hoe ver gaan jullie voor een huisdier?

Discussie in 'De lounge' gestart door Damay77, 1 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Wij zouden geen €200 per maand aan de hond uitgeven. We hebben voordat we een hond hebben aangeschaft rekening gehouden met een aantal kosten, ook dat er eventueel een keer een operatie oid zou moeten gebeuren. Maar niet met €200 per maand. Dat zou dan einde oefening betekenen.
    We zijn gek op beesten en het zit ook in de planning een paard aan te schaffen en kippen. Met name met een paard weet ik dat dat flink in de kosten kan lopen. Maar ook daarbij geldt, mocht het dier ook nog eens €200 extra gaan kosten of een mega dure operatie moeten ondergaan (€2000+) dan houdt het op. Geldt ook voor de kippen:D
     
  2. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Onze hond kost best wat per maand. We hebben haar uit het asielgetrokken na een zeer slecht leven en wisten dat ze erg allergisch is.

    Kosten per maand;
    € 50 anti-jeukpil
    € 35 shampoo en spray
    € 75 vers vlees
    € 25 immunisatie therapie

    Verder gelukkig weinig naar de dierenarts omdat het goed onder controle is. Wij geven veel uit en zijn bereid om veel te doen. Wel moet het leefbaar zijn voor de hond en ligt het aan de leeftijd hoeveel we nog zullen doen. Het moet in elk geval geen lijde worden dan laten we haar inslapen.
    Ze is echt een lid van ons gezin en haar zo blij en jeukvrij te zien maakt ons en de kinderen (en haarzelf natuurlijk) hartstikke gelukkig.
     
  3. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Klinkt inderdaad als E. Caniculi...sneu hoor, echt een rotziekte en als je er niet op tijd bij bent gaat het konijntje dood. De signalen zijn soms lastig te merken. Mijn konijn heeft het ook maar we waren er snel bij. Kuur gehad en is helemaal beter geworden. Hij is nu alleen wel blind.


    Ik ga best ver voor mijn dieren. Maar er is natuurlijk een grens en 200 euro per maand zou echt te gek zijn. Ik moet soms ook echt zuchten als meneer konijn weer eens naar de dierenarts moet(hij heeft nogal eens wat, echt een man:D) en ik daar de rekening van krijg. Maarja.. T is je beestje en je doet het toch. Maar er zijn grenzen.. Zo wou de dierenarts ons konijn naar een oogspecialist sturen a 300 euro starttarief. Dikke doei he, dat ga ik niet betalen voor een specialist die me gaat vertellen dat het oog eruit moet. Die operatie kost ook weer 250 euro.

    Tzt gaat zijn oog er dus uit. Zodra hij er last van krijgt.
     
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Hier mag je zeker een flinke spaarrekening voor hebben. Ik heb ook een paard en die kosten kunnen echt flink oplopen. voorbeeldje: die van mij moest voor een kies trekken naar de kliniek. zou 400 euro kosten. prima. toen werd ik gebeld dat hij een CT-scan nodig had a (dacht) 400 euro. dit was echt nodig. hierna werd ik gebeld dat ze hem verdachten van een spierziekte waardoor hij na de operatie misschien niet meer overeind zou kunnen komen. dit moest eerst getest worden. hoppa, weer een paar honderd euro erbij. toen moest hij nog langer op de kliniek blijven en aan het einde van de rit kon ik voor die week 2400 euro! aftikken. echt, zorg voor een flinke spaarrekening want het kan oplopen en ik neem aan dat je je paard niet voor een kies in laat slapen:)
    die kosten liggen jammer genoeg niet van te voren vast. er kan van alles bijkomen door complicaties of extra onderzoeken.
    denk dat hij me in die 10 jaar dat ik hem heb, zeker al 5000 euro aan dierenartsen heeft gekost. allemaal losse dingen. alleen al het jaarlijkse bezoekje van de tandarts kost 170 euro. thank god hoeft hij gelukkig geen hoefijzers a 90 euro per 6 weken anders kwam dat er ook nog bij.
     
