Krampjes, wat is normaal?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door daantjedubbel, 8 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Hoi dames,

    Even op voorhand: geeeen idee of ik hier in het juiste topic zit, dus sorry als dat niet zo is :D

    Mijn zoontje is vandaag 14 weken. Heeft al vanaf z'n eerste week last van krampjes. De piek van rond de 6-8 weken heb ik nooit gezien; het is altijd een piek gebleven ;) Nu dat hij de 3 maanden ruim gepasseerd is, merk ik dat het me toch wel vies tegenvalt dat het eind nog steeds niet in zicht is. Ik heb het idee dat het wel iets verminderd is (alhoewel ik dat verder niet kan beargumenteren :D), maar het uur voor de fles is nog altijd drama. Meneer wenst ook niet echt aangeraakt te worden tijdens zo'n aanval dus fietsen met de beentjes etc. lukt vaker niet dan wel.

    Vandaar mijn vraag: wat is normaal op deze leeftijd? Kan dit nog steeds zo heftig zijn met dit termijn? En hoe gingen bij jullie de krampjes over, was dat geleidelijk of pats-boem van de een op de andere dag?
     
  2. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.875
    113
    Hoi hoi,
    Ik neem aan dat je kv geeft omdat je het hier plaatst? Wat voor soort voeding krijgt hij? Ik zou het toch even met je huisarts bespreken want zoals je zegt nemen de krampjes meestal inderdaad af na 8 weken. Sterkte met je kleintje. Het is niet leuk om ze zo'n pijn te zien lijden.
     
  3. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Dank je! Nee, heel zielig idd :( en laten we wel wezen, voor ons is het ook geen pretje ;)

    Hij krijgt nutrilon standaard. Heb nagedacht om te wisselen van voeding maar dat zie ik niet zo zitten omdat we dat al meerdere keren gedaan hebben en nu eindelijk een tijdje dezelfde voeding geven.

    Misschien dan toch eens bellen met de ha, maar omdat ik geen idee had of het nog veelvoorkomend is om met 14 weken nog flink last te hebben wou ik hier even polsen. Ik moet zeggen dat zijn huiltje nu ook begint te veranderen met krampjes, in plaats van dat lage, doordringende gegrom (;)) wat hij altijd had, naar ook veel hoge kreetjes, dat baart me soms wel eens zorgen.
     
  4. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ja! Hier! Mijn zoontje had vanaf de geboorte dag twee direct heftige krampen. Veel huilen, ontroostbaar, krijsen. Zo zielig! Niets werkte hier behalve de osteopaat uiteindelijk een beetje. Hij had er ook erge obstipatie bij. En het gekke is: JA pats boem ineens. Ik denk nu sinds een maandje ongeveer dus bij 20 weken. Wel nog even een terugval toen wij wortel gaven rond 5 maanden toen had hij weer erge krampen. Nu gaat het meestal goed al blijven zijn darmpjes gevoelig. Wij zijn er zelfs voor bij een kinderarts geweest maar omdat hij verder gezond is (nou ja hij dipt soms wat in gewicht) is het advies: afwachten.

    Dus tips niet, maar abnormaal is het ook niet ;)
     
  5. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ja hier. Bij ons was het KMA, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zou toch eens ernstig overwegen om te veranderen van voeding. Welke soorten heb je tot hiertoe dan al geprobeerd? En geef je ook extra's zoals bijvoorbeeld infacol? Want die kunnen vaak ook meer kwaad dan goed doen.
     
  6. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    @Vrolijkheid: Jeetje, dat is lang zeg. Pfoeh! Word niet zo gelukkig van de gedachte dat het nog 6 weken kan duren :p ik twijfel soms ook wel eens of hij verstopt zit, hij poepte altijd om de dag maar tegenwoordig is dat elke dag en vaak ook twee keer. Het ziet er verder normaal uit, maar ik merk wel dat hij een paar uur voor het poepen vaak wel aan het krijsen is van de krampjes. Maar als ie dan bezig is (hij trekt er altijd een speciaal gezicht bij :D) lijkt het hem geen moeite te kosten.
    Waren het bij jouw zoontje dan gewoon gevoelige darmpjes?

