Disneyland resort Parijs (deel 3)

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Mamak, 2 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik vertrek straks naar Parijs en morgen naar Disney, heb er zo'n zin in!
    Twijfel nog over de photopass...
    Heb wel via de mail €10 korting gekregen dus das wel fijn :)
     
  2. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    chiggy, alvast veel plezier gewenst.!!!!!

    kan me voorstellen dat je twijfelt zou even kijken wat je kleine van de charakters vind anders. miss wil hij er wel niks van weten.
     
  3. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.274
    845
    113
    @chiggy, als je van plan bent om 1 of 2 foto's te kopen kun je beter de fotpoas kopen, als jij zegt wij gaan naar meet mickey en willen graag een foto zoonlief alleen en wij samen dan neem de fotopas ;). Kun je ook nog lamgs spiderman :D.
    En veel plezier

    Mamasuus, bijna duidelijkheid dat is fijn na zo'n lange tijd
     
  4. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    jaa eindelijk!!!. ben nu aan het bedenken hoe we het de kids gaan brengen hihihi hoop dat toch dan volgend weekende te kunnen doen. wil dan ook niet nog langer wachten. de oudste is gek op voorpret voor vakanties. en dan heeft ze weer een spaardoel erbij vind ze ook leuk. beetje vreemd om nu nog de disneykerstballen te geven hahaha. hint hint....... :)


    dus als er ideeen zijn???? ik houd me aanbevolen. we kijken wel eens van die amerikaanse filmpjes op you tube vinden ze echt helemaal geweldig. zag laatst een hele coole uit duitsland. die mensen kenden iemand die bij disneyfilm werkte. en zo hebben ze een filmpje van (hoe heet die ook weer, dat kleine piraatje niet peter pan het is zon serie) en die vertelde dus heel leuk met beeld erbij dat hij met zijn ouders naar disneyland gaat. echt zo orgineel... maar jah ik ken niemand die daar werkt whahaha.
     
  5. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Mss een beetje simpel. Maar wij gaven ze een zelfgemaakte afstreepkalender, dus zelf allemaal plaatjes gezocht en dmw Powerpoint een afstreepkalender ervan gemaakt. Die hingen we dan aan de deur van de woonkamer.
     
  6. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Leuk idee toch.

    Ooh lees net op mail van dld dreams tot sept?? Hij blijft toch wel langer??? Ze hebben jah nog niks nieuws toch?
     
  7. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.274
    845
    113
    @mamasuus, dat is al een hele tijd bekend, dreams draait tot september dagelijks en daarna is hij niet dagelijks meer te zien, de planning is dan een paar dagen, dus zal wel alleen in het weekend worden ;). Maar hoe het er vanaf september precies uit gaat zien is nog niks officieel over bekend, dus misschien blijven ze toch wel bij elke dag of juist om de andere dag, dat is echt nog afwachten.

    Qua vertellen, tja hier gewoon van we gaan dan met vakantie en dan gaan we naar en verder niks bijzonders, dus aan mij heb je niks :D. Quinten is al druk aan het sparen, kreeg geld voor zijn rapport en hup direct in zijn spaarpot want ik spaar voor de vakantie, smelt.
     
  8. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Oh dat is wel jammer, mijn kinderen willen het erg graag zien!
     
  9. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Ooh echt dat zou jammer zijn alleen in weekend. Hoop dan wel op verlening.
    Sparen voor Disney doen ze hier al tijdje hihi. Madam zei ook der helft van het rapport geld is voor jou mama dan kunnen we naar disney hihi. Ze weten dat ik graag wil, maar ook dat het erg duur is ;) .

    Snoezig idd blaine
     
  10. jeldou

    jeldou Bekend lid

    8 jan 2007
    729
    0
    0
    Jeetje ik zie nu pas dat er een compleet topic is over Disney!! Wauw haha!
    Ik zit al een tijdje met de gedachte te spelen om naar Disney Land te gaan. Onze kids zijn5 en 6 en helemaal into frozen, rapunzel e.d.