  5. xbabyxdx

    xbabyxdx Niet meer actief

    Dit dus.... bij een ander thuis vindt ik ze leuk, maar zelf hoeft het niet zo. We hebben wel 2 katten, maar die zijn van mijn man. ;)
     
  6. Kattenvrouwtje

    Kattenvrouwtje Actief lid

    22 jan 2014
    462
    0
    0
    Vmbo Docent art&design
    Zuid Holland
    Lastige vraag.
    Ooit heb ik eens gezegd dat ik alles over heb voor m'n beestjes.
    Tot ik bij mn eerste kat het probleem van het uitpoepen van de darmen had. De dierenarts bleef volhouden dat dit te verhelpen was. Ik denk dat ik er in 7 maanden tijd zo'n 1700 euro aan kwijt was. Toen gebeurde het weer in het weekend en moest ik naar een andere dierenarts. Bleek dus hele,aal niet te genezen te zijn en ik heb haar daar moeten laten inslapen.. Verschrikkelijk..

    Nu heb ik onlangs een van mn katten. moeten laten opereren aan z'n tandjes. 4 tanden eruit:455 euro.. Autsj..
    Ik heb het echt voor ze over, Maar het betekent wel dat ik andere dingen moet laten schieten..
    Manlief is z'n baan kwijt dus het is al krap.
    Ik zou alleen geen operaties van +700 euro meer doen..
    Of het moet me echt beloofd worde. Dat het een eenmalig iets is..
     
  7. steenbokje

    steenbokje Fanatiek lid

    24 sep 2012
    2.256
    261
    83
    apothekersassistent
    limburg
    Ik heb veel over voor mijn hondje. Ben al flink wat geld kwijt geweest aan beide honden en heb zelfs mijn ratje laten opereren. Dus trek niet echt een grens bij een bepaald bedrag. Ik bekijk het ook per situatie. Maar zal ook eerlijk zeggen dat als er nu iets zou gebeuren waardoor ik 200 Euro extra per maand kwijt ben ik nee moet zeggen. Dat kan ik gewoon niet missen aangezien mijn dochter ook nog rondloopt. En dan gaat mijn dochter voor. Hoe pijnlijk dat ook zal zijn.
     
  8. Riette89

    Riette89 Fanatiek lid

    28 apr 2014
    1.097
    682
    113
    Vrouw
    Duitsland
    Hier had Jack,1 van onze katten blaasgruis waar we in het weekend met spoed naar de dierenarts zijn gegaan, koste 250 euro. 3 maanden later is hij doodgereden hier voor op straat :( Dus ja, wij hebben dat over voor onze katten aangezien het als kinderen voor ons voelen.

    Maar als een beestje zo zou lijden zou ik toch voor inslapen kiezen,aangezien dat ook houden van is.
    Ook al doet het dan zeer maar dat beestje heeft ook niks aan een leven met pijn.
     
  9. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Alleen voor een éénmalig iets; dus 1x 200 euro (of 1x 400 euro, of 1x 600 euro max) maar dan moet het ook écht helemaal klaar zijn en mijn beestje in topgezondheid zijn. Ik kan en wil het niet opbrengen om 200 euro per maand extra aan mijn diertje uit te geven. Hoeveel ik ook van ze hou, maar dat gaat niet. Dan laat ik ze vredig inslapen met de kwaliteit van leven die ze nu hebben gehad.

    Ze hebben hier namelijk een goed leven; wanneer ze dood zijn heb ik daar onwijs veel verdriet van - echt heel erg, maar dat is dan niet anders. Wanneer ik ze elke maand voor 200 euro naar de dierenarts moet brengen, zijn ze mijn inziens niet gelukkig (het ritje dierenarts levert een hoop stress op voor mijn poezen) en de kwaliteit van gezondheid is niet 'geweldig', dus dan heb ik ze liever dood. Sad but true.
     
  10. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Wij gaan 1x per jaar met de papegaaien naar de dierenarts en laten ze even nakijken. Nu hebben 2 van de 3 een darminfectie en hebben ze daar medicatie voor. Kosten voor alles bij elkaar waren 200 euro. Dat heb ik er zeker voor over maar als t 200 per mnd word dat is niet te doen...papegaaien kunnen 60/70/80 jaar worden, tel maar uit...Daar heb ik een huis voor ;)
     
  11. Senna84

    Senna84 Actief lid

    11 jan 2012
    443
    0
    0
    Ik ga proberen dit netjes te zeggen, als het me niet lukt, bij voorbaat mijn excuses; SPOOR JIJ WEL HELEMAAL!!!!!!!!!!!:x:x:x:x:x:x:x:x

    Hoe kun je nou zo redeneren, weet je wat jij moet doen, de film 8 below eens kijken dan zie wat een dier voor je wil en kan doen. Waargebeurd verhaal.

