Prematuur mama's

Discussie in 'Prematuur' gestart door moon85, 9 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    @minke

    jemig, 1,5 liter per dag!
    Jammer dat het na 3 weken ophield :(


    Oja meiden een nieuwe foto van een 12 dagen oude J.D staat in m'n album. Hij weegt nu al 1500 gram :D
     
  2. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Hier ben ik ook weer even. Ik las wat verhalen over kindje zien na de bevalling. Patrick is geboren na 27 weken 5 dagen en had een slechte start. Hij werd meteen meegenomen door de kinderarts. We kregen hem niet te zien. Omdat ik Hellp had was ik nog er ziek. Mijn bloeddruk bleef stijgen en ik moest de hele nacht erna wakker blijven voor de bloeddruk metingen. Nou ja, moest....ik was wakker. Mijn man is bij mij gebleven toen Patrick net geboren was. Achteraf zeide ze dat dat maar goed was. Het was geen prettig gezicht. Er was ons verteld dat we vanuit de verkoeverkamer naar de couveuseafdeling gingen om even naar ons kind te kijken. Maar nee.... hij was nog niet stabiel en we mochten er niet naar toe. 6 uur na de bevalling mocht mijn man er voor het eerst heen. Ik mocht niet mee, ik was te ziek. 's Nachts mocht mijn man in het ziekenhuis blijven en is hij nog een keer naar ons mannetje gaan kijken. Hij vertelde daarna alles. Ik mocht de volgende dag naar hem toe, maar ik was nog niet stabiel. Ik kreeg een koudeklap door de infusen en begon als een gek te rillen. Dus konden we weer niet naar hem toe. Pas tegen de middag ging het met mij goed genoeg om naar hem toe te gaan. Ik heb Patrick dus pas na bijna 24 uur voor het eerst gezien (behalve op en foto en daar schijn ik heel apatisch op gereageerd te hebben).

    Kolven: doe ik sinds 2 weken niet meer. Ik kwam niet aan m'n rust toe en ik zag het niet zitten om thuis borstvoeding te geven. We zijn al die tijd zo gefoccussed geweest op zijn gewicht dat ik bang ben dat hij thuis niet genoeg krijgt en dus niet goed groeit. Ook zou hij dan met 8 voedingen naar huis komen (2 nachtvoedingen). Bij flesvoeding komt hij met 7 voedingen naar huis. Verder slik ik nog medicatie en had ik daar veel bijwerkingen van. Het was beter om over te stappen op andere, maar die mochten niet bij borstvoeding. Al met al genoeg redenen om te stoppen en het geeft inderdaad rust. Hij krijgt nu nog een voorrad uit de diepvries, maar die is volgende week op.

    Verder nog een vraag aan jullie. Hadden jullie kindjes ook zo'n moeite met drinken en hebben jullie tips? Patrick knoeit, verlsikt zich en heeft een belabberde techniek. Ze gaan nu iemand van pre-logopedie erbij halen. Weten jullie wat ik daarvan kan verwachten?
    Z'n drinktechniek was voor z'n rs-infectie de enige reden dat hij nog in het ziekenhuis lag. Ik wil hem nu zo snel mogelijk thuis hebben. Het is na 3 maanden mooi geweest.
     
  3. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Hoi meiden!

    Gezellig een topic voor ons prematuren mama's.
    Ik zal me later wat uitgebreider voorstellen.
    Moet zo weg..

    Heb ook maar 6 pagina\s om te lezen :)
     
  4. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ natas

    Wat een verhaal.. pfff...
    Blijft hij dat altijd houden?

    Ik hoef de kleine niet wakker te maken want die krijst alles bij elkaar als ze honger heeft :rolleyes:

    @ thunder

    Aah wat een lekker mannetje.. hij begint al voller in zijn gezicht te worden.

    @ malaika

    Jij ook al zo'n heftig verhaal.
    Gek hoor gewoon 3 december mama's.

