Oktober 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Dafje, 21 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Goedemorgen meiden!
    lekker geslapen allemaal?
    Jesse had eens besloten om vanmorgen om 7 uur te komen!
    Hij ligt nu weer lekker op bedje! Vandaag ga ik shoppen met mijn vader..gezellig.. hij werkt bij Nutricia, en daar hebben ze een personeelswinkeltje, waar je de voeding goedkoper kan halen! Dus dat gaan we even doen. En even boodschappen doen!

    Vanavond weer BabyBoom!

    @schoonmoeder verhalen! Hier ook last van, maar meer ook de 'goedbedoelde' adviezen van schoonvader. Die denkt volgens mij dat ik dom ben ofzo en altijd alles wil corrigeren! Laast bv maakte de wasmachine heel erg geluid, ik weet dan dat het eerst in de trommel zit, (je hoorde het ook als je de trommel zelf omdraaide..) en daarna gaat het stukje wat erin zit, vanzelf die slang in, waarna je het eruit kan halen. Nee hoor. dat was niet zo. Dus hij had die slang er helemaal uit gehaald.. Maar er zat niks in.. nee dat zat ik hem net te vertellen. 2 weken later maakte de wasmachine geen geluid meer en ja hoor.. het zat in het slangetje!

    Ook zetten ze bij hun de verwarming lekker hoog! Zodat Jesse het niet koud krijgt. Nou wij hebben hier niet de verwarming aan staan, tenzij het erg koud wordt, dan zetten we hem ff aan.. en daarna weer uit, zodat het weer lekker is. We hebben hier blok verwarming, en de buizen geven al genoeg warmte van de onderburen bv.
    Nou dat kind ligt gewoon helemaal te zweten daar. Dus had laast met Sinterklaas gevraagd, of ze het niet overdreven warm willen maken, want dat is Jesse helemaal niet gewend!
    En zo kan ik nog wel even doorgaan. Altijd alles wat ik zeg, is niet goed. En zij weten het altijd beter. Wel jammer. Soms kunnen ze me echt ongemerkt zo verdrietig maken!

    @rasta..misschien kan je de voeding iets minder maken. Omdat je nog steeds op 7 zit. Anders ga je over de 1 liter heen.
    Dus bv 7x 120cc geven!

    @maris.. wij hebben hier ook geen kerstboom hoor! We versieren het gewoon met andere kerstspullen! Hier lust manlief ook geen stamppot en groenten! Erg handig dus. Vanavond ga ik wat nieuws proberen. Bloemkool met gehakt en aardappelschijfjes uit de oven. Ben beniuewd.. wat hij ervan vind. Ja de nov mama's waren ook snel. Maar dat is maar een heel klein clubje!

    @moon.. Jesse speelt ook nog niet echt hoor. Hij ligt beetje geluidjes te maken in de box. En daar blijft het nu bij haha! Alleen als ik de boxmobiel aan zet, gaat hij de beertjes volgen.. zo grappig! In de wagen ligt een dekentje.. en daarover heen een soort extra deken van de wagen zelf. Tja hoe zeg je dat, beschermhoes ofzo? En als het heel erg koud is doe ik er een kruik bij! Waarom mag je nog niet naar buiten met Britt. Ze is toch al op haar geboorte gewicht? Of komt het omdat ze te vroeg is?

    @kiss.. ga straks een je site bekijken ;) Gave foto's hier. Die zwart-witte.. brengt me op een idee!
    haha
     
  2. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Goeiemorgen meiden,

    wat zijn jullie toch actief hier. Waar haal je de tijd vandaan. Zal straks (als ik tijd heb :S) rustig even bijlezen.

    @ slaapzak/trappelzak: Daan slaapt ook in trappelzak, anders wurmt ie zich helemaal boven de dekens. Kruik gebruik ik niet, alleen om even op te warmen somsn.

    @ nijnie: Wij hebben wel een uitvaartverzekering. Ik heb bij overlijden van mn vader gezien dat t erg vervelend was om m niet te hebben, en bij overlijden van mn moeder was ik blij dat ze m wel had.

    @ maris: Ik dacht al dat ik t slecht had gehad met bevallen, maar het ook zo meemaken na 43 weken.. Jeetje meid!

