Verborgen refux?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ikke1981, 2 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lucky1979

    Lucky1979 Actief lid

    6 nov 2006
    314
    0
    0
    Hoi,

    Mijn zoontje spuugt ook heel veel. Na zijn fles moet ik echt een kommetje voor hem houden zoveel en daarna nog wel drie tot vijf mondjes.
    Na zijn fles is hij even huilerig maar verder is hij heel tevreden.
    Volgens het CB spuugt hij echt teveel (ondanks dat hij goed groeit) en moet ik hem nutriton geven. Het spugen wordt dan inderdaad veel minder maar hij huilt veel meer.
    Volgens de Nutricia info lijn moeten zijn maagje en darmen gewoon wennen aan de nutriton en moet ik ff doorzetten. Had jullie kleintje dat eerst ook? En hebben jullie ervaringen met nutrilon A.R.?

    Gr.
    Lucky1979
     
  2. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Nieuw dilemma
    Die johannes meel werkt op zich redelijk, het was nog niet helemaal over, maar hij raakt er enorm van aan de schijterij, zijn ontlasting is bijna waterdun en enorm veel. Hij heeft er ook last van, lijkt mij ook niet lekker om 5x op een dag een enorme poepbroek te hebben.
    We zaten op de 2 1/2 a 3 schepjes en nu maar terug gebracht naar 2, gevolg, hij is weer misselijker, weer meer kokhalzen en veel huilen door de pijn in zijn slokdarm :cry: ik weet het niet meer..... van mij mag het heel snel maandag zijn. Hopelijk hebben ze dan een andere oplossing : :(
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Jesper had eerst ook door de nutriton wel 4 poepluiers per dag, maar inmiddels nog maar 1 of 2. ze moeten er idd ook even aan wennen.
     
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Hebben het ook geprobeerd terug te brengen naar 2 schepjes, maar weer de hele dag een krijsende jesper dus dan maar weer 4 schepjes.
     
  5. Noor28

    Noor28 Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.801
    0
    0
    verpleegkundige
    Nieuw Vennep
    Ja, die nutriton werk t idd wat laxerend, maar na een aantal dagen wennen ze hieraan en wordt het meestal weer normaal 1a2keer per dag....
    Bij koemelkallergie is er meestal ook sprake van uitslag/eczeem, maar je zou natuurlijk eens een pak speciale dieetvoeding kunnen halen en dat het weekend kunnen proberen... (Deze dikt wel moeilijker in dan gewone zuigelingenmelk)
     
  6. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Quinn heeft vanaf dinsdag al de dunne ontlasting en vandaag zat hij ook weer helemaal onder en was nog steeds mega dun.
    Ik wacht nog wel even af tot maandag, want dan moeten we weer naar het ziekenhuis. Ik ga op dit moment even niks veranderen, lijkt mij ook niet lekker voor Quinn.
     
  7. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Ondertussen een hoop gebeurd
    Ziekenhuis geweest en die vonden dat Quinn goed groeide dus ach we hoefde ons totaal geen zorgen te maken, dat Quinn pijnhad daar kon ze niks mee. Ohww wat waren wij boos zeg!

    Woenswdag naar de Osteopaat geweest, Wauw Quinn had een voorkeurshouding en die man had in 5 min het voor elkaar dat Quinn weer alle kanten op kon kijken. Hij had ons gewaarschuwd dat Quinn een terug val kon krijgen ivm reflux en huillerig. Dit begon woensdag avond al, veel huilen niet lekker in zijn vel noem maar op
    Donderdag was het nog erger, we wisten echt geen raad met hem, mn man had al zoiets dat hij er niet meer in geloofde.

    Vrijdag haal ik Quinn uit bed, ik kom zijn kamer in, hij kijkt me aan, en krijg een enorme smile van oor tot oor, wauww en enorme smelt moment.
    De rest van de dag een super vrolijke gezellige man gehad, gelachen en tevreden! We hebben onze oude man weer terug!