    Blijkbaar heeft het bij jou niet eens te maken met niet kunnen maar niet willen, je geeft immers heel duidelijk aan "ik zou het niet doen".

    Dat hier mensen zijn die zeggen ik geef niks om dieren, dus heb ik er geen, prima ieder zijn ding, zelfs goed dat dergelijke mensen geen dieren hebben. Dat hier mensen zijn die graag een dier willen maar zich realiseren dit niet te kunnen betalen en geen nemen, dikke pluim, geweldig dat je jezelf nu al wegcijfert voor een toekomstig dier.

    Maar wat jij zegt slaat nergens op. Je wilt best wel wat uitgeven maar het moet zeker niet teveel worden en nu zit je erover te denken wel een paard te willen?

    Dus je schaft een dier aan, dat trouw en loyaal aan jou is, dat letterlijk zijn leven voor je zou geven (hond, paard.) puur en alleen zodat jij er lol aan kan beleven, kost deze lol je teveel, tja dan is het afscheid nemen.

    Besef je wel dat hun leven afhankelijk is van jou handelen?

    Ik verwacht echt niet van mensen dat zij zover gaan als dat wij doen, ik weet dat wij vrij ver gaan mits het een dierwaardig bestaan heeft (lees we doen het voor het dier niet voor ons, immers voor ons maakt het niet uit of we nu verdriet hebben of over een jaar, verdriet blijft net zo groot) maar wat jij zegt vind ik echt buitensporig, triest.

    Jij kiest een dier, jij kijkt hem of haar in de ogen wanneer je hem ophaalt en belooft alles er aan te doen om ze te beschermen, op te voeden en een maatje voor ze te zijn, voor altijd. Ze brengen je plezier, likken je tranen of wrijven met hun hoofd tegen je aan om je te troosten, willen voor je werken, je bewaken, je plezieren, voor altijd! Ze veroordelen je niet als je te dik bent, uit je mond stinkt, ziek bent of chagrijnig. Als de na hun een kind krijgt (mits goed opgevoed) begrijpen ze dat ze een stapje terug moeten doen, vertrouwen ze erop dat je binnenkort weer meer aandacht voor ze hebt, nemen je kind op alsof het er altijd is geweest en zullen ook waken voor hun.............zo kan ik nog wel even doorgaan.

    En wat zeg jij........leuk hoor allemaal, maar jouw leven is mij echt geen 200 euro per maand waard.........

    Ik hoop echt met heel mijn hart dat jij beseft hoe je omtrent dit in elkaar steekt en nooit meer een dier aanschaft, je verdiend ze niet!
     
  12. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Leuk en aardig allemaal.. maar wat ik niet snap.
    Waarom niet op 1 dier houden dan, die je wel alle zorg kan bieden mocht dat nodig zijn? Vind dit persoonlijk best egoïstisch.
     
  13. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ik heb een hond en ik heb hem meteen als puppy verzekerd. Dikke mazzel toen hij een probleem met de groei van zijn voorpoten bleek te hebben: radius curvus syndroom. Beide poten geopereerd a 1000e per stuk, maar volledig binnen de verzekering.
     
  14. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    #214 lovewinnie, 7 dec 2014
    Laatst bewerkt: 7 dec 2014
    Ik heb altijd gezegd dat ik best een grote operatie wil betalen ( tot zon 1500 euro) en dan moet het levensreddend zijn en niet levensverlengend. 200 euro per maand zou voor mijn betekenen dat ik nog maar 30 per week heb om te eten. Nee dank je dat heb ik niet over voor mijn hond. Helaas zou dat betekenen dat ik iemand moet zoeken die dit wel wil of kan betalen en onze hond wil overnemen of een spuitje :(

    Ik spaar 25 per maand voor medische kosten voor de hond. Gelukkig op een consult met antibiotica na nog niet hoeven te gebruiken dus nu ze bijna 2 is ligt er zon 500 euro opzij. Inentingen betalen we zo. Dit geld kunnen we hard gebruiken maar vind als je een huisdier neemt je wel wat opzij moet hebben liggen, zeker straks op hun oude dag

    Ik heb niet meer geld om te sparen en dus geen huisdieren meer voor ons.