    @ smeetje: Ik heb dat stromende gevoel ook wel, erg raar moet ik zeggen, maar niet vervelend raar. Klinkt dat logisch? Wat vloeien betreft, 3 weken gedaan, toen ff niet en nu soms een beetje. Ga vanmiddag spiraal laten plaatsen, mocht er dan weer zin in sex zijn, dan kan dat ook ;)

    @ doris: ligt volgens mij aan werk wat je doet hoeveel je gaat verdienen. Ik heb nog geen idee heel eerlijk gezegd, ligt ook beetje aan de reisvergoeding en onkostenvergoeding en dat soort dingen.

    @ rastagirl: Mijn mannetje doet dat ook hoor, als ik m wakker maak en hij heeft daar nog geen zin in, dan komt ie rustig om de oude tijd snachts waar ie zou komen als ik m niet wakker had gemaakt.


    Hier behoorlijk aan t uitdokteren wanneer ik m voed. Ik heb altijd op verzoek gedaan, maar door krampjes weet ik niet wanneer t honger is of wanneer niet. Dus ben ik op schema gaan voeden, overdag om de 4 uur, maar had gisteren t idee dat ie daar niet gelukkig van werd. Dus ga maar weer proberen op verzoek, en anders zo om de 3,5 uur.

    Gisteravond was hij helemaal niet blij, veel huilen. Had flesje gehad (130 afgekolfd om 19.00) maar volgens mij was dat niet genoeg. Hij bleef jengelen, en dat terwijl we op bezoek waren bij een gastouder :S Maar gelukkig, ze wil oppassen op ons mannetje :D
    Hij heeft toen om 22.30 erg goed gedronken, en een heeeeeeeele erge poepbroek gehad. Hij moest er erg veel moeite voor doen, hard drukken, maar t was ook zoveel. Echt alles zat eronder... Heb m dus maar uitgekleed en zo bij papa onder de douche gedaan. Na afloop nog meer drinken en toen was ie zo moe dat ie geslapen heeft tot 6.00 uur. Dat was de eerste keer! Jippie jippie jippie, alhoewel ik er maar vanuitga dat het eenmalig was.

    @ kerst: Hier geen boom dit jaar, zitten nu op tijdelijk adres, ons nieuwe huis is nog niet klaar, en in ons kamertje geen plek voor boom. Verder doen we er ook nix aan, kunnen we verder met ons huis :D

    @ schoonmoeder: momenteel geen contact mee. Kon altijd wel redelijk met haar opschieten, maar door omstandigheden hebben mijn man en ik besloten (voorlopig) contact te verbreken.. Das wel jammer, Daan heeft nu alleen 1 opa.

    Maar Daan is wakker, ga m dus bedje ff uithalen.

    X Chris
     
  3. @chrissie.. ohhh fijn zeg dat de oppas geregeld is! fijn he!
    Denk dat zijn ontlasting gewoon ontzettend dwars heeft gezeten bij Daan!
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ooeeeeh ik ben BOOS :evil:
    Er is zo'n stomme helikopter in een hoogspanningsmast gevlogen en nu is Rein al een hele tijd weg. Nu moeten we om 16.30 uur naar het CB met Nathan voor zn eerste prikjes... En zegt Rein dat hij daar niet weg kan. Hij heeft het nog niet eens gevraagd of het kan! En dat terwijl hij gewoon vrij heeft gevraagd en officieel om 16.30 uur ook klaar is met werken.
    Bah :evil: Rotjong :x

    Zegt ie; Ja ga maar met mn moeder of met mn oma. Nou echt niet hé?! Het zijn Nathan zn eerste prikjes, en die oma en schoonloeder weten het allemaal beter wb Nathan. Ik heb echt geen zin in commentaar als die kleine pijn heeft want dan sta ik niet voor mezelf in.

    Oh en we hebben nog steeds geen tv :c: UPC....We hebben het nu maar afgetapt van de buurvrouw (mocht van haar hoor ;) )
    Als het goed is komt er nu weer een UPC knuppel, voor de 2e keer.

    En het is nog koud ook!

    :evil:
     
  5. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ wen

    Ja ze is al lang over haar geboorte gewicht hihi.
    Ze was 1720 en vorige week 2690... ben benieuwd hoeveel ze dinsdag is.

