Oktober 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Dafje, 21 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    Zo te lezen gaat het hier allemaal wel aardig op een enkel vraagje na. Hier gaat het ook best goed. Het begint wel te wennen vind ik, waardoor alles toch wat makkelijker wordt. Ook omdat je je kindje nu ook beter kent en dan beter weet wat ze bedoelen. Al blijft het af en toe lastig.

    Merla moet naar een osteopaat, aangezien ze veel spuugt en ik te horen heb gekregen dat ze een hele rare ligging heeft gehad tijdens de bevalling. Dus misschien dat er iets niet helemaal goed zit in haar nekje.
    Ook kwam ze nu ineens iedere 2 uur voor voeding en spuugde (het spoot er echt uit!) na iedere voeding nog meer dan normaal. Waarschijnlijk omdat ik weer te veel voeding heb, waardoor ze ook maar maximaal 10 minuten drinkt. De wijkverpleegkundige noemde het Chinees eten; ze eet zich te vol, maar heeft wel snel weer honger. Nu moet ik haar 5 minuten aanleggen, vervolgens in de box een kwartier laten spelen, dan verschonen en dan nog een keer aanleggen. Als ze in tweeën drinkt, zou ze meer moeten kunnen nemen, minder hoeven spugen en langer op die voeding moeten kunnen doen. Daarnaast moet ik haar rustig proberen te houden tot er 3 uur tussen zit minimaal, mocht dat echt niet lukken, dan mag ik wel aanleggen, maar het liefst dus zo lang mogelijk wachten.
    Ik ben benieuwd of het gaat werken en ook hoe het zal gaan bij de osteopaat.

    Ik merk dat ik vooral veel meelees, maar wat minder post. Ik heb naar mijn idee ook niet altijd zo veel te melden, dus vandaar.
     
  2. lvdwerf

    lvdwerf Bekend lid

    16 jan 2007
    744
    0
    0
    Office manager
    Hoenderloo
    oepsie 2 keer, sorry...
     
  3. @Sylvia: haha, heb weer moeten lachen om je schoonloeder verhaal. Ik begrijp je helemaal hoor! Gelukkig valt het hier mee met de grijpgrage handen.

    @Nijnie: Wat speelt je lief voor spel?

    @Moon: spelen vind ik even aandacht geven. Gezellig kletsen ofzo, of in de box liggen en naar het mobiel kijken.
    Je mag geen kruikje mee naar buiten nemen. Je mag wel de wagen voorverwarmen met een kruik. Ik doe Dewi een jas aan en een muts op. En dan in de wagen met een dekentje erover.

    @Kiss: Mooie foto's zeg!

    @Astrid: ik had het op het nieuws gezien van die helicopter. Wat moet Rein daar doen dan?

    @Marieke: superschattig hoor!

    @marianne: wat een lief kerstkindje!

    @laura: wat is veel spugen? Ik vind dat Dewi ook wel veel spuugt. Ze drinkt maar 5-7 minuten en dan komt er altijd nog een golf uit. Ze groeit wel goed en heeft goeie plasluiers..

    @Kerst: Wij hebben onze ouders hier gevraagd 1e kerstdag, dan hebben we dat gezeur niet van wanneer bij wie. 2e kerstdag hebben we dan lekker met zijn drieen.

    Wij hebben na de kerst een paar dagen weg geboekt naar een hotelletje. We gaan naar Zeddam,in gelderland.
    Vanaf wanneer mag je met een baby zwemmen eigenlijk? En..doe je dan een luier aan? of is dat een gekke vraag...

    even showen en dan ga ik verder met koken..
    mooie meid:
    [​IMG]
     
  4. lekker lachen:
    [​IMG]
     
  5. aaah ik word gewurgd!
    [​IMG]
     
  6. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    @Missyess: het ene cb zegt dat ze mogen zwemmen als ze drie maanden zijn, het andere cb zegt dat het mag na het eerste prikje. Zou het gewoon even navragen. Over dat zwembroekje. Je kunt zwembroek luiers kopen bij de etos, trekpleister, kruidvat oid. Die doe je onder een zwembroek. Als ze dan plassen of poepen dan blijft het in de zwembroek. Een gewone luier gaat los en valt soms uit elkaar als hij te nat is, wil je niet hebben in het zwembad.