    Ja we hebben weer alle vertrouwn in de Osteopaat!
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    @ikke: heerlijk he! Hier precies zo'n verhaal. Ook verborgen reflux, de hele dag door huilen. Toen naar een manueel therapeut geweest. Die contstateerde kiss-syndroom. Anderhalve dag een terugval en daarna een heel ander kind! Super he, het is nog niet helemaal optimaal, maar vergeleken met eerst. Ga lekker van je kleine genieten!
     
  9. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Hmm..Hier ook een meisje met reflux..slokdarmontsteking gehad, 5 dagen in t ziekenhuis gelegen, kwam niet genoeg aan etc etc..losec en motilium gehad..toen ging het goed, ze groeide, lachtte en stopte ein-de-luk met huilen. ook de uitslag in dr gezichtje verdween als sneeuw voor de zon..
    Maar ..na 3 weken begon t langzamaaan terug te komen..en nu lijkt ze zelfs meer te spugen.

    We zijn gestopt met motilium omdat ze hierdoor misschien juist kon gaan spugen en een week met de losec gestopt omdat dat t óók kon zijn..nou beide niet dus, dus weer begonnen met losec 9aangezien ze blijft spugen, dus dan liever minder zuur maken)
    Door de Friso comfort ging t dus wél beter in combi met die meds. de eerste weken gingen perfect.
    maar nu zijn we weer aan het rommelen..ze huilt veel, jengelt veel, spuugt enorm veel, slaapt minder, en als klap op de vuurpijl is de ontlasting inééns van de een op de andere dag veranderd in normale goeie ontlasting in grijze klei die ze er met geen mogelijkheid uit krijgt..Dus ook nog es verstopt..

    damn wat moeilijk zeg..

    13 jan weer naar K.A...Enige optie was nog opereren zei die destijds..tja dat dan ook weer liever niet..

    t is zoo lastig.

    Oh en trouwens fruit en groentehapjes e.d. zouden moeten helpen..nou integendeel, dat komt er met golven uit.

    Wij zijn dus ook een beetje ten einde raad..

    Misschien toch maar weer met de motilium beginnen? Misschien geen fruithapjes meer/ of juist andere? of vaker kleinere flesjes ipv grote flessen, of diksap voor de verstopping geven? of juist niet ivm het spugen?..pffff...en inderdaad, die arme beepjes :(

    succes jullie allemaal!
     
  10. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    P.s hier werd t eerst ook niet door de HA gezien/geconstateerd..maar na anderhalve maand en drie bezoekjes stuurde die ons toch door naar de KA die reflux constateerde...en dus een slokdarmontsteking..arme arme Devin

    en stupid huisartsen!

    Ik zou dus echt naar je gevoel luisteren hoor! Wij werden telkens afgescheept met krampjes terwijl we zeker wisten dat t dat niet was..
     
  11. Natas26

    Natas26 Bekend lid

    2 dec 2005
    504
    0
    0
    prov. Utrecht
    Hoi Niva,

    Ik zal iig weer met de Motilium starten, Colin heeft ook deze combi en ik moet zeggen tot nu toe gaat het goed. De Losec zorgt ervoor dat het maagzuur minder zuur is maar de Motilium zorgt er o.a. ook voor dat de voeding korter in de maag zit. Rot dat het niet lekker loopt, als ik jou was zal ik niet tot 13 januari wachten hoor, ik zou iig even contact opnemen met de ka. Mijn kinderarts had me op het hart gedrukt dat wanneer ik geen verbetering zag of misschien wel verslechtering ik direct contact met haar op moest nemen. Er zijn namelijk wel degelijk nog andere medicijnen ide ze eerst nog kunnen proberen.

    Hier werd het trouwens ook erger toe er vaste voeding op het menu kwam te staan. Tot de ontdekking reflux vorige maand zaten we nog op 6 voedingen waarvan de meeste vloeibaar waren en de rest gepureerd. Vaste voeding en stukjes kon hij niet wegkrijgen......

