stoppen met verjaardagen

Discussie in 'De lounge' gestart door kwebbel1984, 16 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. senna1979

    senna1979 Fanatiek lid

    3 feb 2006
    1.496
    0
    0
    verpleegkundige op een woongroep voor mensen met e
    Zuid Holland
    In mijn familie hebben we een spaarpot gekocht. Tijdens elke verjaardag (van alle volwassenen) doe je daar geld in. Met dit geld sparen we voor een uitje met elkaar, bijvoorbeeld een weekend weg!
    De spaarpot wordt elke keer ingepakt door de vorige jarige en die neemt hem mee naar de jarige. Je hebt de spaarpot daarna in huis.
    Erg leuk om samen ergens voor te sparen en we zijn van het gedoe met de cadeaus af.

    Groetjes Senna
     
  2. monica73

    monica73 Bekend lid

    14 mei 2011
    578
    11
    18
    Onze verjaardag vieren wij klein, alleen ouders en broers en zussen. Kinderverjaardag nodigen we wat meer mensen uit zoals vrienden etc. Kado's hebben wij met vrienden en fam afgeschaft. Alleen ouders kopen we nog iets voor, vooral leuk voor de kleinkinderen om iets te geven/te maken. Ook doen wij niet altijd eten erbij. Dit zorgt voor zoveel extra werk! Bovendien vieren wij het de hele dag waardoor de visite meestal gespreid komt, voor jezelf wat relaxer omdat je ook echt kan gaan zitten.
     
  3. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen
    het is bij ons altijd wel redelijk netjes, dus ik ga echt niet van tevoren alles extra opruimen en poetsen. Ik zorg gewoon dat ik de week voor de verjaardag alles ook echt netjes hou. Ik laat mijn man altijd even extra de wc doen :D.

    Boodschappen doe ik een dag van te voren. En gebak maak ik zelf de dag van tevoren, maar dat vind ik ook leuk om te doen.

    Hapjes maak ik op wegwerpschalen, gebak gaat op wegwerpbordjes met wegwerpvorkjes.
    Drinken zet ik op het aanrecht (open keuken met bar), met daarnaast een stapel wegwerpbekers.
    Bier en wijn gaat in ons campingkoelkastje.

    Koffie en thee schenk ik in, en daarna is het zelfbediening. En ik vraag ook rustig even om hulp. Ik help bij anderen ook, dus helpen z bij ons ook. Is bij ons gelukkig heel gewoon. Het is bij ons gewoon zoete inval vanaf 1400 en mensen komen maar wanneer ze komen. Ik zit zelf ook gezellig met mensen een praatje te maken.

    Als avond eten leg ik broodjes in de oven met ham en kaas. Mensen zitten toch al vol van de hapjes, dus echt veel wordt er niet gegeten.

    als iedereen weg is gaan we samen even het huis en de tuin door (zomer verjaardagen, dus lekker buiten meestal). we pakken een vuilniszak, gooien weg wat er weg kan, doekje over de tafels en klaar. Stoelen en tafels ruimt man altijd op. en ondertussen was ik de laatste dingen even af. Denk dat we samen nog geen half uur bezig zijn.
     
  4. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen
    wat een leuk idee! dat ga ik hier ook voorleggen!
     
  5. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    30 okt 2012
    1.027
    0
    0
    Samen vieren is niet echt mogelijk. Dochter is als eerst jarig en tussen haar en man en zoon zitten 5 maanden. Tussen man en zoon zijn op dezelfde dag jarig en tussen man/zoon en ik zit ook weer bijna 4 maanden. Met avond eten gebruikte ik altijd al plastic borden en bestek. Maar je hebt toch glazen en taartbordjes met vorkjes en schalen, pannen enz. Ons huis is niet zo groot om 20 personen kwijt te kunnen en dan nog eens een tafel neer te zetten voor drinken ivm zelfbediening.

    Het word voor ons gewoon te druk. Man moet ook nog eens vaak weekenden werken en dan nog eens verjaardagen vieren en ook al die verjaardagen afgaan. Je ziet elkaar zowat 2x per maand en soms sneller achter elkaar. Als we zeggen dat we een x niet kunnen komen word er meteen teleurgesteld gereageerd en dat vind ik niet leuk. Het worden nu echt verplichtingen.