    @Marianne: leuke foto's van je kerstbengel! :)

    @Kerst: wij gaan eerste kerstdag eten bij mijn schoonouders 's avonds en tweede kerstdag brunchen bij mijn ouders. Tweede kerstdag 's avonds maak ik thuis een lekker kerstdiner voor ons tweeen. Dan is het koters naar bed en dan lekker een vier gangen diner maken.

    @Laura: Hoop dat je een goede hulp krijgt bij de osteopaat. Sterkte met je nieuwe aanpak. Het is wel complex hoor, maar ja als het helpt dan moet het maar.

    @Marieke: hierbij vraagt Gilian verkering aan dat schattige meisje in haar mooie roze jurkje :)

    Gilian sliep vanacht weer van 23.00 tot 8.15. wat is het ook een toppertje :)

    Zo mijn ventje komt huis, ga lekker koken en reageer morgen of misschien vanavond nog wel verder.

    Eet ze allemaal.

    Diana
     
  7. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Nou ben naar buiten geweest.
    Had haar jasje aan gedaan en 2 dekens en die hoes voor over de bak.
    Was echt even lekker maar wel kou brrrrr

    Wat schattig al die foto's!
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nou we zijn toch naar het CB geweest, Rein heeft gevraagd of hij weg kon en het kon gelukkig.
    Rein en ik werken allebei bij Nuon, maar Rein is storingsmonteur en aangezien er nu 50.000 huishoudens zonder stroom zitten was hij even druk :)
    Overal moesten aggregaten geplaatst en aangesloten worden op de travoruimtes (die electrischiteitshuisjes) zodat bejaardenhuizen enzo weer stroom hadden


    Aaaah Nathan heeft net zijn eerste prikjes gehad :( Zo zielig! Ik kan daar echt heeeeel slecht tegen! Vindt het al vreselijk als 1 van onze katten een prik moet, laat staan mn eigen schatje :(
    Maar vooruit... we hebben het overleefd. Nu even afwachten hoe Nathan erop reageerd. Hij slaapt nu nog....

    Oh en hij is trouwens gegroeid! :confused:
    Vorige week Dinsdag 04 december woog hij 4570 gram en nu op 13 december 5240 gram! En hij is nu 59 cm :D
    Hij past ook al sommige dingen van maatje 62.

    Ohjee hij huilt, ik ga er snel heen! Arm manneke :(
     
  9. pol

    pol Actief lid

    25 sep 2006
    270
    0
    0
    @Missyess: je hebt zoals je al gelezen hebt speciale zwemluiers, maar ik heb ook gehoord dat ik in het zwembroekje die ik heb voor Eva dat daar geen zwemluier onder hoeft. Ik heb er eentje van Lief en die schijnt dk genoeg te zijn en goed af te sluiten.
    Weet eerlijk gezecht niet of ik het aan zou durfen om die aan te trekken zonder luier hoor. Stel dat ze nou een spuitluier heeft... lekker dan!
     
  10. Happyliesje

    Happyliesje Actief lid

    @Pol: en, kerstboom gevonden?

    @Kissflower: leuk geshopt? Wat heb je gekocht?

    @Misoh: ik haat het ook zo om bij de tandarts te gaan. Veel sterkte in januari! Ik moet volgende week.

    @Marieke: schattig jurkje. Maar Eline is nog mooier, hoor!

    @Missyess: Als je gaat zwemmen, dan doe je een speciale zwemluier aan. Kun je ook in het kruidvat kopen, of ergens anders. (oh, ik val in herhaling)
    Leuke foto's. Lig in een deuk van die in de Tummy tub!

    @astrid: oh, wat is Nathan al groot! Goed zo.

    Vandaag dus naar kind en gezin. Ze vinden het daar nogal normaal dat Jelle last heeft van krampjes en dan heel hard krijst (zal ook wel, maar toch, als het jouw kind is ... :cry: ). Ik moet het nog maar even aanzien en dan misschien volgende week teruggaan als het nog niet beter is.
    Hij woog 2 weken geleden 4040 g en weegt nu 4420 g, dus dat gaat goed.
    Alleen volgt hij nog niet met zijn oogjes, maar dat moet maar tegen dat ze 2 maanden zijn, dus dan heeft ie nog een weekje of 2. Hopelijk doet hij het tegen dan wel. We gaan zeker en vast oefenen! ;)

    Groetjes iedereen ...
     