    Buurvrouw heet nu een hond van 8 maanden en is al ruim 1500 kwijt de afgelopen maanden. Voedselallergie, puppyschurft gehad, baarmoederontstekking en dus alles moeten verwijderen, ontsteking in de darmen en lang antibiotica moeten slikken en heeft heel lang mank gelopen waarbij de vaak op consult moest maar nooit wat gevonden.
    Ze hebben gewoon bijstand dus was tot nu toe flinke kostenpost voor hun.
     
  15. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.958
    6.076
    113
    Happyland
    Hier ben ik het wel mee eens.
    Ik vind dat als je bij voorbaat al weet dat je er geen 200,- in de maand over wil hebben ( of het kan financieel gezien niet) dat moet je er gewoon sowieso niet aan beginnen.
    Een dier is geen wegwerpartikel.
    En daarbij, er zijn dierenzorgverzekeringen...

    @Senna, ik moet btw denken aan de film Hachi, ook een goed voorbeeld van hoe trouw een dier aan zijn baasje kan zijn.
     
  16. Senna84

    Senna84 Actief lid

    11 jan 2012
    443
    0
    0
    ik vind 8 below nog mooier haha echt de beste film die ik ooit gezien heb :), heb je 8 below weleens gezien?
     
  17. mommy12

    mommy12 Fanatiek lid

    19 okt 2014
    1.135
    0
    0
    Mijn broer en vader hebben een kat. Die kat had wat en me broer heeft 150 moeten betalen . Mijn vader heeft groot huis en veel kosten en mijn broer heeft studie en heeft uit zijn eigen zak die 150 betaald. Ik zou het niet doen . Ik wil wel later kleine kat en dan hou ik wel rekening mee maar vanaf nu geen huisdieren hier
     
  18. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Sorry maar je wil geen 150 euro uitgeven aan een kat maar wel op den duur een kat:(
    enig idee wat een gemiddeld dierenartstripje kost voor iets kleins? en wat ga je dan zeggen: "sorry kat, maar je bent me geen 150 euro waard, de spuit erin?"
    Ik heb je andere topic gelezen maar je zou dus wel honderden of duizenden euro's uitgeven om de spuit in je tieten of je lippen te laten zetten maar niet 150 euro voor je kat?
    Van een kat krijg je jarenlang gemeende aandacht en liefde, een dier die je neemt zoals je bent. Van opgespoten lippen en tieten krijg je dat niet hoor.;)
    (ja, de verkeerde aandacht maar daar kom je zelf op den duur wel achter).
    1 tip: begin dan niet aan een kat of welk ander huisdier dan ook. Sneu voor het dier. Je neemt een kat en dan zorg je er ook voor en zo niet, dan moet je er niet aan beginnen.
     
  19. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Ze zegt toch dat ze dat er nu niet voor over heeft en daarom geen kat neemt, maar dat ze graag op den duur een kat wil en dat ze het er dan wel voor over heeft.
    En waarom moet iedereen toch iedere keer het verhaal over haar lippen en borsten erbij halen.
    Dat is haar zaak en niet de jouwe!
    Het lijkt hier potverdrie wel een sport om mommy12 te bashen.

    Zelf heb ik geen huisdieren, als ik deze wel zou hebben dan zou ik er het geld er wel voor over hebben.
     
  20. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Ben het eigenlijk wel eens met maja82...
    Of de bedragen nu helemaal mijn bedragen zijn of niet, alles heeft z'n grens. 'Alles' over hebben voor je huisdier? Lijkt mij ook niet reëel.
    Ik heb ooit twee maandsalarissen gestopt in een gebroken poot van mijn kat, die niet wilde helen. Was toen alleenstaand en dacht dat ik het juiste deed. Zou ik nu echt nooit meer doen!
    In eenzelfde geval zou de poot er nu gelijk af zijn gegaan, of zou de kat een spuitje hebben gekregen.
    Dieren zijn geen mensen. Je moet ze niet laten lijden en voor die grens zo goed mogelijk verzorgen.
    Enne... Zo lang we nog allemaal lekker vlees blijven eten (biologisch of scharrel, het is allemaal net zo erg), dan moeten we denk ik niet zo oordelen naar anderen toe.
     

Deel Deze Pagina