    De logo had voor ons goede tips.. alleen mevrouw heeft een handje van de tong verkeerd doen en alles er uit laten lopen aan de zijkant.
    Ik denk dat jullie er met die vrouw wel uit komen.
    Het is ook even zoeken welke speen voor hem het beste is enz.

    @ all

    Volgens mij komt hier alle spanning er uit.
    Van8 mega duizelig en kon amper mijn ogen open houden zo moe.
    Blijf lekker nog even in bed en kom er tussen de middag pas uit hihi.
    Even bij tanken.
     
  5. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    @moon85

    Tank maar lekker bij hoor meid...het vergt ook allemaal heel veel van je, de toestanden, van ons allemaal trouwens.
    Je moet echt goed je rust nemen, want je hebt al heel veel meegemaakt! Alles komt er nu natuurlijk uit, dat hoor je vaker, als de kleine mee naar huis mag komen alle emoties boven.

    Op de HC naast J.D ligt een reus van een baby (nog steeds maar 2200 en nogwat gram, maar naast J.D echt een reus! :D Hij is nu 9 weken en was bij geboorte maar 1000 gram na een zwangerschap van 30 weken...zijn moeder had ook HELLP, wel leuk hoor lotgenoten ontmoeten op de HC :D zoveel herkenbare verhalen!
     
  6. ingie

    ingie Bekend lid

    8 dec 2006
    604
    0
    0
    Verkoopster
    Twente
    Zo ik ben ook weer bijgelezen. Wat een kletsers allemaal. En zo herkenbaar alle verhalen. Vooral dat je je zo alleen voelt na de bevalling. Dat je man en je kind naar de couveuse afdeling gaan en jij ligt nog in de veloskamer. Maar het doet me goed om al deze verhalen te lezen, en dat er meer mensen zijn die zich zo voelen. Moet zo met Joep naar de ha. Hij is vreselijk verkouden en roggelt en piept. Maar zien wat er uit komt.
     
  7. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Hebben jullie Roseanne gezien vanochtend? Op Net5? Darlene, die rebelse dochter, is bevallen met 28 weken en het meisje moest de couveuse in. Ze had weinig overlevingskans ivm onrijpe longetjes maar het wondertje deed haar oogjes open en gaat het helemaal redden! Ook zo herkenbaar hoe zij zich voelde...'t is maar een serie, maar toch!
     
  8. iniemienie

    iniemienie Actief lid

    23 feb 2006
    241
    0
    0
    Verzorgende in de thuiszorg
    Phoe heey. Ik had weer genoeg te lezen... Dat is als je een hele dag niet op internet bent geweest.
    Wat is het toch heerlijk, al die verhalen die overeenkomen met het verhaal van jezelf.....
    Ik las dat er veel vrouwen hier hun kelientje ook pas later hebben gezien. Ik ook ik was om 15.42 bevallen en ze werd meteen weg gehaald en pa srond 20.30 zag ik haar voor het eerst.

    Ik was gisteren trouwens Babyboom aan het kijken.... Ook altijd leuk om te kijken maar ook komen er minder leuke dingen in voor. Ik merkte toch wel dat ik nog steeds emotioneel over dingen ben wat ik dacht vewerkt te hebben. Heeft iemand dat nog meer!?

    @Thunderangel: Fijn dat het zo goed gaat met je kereltje.... En van dat ontstoken beentje, dat had Nova in haar armpje, maar dat trekt echt wel weg hoor. Duurt eventjes maar het komt goed. En wat een mooi mannetje heb je! Wees er maar trots op!
    Heb je trouwens al een op tijd geboren baby naast JD zien liggen? Wij zagen toen een op tijd geboren baby.... Phoe heeeeey die is groot, en dat moet er ook allemaal uit dacht ik toen hihih! Maar dat is zeker een verschil.

