show of vertel over jouw hobby.

Discussie in 'De lounge' gestart door RosaLynn, 23 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Ik ben benieuwd naar julie hobby"s.
    Ik had de hobby taart maken maar helaas al 1,5 geen tijd meer voor gehad.
    Binnenkort een nieuw huis, nieuw leven op bouwen en dus opzoek naar nieuw hobby"s en dus nieuwsgierig wat julie doen of maken.
     
  2. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    hihi

    Ehh zie ook show je zelfgemaakte taarten topic:p.. en ik kleur.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
  4. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Ik maak met mijn silhouette kleding leuker en ik maak cadeautjes ermee.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      14 KB
      Weergaven:
      7
  5. Lionne

    Lionne Fanatiek lid

    24 okt 2011
    3.450
    0
    36
    Activiteitenbegeleider in de ouderenzorg.
    Bij Utrecht
    Deze ook :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      14,7 KB
      Weergaven:
      5
  6. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik be doe veel met snailmail en ik werk graag in een art journal.
     
  7. Herrido

    Herrido Actief lid

    6 jan 2015
    332
    0
    0
    NULL
    NULL
    Paardrijden. :D

    Met 6 jaar op ponyrijles. Jaren lang gezeurd voor een paard, op mijn 18de heb ik mijn grote vriend Thor gekocht die een dag later 3 werd.
    Heb hem zelf beleerd, ben tot de Z2-dressuur gekomen. En nu 8 jaar later is hij net met mij mee verhuisd naar de VS. :D

    O heb heel wat moeten laten omdat ik een paard wou kopen, op 15 begonnen met werken elke maand geld opzij gelegd voor het paard wat ik wou gaan kopen. Mijn ouders hadden toen ik hem
    Kocht wel beloofd financieel garant te willen staan mocht ik et met een goede reden een keer niet kunnen betalen of als hij ziek werd.
    Mijn ouders hebben nooit hoeven bijspringen, ze gebben symbolisch et laatste stallingsgeld betaald voor ik hem mee naar de VS nam. :D

    En ik heb wat moeten laten omdat ik zoiezo 6 dagen in de werk naar hem toe moest. Ben gestopt met andere sport waar ik goed in was zodat ik meer tijd om te werken had.

    Heb meerdere malen goed aanbod gehad, kon ik heel mooie paard en mooie auo voor terug kopen maar heb er nooooit over nagedacht hem weg te doen! Toen mijn verloofde en ik serieuse plannen kregen dat ik bij hem in de VS ging wonen is er meteen gezegd Thor gaat mee, maakt mij niet uit wat het kost, hoe ik het ga betalen maar hij gaat vroeg of laat mee! Ticket was duur, ouders en schoonouders hebben beide een kwart betaald heb dusde halve ticket maar hoeve betalen, anders was het even de broekriem aantrekken en even zuinig aan.

    Bonusdochter is helemaal weg van hem, zoals ik dat was. Ik kan nu niet veel met hem, net een keizersnede gehad baby die op de IC ligt. Maar van bonusdochter krijgt hij meer als genoeg knuffels en kusjes, ze kan hem gewoon een uur staan borstelen wat hij heerlijk vind. Ze mag dan altijd even een rondje op hem stappen, 1 rondje worden er 2 en dan iedere keer nog éééén laatste rondje. We moeten haar er bijna afslepen zoals mijn vader dat vroeger met mij moest.

    Als ons leven in iets rustiger is dan mag ze op ponyrijden en als ze het dan aardig onder de knie heeft dan kan ze over op lessen op Thor. Voor een beginner is hij iets te pittig in karakter.

    Thor en ik hebben samen een traditie. Ieder jaar op de dag dat ik hem kocht maken we een foto dat ik knaagt hem sta. Mijn moeder stond er op dat we samen op de foto gingen toen ik hem kocht en een jaar later weer, nu doen we dat dus elk jaar. Heel leuk om te zien om te zien hoe hij ouder is geworden, en ik ouder. Op de laatste foto, die we vanwege een sneeuwstorm een paar dagen later hebben moeten maken sta ik zwanger, 2 jaar ervoor was hij net aan zijn been geopeerd.