    Omdat ze het op de afdeling 27 graden was.. en thuis in eens 20/22 dus moe(s)t ze daar nog aan wennen.
    De ene keer heeft ze ook nog een mutsje nodig en de andere keer weer niet.

    @ kerst

    Kan de kerstboom niet vinden dus dit jaar maar niet hihi.

    @ schoonmoeder

    Heb ik niet.. alleen een schoonzus die niet snapt dat Britt geen gewone baby is.

    @ kiss

    Wat schattig!
     
  6. @astrid.. ohhh zit jij in dat gebied.. balen zeg! Ook stom dat Rein niet naar huis wil komen. Snap dat je boos bent.. Rob kan ook al niet mee met Jesse zijn 1e prikjes..echt balen!

    @moon... ohhh wat groeit je meisje groeit zeg!
    je kan de kerstboom niet vinden.. he shit.. wij zeggen dan altijd maar.. hij zal vast wel ergens liggen..
    Ook lekker dan.. je schoonzusje.. die snapt toch wel dat britt wat kleiner is dan andere babietjes!

    Mijn kleine jongentje ligt nog steeds te slapen, van vanmorgen 8 uur al! lekker he.. heb net wel even stiekum gekeken.. maar hij bewoog wel.. haha soms schrik ik ineens.. shit heb al zolang niks van hem gehoord.. niet heel erg gewend haha..
    en dan moet ik even kijken..
    hebben jullie dat ook!
     
  7. pol

    pol Actief lid

    25 sep 2006
    270
    0
    0
    @moon: lekker dat je meisje het zo goed doet nu :D

    Wij gaan vanmiddag een kerstboom kopen.
    Mijn man gaat als het goed is mee volgende week voor Eva's eerste prikjes.

    @kiss: je mag met recht trots zijn op je mannetje hoor! Vind die zwart-wit foto van zijn voetjes erg mooi!

    @xenas: hier kijk ik ook regelmatig even hoor als ik al een tijdje niks gehoord heb. Laatst was het ook een tijdje stil, dus houd ik de babyfoon dicht bij mijn oor, hoor ik ineens toch een harde scheet! haha
     
  8. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ wen

    Haha ja hij zal vast ergens liggen.
    Maar sinds ik vanaf aug niks meer kon hebben ze alles zo naar zolder gegooid.
    Dus ligt ergens tussen de dozen in denk ik.
    Zal binnenkort wel te voorschijn komen als we de zolder gaan opknappen 8)

    @ pol

    Ik neem me ma mee.
    Want denk dat ik het niet droog hou als ze helemaal over haar toeren is :oops:
     
  9. pol

    pol Actief lid

    25 sep 2006
    270
    0
    0
    Even een vraagje: Ik heb laatst een kadootje gekregen waarbij in een handje en voetje in het gips kan afdrukken. Vraag me alleen af hoe doe ik dit? Haar handje en voetjes zijn lekker beweegelijk.
    Iemand ervaring hiermee?
     
  10. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    Ik lees ff mee, want ik heb dat ook kado gekregen, wil dit nu al graag doen.. maar dat wil dus niet want hij houd nooit zijn handje lang open.. Op welke leeftijd zal het wel kunnen?
     
  11. Kissflower

    Kissflower Fanatiek lid

    19 mrt 2007
    2.575
    0
    0
    Enschede
    Ik ga zo de stad in! Lekker shoppppeeeennnn! We hebben namelijk 50 euro kado gekregen van Alex zijn tante.. En dat mag ik vandaag opmaken aan baby-stuff!

    Ga nu snel mijn haartjes doen en makeupje en dan Xavièr in zijn jasje hijsen en in de kinderwagen leggen..

    *kus* *kus*
     
  12. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Zoooo, lekker geslapen? Vandaag kan voor mij al niet meer stuk...Eline is zo mooi in haar allereerste jurkje (foto's komen nog) en heeft van 8.00-11.00 bij mij op de borst geslapen, ik kan dan mijn hoofdeind wat omhoog zetten van het bed en zo liggen we dan allebei perfect! Ze lag zoooo lekker en kon nog wel uren zo doorgaan, maar ik moest er toch echt uit en heb haar met veel tegengestribbel toch maar in haar bedje gelegd. Nu wil ze dus niet meer slapen, jammer dan...Kreeg ik ook nog eens een hele grote doos over de post van de neef van Fred, met een Winnie en Iejoor knuffel die muziek maken en licht geven, een supersnoezig engelenjurkje (3mnd) voor Eline (foto's daarvan volgen ook nog) en nog meer kleertjes maat 6 maanden. Maar dat JURKJE! Volgens mij is ze daarin straks om op te vreten...Gelijk vanavond aandoen, hihi, en ik dacht dat ik niet zo'n "tut"moeder zou worden :)

    Kiss: Wat een mooie foto's!