    @Moon: Leuk he?! Naar buiten met je meissie? Vond het toen ook zo spannend! Je zou ze aan de hele wereld willen showen heerlijk! Enuh lekker goed uitrusten hoor! Dat deed ik toen ook.... Ze kunnen wel zeggen je hebt je rust nodig en jij maar denken ja ja ja ... maar het is echt zo.
    Mijn stiefzusje heeft het nu aan haar schildklier omdat ze niet genoeg rust nam. En altijd maar met die kleine bezig is en tijdens haar zwangerschap ok altijd druk druk druk... En nu komt het er allemaal uit. Echt lekker als je kan blijven liggen lekker blijven liggen!

    @malaika: Jeetje wat een verhaal zeg! Hopelijk kun jij je mannetje ook snel mee naar huis nemen,. Na 3 maanden ziekenhuis kan ik begrijpen dat je het helemaal hebt gehad. Nova dronk in het begin ook nog niet zo goed maar toen ze eenmaal de slag te pakken had. Ging het heel snel. Alleen het "aanleggen" daar had ze moeite mee, dan moest ze te hard zuigen en dan gaf ze het op.

    @Ingie: Hoe was het bij de HA? Nova is ook al zo vaak verkouden, roggelt en piept maar mijn HA en de kinderats en het CB zeggen dat haar longen schoon zijn. Hopelijk is het niks ergs.....

    Pfffff. Het is weer een heel verhaal....
    Ik ga er maar weer een eind aan maken.
    Ga even mijn bloemen in een vaas zetten. Had vanmorgen allemaal gerbra's (witte) en tulpen (witte en gekleurde) gekocht en ga kijken of ik een mooi kerst achtigs iets ervan kan maken! Beetje creatief zijn vandaag.


    Fijne dag!

    Baaaaaaaaaaaai (K)
     
  9. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ thunder

    Dat is wel fijn dan heb je iemand daar waar je mee kan praten er over.
    Helpt toch een hoop bij het verwerken.

    @ ingie

    Suc6 bij de dokter.

    @ shir

    Ja heerlijk!
    Ben net ook weer weg geweest hihi.
    Kwam kennis tegen en zegt ie ooooh zo'n klein meisje haha ik vind haar al zo groot ;)

    Ik heb gisteren ook babyboom gekeken.
    Kan er ook niet tegen.. sommig dingen komen dan weer boven.
    Dus was hier traantjes.. marco zei al wat moet je dat nou kijken maar ja zal er toch is allemaal uit moeten komen.

    Suc6 met crea zijn :D

    @ all

    Bleef zo duizelig dus m'n pa vond het niet verantwoord er mee door te lopen.
    Dus heeft me naar de dokter gebracht om m'n bloeddruk te laten meteen.
    Die was dus een beetje erg laag.
    Vandaar dat ik zo duizelig ben.
     
  10. mayke1980

    mayke1980 Fanatiek lid

    15 apr 2007
    1.017
    0
    0
    Docent wiskunde vmbo
    Nijmegen
    Hey Allemaal!

    Fijn dat er steeds meer mama's bijkomen! Gezellig! Ik heb nog niet alles terug gelezen, ga ik morgen even doen!

    Vandaag een lekker bijtankdagje gehad (jaja Moon, ook hier dus!) Was echt helemaal op, gisteren ook al, toen was ons mam er gelukkig om me te helpen en vandaag ben ik lekker daar geweest. Heerlijk gebadderd en gewandeld.
    Dadelijk ga ik voor het eerst weer met onze meid echt op pad. WE gaan eten bij vrienden. Ben benieuwd, ze slaapt nu nog en we willen zo vertrekken, maar ja dan is het voedertijd..... BEn benieuwd hoe we dit gaan oplossen......
    Het is best lastig soms vind ik, al die tijdschema's. Ik was dit zo niet gewend. We deden de meeste dingen spontaan, en nu gaat echt alles op de klok. Hebben jullie dit ook?

    Ik zal eens proberen om een foto van onze meid in het album te zetten!

    Tot morgen, fijne avond!
    Liefs, Mayke
     
  11. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    wat een geklets hier.

