Therapie verwerken traumatische bevalling?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door verabloembos, 17 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. verabloembos

    verabloembos Actief lid

    20 jan 2014
    166
    0
    0
    Ons lieve hummeltje is nu 2 maanden oud en het gaat goed. Ondanks dat heb ik nog veel moeite met mijn bevalling (18 uur weeën, kindje daalde niet in, weeën niet effectief en kreeg geen ontsluiting, koorts waardoor dl zuurstoftekort kreeg, met spoed een keizersnede ondergaan, kindje pas na 10 uur voor het eerst gezien). Als ik aan de bevalling denk, iets lees over bevallingen, een pasgeboren kindje zie etc., breekt me letterlijk het zweet uit, barst ik soms in huilen uit en soms tril ik erbij. Ik merk dat ik het moeilijk los kan laten en overweeg nu toch hulp in te schakelen.

    Wie heeft ervaring, wat voor therapie zou je aanraden en waarom?
     
  2. Sarah82x

    Sarah82x Actief lid

    2 mrt 2014
    310
    0
    16
    Hoihoi!

    Vandaag heb ik de eerste EMDR-behandeling gehad om mijn bevalling te verwerken. Gevoelens die ik heb over de bevalling zijn teleurstelling en boosheid, maar ook angst. Gedachten erbij zijn; dit is niet zoals ik in gedachten had, ik had hier niet moeten zijn (als ik aan het ziekenhuis dacht, want ik wilde graag thuis bevallen en moest na een hele dag thuis weeen opvangen alsnog naar het ziekenhuis) en dat ik het niet goed heb gedaan, dat het mijn eigen schuld is (reden van die gedachte is een lang verhaal, komt door cursus hypnobirthing).
    Vanmorgen met therapeut (gespecialiseerd is trauma rondom zwangerschap en bevalling), 3 beelden van de bevalling aangepakt.
    D.m.v. bewegingen of piepjes herprogrammeer je het beeld.
    Je moet je focussen op het beeld en dan luisteren naar de piepjes of de beweging volgen en als het stopt het eerste zeggen wat er in je op komt. Langzaam wordt dat steeds positiever.

    Het is zeer effectief. Ik zat na 3 kwartier weer in de auto terug naar huis en tranen rolden over mijn wangen. Voor de eerste keer kon ik denken; ik heb het goed gedaan, ik kan er niks aan doen hoe het gelopen is!
    Het is zo fijn in dat eindelijk te kunnen denken en voelen!!
    Ik hoor veel positieve verhalen over EMDR. Heb het nu zelf ook ervaren. Waarschijnlijk nog een behandeling en dan is het klaar.
    Ik ben hierbij terecht gekomen via de verloskundige. Misschien kun je jouw verloskundige vragen of zij iemand adviseren? Je bent niet de eerste die achtervolgd wordt door een nare bevalling.

    Sterkte met het verwerken van je bevalling!
     
  3. Babbel81

    Babbel81 Fanatiek lid

    22 mrt 2010
    2.901
    0
    0
    Zuidholland
    In regio utrecht: mamablues, therapie. Zelf gehad na traumabevalling zoontje en zij heeft mij geholpen alles op een rijtje te krijgen. Goed dat je er wat mee gaat doen. Sterkte ermee
     
  4. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    EMDR is mij ook erg goed bevallen, op het moment wel heftig en ik heb de 2 dagen erna ook nog flinke hoofdpijn en last van spanning in mijn nek en rug maar dat is gewoon alle spanning die dan wegvloeit.
     
  5. Theebeeb

    Theebeeb Niet meer actief

    Emdr werkte hier ook goed
    Twee sessies waren voldoende
     
  6. Leann

    Leann Lid

    10 mei 2012
    70
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ook ik heb veel baat bij EMDR therapie. Het is inderdaad intensief en ik had ook wel last van hoofdpijn daarna. Ik heb nu twee sessies gehad en volgende week een afsluitend gesprek. Succes met het verwerken, goed dat je ermee aan de slag gaat!
     
  7. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Ik begin vanaf volgende week met EMDR. Momenteel wekelijks bij de psycholoog.
     

Deel Deze Pagina