mijn baby blijft maar huilen in zijn bedje en van inbakeren wordt hij nog bozer..

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door me1989, 10 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Zoals de titel al zegt is het bij ons elke avond feest. Ook nu huilt mijn zoontje al meer dan een uur, hartverscheurend vind ik het. Ik wil hem er ook niet uit halen,want hij moet er ook weer in.. tuurlijk troost ik hem wel door af en toe zijn speen te geven en over zijn hoofdje te wrijven. Verder weet ik het echt niet meer, want als ik hem inbaker wordt hij nog woester. . Wie heeft er tips?
     
  2. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Hoe oud is je baby?
     
  3. mumija

    mumija Niet meer actief

    Ik weet niet hoe oud je zoontje is, maar omdat je het hier plaatst denk ik nog erg jong.
    Ik zou de kleine gewoon lekker mij me nemen, misschien heeft hij mamahonger. Ik vind zo lang laten huilen wel erg lang hoor...
     
  4. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.508
    5.609
    113
    Vrouw
    Gewoon lekker bij je nemen, wachten tot ie slaapt en dan lekker in bed leggen en als dat niet lukt bij jou laten liggen... Lekker samen op de bank

    Je plaats dit in de categorie na de bevalling dus denk dat je kindje niet heel oud is?
    Een uur laten huilen is echt heeeeeeeeeeel lang
     
  5. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Hij is twee maanden en soms huilt hij een kwartiertje, maar meestal langer. Als ik hem pak en daarna terug leg begint het weer van voor af aan. Hij is ook echt wel moe en heeft het alleen in zijn eigen bed . Ik kan ondertussen zelf wel huilen zo zielig vind ik het. Maar wat ik zeg als ik hem pak en troost en ik leg hem daarna terug begint hij weer te huilen. Zelfs als ik hem slapend terug leg..
     
  6. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Even in je berichten geschiedenis gekeken. .
    Kindje is nu 2 mnd?
    heeft hij dit al langer?

    Misschien heeft hij nog honger?
    En anders idd bij je nemen
    een uur huilen vind ik erg lang, ongeacht hoe oud je kindje is
     
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Wat voor inbakerdoek heb je?

    Is hij al sterk in zijn nek? Misschien vind hij op zijn buik slapen fijner. Maar dat kan alleen als het verantwoord is natuurlijk
     
  8. adi

    adi Niet meer actief

    Op deze leeftijd wil een baby de hele avond op de borst van mama [of papa] liggen en clusteren. Daarnaast is dit het termijn van krampjes.

    Dus dat bed zou ik even opgeven, en de baby mee naar beneden nemen. Laat hem bij jullie op schoot slapen, en telkens als hij met zijn mondje zoekt geef je hem drinken. Weet niet of je BV of KV geeft, bij BV is het makkelijk gewoon de hele avond aan de borst. Bij KV kun je hem vaak 30/1 aanbieden.

    En laat hem aub niet huilen, met 2 maanden leert een baby helemaal niks, hij voelt alleen maar. Hij huilt omdat ie ergens last van heeft, of omdat ie bepaalde behoefte heeft. En zijn behoefte kan ook zijn dat ie bij jou wil zijn
     
  9. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Ik had een puck a baby slaapzakje, maar hij wordt echt nog bozer als hij zijn armpjes niet kan bewegen. Hij wil zijn armpjes echt naast zijn hoofdje hebben. Hij slaapt nu eindelijk,maar het is elke avond zo'n strijd. Soms een kwartiertje en nu dus anderhalf uur. Veel te lang ja, maarja ik vind het ook vreselijk en weet gewoon echt niet meer wat ik kan doen.
     
  10. Pluisje88

    Pluisje88 Niet meer actief

    Eigenlijk kun je ook niet verwachten dat hij zomaar in zijn eigen bed slaapt, 2 maanden is nog erg jong en slapen in hun eigen bed doen ze als ze daar klaar voor zijn. Jouw zoontje geeft duidelijk aan, vind ik, dat hij daar nog niet klaar voor is en iets/iemand nodig heeft op dit moment.

    Laten huilen levert hem alleen maar stress op en gaat er niet voor zorgen dat hij sneller/makkelijker in slaap valt. Het is misschien zwaar maar neem hem bij je en laat hem lekker bij jou slapen, slaap is ontzettend belangrijk, zeker als ze zo jong zijn.

    Je geeft zelf al aan dat je het zielig vindt, luister naar dit gevoel en pak hem uit bed, hou hem vast en laat weten dat je er voor hem bent.

