Houden jullie rekening met allergie van een ander kind?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door charliebradbury, 12 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amaranth

    Amaranth Niet meer actief

    Natuurlijk hou ik daar rekening mee! Als dat betekent dat we nooit geen pindakaas meer kunnen eten, so be it. Ik zou het simpelweg gewoon niet op mn geweten willen hebben dat een ander kind iets ernstigs overkomt :( Het lijkt me voor de ouders ook moeilijk, omdat je nooit 100% zeker weet of een ander er rekening mee houdt. Lijkt me erg angstig :(
     
  2. adi

    adi Niet meer actief

    Als het eenmaal in je systeem zit, dan valt er weinig te vergeten ;)
    Hier krijgen ze bepaalde dingen ook alleen in het weekend. En als ze een kindje met pindaallergie zouden kennen, zou pindakaas ook op de 'weekend lijst' komen, geen probleem.
    Het gaat niet om een voedingsmiddel dat een dagelijkse verplichte voedingsbehoefte is van een kind of zo.
     
  3. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Dat is dan jammer voor mijn kinderen, maar bij zo'n heftige allergie zullen ze alleen op woensdag en in het weekend pindakaas mogen.

    Bij mijn oudste zit er ook een kindje met pinda-, noten- en ei-allergie, maar gelukkig voor het kind niet zo heftig als het zoontje van ts. Ik hou er rekening mee met trakteren en overleg altijd even met de ouders als ik iets ga maken. Mocht hij de traktatie niet mogen, dan weet ik dat hij gek is op een zakje chips, dus die haal ik dan speciaal voor hem. Kleine moeite en het kind is helemaal blij dat hij gewoon een traktatie krijgt en niet uit zijn eigen trommel hoeft te kiezen.
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    Ja ik snap ook wel als je kind ergens dol op is dat het lastig is...maar het gaat wel om een kindje dat wellicht dood kan gaan...tenminste dat hou ik mij dan maar voor ogen. Elke moeder zou toch willen dat men rekening met haar kind houdt in zo'n situatie.
     
  5. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    Mee eens!!!
     
  6. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik zou het ook heel erg moeilijk met mezelf hebben als een kind overlijdt omdat ik mijn kinderen geen pindakaas wil ontzeggen.
     
  7. maliro

    maliro Niet meer actief

    heftig zo'n erge allergie. Op de psz van mijn zoon hield ik er wel rekening mee. Hij zit pas sinds vorige week op de basisschool en gaat alleen halve dagen. Trakteren hoeft pas over ruim 10 maanden dus voorlopig hoeft het hier nog niet (mijn zoon eet 's ochtends geen brood dus ook geen pindakaas oid). Maar ik zou er anders zeker rekening mee houden.

    Mijn dochtertje is nu twee en ik hoop dat er met haar rekening gehouden gaat worden. Zij heeft een hartritmestoornis en mag bijvoorbeeld geen wedstrijdjes (competitie) spelen, niet hardlopen etc. Dat sportgedeelte kan met gymen en speelkwartier problemen gaan geven, ik hoop zo ontzettend dat ze er niet anders om bekeken gaat worden. Ook mag zij niet schrikken, onverwachte geluiden, iemand die een grapje uit wil halen, voor mijn dochter is het potentieel levensgevaarlijk.
    Momenteel wordt uitgezocht of ze een pinda/noten-allergie heeft omdat ze laatst dikke ogen kreeg na het eten uit een bakje gemengde noten. Mocht het zo zijn dat ze een epi-pen nodig heeft (waar ik overigens niet vanuit ga) dan krijgt ze een defibrillator geimplanteerd. Want adrenaline is voor haar gevaarlijk, een epi-pen dus ook. Maar dan is de icd er om haar leven te redden als ze dood gaat van de epi-pen.

    Naja, iig, ja ik zou er zoveel mogelijk rekening mee houden, al ben ik zo'n persoon die er thuis niet altijd om zou denken.
     