    Sterkte ermee, enne ik zou morgen nog bellen met het ziekenhuis, met deze medicijnen moet het rap beter gaan en anders moet er een alternatief gezocht worden en die zijn er ook in de vorm van medicijnen hoor!
     
  12. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Hoi Niva,

    Jeetje wat een verhaal zeg. Wel gek dat verschillende artsen dus verschillende meningen hebben de medijnen. Mij is namelijk verteld door de KA dat het niet bewezen is dat Motilium echt zou helpen bij reflux. Ik heb het maar 3 dagen gebruikt bij Fleur omdat ik de bijsluiter niet zo fijn vond en ze er erg druk van leek te worden. Daarbij dacht ik dat wanneer de maaginhoud sneller naar de darmen zou worden weg gewerkt, ze alleen maar hongeriger zou worden.

    Voordat we met een KA te maken kregen kwamen we toen Fleur 6 weken was, eerst bij de HA en ik vertelde hem gewoon dat ik vrij zeker er van was dat ze reflux had. Toen ik al de symptomen opnoemde was hij het er ook meteen mee eens en kregen we Zantac. Ik denk dat veel huisartsen bang zijn om medicijnen zoals Zantac en Losec voor te schrijven aan babies omdat ze redelijk zwaar zijn. Die van mij schreef Losec ook niet zomaar voor en ging eerst met de KA overleggen.

    Hier trouwens ook verstopping van de Johannesbroodpitmeel denk ik. Ze gaat om de 3 dagen ongveer en de eerste helft is dan ook groene klei. Het zijn de vezels. Je zou meer water in de fles kunnen doen maargoed, dan spuugt je kindje waarschijnlijk weer meer. Ik kreeg er Lactulose voor maar dan heeft ze weer zo'n buikpijn. Nu met fruithap, ik geef voornamelijk peer, werkt het wel laxerend dus wel fijn. Tja het moet vanonder wel goed gaan anders is er natuurlijk van boven geen plaats.

    Ik ben met 4 1/2 maand begonnen met groentehapjes (veel fruit is redelijk zuur) en gelukkig helpt het hier wel. Ze gaat stukken beter en nu, na ruim 2 maanden Losec zijn we aan het afbouwen, nu nog 1/2 tablet van 10 mg Losec per dag.

    Voordat we Losec kregen hadden we erg veel baat bij Zantac trouwens, alleen na 6 weken deed het zijn werk niet meer zo goed en dat is wel bekent met Zantac. Maar dat zou je eventueel nog kunnen proberen. Fleur spuugde echt helemaal niets meer met de Zantac, minder dan met Losec dus echt heel fijn. Duurt wel even 5 dagen voordat het goed aanslaat.

    Succes dames en ik zou ook niet zo lang wachten hoor met naar de KA gaan!

    Groetjes, M
     
  13. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    ps. dat van de Motilium en dat het er juist voor zou kunnen zorgen dat je kleintje gaat spugen kan ik me wel iets bij voorstellen trouwens omdat het een medicijn is wat tegen misselijkheid werkt. Dus of het brengt de maaginhoud sneller naar de darmen of het komt via overgeven er weer uit. Zoiets heb ik wel eens vernomen.

    Ik zou toch telefonisch vragen of je Zantac mag proberen!

    Marijn
     
  14. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    * dubbel post
     
  15. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Dank je wel voor jullie reacties..ik zou het bijna normaal gaan vinden dat ze zoveel spuugt en t zo moeilijk heeft, maar jullie hebben gelijk..ik ga maandag toch weer de K.A. bellen.
    Ik heb trouwens gelezen dat Zantac minder 'goed'werkt als losec, dus liever hou ik dan de losec aan ipv de zantac te vragen..maar ik zou toch graag weer willen dat ze de motilium weer krijgt, aangezien ze t zo echt niet wegkrijgt.

