Bijna 7 maanden en 2 a 3 keer per nacht

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door friezinne82, 26 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. friezinne82

    friezinne82 Bekend lid

    6 mrt 2009
    719
    0
    0
    ambulant woonbegeleider
    Hoi meiden,

    Ik heb even input nodig. Onze zoon van bijna 7 maanden heeft in zijn leven misschien 3 of 4 nachten gehad waarin ie meer dan 4 uur aaneen sliep (lees 5 of 6 uur). Eigenlijk komt ie elke nacht minstens twee keer voor eten (vaak rond half 1, half 4, half 7) en hij heeft dan ook echt honger. Hij zuigt dan zo hard dat mijn tepels er zeer van doen.

    Ik zou zo graag willen dat hij wat langer achter elkaar gaat slapen. Ik ben echt op! en met mijn man gaat het niet veel beter. Nu hebben we al van alles geprobeerd.
    - Overdag vaker een voeding (komt er vaak weer uit)
    - Een kunstvoeding met of zonder rijstebloem als late avondvoeding
    - Beginnen met bijvoeding (fruit, groente, broodje)

    Overdag is het een heerlijk vrolijk mannetje die zich als een razende ontwikkelt. Ik kreeg op het consultatie bureau te horen dat ze zich afvroeg hoe het met de voedingswaarde van mijn melk zat maar dat ze eigenlijk het antwoord wel wist omdat hij nog zo vaak komt. Ik geloof dit eigenlijk niet, jullie?

    Oh ja, hij is precies gemiddeld qua gewicht en iets te kort.

    Hebben jullie nog tips? (ik weet dat het heel normaal is voor een borstgevoedde baby dat ze langer 's nachts komen voor een voeding, maar serieus we moeten iets...)
     
  2. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    Als zelfs kunstvoeding geen verschil maakt zou ik niet twijfelen over de voedingsstoffen.
    Ik ben bang dat er niets anders op zit dan er aan toe geven.

    Slapen jullie al/nog samen, als je je bed niet uit hoeft is het minder vermoeiend en kan je al liggend voeden. Hoeft niet perse in hetzelfde bed maar eventueel een co-sleeper kan heel fijn zijn.
     
  3. friezinne82

    friezinne82 Bekend lid

    6 mrt 2009
    719
    0
    0
    ambulant woonbegeleider
    Hij slaapt vanaf de eerste voeding (rond half 1) bij ons in bed. Ik probeer het inderdaad los te laten, maar door de vermoeidheid begin ik fouten te maken op mijn werk en vanaf 1 november krijg ik een nieuwe functie en hierin wil ik geen fouten maken.

    Maar er aan toegeven dus :) Nog andere tips?
     
  4. Madelein84

    Madelein84 Fanatiek lid

    5 jun 2013
    1.042
    80
    48
    Hier een zoon van 20mnd die nog nachtvoeding krijgt. Naast voeding is een borst ook troost voor zo'n kleintje.


    Blijkbaar heeft hij 's nachts behoefte aan jouw nabijheid.


    Je kunt er van alles aan doen, maar ik vond toegeven en de gedachte dat het ooit wel weer ophoud makkelijker. En samen slapen inderdaad :).
     
  5. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Hier een dochter van 10,5 maand die ook tussen de 1 en 4 keer komt.
    Ik heb me er maar bij neergelegd. Sterkte!
     
  6. Aquilegia

    Aquilegia VIP lid

    19 apr 2007
    8.914
    3
    36
    Vrouw
    psycholoog en astroloog
    Midden-Nederland
    Hmm, mijn zoontje is 11 maanden en komt 2-5 keer per nacht. Meestal toch eerder 3-5 keer en ik moet zeggen dat ik het inmiddels niet meer normaal vind, hoor. Lees graag even mee.