    Malaika. emani knoeit ook, die krijgt een half schepje van dat dikmaak spul in haar eten ( hoe heet dat ook alweer) zo'n oranje pak is het. johannesbroodpittenmeel ofzoiets.

    thunderangel. ik heb gejankt vanmorgen bij Roseanne, dom he

    he jammer babyboom vergeten te kijken. had ik wle willen zien. was tot 22 uur in het ziekenhuis. dat is nog veel leuker natuurlijk

    all@ Mijn meiden komen waarschijnlijk maandag thuis. de sonde zijn er vanmiddag uitgehaald. ik schiet in een keer in de stress, wordt bang. ben wel erg blij natuurlijk, maar zo bang hoe het allemaal straks gaat en als ze maar niet ziek worden.
     
  12. Natas26

    Natas26 Bekend lid

    2 dec 2005
    504
    0
    0
    prov. Utrecht
    Hey allemaal!

    @Joey Bij mij lag de placenta zo vast als een huis, alleen het onderste gedeelte (de slip) trok steeds los door de groei van de baarmoeder, daardoor werden de bloedingen steeds zwaarder. Ik ben van mijn leven nog nooit zo bang geweest als in die tijd. Steeds weer die bloedingen....ik was het vertrouwen helemaal kwijt en heb nog nooit zoveel in mijn broekje gegluurd als in die tijd :oops: wat een stress......
    @thunderangel Bij mij duurde het ook wel even voor de bv goed op gang was, maar toen het eenmaal zover was.....wauw ik had genoeg voor de hele afdeling :) Komt best goed meis, en anders heb je er je stinkende best voor gedaan en is het niet anders....al is dan makkelijker gezegd dan geaccepteerd.....Prachtige man heb je!
    @ Malaika Hier hebben we ook een preverbale logopediste gehad, alleen pas toen Colin een jaar was ( verhaal staat een stukje terug). Ik kan je zeggen dat ik er helemaal tevreden mee was. Zij heeft ons zeker op de goede weg gebracht en ook met de kinderarts geschakeld toen ook zij dacht dat het medisch was. Colin is altijd een slechte eter (drinker) geweest. Hij deed eeuwig over een flesje en had ook een belabberde techniek. Ik heb er op een gegeven moment in het ziekenhuis op gestaan dat de sonde eruit bleef omdat sommige verpleegkundigen nogal makkelijk op sondevoeding terugvielen vanwege zijn vreselijke trage drinken. Juist dat drinken hield hem op het laatst nog in het ziekenhuis. Toen de sonde eruit was moest iedereen het wel met een flesje doen en ben ik een aantal dagen bijna alle voedingen zelf gaan doen. Ik dacht, als ze zien dat hij bij mij wel alle flesjes drinkt dan kunnen zij niet achterblijven en dan heb ik hem zo thuis....dat is uiteindelijk ook zo gegaan maar het eten is altijd een drama gebleven al kunnen daar (zie mijn verhaal) achteraf ook andere oorzaken voor geweest zijn. Sterkte ik hoop dat je kleine man snel thuis is!
    @Petra Hello again :)
    @ Moon Als het goed is groeit hij er nog overheen al gebeurt dat in de meeste gevallen in het eerste jaar. We zien het wel, ik heb het afgelopen jaar geleerd niet te ver vooruit te denken want dat brengt een hoop vaak onnodige zorgen met zich mee, we nemen het zoals het komt....dus hoe of wat in de toekomst...dat horen we dan wel ;)
    @Iniemienie Ik ben ook nog altijd emotioneler dan normaal al denk ik dat dat ook normaal is als je moeder wordt. De scherpe kantje wb de vroeggeboorte zijn er inmiddels wel vanaf al kan ik nog steeds niet zonder tranen het fotoalbum bekijken en raken veel verhalen me dieper dan voorheen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik hulp heb gehad bij de verwerking want ik heb best behoorlijk in de put gezeten en had bijvoorbeeld veel nachtmerries enzo. Ben blij dat ik die stap heb genomen toen!
    @MJ24 Geweldig nieuws!!!!! Komt allemaal goed en wij zullen er zijn als je vragen hebt of gewoon even wat kwijt moet! Heb vertrouwen, ze laten ze heus niet zomaar naar huis gaan.

