Wanneer aan dochter van 3 vertellen dat ze grote zus wordt?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Magnolia83, 30 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Magnolia83

    Magnolia83 Fanatiek lid

    12 jun 2014
    2.007
    1
    36
    Hoi dames, ben ik weer. :)

    We zitten echt een beetje met een dillema.
    19 december hebben we de eerste echo. De week erop vieren we kerst bij mijn ouders en mijn schoonouders. (Zoals half Nederland :)) eigenlijk willen we het dan graag aan onze familie vertellen (mits de echo goed is natuurlijk) maar we willen dat onze dochter het weet voor onze ouders.
    Ik ben met de echo ruim 7 weken zwanger en met de kerst 8.

    Kijk, met Sinterklaas kom ik wel weg met een smoes om niet te drinken. Kerst niet meer. Dan heeft iedereen ons door en we willen ze zo graag verassen. Maar het gaat nu niet meer alleen om ons als het mis gaat. Ik wil onze dochter beschermen.

    Zie daar het dillema.

    Hoe zouden jullie het doen of hoe hebben jullie het gedaan?
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.702
    4.199
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Wij hebben haar met 6.2 het verteld. Erg vroeg maar ik wilde niet dat familie en vrienden het allemaal al zouden weten en onze dochter nog niet. Ik moet zeggen dat het voor haar nog wel erg vaag was allemaal. Nu mijn buik groot is snapt ze het wat beter.
     
  3. Mamsvan

    Mamsvan Fanatiek lid

    9 mrt 2014
    1.110
    0
    0
    Zuid Holland
    wij hebben getest 10 minuten voor dat het 2014 werd, we praten toen buiten wel al over het kleine baby wat er aan komt waar die bij was, hij had er niet aandacht op want de vuurwerk was veel mooier, we hebben het er daarnog wel eens met elkaar er over gehad waar die niet bij was, een week voor de eerst echo (29 janauri) hebben we hem gezegd dat die grote broer gaat worden, op papa zijn verjaardag was de eerste echo dus het was voor zoonlief dubbel feest, papa jarig en hij zag dat er iets in mama haar buik was, de rest van de zwangerschap erg betrokken bij alles, :)
     
  4. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Hier pas verteld toen de buik echt vorm kreeg. Moet er wel bij zeggen dat ik zwanger raakte toen ze nog twee was. Ik ben komende week uitgerekend. Dan is zij net een maand drie. Zonder buik (en uberhapt) is het allemaal zo abstract voor zo'n kind. Dus wij zagen geen haast om het te vertellen. Ook niet omdat anderen het al wel wisten. Is ook geen dagelijks gespreksonderwerp toch (zeker de eerste periode niet), dus denk niet dat ze zich dan gepasseerd voelen of zo ;)
     
  5. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Hier precies hetzelfde dillema.
    Ik lees even mee!
     
  6. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Hier ook dit dillemma. De meeste familie weet het wel, maar dochter nog niet. Ik denk dat wij het met sint in een gedicht vorm gieten, als dochter druk aan t spelen is met haar cadeaus zal het haar niet zo opvallen denk ik. Ik was eigenlijk van plan om tot de 20 weken echo te wachten. Maar kwam laatst een korte geslachtsbepaling echo tegen in de buurt, misschien dat we haar daar mee naar toe nemen met een week of 17.
     
  7. dnise

    dnise Fanatiek lid

    16 feb 2010
    1.819
    0
    0
    regio rotterdam
    hier zoon pas met 17 weken verteld ofzo

    toen ging me buik ook pas groeien en hij is bijna 4

    het duurt voor die kids toch al zo lang en aangezien onze zoon erg ongeduldig is met alles :D vind ik achteraf dit nog te vroeg hahahaha krijg nu elke dag de vraag of de baby er al uitkomt :D
     
  8. Magnolia83

    Magnolia83 Fanatiek lid

    12 jun 2014
    2.007
    1
    36
    Haha, ja dat heb je ook nog ja. Ongeduld van de kleintjes.
    Al maak ik me daar met onze dochter niet echt zorgen over.

    Ik las ook ergens een mooie manier om het te vertellen: Dat er een kindje in de buik zit maar omdat het nog heel klein is kan het zijn dat hij/zij niet vast blijft houden. Zo vertel je het maar laat je gelijk weten dat niets zeker is. Dat gaan we denk ik sowieso doen, ongeacht het tijdstip van vertellen. Want ook al heb je een goede eerste echo gehad, of een tweede het kan altijd nog fout gaan.
    En dat hoort natuurlijk ook gewoon bij het leven. Al wil je je kinderen tegen alles beschermen.

    De reden dat ik niet al te lang wil wachten is omdat ik met de eerste met twaalf weken al in positiebroeken liep omdat mijn buik zo snel groeide. Ik wil dat ze het van ons hoort, niet straks iets opvangt van de buurkinderen. :)
     
  9. wannabeme

    wannabeme Actief lid

    4 okt 2014
    106
    1
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter is al 7, dus zal het wel heel bewust meemaken. Op dit moment ben ik bijna 6wkn, heel pril nog. Alleen m'n ouders en beste vriendin weten het. Vlak voor kerst heb ik de eerste echo, dan ben ik bijna 9 weken. Ik overweeg het rond oud&nieuw aan haar te vertellen, dan ben ik 10 weken. Of ik wacht nog wat langer, rond 14 weken ofzo. Ik vind het lastig.

    Zodra ze het weet wil ze het natuurlijk aan iedereen vertellen, dus dan moet ik wel zeker weten dat het aan de grote klok mag :)
     

Deel Deze Pagina