    Wie heeft tips voor mij want om al die bladzijden door te lezen dan ben ik volgende week nog bezig...
    Maar wat is goed om aan te schaffen, waar kun je goedkoop eten en in welk hotel (disney of buiten disney) kun je het beste overnachten. Goh krijg er helemaal zin in zo door het lezen van dit topic!

    Alvast bedankt, oja je mag me ook wel pb en als dit offtopic is.. ;):)
     
  11. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Het hangt voor een hele grote mate af van je eigen budget.

    Een aantal mensen hebben hier een jaarkaart (waaronder ikzelf), dus wij boeken eigenlijk altijd een hotel buiten DL omdat dat gewoon een stuk goedkoper is.

    De hotels van DL zijn natuurlijk wel helemaal in Disney-style en je kan er de Disneyfiguren verwachten. Vanaf de Disney hotels is er altijd een pendelbus, m.u.v. Davy Crockett Ranch, naar het park, dus je kan je auto laten staan. Bij de hotels daarbuiten, moet je nog met je eigen auto naar het park rijden. De parkeerkosten (€ 15,00 per dag) zitten inbegrepen bij de Jaarkaart overigens.

    Je kan ook met de trein naar DL, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

    Het eten: vanaf McDonald's (zelfde prijs als in Nederland) tot aan chique a la carte met bijbehorend prijskaartje (nooit gedaan dus dat weet ik niet). Je kan echt overal eten! Wij nemen altijd zelf snoep, drinken en lunch mee anders zijn we echt kapitalen kwijt.

    Disneyland is gewoon duur, zo simpel is het. Ook de winkeltjes zijn echt geweldig, maar mega duur. Met een jaarkaart krijg je trouwens 10% op al je aankopen, in de restaurants 15 dacht ik maar dat moet ik dan even nakijken.

    Voor het programma, de shows, parades, moet je gewoon op de site van DLP kijken. Daar kan je heel veel vinden.

    Voor goedkope dagkaarten en jaarkaarten moet je op de site Welkom bij Disneyland Parijs (DLP) - Kaarten | wezen. maar dan zal je zelf nog een hotel erbij moeten boeken. Boek je via de Disney-site, dan boek je een arrangement inclusief toegangskaarten.

    Volgens mij is het goedkoopste hotel Sante Fe (twee 2-persoonsbedden) en daarna Cheyenne (stapelbed en een 2-persoonsbed) Ik ben in de laatste geweest, dat beviel prima en is inclusief ontbijt (alle hotels volgens mij, behalve wederom DCR). Ik ben ook in DCR geweest, daar zit een keuken e.d. bij in, dus kan je zelf eten koken. Ik zou dat niet snel weer boeken (maar we werden mee uit genomen, dus heb het zelf niet hoeven betalen). Wat het is, dan ben je in het park, wil je avondeten, moet je weer terug naar DCR en dan na het eten weer terug naar het park. Vond ik veel te omslachtig en kostte veel te veel tijd. Dan eet ik wel ergens op het park.

    Hou de weersverwachtingen goed in de gaten. Komt er kou, neem dan sjalen, handschoenen en snowboots mee. Omdat het vrij open is, kan het flink waaien en dus koud zijn. Met regen: neem zelf poncho's mee! Ze verkopen ze ook daar maar die zijn echt belachelijk duur!

    Ik ben vast wat vergeten, maar dit is het eerste dat me allemaal te binnen schiet. Mocht je nog meer vragen hebben, gewoon hier neerzetten, dat is zeer beslist niet off-topic! :D
     
  12. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.274
    845
    113
    @kuki, even kleine aanulling sinds 7 november hebben de disneyhotels geen characters meer in het hotel. Die zijn allemaal verplaatst naar het park voor tijdens de emh, maar de reacties daarop zijn nog niet bepaald positief ;).
    En voor de rest helemaal met je eens tja het is niet goedkoop als je daar heen wilt maar je kunt het wel zo duur maken als je zelf wilt ;). Het is echt een kwestie van acties in de gaten houden en vergelijken en uitproberen met data wat voor jullie het voordeligst is.
     