    Soms, heel soms kan ik hem wel schieten! Soms heeft meneer er gewoon geen zin in en dan gaat hij ouwehoeren, heeft een heel sterk karakter en is vrij tempramentvol, maar O zo eerlijk en lief. Hoe pittig hij ook in karakter kan wezen er zit geen kwaad bloed in. Hij heeft mij er wel afgegooid en dan komt hij heel lief naast je liggen en duwt hij met zijn hoofd tegen je aan.
    Meneer kan ook zeer goed ontsnappen, door de sloot f hij graaft zich onder het hek door, heeft zelfs een keer vast gezeten in het hel dat de brandweer moest komen om hem los te krijgen.. Laat zich dan moeilijk pakken, maar zodra hij mij ziet dan loopt hij als een mak lammetje ahter mij aan mee terug naar stal. Hem op stal houden is ook een kunst, houdini weet ook stallen open te krijgen. S'nacht moesten ze bovenkant van de kranen er af halen want kranen openzetten viel ook onder zijn hobby's. En hij heeft iets met pionnen, als hij los in de bak loopt en er is een pionn dan moet en zal hij die slopen. Als hij de pion heeft en je wil die afpakken dat pakt hij hem op en rend de bak rond.

    Hij is dus niet voor niets naar de god van de donder vernoemd. :D
    Toen zijn moeder ging bevallen van hem, begon het kort en Heftig te onweren. De veearts maakt het grapje ; Thor heeft hem gezonden.
    Vandaar de naam.

    Is ook nog altijd contact met zijn fokker, hele vriendelijke mensen. Hadden een Merrie met goed papier die steeds dood geboren veulens of miskramen kreeg zonder dat er echt een duidelijke aanleiding voor was. Maar O wat wilde de man graag een keer een veulen van de merrie, ze besloten het een laatste keer te proberen. Nog 1 laatste poging met als vader de tophengst Gribaldi. En onder luid gedonder kwam het veulen dus. Ze hadden namen bedacht maar hij werd omgedoopt tot roepnaam Thor, als hij vervelend is dan kan ik soms wel zijn volledige stamboomnaam gebruiken. :D
    Met veel pijn in hun hart hebben ze hem verkocht, paard was té tempramentvol voor zijn dochters om hem te berijden, ze wilde een rustiger paard.
    Er is wel een afspraak dat mocht hij te koop komende staan zij het als eerste willen weten. Mocht hij ongeneeslijk ziek worden dan willen ze hem graag terug om hem een mooie oude dag te geven.

    Zijn moeder heeft na zijn verkoop nog een veulen gehad waar de dochter's van de man op rijden.
    De fokker heeft een broer in de VS, ze gaan elke zomer naar de VS en bezoeken dan een grote stad, ze willen deze zomer graag naar NYC zodat ze ook even bij Thor langs kunnen om hem te zien.


    Zoals jullie merken kan ik niet stoppen als ik er eenmaal ov er begin. :D
     
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik heb ook een silhouette! Maar even geen foto's bij de hand. Ik gebruik het voornamelijk om kleding op te leuken, maar ik maak ook wel eens (muur)stickers.

    Verder naai ik graag, vooral veel voor de kinderen, maar ook wel eens jurkje ofzo voor mezelf. En ik haak af en toe, als ik nog tijd over heb ;).

    Edit: van het naaien nog wel een foto gevonden: de zomerjas van Isabelle van vorig jaar. Zoals jullie kunnen zien houden we van kleur :D
     

    Bijgevoegde bestanden:

  9. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Ik haak graag!
     