    Hier boeken we zowel vooruitgang als achteruitgang. Waren we eindelijk zover dat hij een half half broodje at, is het nu na 2 hapjes alweer klaar..... Wel gaat zijn fruit goed en is hij meer gaan eten. Wij lopen dus nog wel volop bij de kinderarts (iedere 6 tot 8 weken een bezoek, soms vaker) en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Ook de fysio staat nog ieder 6 tot 8 weken op het programma omdat zijn ontwikkeling wat achterbleef al gaat dat nu steeds beter en had het waarschijnlijk te maken met de pijn in zijn maag en slokdarm. Ik heb dus goede hoop dat we er na de afspraak in januari wat langer tussen kunnen laten.

    Nou ik geloof dat ik iedereen wel gehad heb..... pfft toch maar 2x per dag reageren anders wordt het steeds zo'n lang verhaal! ;)
     
  13. iniemienie

    iniemienie Actief lid

    23 feb 2006
    241
    0
    0
    Verzorgende in de thuiszorg
    @Mayke: Welkom in de wereld van mama zijn... HIHIHiI Inmiddels is Nova 10 maanden maar moet er nog steeds aan wennen dat ik niet meer even snel dit of even snel de fiets naar de winkel, de kleine dingen.... Vooral mijn vriend heeft er het meeste moeite mee dat alles op tijd moet maar begint er langzamerhand ook aan het wennen
    Ik sportte eerst heel vaak maar sinds die kleine er is kan je niet meer zomaar even een uurtje sporten. Je moet altijd op pas zoeken. Ik heb dan zoiets van: Ja, ik breng haar al 3 dagen weg en dan zou ik haar in de andere dagen ook weer een uurtje of anderhalf weg moeten brengen dus dan laat ik het maar. Zelfde als in de avond, mijn vriend is verzekerings-agent/financieel adviseur dus veel in de avond uren weg. Soms wil ik wel even naar vriendinnen ofzo, maar vind het soms zo'n gedoe alles inpakken en meenemen en dan laat ik het ook maar....
    Zo kom je volgens mij steeds meer dingen tegen...

    Zo heb ik een vriendin die echt alles onder controle wilt hebben, zo'n controle freak.... Nu wilt ze zwanger worden en dat lukt nog even niet. En als ze dadelijk misschien moeder is zei ik tegen haar dan heb je geen controle over alles dan draait bijna alles om je kindje, ben benieuwd.

    Nou het was weer een verhaal...
    Mijn meissie is aan het jengelen dus ga even met haar spelen...
     
  14. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Nou hehe ....

    Heb niet alles terug gelezen meiden sorry hier voor!

    MJ wat een geweldig nieuws meid. Heerlijk je meisjes mee naar huis, snap je spanning wel hoor. Dat is voor elk van ons wel herkenbaar!
    Maar ga voor al genieten, probeer ook is uit te zoeken of je nog recht hebt op uitgestelde kraamzorg/couveuzenazorg!


    Nou verder zal ik van de week e ven gaan bij lezen en reageren.

    Ik ben dus Petra, maar he dat wisten jullie al :)
    Ben mama van drie meiden. Roxanna is nu 13 jaar geboren na 41/6 weken.
    Voor een eerste bevalling was het goed zwaar! Zeker met zoals ze het nu een sterrekijkertje noemen. Toen Roxanna werd geboren hadden zehet over een AAAligging.
    Roxanna is na een zware strijd met persen geboren middels vaccuum en tang!

    Charissa is 11 jaar. Zij werd geboren bij prcies 42 weken.
    Ben de dag er voor begonnen met inleiden.
    Bevalling is probleemloos verlopen.
    2 x zuchten en ze was er :) Zo kan het dus ook!

    En toen was ik klaar! Zowel mijn nu exman als ik waren gelukkig (nog steeds hoor)
    Dus twee meiden was genoeg.

