Recept Chili con carne zonder zakjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door KimK, 30 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KimK

    KimK Niet meer actief

    Dag dames,

    Ik kook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes maar een goed recept voor Chili Con Carne heb ik nog niet gevonden. Iemand een goed recept???

    Edit: het moet ook te eten zijn voor een dreumes van bijna 2, dat is vooral het lastige; in elk recept zit tabascosaus en/of rode peper....
     
  2. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Bruinebonnen
    uien
    paprika
    Rode peper zonder zaadjes
    spekjes
    tomatenpuree
    gehakt
    Knoflook
    en chillipoeder naar smaak toevoegen

    Dit at mijn dochter al toen ze met de pot mee at. Ze is dol op pittig eten. Maar dit valt reuze mee. Gewoon wat voorzichtig zijn met de peper. Dat moet je echt even op gevoel doen
     
  3. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik maak het altijd als volgt. Gesnuipperde ui en knoflook aanfruiten. Daarna gehakt erbij en dit doorbakken. Dan zout en peper en paprikapoeder en soms wat italiaanse kruiden (hoort er natuurlijk niet bij maar wij vinden het lekker ). Daarna zo n groot blikje tomatenpuree en een halve eetlepel suiker. Daarna stukjes wortel en paprika en even meebakken. Als laatste een blik bruine bonen en soms een blikje mais of kidney bonen.
     
  4. KimK

    KimK Niet meer actief

    Is dit dan niet wat "smaakloos"?
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Gehakt rul bakken
    Paprika en prei erbij
    Twee blikken tomatenblokjes erbij
    Mais en een blik kidneybonen in chilisaus erbij.
    En een of twee theelepels gemalen komijn.
    Eten we twee keer van.
     
  6. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ik heb nog nooit prei gegeten in de chili :)! Is dat lekker??
     
  7. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Nee absoluut niet, zit juist heel veel smaak aan maar is niet scherp.
     
  8. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ja ik wil eik recept zonder rode peper :)
     
  9. KimK

    KimK Niet meer actief

    Ok! Denk dat ik dit recept vandaag eens ga proberen. Het recept van Nijntje misschien binnenkort, heb geen prei in huis nl. en vandaag geen zin om naar de winkel te gaan voor boodschappen :D
     
  10. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Uien knoflook en rode paprika fruiten
    Gehakt kruiden en rul bakken (kruiden gebruik ik altijd kaneel, komijn, paprikapoeder, zout en klein beetje Chili poeder
    Groente wat je lekker vind erbij (wij hebben vaak prei en mais erin)
    Een blikje tomatenblokjes in saus erbij en een half uurtje
    Half uur - uur op zacht vuur laten en op het einde verse koriander en bruine bonen erdoorheen en even laten warm worden
     
  11. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Rode peper is niet heel scherp/pittig de zaadjes maakt het scherp/pittig
     
  12. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ben benieuwd hoe jij het vind.
     
  13. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Je kunt ook iets uit de pan halen voor je kindje voor de peper er in gaat. Heb je een deel zonder en een deel met en kun je zo los gaan als je wilt. Ik gebruik voor chili altijd de cajun kruiden van verstegen in een zilver paars potje. Geldt dat als een zakje?? Ik vind het voordeel van die kruiden dat ze wel pit geven, maar het een te behappen pittigheid is. Het wordt een beetje warm/pittig en niet vlammend als je begrijpt wat ik bedoel :)
     
  14. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.179
    936
    113
    Zuid-Holland
    Chili con carne - recept - okoko recepten

    in dit recept vervang ik de chilipoeder door paprika poeder, voeg vaak zelf ook fijngesneden verse paprika toe en nog blikje mais. Valt hier erg in de smaak bij mijn meiden!
     
  15. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    ingrediënten
    110 g chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd
    500 g rundergehakt, bij voorkeur biologisch
    ½ theelepel cacao
    1 theelepel (5 ml) gedroogde oregano
    1 eetlepel (15 ml) zongedroogde tomatenpasta of tomatenpuree
    1 blik (400 g) gehakte tomaten
    2 theelepels (10 ml) worcestersaus
    1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
    250 g verse mozzarella, in stukjes
    handvol verse, gehakte koriander, voor erbij (desgewenst)


    Zet een niet te grote gietijzeren braadpan of andere pan met dikke bodem (met passend deksel) op het vuur en leg er de stukjes chorizo in. Bak ze tot ze een heldere, oranje olie beginnen af te geven; niet langer.

    Doe het gehakt erbij en maak dat met een houten vork een beetje los, terwijl je het in de olie wentelt en door de chorizo roert.

    Strooi wanneer het gehakt zijn rauwe kleur is kwijtgeraakt cacao en oregano in de pan. Doe er de klodder tomatenpasta of -puree bij en roer even goed voordat je de tomaten uit blik eraan toevoegt. Spoel het lege blik om met 125 ml water en giet het water in de pan. Dan zijn de worcestersaus en de uitgelekte, afgespoelde kidneybonen aan de beurt. Laat alles aan de kook komen.

    Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en houd de chili 20 minuten tegen de kook aan. Ik doe de chili dan vaak over in een koude schaal (om hem snel af te laten koelen), om hem later op te warmen en te eten. (Ik heb dat hier gedaan en de chili opgewarmd in een koekenpan, vandaar dat je op de foto de chili niet in geëigend vaatwerk ziet.)

    Als je naadloos tot eten overgaat, haal dan het deksel van de pan en zet het vuur hoger, zodat de chili weer lekker begint te borrelen. Zet dan het vuur uit en roer er de mozzarella door. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi er desgewenst koriander over en serveer de chili onmiddellijk.
     
  16. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.702
    4.199
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
  17. minon

    minon Niet meer actief

  18. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Zo maak ik het ook :) Heerlijk, krijg er spontaan zin in!
     
  19. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Met gefruite ui en knoflook is het echt niet smaakloos, hoor!
     

Deel Deze Pagina