volgens mij is er al een topic over maar hier kerstavond: chilli con carne eerste kerstdag andijviestamp met rollade en gehaktballen tweede kerstdag uit eten aan mij heb je dus niets haha
Kerstavond gourmet Eerste kerstdag bij schoonfamilie, ieder stel 1 gang (dus 4 gangen). Weet niet wat de rest maakt maar wij hebben het nagerecht en maken pannacotta. Tweede kerstdag koken wij voor mijn ouders, vooraf vitello tonnato, hoofdgerecht kip in pittige italiaanse tomatensaus met spek etui enz. (geen idee wat de naam van het gerecht is haha). Als nagerecht weten we nog niet, misschien gewoon ijs of ook weer panna cotta.
Kerstavond gourmet 1e kerstdag nog geen idee 2 kerstdag kook ik voor 16 volwassenen, 3 kinderen. En ik heb vanalles wat.. Soep rollade kip (vleugeltjes voor de kinderen) gemarineerd Stoofpot met rodewijnsaus Varkenshaas met bospaddestoelen in bladerdeeg Schnitzel met championsaus (er zit er 1tje bij die alleen dit lust) Aardappelkroketjes gebakken aardappeltjes Stoofpeertjes boontjes andere groente (moet nog wat verzinnen) Chocolademousse en ijs toe Alles zelf gemaakt, dus nog genoeg te doen
Ik moet ook wat bedenken voor 7 volwassenen en 3 kids . maar ben volledig inspiratieloos kom niet verder dan fondue of een catering. Maar ja, dat is meteen een lekkere aanslag op de portemonnee .
Kerstavond bij schoonouders Eerste kersdag gourmet Tweede kerstdag beenham met zo n lekker glimmend zoetig laagje, aardappel/tamme kastanje puree, sperciebonen met spekjes, stoofperen en voor bij het vlees maak ik zelf pepersaus. Als toetje chocolade tiramisu.
Kerstavond niks bijzonders, wij hebben een verjaardag. 1e kerstdag: gourmet met stokbrood en salades /brie/kruidenboter en ijs met kersen na. 2e kerstdag: champignon soep, stokbrood met salades/brie/kruidenboter, pastei met ragout, aardappelrozetjes, ijs met kersen na. (zoals het er nu uit ziet het kan ook nog rollade worden.
Kerstavond ga ik koken voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Vooraf maak ik voor de volwassenen carpaccio en voor de kids toast met gerookte zalm op een gezellig bordje. Als hoofdgerecht maak ik varkenshaas in champignon roomsaus. Dit kan ik van te voren klaar maken en hoef ik alleen nog maar op te warmen vlak voor het eten.. Ik maak de roomsaus en snijdt de vakenshaas in plakjes. Varkenshaas bestrooi ik met peper uit de molen en zout en bak ik kort om en om in de roomboter. Dan doe ik de saus en varkenshaasstukjes samen in een overschaal. Zo kan de smaak doortrekken en is het een makkelijk zo klaargerecht wat erg goed in de smaak valt. Je kunt ipv chamignonroomsaus ook peperroomsaus maken/gebruiken.. We eten hierbij gebakken aardappeltjes, groenten moet ik nog even overna denken Als nagerecht denk ik dat ik petitfourtjes, kleine gebakjes en bonbonnetjes serveer op een gezellige standaard. Samen met een kopje koffie/thee..
Kerstavond hebben we pie's van wild (hert ree wild zwijn en haas) Eerste kerstdag eerst een brunch met warme beenham warme broodjes etc in de avond gourmetten met ons gezin. Met wild kruidenboter en de hele rattaplan Tweede kerstdag is de restjes dag meestal met een stamppot boerenkool
Normaal nooit kerstavond gevierd maar dit jaar loopt het wat anders dus wel met kerstavond. We gaan dan gourmetten bij mijn schoonouders. 1e kerstdag uiteten met mijn gezinnetje, ouders, oma zus, zwager en de kinderen, Ook voor het eerst eigenlijk ben benieuwd hoe het bevalt. We hebben dan een lopend buffet. 2e kerstdag zou ik iets gaan maken of we gourmetten. Heb nog heel even de tijd om te bedenken.
Kerstavond eten we als gezin, en moet ik nog bedenken wat we gaan eten. Man is pas laat thuis helaas. Dus waarschijnlijk ligt dochter dan al op bed 1e kerstdag komt schoonfamilie bij ons en gaan we gourmetten. 2e kerstdag naar mijn familie en maken we allemaal een lekkere/aparte stampot dus vanalles wat. Een keer wat anders hihi.
Kerstavond: gourmetten 1e Kerstdag: vooraf iets van vis, hoofd lamsrack 2e Kerstdag: uit eten bij tapas restaurant 3e Kerstdag: vooraf soepje, hoofd rollade/rosbief In de boekjes van Jumbo/Emté staan veel leuke ideeen!
24 gaan we uit eten. eerste gaan we gourmetten bij mijn vader. tweede is bij mijn schoonmoeder. Soort tapas idee. Iedereen neemt 3 kleine gerechtjes mee. Ik maak ook het toetje. Ik weet nog niet wat ik maak.
Kerstavond, heb nog geen idee. 1e kersdag, heerlijk uit eten met mijn familie. 2e kerstdag, lekker gourmetten met schoonfamilie.
Kerstavond niets bijzonder. Eerste kerstdag bij mijn smoeder. Daar is het de bedoeling dat iedereen iets maakt. Wij maken wraps met kip, cheddar, ui, tomaat, knoflook en cremefraish. Aardapel gratin en cup cakes. Wat de rest maakt is nog een verassing. Tweede kerstdag gaan we uit eten.
1e kerstdag gourmetten 2e kerstdag stoofperen, sucadelappen en aardappelen. Voorafjes van carpaccio en ragout en dessert van een ijstaart. Die laatste is zo groot dat die wel 2 dagen meegaat. We eten met 3 volwassenen en 1 dreumes. Geen groot feest dus.
Kerstavond zijn we met z'n tweetjes dus echt nog geen idee wat we eten gaan of doen gaan. Eerste kerstdag eten we bij mijn ouders en maken we allemaal wat. Wij verzorgen het stokbrood, kruidenboter (zelfgemaakt), tapenade (zelfgemaakt) en filet americain. Mijn oma maakt meestal kippensoep en de stoofpeertjes klaar. Hoofdgerecht en na gerecht is altijd een verrassing. Tweede kerstdag hebben we ook nog geen idee wat we dan gaan eten of doen gaan, meestal blijft er wel wat over van de dag er voor en eten we dat op. En de zondag vieren we kerst bij mijn schoonouders en is ook nog een verrassing.
Kerstavond. Pompoen soep. Aardappel kruideniers poffertjes met broccoli en gevulde champignons met een kip rollade. Als toetje een warm chocolade taartje. 1e kerstdag carpaccio of zalm dan gourmet en na een grand dessert. 2e kerstdag gaan we uit eten. Dus nog geen idee