    En dan te bedenken dat hij vanaf 6 weken t/m ca. 3 maanden 8, 9, 10 uur doorsliep. Helaas daarna opgehouden. :(
     
  7. Danilo

    Danilo Actief lid

    17 nov 2011
    161
    0
    0
    Waterdeep
    Pittig hè, hier ook bijna 7 maanden en meestal 23.00-3.00-6.00 (maar dat noem ik de ochtendvoeding, om 6.15 gaat de wekker;)). Niet twijfelen aan de voedingswaarde hoor als je kindje goed groeit! Mijn andere dochter liet pas met een jaar de nachtvoedingen vallen. Ik voed om 23 uur en ga dan meteen zelf naar bed, zo heb ik zelf alvast een stukje nacht gepakt. Is dat een optie, op 23 uur een droomvoeding geven?
     
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Hier komt meneer ook nog steeds 2 a 3x per nacht! Ook nog geen oplossing gevonden. Helaas niets anders aan te doen dan toegeven. Ik ben nu gewend aan mijn 6 uur slaap met 3 onderbrekingen en functioneer op zich prima :) het went.....
     
  9. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ik heb ook geen kant en klare oplossingen, sorry!
    Onze middelste had ook ongeveer hetzelfde ritme. Het ligt niet aan melk, het is naar mijn ervaringen echt karaktergebonden.

    Bij alledrie waren mijn ervaringen wel dat ze van 6 t/m 12 maanden onrustig sliepen. Ik wijt het aan de enorme ontwikkelingen die ze doormaken in deze maanden; rollen, verlatingsangst, tandjes, beginnen met bijvoeding. Na het eerste jaar begon dan het doorslapen.
    Met die instelling ben ik begonnen bij ons derde kindje en dat heeft geholpen, ik stond er ontspannen in en dat kost minder energie dan erover piekeren en verschillende aanpakken proberen. (Dit deed ik bij onze middelste en zorgde voor meer stress).

    Dus, als je de situatie niet kan veranderen dan kan je veranderen hoe je met de situatie om gaat. Je kan je zoontje niet veranderen, dus begin bij jezelf.
    Niet van alles proberen maar: Go with the flow. Ga zelf op tijd naar bed, dan maar om 21.00 uur naar bed om slaap te pakken. Zorg overdag goed voor jezelf door regelmatig en gezond te eten, voldoende te drinken. Maak je geen zorgen meer om het gedrag van je zoontje, dat is echt verspilde energie die je beter in andere activiteiten kunt stoppen.

    Het klinkt heel simpel maar, heeft voor mij wel gewerkt door dat te beseffen.
     
  10. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Accepteren en zelf vroeg op bed gaan. In het weekend beide een dag bijslapen.
    Oudste sliep door tot 6 mnd, kwam daarna 2-3x per nacht. Was op geen andere manier stil te krijgen. Bij haar had ik t ook echt zwaar.
    Jongste kwam ook een keer of 2 rond die leeftijd. Ik was er beter op ingesteld en heb t ook niet echt als zwaar ervaren.
    Bij beide rond 14 mnd gaan sturen.
     
  11. friezinne82

    friezinne82 Bekend lid

    6 mrt 2009
    719
    0
    0
    ambulant woonbegeleider
    Oké. Boodschap begrepen :)

    Over twee weken nog een afspraak bij een osteopaat en dat is het laatste. Ik geef me over aan dat lekkere warme ventje die bijna de hele nacht tegen mij aan slaapt ;)
     
  12. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Precies wat al gezegd is, het heeft met de ontwikkeling te maken. Mijn oudste sliep vanaf 12 weken de nacht door, maar vanaf 6 t/m 14 maanden kwam ze weer elke nacht, soms 4 keer. Met 14 maanden ben ik hier ook in gaan sturen en nu slaapt ze nog altijd heel goed.

    Neem het CB niet serieus, nu beginnen over voedingstoffen?? Echt, weten ze niks over de ontwikkeling dat eerste jaar? ;)
     
  13. Lauwra

    Lauwra Fanatiek lid

    5 nov 2009
    1.220
    0
    36
    Ja of nog eerder, meteen als je zoontje de laatste voeding heeft gehad. Doe ik ook wel eens als ik echt enorm moe ben, en dat helpt. Zo lig ik soms wel 12 of 13 uur in bed en daar knap je van op!
     

Deel Deze Pagina