    @Shakes: wat voor soort voeding denk je dan aan? We zijn gestart met hypo-allergeen, toen standaard, toen naar Forte op aanraden cb en toen weer terug naar standaard. Ik denk er wel eens aan om Omneo te proberen maar als het goed is zouden die krampjes binnenkort toch eens moeten stoppen en om nou voor die relatief korte periode weer te moeten overstappen... vandaar mijn dilemma. En het is natuurlijk niet gezegd dat hij met Omneo minder last krijgt. Infacol heb ik gebruikt toen hij een week of 8 was, merkte weinig verschil en op het laatst leek het er zelfs erger van te worden dus gauw mee gestopt.
     
  7. jumphola

    jumphola Fanatiek lid

    3 jan 2014
    2.185
    488
    83
    Zuid Holland
    Hier hele erge krampen gehad tot 3 maanden. Daarna was het opeens over.

    Vond het altijd verschrikkelijk om te zien , want hij gilde het uit van de pijn.
    We probeerde nutriton gebruikten een dr Brown fles en gaven cinababy druppels . Ook gebruikte we een kip-kepler kruik

    We maken de fles aan met bar le duc dat scheelt ook weer.

    Sterkte ik weet hoe vervelend het is!
     
  8. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Omneo, bijvoorbeeld. Je kan ook mineraalwater gebruiken ipv kraantjeswater. Ik weet dat Nederlanders vooral dat laatste gebruiken, maar ander water kan echt een wereld van verschil zijn.
     
  9. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Wij zijn begonnen met cinababy en infacol dat werkte totaal niet.
    Toen d'r Brown fles aanmaken met bar le duc, roeren met vork ipv schudden, omneo voeding: geen idee of het werkte het bleef aanhouden.
    Osteopaat gaf wat verlichting. Sinds gebruik probiotica voor zuigelingen van solgar ging het wat beter. Maar kan ook toeval zijn.

    Dragen in draagzak, buikmassage en dragen op onderarm ging goed en gaf verlichting.

    Nu mog steeds rondom poepen drama. Al is het sinds kort zacht. Hij had gewoon dat hij 1x per 10 dagen poepte. En last dar hij had! Heel wat klysmas moeten gebruiken.

    Inderdaad onderzocht. Omdat hij ook obstipatie en reflux heeft. Evt kans op kma Maar dat is het niet. Reflux is ook redelijk onder controle. Wij denken gewoon een kindje waar darmpjes wat langer moesten rijpen en maagklepje moest gaan groeien 😉

    En ja het is lang ja... Ik vind dit eerste jaar zo best bikkelen!
     
  10. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Zijn nu 20 weken em pats boem vamaf 19 weken waren de krampen weg. Vanavond had alleen onze zoon weer krampen maar na een warme bad was het gelukkig over.
     
  11. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Hier duurde het tot 4 maanden. Het werd wel veel minder na 12 weekjes. Probeer anders eens Spa Blauw of Evian en 10 cc meer water in het flesje te doen.
    Dus 130 cc ipv 120 en dan gewoon 4 schepjes. Dit kan ook al een wereld van verschil geven.

    Infacol zou ik trouwens niet geven. Het zijn echt de darmpjes die zich aan het ontwikkelen zijn. Daar doet Infacol niks tegen.
    Je kindje goed laten boeren en de flesjes niet schudden is voldoende
     
  12. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Nou, uit jullie verhalen maak ik op dat het dus nog wel eens kan duren :) komen we wel weer doorheen, ook al vind ik het zwaar en vooral heel zielig. Mijn angst zit hem meer in dat het iets anders blijkt te zijn omdat het nog steeds zo heftig is. Maar goed, hij zal de eerste niet zijn bij wie het dus even duurt. Overigens komen gevoelige darmen en darmproblemen veel voor in mijn familie, dus zo gek is het niet eens ;)

    Wat ik er vervelend aan vind is dat zo weinig helpt. Fietsen met de beentjes werkt heel soms. Buikmassage: niks, vindt ie vreselijk. Lopen met hem op de arm, en ondertussen op z'n billen tikken of op z'n rug wrijven etc: kun je doen tot je een ons weegt, hij stopt pas als ie gewoon uitgeput is van het huilen. Dr. Brown's fles gebruik ik al 2 maanden, evenals het roeren van de voeding met een vork ipv schudden. Rechtop houden tijdens de voeding, tussendoor boeren, achteraf boeren, maakt allemaal niet uit. Het enige wat echt helpt (en helaas pas een recente ontdekking): in de wagen leggen en rondjes rijden door de kamer. Hij stopt meteen met krijsen en kijkt dan gefascineerd om hem heen. Als je dat een kwartiertje of wat volhoud, kun je er zelfs mee stoppen en wil ie lekker spelen. Soms moeten we dit even herhalen. Das heel fijn, maar ik kan natuurlijk moeilijk de hele dag met hem in de wagen rijden, hij moet ook gewoon slapen ;) en als je hem dan in bed legt begint het vaak weer. Ik vraag me daarom de laatste tijd af in hoeverre het dan wel krampjes zijn (of in welke mate hij er last van heeft) als het huilen abrupt stopt als je met hem gaat rijden. Maar misschien is het wel gewoon een prima afleiding hoor, ik weet het ook niet.
     
  13. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Iets meer water doe ik trouwens idd sinds kort ook. Heb het idee dat hij daarom nu ook weer bijna elke dag poept. Voor de krampjes lijkt het niet echt uit te maken, maar zal eens opletten wat er gebeurt als ik het consequent doe (vergeet het nog wel eens). Mineraalwater kan ik ook wel eens proberen. Baat het niet dan schaadt het niet :)

    Dank voor de tips allemaal!
     
  14. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ik heb trouwens náchtenlang met m'n dochtertje gewandeld. Door weer en wind. Dat was de enige manier waarop ze kon slapen.
    Bij thuiskomst legde ik haar over in d'r bedje.

    Misschien een onorthodoxe methode, maar het werkte heel goed
     
  15. jumphola

    jumphola Fanatiek lid

    3 jan 2014
    2.185
    488
    83
    Zuid Holland

    Hier ook nachtenlange wandelingen hahah , alleen zodra ik hem in ze bed wilde leggen were meneer wakker :D
     
  16. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Hier ook nachtwandelingen haha. Maar dan in draagdoek door ins appartement. Ach ja we hoppen van fase naar fase!
     
  17. jumphola

    jumphola Fanatiek lid

    3 jan 2014
    2.185
    488
    83
    Zuid Holland

    Soms lees ik terug in zijn babyboek waarin ik alles bij houd en denk ik ach de moeilijkste tijd hebben we nu wel gehad. En dan komen we weer in een nieuwe fase :D

    Mijn nieuwe mantra is fase fase fase :D
     
  18. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Ik heb ook altijd het idee dat dit totaal anti-hechting is wat ik doe, maar ja, als je een kind hebt wat de longen uit zijn lijf krijst als je hem vasthoudt maar wel stil en vrolijk wordt als je met hem gaat rijden dan heb ik wel een vermoeden waar hij gelukkiger van wordt ;) Gelukkig ben ik niet de enige dus, haha.

    Wat heftig dat jullie dat ook allemaal 's nachts hebben moeten doen trouwens :$ hier gaan de nachten goddank goed. Laatste fles rond 23 uur en dan slapen tot een uur of 8. Wel wakker worden met krampjes dan, maar goed dan is het toch al flesjestijd en na de fles zijn de krampjes altijd weer weg :)
     
  19. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.054
    2.435
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Ik had hier precies dezelfde problemen met mijn zoontje.
    We kwamen er met 8 weken achter dat hij op zijn buikje heerlijk sliep. En inderdaad ook in de wagen overdag. Zit gewoon op de bank en wieg af en toe even wagen heen en weer en hij slaapt weer.
    eind van de middag nu vaak nog een uurtje kramp. Maar dat is wel vol te houden.
    succes!
     
  20. daantjedubbel

    daantjedubbel Bekend lid

    2 apr 2014
    721
    0
    16
    Arnhem
    Hmmm, helaas werkt dat hier ook niet ;) op z'n buik haat hij, begint meteen te huilen.

    Vandaag is meneer 15 weken en het eind is echt nog niet in zicht :) merk wel dat het nu iets vaker voorkomt dat hij geen last heeft, tussen de fles van 08:00 uur en 12:00 uur bijvoorbeeld is er meestal weinig aan de hand. Dus wat dat betreft zit er wel enige vooruitgang in.

    Ben alleen gewoon inmiddels een beetje bezorgd dat het iets anders is dan krampjes. Ik hoor van heel veel mensen om me heen dat ze zo'n heftige reactie nog niet eerder gezien hebben. Maar wat het dan anders zou kunnen zijn; geen idee. Iemand hier misschien ervaring mee?
     

Deel Deze Pagina