Januari 2015 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Mamatje89, 11 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Wat mij bij de eerste geholpen heeft om ritme te vinden: het boek over regelmaat en inbakeren van Ria Blom. Volgens sommigen is het barbaars om een kindje 10 minuutjes te laten huilen om het te leren zelfstandig in slaap te vallen (ipv op de arm of aan de borst). Voor mij was deze methodiek een verademing. Had binnen 3 dagen een totaal ander kind; uitgerust ipv overprikkeld en onrustig. Ik werd er zelf ook een veel leukere moeder van.

    Misschien hebben jullie er ook wat aan.
     
  2. pamela1203

    pamela1203 Fanatiek lid

    29 jan 2008
    2.614
    24
    38
    Vrouw
    Thuiszorgmedewerker
    zuid Limburg
    Ik heb het boek: baby in een droomritme besteld! Slapen zonder huilen! Is vanmiddag binnen gekomen! Ben eens benieuwd!
     
  3. tvt

    tvt Niet meer actief

    Bedankt Droppiedrie, ik heb hem gereserveerd bij de bieb! Leuk en interessant om te lezen!
     
  4. Vosje84

    Vosje84 Actief lid

    28 mrt 2011
    415
    0
    16
    Die methode heb ik bij Iris gebruikt pamela. Werkte fantastisch.
     
  5. Mamatje89

    Mamatje89 Bekend lid

    5 nov 2012
    541
    0
    16
    Vrouw
    Mama :)
    Z-holland
    Fijn dat het inbakeren wel werkt! Ik zal morgen eens googlen voor dat boek..
    Nu even de laatste voeding afmaken en dan eindelijk slapen,ben kapot! Trusten allemaal
     
  6. mendy

    mendy Bekend lid

    27 jul 2010
    629
    0
    0
    op de Rijn...
    Hier heeft de kleine man vannacht ook voor het eerst in de pacco gelegen wat een wereld van verschil, ben duf van het vele slapen. :D
    Fijn dat het inbakeren goed helpt bij de meeste.

    Vandaag ook echt voor het eerst alleen met de 2 boys. Ben benieuwd hoe het gaat en of me oudste zich een beetje gedraagd ben blij als de 6 weken weer voorbij zijn en ik gewoon weer alles mag.
     
  7. NiHeJa

    NiHeJa Bekend lid

    30 jun 2014
    845
    85
    28
    Hoihoi meiden,

    Hier ook weer even een berichtje. Lees af en toe wel mee maar kom echt gewoon niet aan reageren toe. Mn dagen lopen nog niet echt gestructureerd en ben ook vaak wel erg moe. Kom net nergens aan toe ofzo, beetje frustrerend.
    Lees dat hier veel nachtbrakers zijn. Wat vervelend voor jullie. Je wilt natuurlijk ook wel eens lekker uitrusten.
    Ons kereltje heeft 3 nachten achtereen doorgeslapen. 22.30 a 23 u laatste fles en 6.30 a 7u pas weer wakker. Daar word je mens van! Ben daarom maar overgestapt op 150cc per keer. Vannacht kwam hij wel weer om 4uur, maar als je een paar nachten lekker hebt geslapen is dat een stuk beter vol te houden.
    Maatje 50, nee daar past ie niet meer in. Meneer zit al voor een deel in 62 :O Joekel :O Hij groeit echt zo hard. Vrijdag naar t CB. Ben benieuwd wat hij dan weegt!

    Iedereen al weer fit van de bevalling? Doen jullie nog middagdutjes?
     
  8. tvt

    tvt Niet meer actief

    Niheja: t is best druk he met zo'n kleintje! En dan heb ik verder geen eens kinderen... fijn he dat doorslapen! Doet ze hier nu ook 3 nachten. Dan rust je zelf weer heerlijk uit!

    hier zijn de avonden nog lastig. Overdags slaapt ze heerlijk in de wieg. S avonds huilt ze snel, en slaapt ze veel als ze bij ons op schoot is, maar liever niet in de wieg.
    Ga nu steeds vaker even met haar weg. Even wandelen of ergens koffie drinken. Kan ze daar ook wat aan wennen.