    Onze relatie ging stuk. En ons leventje ging door. Wij delen de opvoeding van de meiden en hierdoor hebben we ook een goede verstandshouding!
    Wat wij wel heel belangrijk vinden!

    In augustus 2005 leerde ik de vader van Danischa kennen. Ik was echt blind verliefd! Heb onveilige sex gehad. En ja ik was zwanger! Volgens hem kon dat niet... Gezien mijn leeftijd LOL.
    Blijk was ik gewoon supervruchtbaar op 37 jarige leeftijd!

    Maar goed. Hij is bij me weggegaan, en heeft nooit intresse in de zwangerschap getoont.

    Na dat Danischa geboren was, kreeg ik een telefoontje en meneer vermoede al dat ik was bevallen... Ineens had ie weer wel intresse...
    Dit was van korte duur.


    Nu over Danischa. Danischa is geboren na 30 weken en 6 dagen zwangerschap.
    Gebleken was dat ik een erg hoge bloeddruk had, en dus pre-enclampsie had. Zelf had ik geen symtonen! Maar mijn verloskundige vertrouwde het niet.

    Eerste check was al met 28 weken en een paar dagen. Na een week het ziekenhuis in en ui tgeweest te zijn kreeg ik weer vrijaf en mocht ik terug bij de verloskundige om de zwangerschap voor te zetten.

    Toen ik na 2 weken weer bij de verlos kwam was ze verbaasd mij daar te zien.
    Haar het verhaal verteld. Maar ziekenhuis was vergeten door te geven aan hun dat ik weer goed gekeurd was.

    Maar goed, ze deed weer de controles en daar uit bleek dat mijn bloeddruk gewoon nog steeds hoog was, en ze stuurde me weer terug naar het ziekenhuis.
    Ik was prcies 30 weken zwanger.

    Deze keer werd ik dus wel opgenomen.
    Dit was Dinsdag 7 maart 2006.
    Ik was hier helemaal niet blij mee, maar alles voor mijn kleine meid.
    Dagelijkse controles en CTG's gaven op vrijdag 10 maart de doorslag dat ik naar een accademisch ziekenhuis moest. Ik zou die ze lfde avond nog moeder worden.

    Eenmaal over ge plaatst naar het AMC was al snel duidelijk dat ze het per dag zouden bekijken. Danischa maakte het nog goed in de buik.

    Zondags voelde ik weinig leven. Dit kon gvolg zijn van die spuiten die je dan krijgt. Hier worden kleintjes vaak rustig.
    Echo gehad, en ik zag dat ze het goed maakte!

    Maandag ochtend 13 maart ... Ik was vroeg wakker. Mijn borste lekte!
    Iets wat ik bij de oudste had ervaren dat de bevalling er aan kwam.

    De verpleging kwam me een kopje thee brengen, en ik werd weer aan de CTG gelegd.

    Deze was niet goed, er moest actie ondernomen worden.

    Om 12:15uur werd ik naar de OK gebracht, en om 13:00uur is Danischa geboren. Op 13 maart 2006.
    Haar gewicht was 1000 gram.

    Danischa was niet gemeten, maar later is gezegt dat ze rond de 35 cm groot was.
    Danischa heeft 5 dagen op de NEO intensieve zorg gelegen, daarna een weekje HIGH en daarna werd ze overgeplaatst naar het streekziekenhuis.
    Danischa deed het wonderbaarlijk goed!

    Ook in het streekziekenhuis ging het alleen maar goed.
    Danischa heeft geen complicaties gehad.
    Na bijna 3 weken daar mocht ze naar huis.
    Ze was 36/3 weken oud!
    Haar ontslag gewicht ws 1756gram.

    Danischa heeft met 9 maanden het RSvirus gehad. Gellukkig een milde vorm. Toen ze het ondekte was ze over het ergste heen. Mijn voormalige HA zei dat ze alleen maar verkouden was.. Niet dus...