  8. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik vind het lastig. Enerzijds zeg ik "Ja natuurlijk wil ik daar rekening mee houden!"

    Maar een kind in de klas met een pinda allergie, daardoor ga ik echt mn zoon geen boterham met pindakaas onthouden. Hij heeft een koemelk allergie, spuugt vaak van worst, lust geen jam en mag alleen op zaterdag/zondag/woensdag hagelslag/pasta. Op andere dagen eet hij dus meestal pindakaas of honing.

    Daarbij heeft diezelfde zoon dus ook een ernstige ei allergie. Mn dochter eet wel een eierkoek en ik ook, we lunchen ook met gebakken ei en we eten ook samen pannenkoeken. De eierkoeken liggen in een ander mandje in de kast ( Hij heeft een eigen mandje met koeken en snacks ) en de pannenkoeken bak ik op hetzelfde fornuis, tegelijkertijd, met 2 beslagkommen, 2 pannen, 2 spatels en 2 borden voor de gebakken pannenkoeken. Daarna 2 messen aan tafel, een eivrije en een ei-mes.

    Dus in zoverre; andere kinderen houden ook rekening met mijn zoon. Maar wij eten thuis wel waar hij niet tegen kan en zijn gewoon heel voorzichtig. Echt heel voorzichtig want sinds ik zn allergieën weet is het nog nooit per ongeluk mis gegaan thuis of buiten huis!
     
  9. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Ik wel. Onze dochter heeft KMA, de meeste ouders houden hier helaas geen rekening mee. We geven haar zelf maar een bakje met wat lekkers mee.

    Ze heeft nog een paar allergieën maar de KMA weet iedereen echt wel.
     
  10. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Mijn vriend moet mij ook niet zoenen als hij noten gegeten heeft, dan zwel ik gelijk op..
    Op verjaardagen wordt er met taarten altijd rekening gehouden en als er noteb en ships staan , vraag ik toch om een eigen bakje ships ;)
    Men graait toch eerst in de ene en dan in de andere bak
     
  11. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Ik zag zojuist nog weer dat het noodtraktatie bakje nagenoeg leeg was. Dan weet ik wel weer hoe weinig ouders er rekening mee hebben gehouden. En ik snap niet goed waarom.

    Je kunt toch gewoon iets gezonds trakteren als een sateprikker met fruit ofzo? Verschillende dingen? Dan zou mijn dochter bijvoorbeeld nog een gedeelte niet mogen, maar dan was ze een beetje zoals de andere kinderen. In plaats van taart of snoep.
    Als ze ouder zijn oké, dan snap ik dat ze niet met fruit aankomen.
     
  12. Logan

    Logan Niet meer actief

    Ik wil het echt niet op mijn geweten hebben als een ander kindje last krijgt van de botherham die thuis gegeten is. Dus ja, natuurlijk houd ik hier rekening mee. Het lijkt me een kleine moeite om iets anders op je brood te doen, en die pindakaas kan je in het weekend wel eten. Er zijn toch honderden soorten beleg?
    Ik zou heel erg last van mijzelf krijgen als ik een kindje een aanval bezorg of zelfs de dood.
     
  13. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Enig idee hoeveel mensen allergisch zijn voor fruit? ;)
    Snap je wel hoor, heb ook een kind met KMA. Maar vind dat geen allergie waar iedereen rekening moet houden. Een allergie voor pinda's met zulke ernstige reacties is wel wat anders.

    Heb trouwens nooit geweten dat het zo ernstig kon zijn dat sporen van een "oud" broodje pindakaas op kleding zulke reacties teweeg kon brengen :$ Mijn eerste gedachte was dat het een beetje overdreven was, maar joh... Heb weer wat geleerd vandaag! Ik zou er dus zeer zeker rekening mee houden als dit gevraagd werd.
     