    Is de eerste dag alleen goed gegaan mendy?
     
  9. Noralie87

    Noralie87 VIP lid

    11 jun 2013
    7.109
    4.701
    113
    Vrouw
    verzorgende-IG
    Zuid-Holland
    Ik doe alleen een middagdutje als m'n man thuis is, verder niet. Féline komt nog 1x op een nacht en dat is goed vol te houden. Slaap dan wel uit tot uurtje of 10.
     
  10. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Middagdutjes zitten er hier niet meer in sinds de kraamzorg naar huis is. Met een baby, een peuter en een kleuter is er zelden rust in huis. En de nachten zijn ook niet best, Niels komt zeker elke 3 uur, regelmatig vaker. Om te overleven lig ik dus regelmatig al om 20.30 in bed :)
     
  11. Mamatje89

    Mamatje89 Bekend lid

    5 nov 2012
    541
    0
    16
    Vrouw
    Mama :)
    Z-holland
    Inderdaad hier ook geen middagdutje voor mij haha kleine meid wilde alleen vanmorgen even slapen, maar dan moet ik eruit voor mn zoontje.
    Moet zeggen dat ik totaal nog geen ritme heb gevonden met de flesjes
     
  12. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Ik heb ook nog geen vaste tijden, geef echt op verzoek. Wel een soort van ritme: slapen, bv ene kant, luier, bv andere kant, kort knuffelen en bij een paar geeuwtjes weer slapen. Maar dat ritme werkt alleen thuis. Zodra we de deur uit zijn is er veeeeel te veel te zien en te horen, dan blijft meneertje het liefste wakker en is het piepen als ik hem in bed leg. Dan krijg ik hem alleen in slaap aan de borst, weg ritme... Boodschappen doe ik 's ochtends, dan heeft ie de rest van de dag de tijd om zijn slaap in te halen.
    Nu wordt mijn dochter nog dagelijks door de buren naar school gebracht en weer opgehaald 's middags. Maar binnenkort moet ik dat toch ook weer zelf gaan doen, dus ben benieuwd hoe Niels daarop zal reageren. Dan moet ik slaap en voedingen toch een beetje eromheen gaan plannen!
     
  13. pamela1203

    pamela1203 Fanatiek lid

    29 jan 2008
    2.614
    24
    38
    Vrouw
    Thuiszorgmedewerker
    zuid Limburg
    Hier een meisje wat het in de nacht wel goed doet, ze gaat dan na haar voeding redelijk goed slapen!
    Overdag is echter een drama! Ik krijg haar niet in haar bedje om te slapen. Loop de hele dag met haar rond, proberen dat ze toch iets slaapt. Gisteren ben ik maar weer eens gaan wandelen maar toen ik thuis kwam gingen de ogen ook weer open, grrr!
    Morgen om 17 uur een afspraak bij de osteopaat en hopelijk vindt die iets waardoor ze overdag zo onrustig is. Donderdag naar het cb en kijken wat ze gegroeid is op mama's melk! Soms ben ik in staat om te stoppen met de bv en te kijken hoe ze het doet op flesvoeding! Ik vind dit slopend!
     
  14. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Babies huilen het meest rond 6 wkn, daarna wordt het rap minder. Nog even volhouden meiden! :D
     
  15. tvt

    tvt Niet meer actief

    Hier een beetje vergelijkbaar Pamela...

    De nachten gaan super goed, ze krijgt de laatste fles rond half 11 en slaapt vaak tot 6 uur/half 7, zonder dat we haar horen. Dat is heerlijk!

    Maar overdag... Ze huilt hier sinds donderdag behoorlijk veel. Soms ook ontroostbaar. Verder valt ze sinds het weekend heel slecht in slaap overdag. Ze is moe na het voeden/spelen/knuffelen en als ik haar dan in haar wiegje leg, is ze klaar wakker. Toch weet ik bijna zeker dat ze moe is, dus leg ik vaak mijn hand op haar hoofd en ga een tijdje zacht zitten zingen/neuriën. Als ze dan uiteindelijk in slaap valt, is ze vaak na een kwartier weer wakker en huilt. Even speen er in en ze slaapt weer. Dan na een kwartier weer huilen en na een kwartier weer... Wordt er soms zelf moedeloos van, ik blijf maar naar boven lopen. En dat terwijl ze de afgelopen twee weken zo super goed sliep in haar wiegje.