    Moon, die van mij speelt nog niet zo gericht, maar kijkt flink om zich heen...Met wandelen doe ik gewoon op mijn gevoel, is hier nu berekoud dus gaat gebreide dekentje van mijn moeder eroverheen en dan in de cosizak die ik heb gekocht, dat is een soort slaapzakje, beetje windvrij. Dan hebben ze het al gauw warm vind ik hoor! En als het echt niet te harden is heeft ze ook nog een extra vestje aan, voor als ze veel met haar handjes speelt boven de dekentjes...O ja, en een mutsje natuurlijk....Verder wil ik haar ook niet te warm aankleden, dat deed ik in het begin en dan was Eline bijna nat van het zweet als ik haar er weer uithaalde...

    Chrissie, lastig hè, om verschil te zien tussen krampjes of honger....Pfff

    Astrid, jij heb ook een lekker dagje zeg...Lieve buurvrouw heb je dan! Tja en mannen... :rolleyes:

    Xenas, haha fijn dat Jesse zo goed slaapt, als Eline dat doet ga ik ook altijd wel vier keer kijken, ze is ook zo witjes, doodeng vind ik het af en toe! :)

    Pol Kiss: gewoon vastbinden joh ;)

    Prikjes: Hier pas met drie mnd...

    Kiss: Shop ze!
     
  13. murizzz1

    murizzz1 Niet meer actief

    Heeeeeeeeee las ik toch net iets heel herkenbaars! Geloof dat Rastagirl het schreef. Ook al is het je tweede kind, nog ben je onzeker. Dat heb ik ook! Quinten is ook mijn tweede. Ik dacht dat ik wel veel dingen wist van de eerste. Dat is natuurlijk ook zo maar bij veel dingen ben ik ook vreselijk onzeker hoor. Vooral met op pad gaan met hem maakt me onzeker. Kan ik wel gaan, moet hj niet slapen enz.
    Ik ben geloof niet zo"n "babymoeder". Als ze iets ouder zijn heb ik er gewoon meer mee. Vind hem nu nog zooo klein en kwetsbaar. Nu vraag ik me steeds af of ik het allemaal wel goed doe. Terwijl mijn oudste al bijna 6 jaar is....
     
  14. @ nijnie: wij hebben gewoon een slaapzakje van de prenatal. Wietze voelt steeds warm in z'n nekje dus een dekentje lijkt me nog niet nodig. Vannacht voor het eerst de armpjes eraan geritst en het scheelde vooral in de opwarmtijd van z'n handjes. Nog wel koud natuurlijk maar nu niet tot z'n ellebogen. Denk dat we pas overgaan op een enkel dekentje erbij als
    het nog kouder gaat worden 's nachts en Wietze ook wat frisser aan gaat voelen.

    @ nynke: beterschap. Hier gisteren 6 voedingen gehad. Wonder boven wonder heeft meneer van 10 tot 6 geslapen. Dus mama is ook weer een beetje uitgerust.

    @ moon: Wietze heeft z'n gewone kleertjes aan en doen 'm ook nog een jasje aan (vooral voor het mutsje en z'n armen die hij continue boven de dekens houdt). In de bak ligt ie dan onder een enkel dekentje met laken met daaroverheen de hoes van de wagen. Wietze zetten we niet los nog een mutsje extra op (die dingen glijden bij hem steeds af met z'n grote hoofd), hij kan z'n temp goed houden en heeft gewoon een warm bolletje. Wel natuurlijk de kap omhoog (daar blijft aardig wat warme onder hangen en bovendien tegen de wind). Kruik doen we al helemaal niet (is de bak te klein voor als Wietze er ook in ligt) en de wagen staat in de woonkamer en is dus niet koud als ik 'm erin leg.

