Dag dames, Ik kook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar een goed recept voor Chili Con Carne heb ik nog niet gevonden. Iemand een goed recept??? Edit: het moet ook te eten zijn voor een dreumes van bijna 2, dat is vooral het lastige; in elk recept zit tabascosaus en/of rode peper....
Bruinebonnen uien paprika Rode peper zonder zaadjes spekjes tomatenpuree gehakt Knoflook en chillipoeder naar smaak toevoegen Dit at mijn dochter al toen ze met de pot mee at. Ze is dol op pittig eten. Maar dit valt reuze mee. Gewoon wat voorzichtig zijn met de peper. Dat moet je echt even op gevoel doen
Ik maak het altijd als volgt. Gesnuipperde ui en knoflook aanfruiten. Daarna gehakt erbij en dit doorbakken. Dan zout en peper en paprikapoeder en soms wat italiaanse kruiden (hoort er natuurlijk niet bij maar wij vinden het lekker ). Daarna zo n groot blikje tomatenpuree en een halve eetlepel suiker. Daarna stukjes wortel en paprika en even meebakken. Als laatste een blik bruine bonen en soms een blikje mais of kidney bonen.
Gehakt rul bakken Paprika en prei erbij Twee blikken tomatenblokjes erbij Mais en een blik kidneybonen in chilisaus erbij. En een of twee theelepels gemalen komijn. Eten we twee keer van.
Ok! Denk dat ik dit recept vandaag eens ga proberen. Het recept van Nijntje misschien binnenkort, heb geen prei in huis nl. en vandaag geen zin om naar de winkel te gaan voor boodschappen
Uien knoflook en rode paprika fruiten Gehakt kruiden en rul bakken (kruiden gebruik ik altijd kaneel, komijn, paprikapoeder, zout en klein beetje Chili poeder Groente wat je lekker vind erbij (wij hebben vaak prei en mais erin) Een blikje tomatenblokjes in saus erbij en een half uurtje Half uur - uur op zacht vuur laten en op het einde verse koriander en bruine bonen erdoorheen en even laten warm worden
Je kunt ook iets uit de pan halen voor je kindje voor de peper er in gaat. Heb je een deel zonder en een deel met en kun je zo los gaan als je wilt. Ik gebruik voor chili altijd de cajun kruiden van verstegen in een zilver paars potje. Geldt dat als een zakje?? Ik vind het voordeel van die kruiden dat ze wel pit geven, maar het een te behappen pittigheid is. Het wordt een beetje warm/pittig en niet vlammend als je begrijpt wat ik bedoel
Chili con carne - recept - okoko recepten in dit recept vervang ik de chilipoeder door paprika poeder, voeg vaak zelf ook fijngesneden verse paprika toe en nog blikje mais. Valt hier erg in de smaak bij mijn meiden!
ingrediënten 110 g chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd 500 g rundergehakt, bij voorkeur biologisch ½ theelepel cacao 1 theelepel (5 ml) gedroogde oregano 1 eetlepel (15 ml) zongedroogde tomatenpasta of tomatenpuree 1 blik (400 g) gehakte tomaten 2 theelepels (10 ml) worcestersaus 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld 250 g verse mozzarella, in stukjes handvol verse, gehakte koriander, voor erbij (desgewenst) Zet een niet te grote gietijzeren braadpan of andere pan met dikke bodem (met passend deksel) op het vuur en leg er de stukjes chorizo in. Bak ze tot ze een heldere, oranje olie beginnen af te geven; niet langer. Doe het gehakt erbij en maak dat met een houten vork een beetje los, terwijl je het in de olie wentelt en door de chorizo roert. Strooi wanneer het gehakt zijn rauwe kleur is kwijtgeraakt cacao en oregano in de pan. Doe er de klodder tomatenpasta of -puree bij en roer even goed voordat je de tomaten uit blik eraan toevoegt. Spoel het lege blik om met 125 ml water en giet het water in de pan. Dan zijn de worcestersaus en de uitgelekte, afgespoelde kidneybonen aan de beurt. Laat alles aan de kook komen. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en houd de chili 20 minuten tegen de kook aan. Ik doe de chili dan vaak over in een koude schaal (om hem snel af te laten koelen), om hem later op te warmen en te eten. (Ik heb dat hier gedaan en de chili opgewarmd in een koekenpan, vandaar dat je op de foto de chili niet in geëigend vaatwerk ziet.) Als je naadloos tot eten overgaat, haal dan het deksel van de pan en zet het vuur hoger, zodat de chili weer lekker begint te borrelen. Zet dan het vuur uit en roer er de mozzarella door. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi er desgewenst koriander over en serveer de chili onmiddellijk.
Ja hoor erg lekker. Als ik niks anders heb gaan er ook gerust roerbakgroentes in. Dit is het recept waar ik dus de kip vervang voor gehakt: Zwartebonenchili met kip - Recept - Allerhande - Albert Heijn