nog paar weken en dan is het alweer zover, kerst! Nu hebben we hier elk jaar het probleem dat we zo ontzettend veel familie hebben dat we ons moeten klonen willen we iedereen met kerst zien. elk jaar zitten we ook met een nog groter probleem: eten. waar we ook komen, het is áltijd bij íedereen gourmetten. na kerst kunnen we een jaar geen gourmet meer zien. ik wil het anders gaan doen en een american style xmas plannen. iedereen neemt een zelfgemaakt gerecht mee. dit mag zijn een groente gerecht, vlees, toetje enz enz. nu ben ik een mail aan het opstellen om de familie rond te sturen. dit doe ik in 2delen. hubby's familie op 26ste en mijn familie op 28ste(27e rust dag ) voor beide dagen willen we het zelfde idee maar ik wil niet 2dagen het zelfde eten. wil daarom wat tips neerzetten van gerechten waar ze uit kunnen kiezen. We doen het in 2delen anders zitten we hier met 30man en dat gaat niet passen maar nu... ik weet geen gerechten ben bang als ik geen richtlijn heb aan wat voor soort eten er moet komen, dat we van a tot z aan verschillende gerechten gaan krijgen dat totaal niet bij elkaar past. het moet wel beetje 1 geheel zijn uiteindelijk, 1 mooi groot eetfestijn. wil alle gerechten op grote tafel zetten en als soort lopend buffet serveren. iemand tips??? Ik zoek dus soort thema met leuke recept ideeën zodat iedereen beetje weet welke kant ze moeten op denken kwa recepten voor 28ste is het redelijk simpel. zat te denken aan een Indonesisch tintje. aangezien onze roots daar liggen maar voor 26ste hebben we echt hollandse Hollanders die eten liefst boerenkool met stampot en dan prakken als een malle wil dus géén hollandse dingen want dan komen ze dus echt serieus met stampot aanzetten en dat vind ik niet echt 'kerstig' i need tips!
stamppotbuffet is juist wel erg leuk, kun je ook vragen om geen standaard stamppotten te maken, maar een apart recept te zoeken? is genoeg te vinden op google
Euhm eerlijk gezegd zou ik er echt de balen van hebben, als ik ergens wordt uitgenodigd, ik dan zelf iets moet maken en of meenemen, en dat diegene die mij uitnodigd bepaald wat ik moet maken of meenemen. Waarom laat je het niet gewoon lekker op z'n beloop en geef je alleen een soort thema (bijvoorbeeld Spaansetapas) of een rolverdeling ( voor,hoofd,nagerecht). Uiteindelijk gaan mensen toch wel met elkaar bespreken wat ze hebben bedacht en gaan maken.
nou ik hou absoluut niet van stampotten dus vandaar liever geen stampot haha. in wat voor vorm dan ook
ze móeten zich niet aan de recepten houden hoor. gewoon als richtlijn welke kant ze beetje moeten opdenken. niet dat 1 met een stampot dus komt aanzetten en de andere rijst ofzo. het moet allemaal wel beetje 1 geheel zijn en bij elkaar passen o en wat betreft het zelf eten maken en meenemen doen we hier wel vaker. dus dat is gelukkig geen raar idee
Wij hebben nog een stapel Servetten met Amerikaanse vlag mocht je interesse hebben kan ik ze toesturen. Pb maar.
Oh maar dat zelf eten maken en meenemen vind ik niet raar hoor, ik zou het alleen wel vervelend vinden als ik me aan allerlei "voorschriften" zou moeten houden. Vandaar dat ik alleen een thema zou geven, dan blijft het een beetje in dezelfde style, en uiteindelijk loopt het toch wel los.
o het bespreken met elkaar doen ze trouwens niet. mijn ouders zijn gescheiden en opnieuw getrouwd. en mijn schoonouders idem. kunnen met elkaar door 1 deur en kerst vieren enzo. das allemaal geen probleem. maar elkaar opbellen om te overleggen wat ze gaan maken zie ik nog niet echt gebeuren thema is ook goed idee. maar weet megod niet wat voor thema. zou graag amerikaanse kant op gaan maar mijn schoonfamilie is anti-amerikaans. mijn familie doen we denk ik indo-thema. dus zoek echt ideeen voor de dag dat mijn schoonfamilie komt
Wat misschien leuk is om te doen is een tapas thema 😃 allemaal kleine hapjes op 1 grote tafel dat kan zijn van meloen gewikkeld in ham tot kippenkluifjes en stokbrood met smeersels zoals aoili ,olijven... De meeste mensen vinden het een leuk idee en heerlijk 😃
Misschien de gangen neerzetten en dan vragen wie wat wilt doen? Je kunt bij de Hollanders ook bijvoorbeeld zeggen dat je het Frans georiënteerd wilt en dan bij elke gang twee voorbeelden noemen zodat ze een beetje de indruk krijgen wat de bedoeling is. Bijvoorbeeld: Amuse; rolletje zalm met roomkaas, rolletje rosbief met roomkaas, garnaaltje op smaak met blaadje sla. Soep; pompoen, tomaten, heldere runderbouillon etc etc Voorgerecht: gegrilde coquilles met bacon, garnalen cocktail, bruscetta met tomaat etc etc Tussengerecht; zalm op bladerdeeg, eigenlijk wat als voorgerecht kan, kan ook als tussen, iets wat als hoofd kan, kan ook als tussen. Hoofdgerecht: biefstukje, varkenshaasje in sausje, zalmfilet etc etc. Bijgerecht groenten/aardappeltjes: stoofpeertjes, aardappelpuree, aardappelgratin, gebakken aardappeltjes, haricot verts, salade, fruit, sperzieboontjes, verse doperwtjes, groene asperges met spek Dessert Koffie/thee met likeurtje Misschien ook vermelden dat je graag wilt afstemmen zodat het eten een eenheid wordt en geen ratjetoe? (Al kan dat ook heel leuk en lekker zijn) Succes!
Spaans (tapas), Grieks, Mexicaans, Japans. Wat jammer dat ze niet zo van het bespreken zijn, maar misschien kun je wel vragen of ze het aan jou doorgeven als ze weten wat ze gaan maken, zo heb je er zelf een beetje overzicht op.
Italiaans (pasta's, salades, antipasti, pizza, lasagna, panna cotta, tiramisu) Frans (quiches, soep, rollade, rosbief, salades, franse kazen, vleeswaren, creme brulee) Ouderwets (stoofpeertjes, draadjesvlees, puree, rode kool, stamppot andijvie) Klassiek (meloen met ham, garnalencocktail, kip of kalkoen uit de oven, gegratineerde aardappelen, trifle) Zoiets?
chocotof dat is idd wel goed idee. zoiets had ik dus in gedachten. beetje ideeën opschrijven zodat ze weten welke kant ze moeten opdenken en het idd geen ratjetoe gaat worden. het aan mij doorgeven was ik ook van plan. want anders komen ze straks met dubbele gerechten ofzo. of idd gaat het een alleswatje worden van a tot z.
Ik zou voor spaanse / mediterrane tapas gaan. Dat is heel breed, je kunt met vlees en vis en groenten werken, het komt af en toe overeen met hollandse ingredienten, en je hebt een heeeeel groot aanbod aan recepten op internet. Oh en het is heerlijk eten wat niet snel kan mislukken!
Ongeveer tuurlijk mogen ze helemaal zelf weten wat ze gaan maken. Maar lijkt mij dat het lekkerder(leuker) is als we beetje in het zelfde thema denken