  13. jeldou

    jeldou Bekend lid

    8 jan 2007
    729
    0
    0
    Dank jullie wel allebei! En nog een tip voor ik bij welke reisorganisatie het beste kan boeken?
    Ik zie vaak aanbiedingen langskomen, van kinderen tot 12 jaar gratis. Maar geldt dat ook voor de hotels e.d.?
     
  14. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Ja, wij hebben destijds voor Cheyenne gebruik gemaakt van zo'n aanbieding. Mijn oudste was toen nog 11, dus mijn beide kinderen konden toen gratis mee. Was 2 overnachtingen in Cheyenne inclusief ontbijt en 3 dagen toegang voor ons 4 (2 volwassenen en 2 kinderen) voor € 310,00.

    Er zijn altijd heel veel aanbiedingen, goed rondkijken, dit kan je heel veel geld schelen! Ook op het Disney forum worden alle aanbiedingen altijd gemeld.
     
  15. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.274
    845
    113
    Wij boeken altijd rechtstreeks en niet via een organisatie er bij tussen
     
  16. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Nog een aanvulling: op als je op davy crockett ranch slaapt kun je natuurlijk ook op het park eten ;) wij gingen daarvoor echt niet terug naar het huisje. Ik vond daar juist ideaal :)
     
  17. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Nee dat is ook zo natuurlijk. :D Maar mijn s.fam wilde dat dus wel, dus iedere avond terug naar het huisje en ik vond het echt zo omslachtig. Volgens mij was iedereen het er uiteindelijk wel mee eens, want de laatste avond hebben we geopperd gewoon een frietje te halen en op het park te blijven en iedereen stemde voor!

    Wat het gewoon was, je gaat terug naar je auto, rijd terug naar DCR, dan ben je zo minimaal 30 minuten kwijt. Dan moet je eten gaan koken, eten, afruimen, (gelukkig een vaatwasser), iedereen even opfrissen/plassen/noem maar op. Dan weer in de auto, terug naar DL, park weer inlopen (nu sta je bijkans achteraan op de parkeerplaats dus je bent zo 20 minuten aan het lopen voordat je terug bent op Main street). Dus al met al waren we altijd minimaal 3 uur kwijt voordat we uberhaupt terug waren. Als je in DL zelf eet, ben je mss een uurtje kwijt?
     
  18. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Ja dat is idd echt zonde! Heel erg omslachtig.
     
  19. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    Ligt ook erg aan periode qua prijs. Eerste 3 mnd van een jaar zijn het goedkoopste .en ze hebben dan vaak tot 11 gratis. Voorbeeldje wij hadden afgelopen jaar geboekt met die aktie voor mrt 5 dagen in cheyenne kinderen 4 en 7 toen voor 500 euro. Zelfde reis in april was dan bijna 2000 toen. Prijzen kunnen per dag verschillen.

    Wij boeken gewoon via Disney wel met eigen vervoer trein is voor ons niet handig zijn we langer onderweg en duurder . Vliegtuig wel gedaan was voor ons toen maar 20 euro meer dan trein pp. Bus vind ik vreselijk ook een keer gedaan deden 12 uur over rit van 8 door alle extra stops ( rookpauzes)

    Eten ligt geheel aan jezelf idd zoals anderen al zeiden.
    Oog jah cheyenne is nu even duur als santal fe omdat de laatste gerenoveerd is en eerste niet ;)
     
  20. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    oh dat wist ik nog geeneens, dat Santa Fe gerenoveerd is. De laatste keer dat wij in een Disney hotel zaten is ook al weer meer dan een jaar geleden.
     

Deel Deze Pagina