Hoe meer ritme in BV?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Bo20, 13 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bo20

    Bo20 Fanatiek lid

    8 jun 2006
    2.696
    0
    0
    HR
    Hi meiden,

    Hoe kun je ritme brengen in het bv? Ik voed op verzoek, maar soms wil de kleine man wel 3 uur lang af en aan aan de borst. Ik merk dat ik hierdoor totaal niet aan rust toe kom en in combinatie met twee andere kids is dit best slopend. Hij lijkt ook gewoon niet altijd tevreden..
     
  2. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Je hebt ondertussen al antwoord gehad van heidi zie ik.
    Best druk he, 3 kids...ik weet er alles van ;)
    Maar helaas, een pasgeborene en ritme....geweldig als het zo is,maar eerder logisch als het niet zo is. Ook als je kunstvoeding geeft,kan je kindje vaak en/of onregelmatig drinken. Natuurlijk kan je op een gegeven moment een beetje sturen (blijft ee.risico,maar het kan wel),maar een baby van 2 weken..das echt nog te vroeg..

    Ook het clusteren wat je zoontje doet,is heel normaal. Hij groeit,en heeft meer melk nodig. Dat gebeurt niet vanzelf, je borsten hebben een seintje nodig.
    En dat seintje geeft hij door te clusteren. Als je er niet aan toe geeft, ook door het bijvoeden,groeit je productie niet mee met de behoefte van je zoontje,met alle gevolg van dien. Als je het aan je kindje overlaat,hem het laat regelen,heb je geen kunstvoeding nodig.

    Ik ging hier met zoon op de bank liggen,kopje thee er bij. Papa aan de slag met de meisjes,en ik las dan nog een boekje voor.
    Altijd met de gedachte:dit blijft niet zo. Het is de eerste periode soms enorm investeren. En veel mama's gooien daardoor de handdoek in de ring.
    Maar als deze periode voorbij is, en er wat meer regelmaat en rust komt,is borstvoeding zo makkelijk en gezellig.
     
  3. Bo20

    Bo20 Fanatiek lid

    8 jun 2006
    2.696
    0
    0
    HR
    Dank je! Nu ik weet dat het heel normaal is, maak ik me geen zorgen meer en geef ik er gewoon aan toe. Het is inderdaad niet voor altijd :)
     

Deel Deze Pagina