    Ik moet er nog eens goed over nadenken hoe ik het wil gaan doen. De kinderen kr8jgen sowieso hun feestje met of zonder veel visite dat maakt niet uit. Opa'ss en oma's komen toch altijd wel. En straks komen er ook nog kinderfeestjes bij. Het word dus steeds drukker dat je straks zelf geen weekend meer hebt.
     
  6. nijntje1983

    nijntje1983 Fanatiek lid

    21 nov 2012
    1.192
    0
    0
    vlakbij assen
    nu ik er over na denk ga ik idd ook niet naar alle verjaardagen. Kinderverjaardagen van de neefjes/nichtjes gaan we wel altijd heen en de opa's en oma's ook op de dag zelf.
    Maar de rest is maar net hoe het uitkomt.
    Als ik teveel afspraken heb, dan zeg ik rustig een verjaardag af, of we gaan apart. Man naar zijn familie/vrienden, ik naar de mijne.
    Maar dat heeft hier nog nooit tot teleurstellingen geleid. en andersom bij ons ook niet. als het voor jullie echt als een verplichting voelt moet je er mee ophouden, of afspreken dat je alleen de kinderverjaardagen nog doet bijv.
     
  7. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Wauw wat een goed idee!!
     
  8. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    30 okt 2012
    1.027
    0
    0
    Wij zijn tot nu toe de enige die kinderen hebben. Mijn zus heeft stiefkids maar dan ia het of wel of dat ze niet de verjaardagen vieren. De rest ia dus alleen maar volwassenen.
     
  9. Thunder

    Thunder Bekend lid

    30 apr 2014
    811
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben ook geen behoefte aan grote familie verjaardagen, te vermoeiend. Cadeaus hoeven we ook niet, vind ik echt onnodig.

    Dit jaar hebben we zelfs onze verjaardagen gecombineerd (zit drie maanden tussen). We hebben de directe familie (ouders,broers,zussen,oma) mee uit eten genomen (een aanbieding gezocht),en gezegd dat we geen cadeaus wilden maar ipv daar van dat ze hun eigen drankjes bij t eten betaalden. Super gezellige avond! Niemand hoefde moeite te doen,geen troep achteraf en niet eens veel meer geld kwijt dan wanneer we t thuis zouden vieren.

    Ik heb ook met vriendinnen m'n eigen verjaardag nog gevierd. Gezegd: Geen cadeautje meenemen maat in plaats daarvan maakt ieder iets lekkers en neemt dat mee. Ik hoefde zelf alleen drinken in te kopen. Ideaal, gezellig en weinig afwas achteraf.

    Kinderverjaardag (onder vier) doen we ook klein. Nergens voor nodig al die drukte. Alleen de directie familie, een mooie taart met koffie en een vast tijdstip in de middag, bijv van 14 tot 17.
     
  10. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.333
    843
    113
    Wij vieren alleen de kinderverjaardag. Maar omdat we klein wonen vieren we het 2 keer. Van 10 tot half 5. Daarna opruimen, eigen gezin eten en dan naar bed. Vind het blijven eten na een verjaardag zo overbodig. Familie van ver snap ik het wel, maar familie en vrienden die in de buurt wonen kunnen mooi thuis eten. Wij ruimen samen op.
     
  11. senna1979

    senna1979 Fanatiek lid

    3 feb 2006
    1.496
    0
    0
    verpleegkundige op een woongroep voor mensen met e
    Zuid Holland
    Met de spaarpot hebben we wel een bedrag afgesproken van 20 euro :)
    Mijn ouders doen er altijd 30 euro in. Dus het spaart lekker door! En met elkaar brainstormen wat we van ons gezamenlijke verjaardagsgeld gaan doen :)

    Groetjes Senna
     
  12. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Het scheelt wel of je zomer of winterverjaardagen hebt. Bij ons vallen alle verjaardagen, behalve de mijne in de winter. En dan wordt het dus echt wel vies en een zooi in huis als je veel bezoek krijgt.

    Ik herken je gevoel wel. Mijn eigen verjaardag vier ik meestal niet, toevallig vorig jaar weer eens een keertje gedaan. Mijn ouders zijn meestal op vakantie rond mijn verjaardag, mijn zusje woont ver weg, mijn schoonvader is vlak voor mij jarig, dus dan zien we die toch al. Ik probeer meestal juist zelf met het gezin een dagje of weekendje weg te gaan met mijn verjaardag.

    Mijn man en middelste zijn 1 week na elkaar jarig, dus dat vieren we ook in 1x. Andere twee kinderen vieren we wel apart.