    Goeie tips trouwens om peer te geven. Het CB raadde kiwi aan, maar dat is natuurlijk vreselijk zuur..dus A) wil ze het niet omdat t te zuur is..en B) dat wat ze binnen krijgt stimuleert alleen maar méér dr maagje om te spugen..

    Ik vind het wel moeilijk hoor..we hadden echt een geweldig dagritme en t ging zo goed..en ineens doet ze niks anders meer dan jengelen, huilen, liggen, spugen en opnieuw..En tussendoor als ze eventjes niet spuugt is ze wel erg vrolijk trouwens..maar ze heeft helemala geen zin meer om te gaan rollen of spelen of slapen oid..zó jammer

    jullie ook succes met jullie beepjes.

    Effe nog een totaal andere vraag, maar is t bij jullie ook bekend of je t zelf vroeger ook had, of dat t in de familie zat?

    mijn broertje is er zelfs aan geopereerd vroeger en ik heb een jaar lang elke voeding die ik kreeg uitgespuugd en moest dus zelfs rechtop slapen...(kwam mn ma nu pas mee nu mn dochtertje t ook heeft) Toeval? de arts wist niet dat t erfelijk was of niet..vandaar mn vraag, ben wel nieuwsgierig
     
  16. Marijntje

    Marijntje Bekend lid

    9 nov 2006
    674
    0
    0
    Secretaresse
    Amersfoort
    Hoi,
    Ja het is erfelijk! maar bij ons zit het niet in de families of zo dus bij ons is het toeval, daarom is het niet zo erg bij Fleur denk ik. Ik kon wel raden dat ze last zou hebben want ze had ALTIJD de hik in mijn buik....gulzig? ja dus. Gulzigheid zit hier trouwens wel in de familie ;) !

    NEEE niet kiwi! Veel te zuur op deze leeftijd. Ik geef ook niet sinaasappel hoor. Voorlopig echt niet. Peer werkt echt laxerend. Meloen is ook een zacht soort fruit. Maar hier voornamelijk, sperziebonen en wortel soms met een kwart liga verkruimeld zodat de boel goed beneden blijft.

    Succes met de medicijnen. Bij de een werkt het ene beter dan het ander hoor. Er zijn ook verhalen hier op het forum van kindjes waarbij Losec juist helemaal niet hielp dus! Zoek maar eens op reflux of op losec en zantac, dan kom je de ervaringen tegen.

    Succes, M
     
  17. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    Hoi,

    Ons zoontje heeft ook verborgen reflux in een erge vorm! Hij was al onder behandeling bij een KA ivm voorkeurshouding sinds hij 4 weken oud was. Toen hij ook enorm begon te huilen, hoge koorts kreeg en ontroostbaar was werd de diagnose reflux gesteld. Hij kreeg meteen Zantac en de pijn werd daar een stuk minder mee. Ze wilden een PH-metri doen maar hij kan absoluut geen 3 dagen zonder maagzuurremmers dus hebben we dat in overleg met KA niet gedaan. Toen hij met 7 maanden nog steeds zo`n last had hebben we een slikfoto laten maken. Hieruit blijkt dat hij idd erge reflux heeft en zijn maagklepje weinig doet. Normaal gesproken groeien babies er overheen als ze een maand of 6 zijn (bijna alle babies hebben wel een vorm van reflux omdat dat met de vorm van hun maag te maken heeft, aldus dat zegt onze radioloog). Luuk behoort tot de pechvogels waarbij het niet met 6 maanden over is gegaan. Hij krijgt nog steeds een flinke dosis Zantac, slaapt in een schuin bedje, krijgt AR 2 voeding en krijgt Motilium ivm moeilijke ontlasting. Zijn ontlasting was zo hard dat hij door het persen nog meer ging spugen. We hopen snel dat hij er een beetje over heen zal groeien!

    Sterkte en beterschap iig!
     

Deel Deze Pagina