  10. Danielle1987

    Danielle1987 Fanatiek lid

    13 jan 2015
    1.437
    46
    48
    Vrouw
    Persoonlijk begeleider verstandelijkgehandicaptenz
    Amersfoort
    Ik haak graag knuffels enz. Ook hou ik erg van lezen en doe ik 3 keer in de week sport ik. Wat het graag doe is zumba en soms een lesje yoga als ik vrij ben die dag
     
  11. Uilenmama

    Uilenmama Niet meer actief

    Mijn hobby is borduren!
    Ik heb dit gemaakt, sorry voor de gekantelde foto.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36

    WAUW! dat jasje is zo leuk! ik woud at ik het kon haha... heb wel een naaimachine en weet hoe hij werkt zo ongeveer dan.... misschien dat ik het naaien weer goed moet gaan leren
     
  13. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36

    Had je vorige verhaal van de week ook al aandachtig gelezen! erg leuk om te lezen allemaal:D heb je toevallig een foto van jou en Thor? of alleen Thor ;)
     
  14. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn hobby zijn MMORPG's. :D Op dit moment voornamelijk Neverwinter, helaas erg weinig tijd om te gamen momenteel.

    Neverwinter | Arc Games
     
  15. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Bekijk bijlage 444716

    mijn hobby is mijn net gestarte kennel. Een nieuwe bloedlijn krijgen, shows lopen in binnen en buitenland, en alles wat rondom een kennel komt kijken.
     
  16. alanopra

    alanopra Lid

    28 aug 2014
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn hobby is mozaïeken. Kan niks fout aan gaan en lelijke vaasjes/potjes etc worden er altijd mooier van:D
     
  17. NoukjeTygo

    NoukjeTygo Fanatiek lid

    3 apr 2012
    1.379
    0
    0
    #17 NoukjeTygo, 23 feb 2015
    Laatst bewerkt: 23 feb 2015
    HA! jeej, ik mag weer even legaal mijn hobby spammen :D
    (vriendlief wordt er gewoon moe van, zo langzamerhand. Die kijkt al niet niet eens meer op als ik ondersteboven/diagonaal/achterstevoren hang, al is het recht voor zijn neus!)

    Ik ben een tijd terug letterlijk verslingerd geraakt aan paaldansen :)
    Niet de variant in hoge hakken en dus het beeld wat velen er van hebben, maar de variant van sport gecombineerd met dans en expressie. Pole-art is daar een beetje de verzamelnaam van.
    Als je Pole-art intikt bij Youtube krijg je voornamelijk de pro's die het al jaren doen, maar het geeft wel een beetje een beeld.
    (edit; hier een mooi voorbeeld van zo ongeveer wat ik doe. echter bij LANGE NA niet op dat nivo... https://www.youtube.com/watch?v=_Vg5Upsp_dQ )

    Als ik écht mijn emotie erin gooi en me even alleen focus op het stukje expressie/dans -wat me overigens alleen lukt als ik helemaal alleen thuis ben- kan ik daar al mijn verdriet en emotie in kwijt. Kan daar dan de hele week op teren :)
    Soms kan ik dingen gewoon écht niet uiten omdat ik het niet onder woorden kan brengen of niet durf te delen, als ik dans verdwijnt dat als sneeuw voor de zon en kan ik het kwijt.
    Jammer dat er niet een mogelijkheid is een filmpje te plaatsen zonder dat ik het ergens moet uploaden op Youtube ofzo, had het graag willen laten zien.

    Nou ja, dan maar twee fotoos :D

    (in oktober is er een wedstrijd Pole-art in Hilversum. Guess who signed up? precies :p )
     

    Bijgevoegde bestanden:

  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    Wow! Cool zeg! Succes met je wedstrijd :)
     
  19. alanopra

    alanopra Lid

    28 aug 2014
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hee wat leuk, ik paaldans ook!

    Volg jij ook les of oefen je zelf thuis?
     
  20. NoukjeTygo

    NoukjeTygo Fanatiek lid

    3 apr 2012
    1.379
    0
    0
    Zelf, eigen paal in de woonkamer en giga mazzel met mega hoog plafond :)

    bij mij in de buurt zit niet echt iets dat te bereiken is met openbaar vervoer. Heb openbaar een oproepje gedaan op facebook en trof toen drie dames die hetzelfde probleem hadden en eigenlijk ook wel eens met meiden sámen iets wilde doen en leren.
    We gaan binnenkort met zijn drietjes een aantal workshops doen, eens in de maand spreken we bij mij thuis af (en vlucht vriendlief naar de kroeg :D) en zetten een extra paal neer. We zijn allemaal een beetje verschillend in niveau dus leren ook weer van elkaar!
     

Deel Deze Pagina