    Als ik heel eerlijk ben denk ik ook dat hij nu slaapt omdat hij zo moe is geworden van het huilen, niet zozeer omdat hij zich veilig/geborgen genoeg voelde om in slaap te vallen. Ik snap dat je het even niet meer weet en bedoel dit ook echt niet aanvallend maar ik zou hem voortaan niet meer zo lang laten huilen.
     
  11. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Bij mij huilde hij ook omdat hij zo moe was en de borst had hij net gehad. Hij stopt dan zelf met drinken als hij klaar is. Krampjes had hij met 6 weken heel erg, maar nu gelukkig niet meer. Het is natuurlijk niet dat hij niet bij ons mag zitten, maar hij moet toch een keer naar bed?
     
  12. adi

    adi Niet meer actief

    Maar wat is dan de reden dat jullie hem inbakaren? een baby dat wil slapen met de armpjes naast zich zou ik niet inbakeren.

    En inderdaad zoals door iedereen hier geadviseerd: voer geen strijd met een pasgeboren baby. Die hoort helemaal niet zolang te huilen in het bed.
    Pak hem bij je en kom achter waar het probleem zit.
    Maar waarschijnlijk is hij nog gewoon erg klein en wil bij je zijn, niet in een bed en ook niet ingebakerd.
     
  13. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Maar waar slaapt hij s nachts dan? Ik vind het veel te gevaarlijk om hem bij ons in bed te laten slapen.
     
  14. adi

    adi Niet meer actief

    Google even op clusteren..
    Meestal valt de baby in de avond na het clusteren en knuffelen vanzelf in slaap [zo rond 22-23 uur] en trekt dan langer de nacht door
     
  15. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Inbakeren doen we dus ook niet. . Overdag is hij ook bij ons, maar als we zelf willen slapen moet hij toch ook een keer naar bed?
     
  16. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Je kan eventueel je aankleedkussen bij je op bed leggen zodat je baby daar op kan slapen. Je baby's rust is belangrijk maar die van jou ook. Hier zat nachten met 2 baby's bij ons in bed. Als dat de manier is dat ze wel slapen, prima! Hun blij en ik kan slapen.
    Heb je wel een dag en nacht verschil? En als je 'savonds 10cc extra aanbied? Kan je gewoon 10cc water toevoegen aan de fles. Kan geen kwaad...
     
  17. Samurai

    Samurai Bekend lid

    1 dec 2013
    634
    1
    16
    NULL
    Noord-Holland
    Ooit is het wel wenselijk dat hij een keer in zijn eigen bed slaapt, maar met twee maanden kun je dit niet (altijd) verwachten. Hij gaat het nu ook niet leren door hem in bed te laten liggen of hem te laten huilen. Zeg niet dat je dat doet, maar dat zou hem ook niet helpen. Bij je nemen dan maar en 1,5 uur vind ik niet lang of gek hoor. Pittig is deze periode wel....
     
  18. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    2.992
    663
    113
    Vannacht ging het gelukkig wel super goed, hij sliep na 5 minuten:)
     
  19. Joppie1

    Joppie1 Niet meer actief

    O wat fijn! Zat net alles te lezen. Mocht het weer eens zo zijn dat je kindje 's avonds zo onrustig is, dan kunnen jullie ook om beurten gaan slapen terwijl de ander op de kleine let en met hem knuffelt.
    Als je baby genoeg vertrouwen heeft opgebouwd gaat hij ook zonder jullie slapen. En na een positieve ervaring gaat hij dat steeds vaker doen. Voor je het weet slaapt hij zes uur achter elkaar door ;)

    Dat onderbuik gevoel mag je altijd op reageren. Een baby van een paar maanden kan oorzaak/gevolg nog maar een paar minuten onthouden. Als hij ligt te huilen snapt hij dus niet waarom er niemand komt. Vroeger werd dit vaak aangeraden omdat een kindje het uiteindelijk opgeeft. Helaas wel, omdat je kind heeft geleerd dat niemand hem komt troosten. Dat is hartstikke zielig. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat troosten beter is voor de hechting en je kind zijn ontwikkeling en dat het iets langer duurt, maar dat hij uiteindelijk vol vertrouwen, goed gehecht en goed ontwikkelt in slaap valt!

    Succes! En deze eerste periode is heeeeel zwaar! Been there!;)
     
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Wat de anderen ook zeggen, lekker bij je nemen. Daar heeft je kindje nu behoefte aan en hij wil echt niet tot zijn 18e bij jou op de borst slapen. Geef er lekker aan toe, ze worden zo snel groot en dan ga je het nog missen.
    Hier slaapt de jongste trouwens nog lekker bij ons in bed, vinden we alledrie een prima oplossing.
     

Deel Deze Pagina