    Maar bij ons komt alleen echt de naaste familie en onze beste vrienden. Alle ooms en tantes van ons, dat hoeft echt niet, bovendien wonen die grotendeels ver weg. Zo close zijn we niet met ze.
    Maar met alleen ouders, zusjes en aanhang en een paar vrienden met alle bijbehorende kinderen zit het hier toch al wel aardig vol. Wel blijven ze allemaal eten als ze zin hebben, soms maak ik vantevoren een buffetje, soms gewoon een paar pannen soep met broodjes. Ik vind dat wel zo gezellig en bovendien woont schoonfamilie ook ver weg, en je kunt moeilijk alleen hen voederen, haha.
     
  13. Luvv

    Luvv Fanatiek lid

    27 okt 2010
    2.803
    3
    38
    Mijn 1e gedachte is: wat zijn nou 5 dagen in een heel jaar? Maar doe gewoon waar jij je goed bij voelt!
     
  14. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Dit, het komt allemaal wel heel depressief over zo...

    Ts, de opzet van een verjaardag vieren is dat je de jarige in het zonnetje zet. Dat je dat niet perse voor jezelf wil a la, maar je kids. Die verdienen toch een heerlijk gezellig feestje. Dat het dan druk is, so be it. Dat je dan 2 dagen in het jaar rommel hebt. Ik zie het probleem niet zo.

    Hier soms wel 20 kids en 20 volwassenen binnen. Gezellige chaos... :D. naderhand zou ik soms de hogedrukreiniger willen pakken om het weer schoon te krijgen, maar als ik die stralende snoetjes zie...

    Wil ook dat de kinderen later met veel plezier terug kijken op hun verjaardagsfeestjes. Ze zijn maar zo kort klein :)
     
  15. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Dát vind ik nou wèl echt heel erg leuk...en dat zijn ook de herinneringen waar je later wat aan hebt. Niet in een kringetje koffie zitten drinken lijkt mij. Wij doen dit overigens met onze vriendinnengroep ook zo, we hebben elk jaar ons verjaardagsweekend ergens in Europa. :)
     
  16. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113
    Onze eigen verjaardagen vieren we niet echt, van zoonlief wel. En dan nog gaat het makkelijk hoor. Ik zet alles op een grote tafel, plastic borden en bestek erbij, wat flessen drinken en bekertjes en ze zoeken het maar uit. Niemand die hier in de kastjes zit te roefelen.
    En als er verwacht wordt van mij dat ik ergens anders meehelp en ik sta het vervolgens alleen te doen, daar maak ik korte mette mee. Ik roep gewoon iets dat ze goed horen dat ik het alleen sta te doen of ik doe het gewoon niet. Makkelijk zat.
     
  17. floraa

    floraa Niet meer actief

    Zonde dat je het zo ervaart! Je zou het jezelf zoveel makkelijker kunnen maken, waardoor je wel kunt genieten van verjaardagen.

    En ik mis je partner. Hoezo doe jij het alleen en kan hij niet alles mee helpen? (Of is hij ziek, dan is het een ander verhaal)
     
  18. Springday

    Springday Fanatiek lid

    20 mei 2014
    1.409
    0
    36
    Sinds de oudste was geboren zijn wij ook gestopt met verjaardagen voor volwassenen en dan uiteraard ook met die van onszelf. We hadden anders het eerste half jaar ieder weekend een feest en ik had gewoon geen zin om dan ieder weekend oppas te moeten regelen. Dus nu vieren we alleen de verjaardagen van de kinderen en gaan wij dan ook naar kinderverjaardagen toe.

    Onze verjaardagen vieren we alleen nog met onze ouders en broer/zussen. En bij hun gaan we nog wel op verjaardag maar de rest van de fam en vrienden dus niet meer. We hebben beide een grote familie dus dat scheelt al een hoop dat we daar niet meer heen hoeven.
     
  19. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Wij vieren ook geen verjaardagen, voorheen wel.. en wat een rust! Wel eerste verjaardag van dochter (klein) gevierd, dus echt alleen opa/oma en tantes en heb het mezelf zo makkelijk mogelijk gemaakt. Dag ervoor soep gemaakt, s'morgens hapjes en klaar.
     
  20. floraa

    floraa Niet meer actief

    Misschien een domme vraag, maar hoezo? Omdat er in de zomer meer mensen op vakantie zijn?
     

Deel Deze Pagina