  11. maris

    maris Bekend lid

    6 mrt 2006
    843
    0
    0
    Hoi allemaal,

    Oriande heeft een huil-twee-uurtje vrees ik. Wat zielig zeg...
    :(

    Maar goed, ik probeer het te negeren, honger heeft ze nl niet en een vieze luier ook niet. Ik denk dat ze een beetje over-prikkeld is of zo.

    @ Nijnie: Oriande slaapt overdag regelmatig in de box, geen probleem. Ze heeft dan een slaapzakje aan. Bij ons is het motto: overdag ben je "onder de mensen" en vanaf zes uur is het slapenstijd.

    @ Happyliesje: 40 a 50 minuten voor een fles, da's wel lang zeg!

    @ Kiss: ik moest op mijn beurt om jouw reactie lachen! :-D

    @ Xenas: jouw lief lust helemaal geen groenten? dat is wel heftig en ook wel lastig in het kader van "het goede voorbeeld geven" lijkt me?

    <onderbreking: hoera, Oriande is stil! :)>

    @ Xenas: ik ga soms ook wel eens even kijken "of ze het nog doet". :)

    @ pol: ik heb dat gips-ding ook, maar heb besloten er mee te wachten tot ze snapt hoe het moet. Om haar nu met grof geweld stil te houden vind ik zielig... Misschien kan het wel stiekem als de baby slaapt, maar ik verwacht dat elk kind wakker word van natte koude smurrie aan de handjes.

    @ nijnie: zei jij nou iets over in slaap vallen tijdens het voeden? Van de lactatiekundige hebben wij geleerd dat je dan over de handjes of voetjes moet wrijven. Dat werkt ook bij flesjes!

    @ Astrid: balen dat Rein zo lang moet werken nu jullie een afspraak hadden... Hij krijgt toch wel toeslag lijkt me, voor zo'n noodgeval?

    @ marieke: cool, het eerste jurkje! Ze ziet er snoezig uit!
    oriande heeft ook 1 heel klein schattig jurkje, ik had het haar aangedaan toen Sinterklaas op bezoek was in het ziekenhuis. Een roze jurkje met een roze gestreept rompertje. En wat zegt Sinterklaas: "en dit is ... ehm... Oriande. Een jongetje denk ik he?". En ik dacht eerst nog dat hij een grapje maakte maar hij was toch echt serieus geloof ik. En kleurenblind.
    :evil:

    @ Misoh: balen dat je gaatjes hebt.
    :(
    Ik moet ook nodig eens naar de tandarts, maar ik durf niet want wij zijn verhuisd en we hebben hier in de wijk een tandarts met een enge naam: tandarts Oei!
    :-S
    Manlief gaat a.s. week op inspectie uit of het echt een enge man/vrouw is.

    <verdorie, nu is ze weer wakker... ik ken dit helemaal niet van haar!>

    @ Missyess en Marianne: mooie foto's!

    Mbt onze kleine meid, ze kan sinds gisteren twee nieuwe trucs: ten eerste kan ze helemaal naar boven kruipen in haar bedje, en ten tweede kan ze, als ze op haar buik ligt zelf haar bovenlichaam omhoog duwen en dan rondkijken.
    Ik heb het "uhhhh" spelletje ook geprobeerd maar ik geloof niet dat ze dat al snapt (ze zei wel 1 keer OOOO nadat ik oooo zei en keek toen heel triomfantelijk, maar ik vrees dat het vooral een gevalletje "mamma wil het graag zien en dus ziet ze het" was.)

    Groetjes!
    maris
     
  12. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    Ik heb een jankbui en er is hier thuis niemand die mij troost :cry: Ik zei tegen mijn man dat ik het zat was. Hele dag een dwarse peuter, zelf moe, Gilian die de halve dag wakker is. Ben alleen maar bezig geweest met poepluiers, eten geven van twee kinderen en zoet houden van twee kinderen, troep achter iedereens kont opruimen, (ook mijn eigen troep hoor).
    Ik had zin om me ff af te reageren in de sportschool.
    Zegt mijn vent dat hij toch echt weg moet en niet weet hoe laat hij terug is. Komt kwart voor 6 uit zijn werk en vertrekt doodleuk om half 8 weer. Nadat hij mijn heerlijk gemaakte maaltje met een rotgang heeft opgegeten. Nou toen was mijn jankbui nog groter.
    Dus tja heb niemand hier om tegenaan te janken, klagen en zanniken dus dan doe ik het hier maar. Snappen jullie dat ik ff zat, boos en verdrietig ben of stel ik me nou aan? :confused:

