haartjes groeien eindelijk en nu

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door tweety, 2 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    mijn dochtertje haar haartjes groeien nu eindelijk. ze kan net 2 kleine mini staartjes achter in. ben heel benieuwd wat jullie doen met de haartjes die net wel net niet in een staartje kunnen. foto zou leuk zijn.

    had een ander topic gevonden maar daar stonden geen foto's meer in helaas.
     
  2. Kittehs

    Kittehs Niet meer actief

    Waarom staartjes? Gewoon los is toch ook prima of ben ik nou gek? Lekker wachten tot het echt lang is, elastiekjes zijn ook helemaal niet goed voor je haar.
     
  3. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Mn dochter heeft het liefste haar haar los. Maar ik mag er weleens een staartje in doen of een met een speltje het voorste plukje opzij.

    Ik knip nu af en toe de onderste piek puntje van het haar af om het zo op een lengte lang te kunnen laten groeien.
     
  4. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    Waarom staartjes omdat t er los niet uit ziet. Als.je thuis zijn vind ik t niet zo erg maar als ik weg ga wil ik toch wel dat ze er verzorgd uit ziet. Het is nu op zo'n rot lengte waar je weinig mee kan.
     
  5. heerenbeest

    heerenbeest Actief lid

    13 jan 2013
    448
    0
    0
    030
    Hier bij de ene dame mini staartje (met loom elastiekje, want al het andere trekt ze eruit :D ) want anders hangt het voor d'r neus en ik wil het laten groeien.
    Bij de andere dame groeit het anders, veel steiler en aan de voorkant minder snel dan bij zus. Dus die heeft het los. Wel gister voor het eerst geprobeerd staartje in te doen, maar mevrouw houdt niet ven gefriemel, dus lekker weer los hihi
     
  6. Pluisje88

    Pluisje88 Niet meer actief

    Vanaf de geboorte heeft onze dochter een flinke bos haar wat enorm snel groeit. Helaas blijven staartjes en speldjes niet langer dan 10 minuten in haar haar dus er blijft weinig over als los laten hangen. Ik knip elke 2 weken haar pony een stukje af anders ziet ze niks meer ;) De rest laat ik lang groeien. Als ze wat minder friemelt ga ik de staartjes nog een poging geven.
     
  7. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Hier ook! Jammer he, het staat zo schattig.
    Ik doe wel 's 2 staartjes die ik dan dubbelklap, 2 lusjes heeft ze dan eigenlijk. Die blijven wat beter zitten. Maar dan wil ze weer dingen op haar hoofd zetten, of 100 x een ketting om doen en weer af, en dan zitten ze in de weg en moet ik ze van haar eruit halen.
     
  8. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Heb je zelf een foto? :) Je schrijft 2 staartjes aan de achterkant, maar zitten de haren aan de voorkant daar ook bij in of echt alleen de haren van de achterkant? (dat vind ik iets minder mooi denk ik)
    Sommige babies hebben langer haar aan de achterkant dan aan de voorkant, en andere juist weer andersom. Dochter had het langer aan de voorkant, en na 2 keer voorkant/zijkant knippen is het sinds 11 mnd redelijk op 1 lengte.

    Tot 13 mnd had ze het los (ook geen knipje), eerste foto.
    Tussen 13-16 mnd had ze een knipje in (enkele keer een palmboompje op haar hoofd), tweede foto.
    Vanaf 16 mnd heeft ze 2 staartjes, derde foto. Toen nog met aan de achterkant onderaan wat haar dat er net niet inpaste, maar dat hinderde mij niet zo.
    Nu 19,5 mnd worden het langere staartjes. Het is een beetje haar kenmerk geworden :)
     
  9. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    En foto drie en vier
     
  10. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Ohja, knotjes of coupe-uitgezakt zijn hier ook variaties.