    Dit is de enigste keer dat Danischa echt ziek is geweest.
    Inmiddels is ze 21 maanden, en ontwikkeld super.
    Is ontslagen bij de kinderarts en ook bij de oogarts!
    Dus ik mag zeggen we zijn prematuur af.

    Trots voelde ik me opdat moment, maar het was wel slikken.
    Het is toch 19 maanden lang een intense periode geweest die dan ineens word afgesloten.

    Het gaat nu super goed met Danischa.
    Van HA zijn we inmiddels veranderd.

    Toeval wil dat ik nu een huisarts heb die ze lf ook mama is van 2 prematuur geboren kindjes. Dit maakt de bezoekjes wel makkelijker!

    Tja wat kan ik verder vertellen.

    Danischa maakt het goed! Ze is lief ondeugend om achter het behang te plakken en zo nog veel meer ..... Maar boven al is ze mijn grote trots, ook van haar zusjes die stapel gek zijn op haar, even als mijn exman die gek met haar is!

    Nou .... uh m . tis wel genoeg zo :)

    Groetjes
     
  15. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    he petra ben benieuwd naar je huisarts,. mijne heeft ook 2 prematuren kinderen. ik zit in zuid oost.
     
  16. PetraK

    PetraK Fanatiek lid

    19 sep 2005
    1.222
    0
    0
    Amsterdam
    Mj, ik woon in west. Dr dooyeweerd ofzoiets he b ik.

    Hoop dat jij de jouwe ook als fijn kunt beschouwen meis!
     
  17. mayke1980

    mayke1980 Fanatiek lid

    15 apr 2007
    1.017
    0
    0
    Docent wiskunde vmbo
    Nijmegen
    Goedemorgen allemaal!

    Yes, weekeind, lekker met Coen en Lynn genieten!

    @MJ; Wat fijn dat je meiden het zo goed gaat, kan me ook je angst wel voorstellen! Ik hoop voor je dat ze een goed weekeind door gaan maken en dat je ze maandag lekker mee naar huis mag nemen. Dan begint het echte genieten pas (tenminste dat heb ik zo ervaren!)
    @ Petra; Ook weer een heftig verhaal! Wat een geluk dat alles met je meisje goed is! 3 meiden, lijkt me wel erg gezellig! Moederen je oudste niet enorm over hun zusje?
    @iniminie; gek he dat je hele leven zo op de kop kan staan. Ik dacht vroeger echt als ik die verhalen hoorde, jaja, nou mij gaat dat echt niet gebeuren. Maar ja, hier sta ik dan. Lynn bepaalt het ritme. Gelukkig ben ik vrij flexibel, maar dan valt het nog niet altijd mee!
    Mis je het sporten niet? Ik heb ook altijd erg veel gesport en bij mij begint het echt weer te kriebelen. Woensdga heb ik de meiden van mijn team weer eens opgezocht en afgesproken dat ik volgende week weer probeer mee te varen. Hardlopen mag pas vanaf 6 weken na de bevalling, maar m'n schoenen staan al klaar! Ik sta echt te popelen! Sowieso omdat er toch echt nog 10 kg af zullen moeten!

    Vanmorgen besloten langzaam de borstvoeding af te gaan bouwen. De melk loopt erg terug, en na 2 dagen om de 2 uur kolven (op advies van de lactatiekundige) en nog niet meer melk, ben ik het beu. Ik blijf wel om de 4 a 5 uur kolven, en wat er dan aan voeding is krijgt Lynn. De rest vul ik aan met flesvoeding. voel me een stuk rustiger nu ik dat besloten heb!

    Zijn jullie eigenlijk alle zwangerschapskilo's al kwijt? Ik moet er nog 10! Maar ja het is natuurlijk ook pas 4 weken geleden.