    Zo dat moest ik ff kwijt,
     
  13. maris

    maris Bekend lid

    6 mrt 2006
    843
    0
    0
    hier trouwens een fotootje van oriande in haar jurkje met Sinterklaas (en pappa).
    Hij is in het ziekenhuis gemaakt, vandaar het verband om haar hoofd (het infuus voor de antibiotica zat in een ader op haar hoofd....)

    ze heeft inmiddels natuurlijk wel meer jurkjes maar die zijn allemaal maat 62 of groter.

    [​IMG][/img]
     
  14. maris

    maris Bekend lid

    6 mrt 2006
    843
    0
    0
    Da's helemaal niet raar hoor Diaan, dat je hier verdrietig van wordt.. wat een nare dag zeg. Hopelijk is je man zometeen wat begripvoller en gezelliger. Hij bedoelt het vast niet verkeerd, misschien wordt het tijd dat HIJ eens een dagje alleen op je twee jongens let, dan snapt hij vast beter hoe vermoeiend het is!

    Hopelijk heb je nu tijd om even met wat lekkers bij te komen!

    Dikke cyberknuffel!
    maris
     
  15. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    @Maris: heb al een half pak chocolade kerstkransje op en ik ben verstandig ik stop nu, anders moet ik nog meer trainen. Smaakte overigens erg lekker hoor, maar mijn humeur wordt er niet beter van.

    Thanks voor de knuf.
     
  16. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Xenas: frusti is dat als ze de hele dag huilen en je ze slecht kan troosten. Ik heb soms gewoon mee gehuild als een van mijn meiden zo'n dag had.
    Lekker geshopt?

    @Marieke: is het weer bij jullie ook zo slecht nu? Wat lief van de neef zeg! Mag ik Eline koppelen aan Marijn? Wat een mooi meisje in de jurk.

    @Kiss: mooie foto's.

    @Moon: als ik ga wandelen met Marijn krijgt hij een jas aan en een deken om. Geen kruik en geen mutsje. Maar ik denk dat het voor Britt wel verstandig is om de wagen voor te verwarmen en een mutsje op te doen. Wandelen met een kruik vind ik eng, als de kruik gaat rollen...

    @Chrissie: fijn dat je oppas hebt gevonden. Ik blijf ook maar op verzoek voeden. Als ik hem ga wakker maken voor een voeding drinkt hij bijna niet.

    @Astrid: fijn dat Rein toch mee kon naar het cb. Hoe gaat het nu?

    @Pol: en staat de kerstboom?

    @Murizzz: het is mijn derde al en ook ik ben som nog onzeker. :oops:

    @Silvie: eerst een dikke knuff voor jou. Hier zijn het meestal 6 voeding en soms 5. Lekker dat doorslapen zeg!

    @Marianne: wat een mooie kerst (b)engel is Mike.

    @Laura; ik hoop dat het voeden op deze manier gaat werken. Succes bij de osteopaat.

    @Missyess: mooi meid heb je. Zwemmen mag na de eerste prikken maar ik vind dat tevroeg zeker met chloor. Ik heb meestal gewacht tot zo'n 4 maanden.

    @Happyliesje: fijn dat alles goed wat.

    @Diaan: een dikke knuff van mij. En nee je stelt je niet aan. Mannen vergeten soms dat een hele fdag thuis met kidserg zwaar kan zijn. Ik hoop dat het morgen beter gaat.

    @Maris: wat een lieve foto.

    Hier is het nog steeds een ziekenboeg. Ysa spuugt elke nacht en eet niet en is aan de diaree gelukkig drinkt ze wel. Marijn hoest en klinkt als een oude man. Hij heeft vocht bij de longen en ik moet goed opletten dt het geen bronchitis word. Zelf gaat het wel weer, ik zal wel moeten ook. Maandag word Sterre 5 en dat vieren we zondag, maandag op school trakteren en donderdag het feestje. Ik ben druk met de traktaties etc.