    Genoeg foto's van dochter nu ;) :D
     
  11. mamavaneenpopje

    mamavaneenpopje Actief lid

    15 feb 2014
    252
    203
    43
    Vrouw
    Leerkracht
    Kiwi25 mijn dochter heeft zo'n haar dat achter langer is dan bovenop. Maar ben zo blij dat ze eindelijk iets langer haar heeft dat ik haar dus die 2 staartjes achter maak. Bovenop probeer ik het te fatsoeneren door middel van een klipje.. Ziet er als volgt uit;

    Bekijk bijlage 441545

    Zo heeft ze het meestal. Of los met een haarbandje. Eigenlijk nooit gewoon los. Vind ik zo kaal uitzien! Je dochters haar zit trouwens enig! Vooral die uitgezakte knotjes!!
     
  12. Edith1987

    Edith1987 Fanatiek lid

    22 jun 2013
    1.507
    202
    63
    Vrouw
    Zeeland
    @Kiwi25: wat heb je een prachtige dochter!!

    Ik kan helaas geen staartjes-foto's delen, want dl heeft alleen nog maar wat krulletjes aan de achterkant. Bovenop begint het heeeel langzaam te groeien. Haarbandje wil madame niet en speldje/elastiekje kan nu echt nog niet, dus dan maar los.
     
  13. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Dankje Edith! Hier liet dochter ook heel lang niks in haar haar zitten. Ik denk vanaf 17 mnd pas dat ze het er niet meer regelmatig uithaalt. Sterker nog, ze vraagt nu zelfs om staartjes als die nog niet inzitten, anders hangt d'r haar in d'r ogen (en in de snottebellen ;)).

    Mamavaneenpopje: bij je dochter ziet het er heel leuk uit zo! Ik had er een wat tegengesteld beeld bij, van een meisjesachtige achterkant met jongensachtige voorkant. Maar zo is het een mooi geheel en helemaal af met het knipje, enig! Het is ook echt een popje zeg (qua looks en formaat) :)

    Het is denk ik ook net wat voor type je zelf bent en hoe je je dochter het liefst ziet/kleed. Ik ben zelf totaal geen meisje-meisje, en dochter draagt meestal ook iets simpels/casual, weinig roze, weinig strikjes/frutsels/tierelantijntjes, daar past naturel los haar ook wel bij (nu de staartjes dan). Ik vind het al heel wat dat dochter sinds ze loopt best vaak rokjes/jurkjes aanheeft :p Maar met een meisjes-achtigere of modieuzere/volwassenere look matchen haarbandjes, knipjes en dergelijke erg leuk!
     
  14. Misslegend

    Misslegend Actief lid

    7 jul 2012
    391
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nu dl haar haar snel groeit probeer ik steeds wat nieuws.
    Of gewone staartjes, net rechte scheiding, of zigzag. Meer inspiratie is welkom. :)

    Los is geen optie, dl heeft een bos krullen en lijkt dan net of ze haar vingers in het stopcontact heeft gestoken.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  15. chipje

    chipje Bekend lid

    11 mrt 2013
    655
    10
    18
    Hier haar eerste staart met net 4 maanden nu net 7 maanden hangt dr haar in de ogen en de achter kant hangt op de schouders maar mevrouw trekt alles in dr haartjes eruit:p
     

    Bijgevoegde bestanden:

  16. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    #16 Loki09, 3 feb 2015
    Laatst bewerkt: 3 feb 2015
    Los is soms zeker heel mooi maar niet bij ieder haartype. Mijn oudste heeft echt van dat springerig piekhaar (wordt nu ietsje beter..) dus die gaat altijd met staarten/vlechten de deur uit.

    De jongste (1jr 8 mnd) heeft opzich wel mooi haar. Voor/boven stijl/glad en achter onder wat krullerig. Alleen een knipje staat haar leuk.
    Maar ik doe er bijna altijd wel iets mee. Staartje bovenop naar bezije, , staartje bovenop plat naar achteren, losse vlecht of invlecht aan 1 kant, 2 staartjes of gewoon wat freubelen met elastiekjes.
     
  17. Misslegend

    Misslegend Actief lid

    7 jul 2012
    391
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dl haar haar vandaag.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  18. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Wat een geweldige bos om jaloers op te zijn!!
     
  19. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    Kijken of t lukt vanaf mijn telefoon. Hier een foto van een staartje aan de achterkant. Bovenop komt het nog lang niet zover dat het erbij kan. En ook achter past t er nog niet allemaal bij.
     
  20. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    Nu met foto's
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina