Koolhydraatarm. Tips?

Discussie in 'De lounge' gestart door Betty Barclay, 14 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nash

    Nash Bekend lid

    2 jan 2008
    522
    0
    0
    Tja er is volgens mij nog nooit iemand te zwaar geworden omdat het te veel fruit eet op een dag ;)

    66mhiw.jpg
     
  2. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    @nash je moet de slagroom wel in de juiste context plaatsen aub namelijk ter vervanging van melk en niet van fruit.

    Tevens is zijn de volkomen en tarweproducten dusdanig bewerkt dat deze zowel van de bakker als uit de supermarkt amper nog voedingstoffen bevatten. Wanneer je biologisch/dynamisch tarwe/volkoren bij de biologische winkel haalt bevat dit veel meer stoffen. Je kunt veel beter je vezels uit groenten halen.

    Wat van belang is, is dat je voedingsproducten neemt met een laag glycemisch gehalte zodat de energie langzaam wordt afgegeven en je suikerspiegel langzaam stijgt en zakt. Hierdoor voel je je fitter en uitgeruster. Door in feite van je koolhydratenverslaving af te kicken eet je dus het best twee weken even geen suikers dus ook geen fruit. Je bouwt daarna met 5 gram per week op totdat je je koolhydraten max hebt bereikt. dat verschilt ook weer per persoon, de een kan 150 gram koolhydraten eten per dag de andere maar 75. Je vetten, eiwitten en koolhydraten zijn dan perfect in balans. Plus je leert precies waar je goed en minder goed op reageert!
     
  3. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    koop anders eens een kookboek van Paleo, staan veel ontbijt/lunch/diner/lekkere hapjes in! of (kook)boek van inlovewithhealth (.nl). die laatste heeft ook een online programma wat je kan volgen
     
  4. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Verzadigde vetten zijn ook niet zo slecht als dat men heel lang heeft gedacht! Uit tests blijkt dat ze (bij normaal gebruik) geen negatief effect hebben, ook niet op lange termijn. De vetten uit bijvoorbeeld zuivel zijn dan ook geen probleem, het zijn enkel transvetten die echt niet goed zijn voor je lijf.

    Voor zover geweten (of dat ik weet in elk geval ;) ) zijn onverzadigde vetten nog steeds wel degene die het beste voor je zijn, maar de angst voor verzadigde vetten is overroepen en achterhaald.
     
  5. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Het is, zeker in het begin dat je het gaat eten, normaal dat je behoorlijk "luchtig" wordt van havermout. Dat komt omdat er heel veel vezels inzitten en de bacteriën in de dikke darm bij het verwerken van vezels extra gas vormen.
     
  6. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Oh dat wist ik niet, ik vind het wel heel lekker. Ik ga het nog wel eens een weekje proberen. Lijkt me lekker met wat fruit..
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Moet altijd lachen als mensen zeggen dat hun kids maar 1 of 2 stuks fruit krijgen op een dag ivm de suikers die erin zitten. Als je dan hoort wat ze ter vervanging krijgen (koek/liga etc) of drinken (sap, limo etc) denk ik er het mijne van. ;)
     
  8. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    Ik eet al een aantal maanden koolhydraat arm en sport veel en ben 20 kilo afgevallen. Ik haal de koolhydraten voornamelijk uit groentes.

    Een goede vervanger van brood is adamsbrot, echt een aanrader. Heerlijk met een plakje kaas.
    Oopsies of rookkaas crackers zijn ook erg lekker met bijvoorbeeld een zelfgemaakte eiersalade. Atkins heeft trouwens ook een muesli. Heb hem zelf nooit geprobeerd maar lees veel dat deze lekker is.

    Verder een tip op fb heb je enkele groepen waar veel koolhydraatarme recepten op staan.

    Ik voel me sinds het veranderen van eten en sporten velen malen energieker!
     

Deel Deze Pagina