    @ uitvaartverzekering: hebben wij wel niet bij dela ofzo. Dan betaal je tot je in je kistje ligt. Wij hebben 'm van de nuvema. Je verzekert een bepaald bedrag dat ze gedurende 30 jaar indexeren en daarna hoef je geen premie meer te betalen. Het bedrag wordt dan niet meer geindexeerd (als je wel blijft betalen wordt het wel geindexeerd). Wij hebben het genomen omdat een uitvaart duur is (het ik gezien bij m'n moeder) en wij op dit moment niet zoveel reserves hebben dat we een uitvaart zo kunnen betalen.

    @ rechtsbijstand: (had Maris het over trouwens) die hebben wij wel. Simpelweg door de ervaringen binnen de familie. Oom en tante hebben verkeersongeval gehad en zonder hulp van de rechtsbijstand hadden zo nooit zoveel kunnen krijgen. Ook bepaalde potjes hadden ze dan niet van geweten. Vind trouwens dat een advocaat inhuren wel duur is.

    @ astrid: wat irri dat ie het niet eens vraagt. Zeker omdat ie het vantevoren al heeft gevraagd.

    @ xenas: als Wietze lang ligt te pitten krijg ik het soms ook op m'n heupen. Ga dan kijken en als ie dan niet beweegt dan krijg ik het al benauwd. Ik raak 'm dan even aan om een reactie uit te lokken. Voel mezelf dan wel een stomme muts.
    Je hebt ook pb.

    @ prikjes: Wietze krijgt maandag z'n eerste prikjes. Ik ga dan gewoon alleen. Als ik weet waarom hij huilt kan ik er wel tegen. Hoop wel dat hij er overdag weinig last van zal hebben....

    Hier na een goede nacht een minder dagje. Door het lange slapen heeft Wietze er alweer 3 voedingen opzitten. Dus 5 halen we vandaag weer wel (4 keer zal wel eenmalig zijn geweest). Zit vandaag ff niet lekker in m'n velletje. Gelukkig is het morgen al weer weekend en krijg ik weer even wat lucht. Kan echt niet tegen het gehuil van Wietze vandaag. Ga gewoon met 'm staan janken.

    Gisteren moest ik op controle bij de tandarts. Ook fototjes gemaakt (een half jaar geleden zag ze al een verdacht plekje en toen heeft ze geen foto's gemaakt... zwanger he). Dus ik was al voorbereid op het ergste. Ben n.l. doodsbang voor de tandarts en ga er altijd met een knoop in m'n maag en knikkende knieën heen. Heb ik 4 gaatjes. Allemaal tussen de kiezen in. Dat wordt weer een leuk uurtje zweten in januari.

    De lunchpauze zit er ook weer op en nu aan de afwas (heb ik al 3 dagen niet gedaan... :oops: ). We hebben veel te veel en nu moet ik in ieder geval even een beginnetje maken.

    Liefs Silvie
     
  15. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Mijn eerste jurkje....Ben ik niet schattig zo?

    [​IMG]
     
  16. marianne30

    marianne30 Actief lid

    18 jul 2005
    370
    0
    0
    kornhorn (groningen)
    ff snel een foto, reageer vanavond

    [​IMG]
     
  17. marianne30

    marianne30 Actief lid

    18 jul 2005
    370
    0
    0
    kornhorn (groningen)
  18. marianne30

    marianne30 Actief lid

    18 jul 2005
    370
    0
    0
    kornhorn (groningen)
    en de laatste, kan het niet laten :oops:

    [​IMG]
     
  19. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Oeh, Marianne, die slapende kerstman, echt superlief!
     
  20. Smeetje

    Smeetje Bekend lid

    28 mei 2006
    605
    0
    0
    Twente
    Hier precies hetzelfde, de onzekerheid wordt nu minder, maar neem Kyra nog niet overal mee naar toe. Houd je fijn aan de regelmaat en rust en laat haar gewoon in haar bedje slapen. Eigenlijk wilde ik deze week nog naar mijn werk maar kwam daar ook al niet aan toe.

    Net is Felicitas geweest, heb fijn alles afgewimpeld en niets gekocht! Alleen de 40% korting op centerparcs lijkt me wel wat! Ze kwam net toen ik aan het voeden was en Kyra wil nu dus echt niet meer slapen! Heb direct alle folders en rommel maar in de prullebak gegooid, kijk er toch nooit meer naar.
     

Deel Deze Pagina