  14. iPinky

    iPinky Actief lid

    6 okt 2014
    382
    0
    0
    buitenland
    Jeetje, ik wist ook helemaal niet dat een allergie zo erg kon zijn zeg! Lijkt me heel vervelend, voor zowel het kind als de ouders.

    Maar ik moet toegeven, het lijkt mij ook wel lastig om daar altijd maar rekening mee te moeten houden. Vooral omdat het dus blijkbaar niet om de meest ongezonde dingen gaat. Ik lees hier: appels, noten, ei, pindakaas. Dat zijn toch wel dingen die ik mijn kind niet heel graag zou ontzeggen.

    En om dan maar zeggen dat je jam, stroop, hagelslag of andere zoetigheid op brood moet geven als alternatief, dat vind ik zelf eigenlijk helemaal niet zo'n fijne gedachte. Buiten dat ik zelf als kind absoluut niet warm liep voor zoetigheid op brood, vind ik ook als ouder niet dat je een kind 5 dagen per week, 2 keer op een dag zoetigheid op brood moet geven.
    Dus dan zou ik alleen nog maar kaas en vleeswaren mee kunnen geven op brood of 's ochtends en 's middags thuis. Op zich zou ik daar geen problemen mee hebben hoor en ik zou ook absoluut rekening houden met de allergieën van anderen, maar ik zou er in eerste instantie niet heel vrolijk van worden.

    Overigens vind ik het heel normaal dat er met traktaties rekening mee gehouden wordt.
     
  15. roxannekuh

    roxannekuh Niet meer actief

    Ik zou er zelf wel opletten inderdaad.
    Zou mijn dochter gewoon haar dingen mee naar school geven of in de pauze thuis laten eten wat ze wil hebben.
    Maar mocht een kindje hier komen eten of ze deelt uit op school dan zou ik er voor diegene wel wat anders halen waar hij/zij wel tegen kan en mag hebben.
     
  16. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen
    Onze dochter van 3,5 weet al heel lang dat haar oom absoluut geen pinda's mag en dat hij hier heel erg ziek van wordt en dan naar het ziekenhuis moet. Voordat we naar hem toegaan wassen we dan ook altijd erg goed de handen en als ze iets met pinda's heeft gegeten mag ze hem niet knuffelen.

    Dus ja ik hou er zeker rekening mee! Als een allergie dusdanig ernstig is dat er een kindje aan kan overlijden vind ik dat het mijn plicht is om er rekening mee te houden.

    Onze dochter is bijv overgevoelig voor aardbeien, maar het enige dat ze ervan krijgt is een beetje uitslag. Daar hoeft wat mij betreft dus echt geen rekening mee gehouden te worden. dat is absoluut niet levensbedreigend. hooguit een beetje vervelend.

    Voor mij is het duidelijk:
    levensbedreigend is 100% rekening houden

    Maar ik ga er dan wel vanuit dat er dan voorlichting vanuit school komt en dat ze dan die producten ook bannen in de klas/overblijf.
     
  17. Queen

    Queen Fanatiek lid

    11 aug 2010
    1.066
    251
    83
    Een boterham met pindakaas voor je eigen kind of het in leven blijven van andermans kind

    Dat het uberhaupt een discussie kan opleveren...ongelofelijk gewoon.

    Als mijn kind niks anders op brood zou lusten, dan at hij het maar droog maar no way dat ik het leven van een ander kind in gevaar zou brengen.
     
  18. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ja natuurlijk, lijkt me vanzelfsprekend.
     
  19. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Inderdaad! Dan moet je je als ouder toch écht even achter de oren krabben wat er schort in je opvoeding. ;):(
     
  20. Annalise74

    Annalise74 Fanatiek lid

    6 mei 2006
    2.258
    2
    38
    West Nederland
    100% mee eens!

    Of een boterham met alleen boter. Een boterham met alleen boter die even in de magnetron in geweest (dus lekker warm) vindt mijn oudste trouwens heerlijk en vraagt er af en toe zelf om!
     

Deel Deze Pagina