    Zou het kunnen dat ze steeds overprikkeld is, daardoor oververmoeid en dan moeite heeft met in slaap vallen en in slaap blijven? Ik ga weinig met haar weg. Ze ligt bijna niet in de box... Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Iemand nog adviezen?
     
  16. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Tvt, ik gok dat ze toch overprikkeld is... overdag 'hoort' een baby van een maand oud tussen de slaapjes door steeds maar een uurtje wakker te zijn, hooguit 1,5 uur. Als ze overdag nauwelijks slaapt, of alleen hazeslaapjes, is het niet raar dat ze dat 's nachts inhaalt en lekker doorslaapt. Het doorbreken van zo'n vermoeidheidsspiraal is erg lastig. Maar hoe je het nu aanpakt (toch steeds in bed leggen) is wel DE manier. Ik denk dat als je het 2 dagen heel consequent doet, dat ze dan wel aan haar slaap toegeeft en overdag meer zal slapen. Sterkte! Ik weet hoe slopend het is, mijn dochter was ook zo'n baby die alles wilde zien en horen en daardoor snel overprikkeld was...
     
  17. pamela1203

    pamela1203 Fanatiek lid

    29 jan 2008
    2.614
    24
    38
    Vrouw
    Thuiszorgmedewerker
    zuid Limburg
    Hier helpt het steeds in bed leggen niet! Ik zou wel niet te veel verbaal reageren maar stil troosten. Zo geef je ook weer prikkels aan je baby.
    Vandaag bij de osteopaat geweest en ze heeft idd last van spanningen door stuitligging en daarna door ligging als sterrenkijker, zo is ze ook geboren. Hierdoor vindt ze het niet fijn om op haar rug te liggen vanwege de spanning. Ze heeft haar behandeld en voelde daarna beter zei ze. Hopelijk gaan wij verbetering zien komende dagen.
    Wel gaf ze aan dat haar rechter heupje 'niet goed' voelde en zij zag liefst dat er een echo gemaakt wordt. Ook dragen in een draagdoek zou goed zijn voor de heupen!
     
  18. tvt

    tvt Niet meer actief

    Heeft het geholpen bij de osteopaat pamela?
    Vandaag voor het eerst naar cb geweest. Meisje is ruim 1 kilo gegroeid. Verder het huilen en niet slapen overdag aangekaart. Arts dacht gelijk aan reflux bij alles wat ik noemde. Nu jpbm aan fv toevoegen. Donderdag belt t cb om te vragen hoe het gaat en evt hoe verder.

    Hoe gaat het met alle andere kleintjes? Zijn er al meer naar t cb geweest?
     
  19. pamela1203

    pamela1203 Fanatiek lid

    29 jan 2008
    2.614
    24
    38
    Vrouw
    Thuiszorgmedewerker
    zuid Limburg
    Vandaag weer een dagje van slapen bij mama en niet in bed! Dus heeft nog niet geholpen! Nu kunnen ze de eerste 24/48 uur onrustiger zijn. Vanavond was ze erg onrustig en dat is na het voeden en badderen van daarnet nog niet minder. Ze ligt wel in bed maar al een aantal keer daar geweest! Vrees voor de nacht.
    Ik ga morgen met haar een edelsteen halen, kreeg ik als tip van een andere mama van een slecht slapend kindje! Ik wil alles proberen als ze maar gaat slapen in haar bedje!
     
  20. pamela1203

    pamela1203 Fanatiek lid

    29 jan 2008
    2.614
    24
    38
    Vrouw
    Thuiszorgmedewerker
    zuid Limburg
    Donderdag de eerste keer naar het cb met haar!
     

Deel Deze Pagina