Van gewoon onderwijs naar montessori

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door sidmick, 9 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.671
    113
    Onze dochter heeft al sinds de kleuters problemen op school.
    Ze is sociaal zeer onhandig en dominant en onaardig voor kinderen. Ze loopt cognitief behoorlijk vooruit ondanks het extra werk dat ze krijgt.
    Ze heeft al begeleiding van een kindercoach maar school is echt een ding.... Ze heeft wel enkel vriendinnen maar ze gaat er echt helemaal niet graag heen. Regelmatig huilen, zich "ziek" voelen, soms zelfs broekplassen. Ze geeft ook aan dat school saai is. Kortom, ze zit er niet lekker. Ze is een kind dat moeite heeft met de hele dag stilzitten en doen wat haar opgedragen word. We zien haar gewoon ongelukkig en boos zijn.
    Nu twijfelen we of montessori wellicht een goede optie zou zijn voor haar. Zelf denk ik dat die wijze van onderwijs haar erg goed past. Anderzijds halen we haar uit haar vertrouwde omgeving en moeten we ook direct beslissen dat onze jongste ook naar montessori gaat.
    Zijn er mensen die overgestapt zijn naar montessori? Wat is jullie ervaring hierin? Onze dochter zit nu in groep 3
     
  2. juut26

    juut26 Fanatiek lid

    28 apr 2007
    4.862
    0
    0
    Roosendaal
    Hier overgestapt naar Dalton, is afgeleide van Montessori.
    Wij zijn ook bij Montessori gaan kijken, maar dit vonden wij geen prettige school.
    Dalton is natuurlijk ook een heel ander type onderwijs.
    Dochter (7) ging naar groep 4, zoon (toen 5) naar groep 3.
    De overstap maakten wij voor onze oudste dochter.
    Ook zij was echt ongelukkig op school, het voelde voor haar niet veilig om zichzelf te zijn, ze werd heel vlak qua emoties en had bijna nergens meer plezier in. Kreeg ook absoluut niet aangeboden waar ze behoefte aan had. Vaak op zondagavond huilen dat ze niet naar school wilde enzovoorts..
    Dus niet vergelijkbaar met jouw dochter, maar ik had net als jij wel het gevoel dat het zo niet langer zou moeten..tot groep 8 zo doorhobbelen is nog een hele lange tijd.

    Maar ik ben dolblij dat we doorgezet hebben. We hebben er een ander meisje voor terug. Ze is erg veranderd en gaat met veel plezier naar school. Hier was het ook zo dat we ons zoontje dus ook van school af hebben gehaald. Erg moeilijk, want met hem ging het daar wel goed. Vind het nog wel eens sneu, maar hij doet het ook zo goed (en zegt zelf: mam ik heb maar geluk, heb nu oude vrienden en nieuwe vrienden!)

    Hoe staat je dochter zelf tegenover een eventuele overstap?
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.225
    3.671
    113
    De ene keer lijkt het haar heel leuk om naar een andere school te gaan. de andere keer wil ze niet weg bij haar vriendinnen.
    Moeilijke vind ik dat ze nu op echt een hele leuke school zit. We hebben heel bewust gekozen voor deze school, het is bij ons in de straat.
    Overstappen naar montessori betekend dat de school in een andere wijk is en we altijd met de auto moeten. Geen ramp maar wel een minpuntje.
    We zien onze dochter gewoon ontspannen als het vakantie is.
    Voor het sociale probleem hebben we de kindercoach en we willen haar een SOVA training laten volgen. Maar wat zou het fijn zjin als ze met plezier naar school gaat, speelafspraakjes heeft en gewoon leuk ligt in de groep
     

Deel Deze Pagina