    Liefs, Mayke
     
  18. iniemienie

    iniemienie Actief lid

    23 feb 2006
    241
    0
    0
    Verzorgende in de thuiszorg
    @Mayke: Jawel, ik mis het vele sporten wel....Ging eerst elke dag maar nu probeer ik op woensdag en vrijdagocjtend te gaan dan kan ze in de sportschool naar het kdv. Maar had ook hardloop schoenen gekocht maar gebruik ze alleen nog als we ver gaan wandelen.... moet echt gaan beginnen. Ben inmiddels in 2 maanden nu 9,5 kilo kwijt maar het moet nu nog allemaal strakker. Dus moeten we er echt harder aan werken. Op naar de sportschool.
    En wat btereft die BV Ik had dat ook hoor. Maar ben er toen ook mee gestopt en af gaan bouwen toen Nova thuis was, ik was de hele tijd bezig met voeden, kolven en laten wegen.... Nou werd er niet goed van! Toen ik had afgebouwd werd ik ook een stuk rustiger. Heerlijk nu kun je ook eens de fles afgeven he?! :eek:

    Maar nog wat meiden..... Nova zit al een aantal maadne aan de potjes voeding. Nu zit ze al op een heel potje per keer. Maar wat ik haar ook geef, ze eet echt alles. En wat ik zelf eet wilt zij ook. Soms ben ik bang dat ze te dik word. Wie heeft dat ook? Het maakt echt niet uit wat ik haar geef en wanneer ze eet het gewoon op. Ze is nu ongeveer 67 cm en weegt 8700, Ze zit nog bij de kleine meiden van bijna 11 maanden.

    Vanavond heeft ze weer veel bekijks... Heb vanmiddag staan koken voor 15 vriendinnetjes en vriendjes, was afgelopen dinsdag jarig geweest en nu heb ik een verjaardags diner. Sommigen hebben haar allang niet meer gezien dus ben benieuwd....Ohhhh wat is ze groot. Vanmiddag in de winkel zei iemand nog: Ohhhh echte hollands glorie! Uhmmmm Nova is bruin! hahahaha, maar ze bedoelde dat ze zo groot was en niet kon zien dat ze prematuur is.

    Nou meiden fijne avond en tot morgen!
     
  19. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ natas

    Dat is zo.
    Voor uit denken heeft geen zin.
    Want de toekomst kan je helaas niet plannen.

    @ petra

    Jeetje 9 maanden lang?

    @ mayke

    Je moet maar zo denken.. ze heeft een goede start gehad met je bv.
    Ik vond de keuze ook heel moeilijk maar toen ik het besloten had viel er een last van m'n schouders.

    Gewicht: Bij mij is het er wel af.. ging heel hard... maar ik wil er nog meer af.. was met de hormonen heel veel aan komen.

    @ shir

    Nog gefeliciteerd en veel plezier!

    @ all

    Hebben jullie dat ook dat ze kwa kleertjes de lengte nodig hebben maar dan heel wijd om de middel zit(ten)?
    Britt begint nu pas wat vet te krijgen maar ze heeft in sommige dingen 56 nodig maar zit dan heel ruim om haar middeltje.
    Nu ben ik vanmiddag druk knoopjes gaan halen straks is op een broekje zetten kijken of dat wat is.
     
  20. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    @MJ

    Wat geweldig je meiden mee naar huis! :D


    Ik kom net van het ziekenhuis. J.D doet het goed, hij heeft wel hartslagdalingen maar tis nog acceptabel. De stroom was uitgevallen vandaag in het ziekenhuis (nieuwe gedeelte alleen). Niets deed het meer zelfs de lift niet! Dus ook de couveuses waren uitgevallen! Dus mocht ik lekker heel lang met J.D buidelen :D nou wat erg! Alleen minder was dat de monitoren ook uitgevallen waren! Van de intensive care zijn toen monitoren gehaald (gewoon volwassenen IC) en daarop zijn de 2 kindjes die het best in de gaten gehouden moesten worden, waar onder dus ook mijn schatje, aangesloten. Nood oplossing dus, was vet ongerust, maar gelukkig doet J.D het goed! Wel ongemakkelijk hoor alle stroom en lichten uit!
     

Deel Deze Pagina