    Vandaag met Marijn naar het cb geweest. Hij moest zijn prikken maar ik heb de afspraak verzet naar volgende week. Hij is al zo ziek en dan ook nog prikken, nee dat dacht ik toch niet. Ze waren het er niet mee eens maar dat is dan mooi pech. Hij is in een maand tijd 1 kilo gegroeid en 4 cm. Hij weegt nu 5720 en is 59 cm.
     
  17. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Hoi dames,

    20 pagina's bij lezen dat lukt me niet.
    Het was weer even stil rond om mij.
    Het gaat nu weer wat beter, vorige week was hier echt een pech week. Nicky hersenpudding, decco ziek, rox niet te genieten, hubbie ook tegen de griep aan. En als afsluiting van de week ben ik zaterdag met decco van de trap gevallen. Nee niet schrikken mannentje heeft helemaal niks. Als moeder bescherm je toch je kind he. Daarin tegen sta ik onder de blauwe plekken en heb op veel plaatsen pijn.
    Voor de rest gaat het allemaal wel, maandag fysio geweest. gaat de goede kant op met decco gelukkig maar. Slaapt wat rustiger en is ook wat vaker gezellig.

    Ik ben druk. Heb besloten om het aankomende jaar niet meer te werken. Moet veel regelen uitschrijven bij de kvk enz. Heb er even geen tijd en zin meer in. Als ik ooit weer zin heb begin ik wel weer opnieuw. Vind het wel goed zo laat mij maar even mama zijn.

    Zo jullie zijn weer up 2 date. Ik kan weer normaal achter mijn pc zitten zonder te veel auw en pijntjes dus ik kom jullie weer lekker lastig vallen.
     
  18. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Hihi, ze heeft nu al alle jongens achter zich aan, gaat goed zo! ;)

    Diaan, wat een k-dag zeg...Kan me heel goed voorstellen dat je je niet lekker voelt hoor!

    Nynke, jouw dag was ook lekker gevuld zie ik....

    Eline heeft ook veel krampjes Happyliesje en dat is idd normaal zeggen ze, maar wel hééééél vervelend. Toen ze in haar nakie lag voor het badje zat er gewoon een dikke bobbel op haar buik de arme schat. Gister de hele dag huilen, vandaag was dat veel minder, alleen vanavond had ze er nogal last van...

    Ze heeft trouwens vandaag nog maar vier voedingen gehad (heel veel geslapen...), is dat niet erg? Normaal eet ze vreselijk veel...Maar hoe meer ze eet hoe meer krampjes dus is voor haar buikje niet zo heel erg...En aangezien ze gisteren echt de hele dag door heeft gegeten hoeft ze misschien vandaag niet zoveel meer? Ach we zien wel, misschien dat ze vanavond laat of vannacht een keertje extra komt.

    Maris: Wat een popje, en wat debiel dat ie niet zag dat het een meisje was.

    Jotim, zo dat zal wel even schrikken geweest zijn! Beterschap maar, hopen dat de blauwe plekken snel over zijn en gelukkig had Decco niks!
     
  19. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Jotim: jeetje meis wat een tijd heb je achter de rug. Gelukkig gaat het nu weer. Fijn dat Decco beter in zijn vel komt te zitten.
    Geniet maar lekker van je mama zijn meid! Heb je nog een mooie foto van Decco?

    @Marieke: een keer 4 voedingen is niet erg maar te vaak is nog niet goe. Ze hebben het nog zo nodig nu.
    Ja je hebt een ladykiller jij.:)
     
  20. Jotim30

    Jotim30 Fanatiek lid

    Marieke - ja was zeker schrikken was ook behoorlijke klap maar ben achterover gevallen dus op me billen en rug de trap af. Maar was al lang blij dat decco in orde was. Hier verschilt de voeding ook per dag. Maak me daar neit druk over hij groeit goed ze komen echt wel als ze honger hebben

    Nynke - ja ik hoop dat het laatste stukje van het jaar beter gaat. Achteraf kan je er wel weer om lachen gewoon pech hier in huis. speciaal voor jou een foto 6 weken was meneer

    [​IMG]

    Haha trouens de pech is nog niet over. Zit al 2 dagen met een verwarming die het niet goed doet. elke keer afslaat het is hier ijskoud regelmatig. Morgen komt de monteur.
     

Deel Deze Pagina