variant ;)
     
  6. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Kiki als je kleine de fles blijft weigeren ondanks al je inspanning dan kun je met je werkgever regelen dat je naar huis/kdv gaat om te voeden, het is wettelijk geregeld dat je een bepaald percentage van je werktijd (ben ff erg blond weet niet meer hoeveel het was, ja zwanger hé) mag gebruiken om bv te geven of te kolven. Dit geld tot de kleine 9 mnd is en tegen die tijd heb je hem al lang en breed aan de fles.. laten we hopen ;)
     
  7. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Tepelhoedjes zijn ook echt niet nodig en aan te raden als het voeden gewoon goed gaat.

    Kijk eens op het Bv forum, daar staan echt vreselijk veel tips voor flesweigeraars. Dat varieert van aluminumfolie om de fles tot inderdaad met een tuitbeker of met een lepel.

    Vraagje; hoe zit jij met je werk? Is het mogelijk dat Leo bij jou gebracht wordt of dat jij naar hem toe gaat? Is het misschien een mogelijkheid om later te beginnen en eerder te stoppen?
     
  8. Kiki

    Kiki Fanatiek lid

    8 jul 2005
    4.364
    1
    38
    Fulltime memmie en mod :-)
    Steenwijk
    Ik zit in het onderwijs en heb straks nog 1 week te gaan, het gaat om 4 werkdagen die propvol zitten. Ik kan er net even tussenuit om te kolven. En heen en weer tussen de baby en het werk is echt geen optie (trein gaat 1 x per uur)

    maar goed, nog even flink oefenen en anders komend weekend maar vast gaan lepelen.

    Vrij krijgen die week heb ik geprobeerd maar dat kan echt niet, en dat wil ik ook niet. Ik wil geen glazen ingooien (ik werk er dit jaar voor het eerst en heb nog steeds een tijdelijke aanstelling, en tussen wet en werkelijkheid zit nog veel ruimte.)

    Groet van Kiki

    EN vooral doorgaan...
     
  9. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Oe het onderwijs staat niet echt goed bekend wat betreft kolfrecht ed... succes iig!
     

Deel Deze Pagina