Hoe overschakelen?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Kathl1, 28 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kathl1

    Kathl1 Actief lid

    10 jan 2014
    224
    0
    0
    #1 Kathl1, 28 okt 2014
    Laatst bewerkt: 28 okt 2014
    Het hoge woord is eruit, de zes maanden zijn bereikt en het wordt steeds lastiger ik ga stoppen. Maar hoe? Het afbouwen heb ik wel door maar welke melk, welk merk? Kan ik de flesjes van Medela blijven gebruiken? Hoe werkt het opwarmen? Ik ben echt helemaal onwetend op het gebied van kunstvoeding.
     
  2. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Qua merk: dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Volgens mij is elk merk melk kwalitatief goed. Voor een echt merk betaal je uiteraard mee voor de reclames waardoor deze duurder zijn dan de huismerken. Het is dus net wat jij fijn vindt, waar je zelf qua winkels komt etc. Hier bij zoon altijd kruidvat gegeven en die beviel goed.

    O ja, weet niet hoe het met verkrijgbaarheid van opvolgmelk zit ivm opkopen van melk door mensen uit China, maar begreep van een vriendin dat de huismerken wat dat betreft niet zo gewild zijn en dus beter verkrijgbaar. Maar weet dus niet hoe dit zit.

    Ja, je kan gewoon je normale flessen ed blijven gebruiken. Kwestie van warm water in de fles, met een schepje de poeder uitmeten en erbij doen, zwenken en klaar. Voor onderweg vond ik het trouwens handig een thermosflesje heet water mee te nemen (die van ikea bv is ideaal) en een flesje koud water. Kan je altijd en overal een fles maken.

    Als je in een relatief nieuw huis woont (lees: geen loden waterleiding, wat eigenlijk alleen nog voorkomt bij héle oude huizen) dan kan je ook gewoon handwarm water uit de kraan gebruiken.

    Hopelijk heb je zo al een beetje antwoord op je vragen
     
  3. Kathl1

    Kathl1 Actief lid

    10 jan 2014
    224
    0
    0
    Bedankt voor je reactie! Zit er nog smaakverschil in de merken? Kan ik ervan uitgaan dat mijn zoontje het gelijk lust? Een fles borstvoeding is geen probleem, maar dit is andere koek volgens mij, het zou jammer zijn als ik zo'n volledig pak moet weggooien toch?
     
  4. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Nog nooit flesvoeding geproefd dus geen idee of er smaakverschil in zit ;)
    Volgens mij zit er idd wel verschil in. Maar denk dat elke andere voeding dan borstvoeding wennen is voor een baby. Je zou evt, als je nog gekolfde borstvoeding hebt, in het begin borstvoeding met kunstvoeding kunnen mengen. En dan steeds minder borstvoeding en steeds meer kunstvoeding. Maar wellicht eerst gewoon kunstvoeding proberen?
     

Deel Deze Pagina