Wie gaat er nogmeer niet naar het CB?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door 2mam2, 26 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Ik heb het niet zo met het CB. Ik ben wel altijd braaf gegaan maar eigenlijk nooit bijzonderheden met de kinderen, wel irritaties vanaf mijn kant..
    Nu zijn wij net verhuisd en vond ik het wel een mooi moment om het te laten voor wat het is. (Wij doen uigesteld vaccineren)
    Volgensmij vinden ze het nooit zo leuk als men niet gaat dus voel me er aan de ene kant een beetje onzeker over in die zin van wat zij ervan zullen denken en of er misschien van hun kan nog wat 'aan gedaan' word. Maargoed ik heb altijd al wel dat gevoel gehad dat het meer vijanden zijn dan vrienden (opletten met wat je zegt etc).
    Zijn er meer die niet (meer) gaan? En hebben jullie daar achteraf nog iets van gemerkt van hun kant of nu met de nieuwe regels sinds 2015 van de gemeente?

    Ohja, Dit is niet bedoeld om discussies over wel/niet gaan, wel/niet (uitgesteld) vaccineren etc. want ik weet dat dit soort onderwerpen tot discussie kunnen leiden. Dus gewoon puur de vraag die ik hierboven stel.
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Wij hebben een tijd CB overgeslagen omdat we de deur wel plat liepen bij kinderarts/cardioloog en KNO.
    Met 2 jaar zijn we toen een keer weer geweest, want ik dacht: ach, laten we het normale ritme weer eens oppakken. Tja, nouja, ik wist gelijk weer waarom ik het CB niet gemist had :D
    Wij gaan met 3jr9mnd nu dan nog wel een keer, om toch de herhalingsprik voor dtp nog te halen, maar dat is dan echt de laatste keer. Mocht de ogentest niet goed gaan, dan geloof ik het wel. Ga die dan niet nog een keer herhalen. Hebben we bij de oudste wel gedaan en die bleek naar verwachting dus prima te zien. Ik check zelf wel voldoende :)

    Als het niks toevoegt voor je, zou ik niet gaan. Het is vrijwillig, dus als ze in het idiootste geval er echt sancties aan verbinden, kun je daar op basis van die vrijwilligheid echt korte metten mee maken.
    Meestal doen ze er niks mee, is mijn info :)
     
  3. Mini en Maxi

    Mini en Maxi Actief lid

    22 dec 2014
    155
    0
    0
    NULL
    NULL
    Niet belangrijk toch, wat zij ervan vinden dat je niet gaat? Je moet gaan voor jezelf/ je kind, niet voor hen.

    Met mijn oudste ga ik wel, is nu 1x per jaar. Met mijn jongste niet, lopen de deur al plat bij de kinderarts
     
  4. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.036
    3.117
    113
    Ik heb eigenlijk niet zulke rare ervaringen met het cb. ik ga voornamelijk voor het meten, wegen en vaccineren. zodra ze met wat advies aankomen waar ik het niet mee eens ben gaat het mijn ene oor in, andere oor...
    zo liet ik mijn kind s nachts geen honger lijden, al adviseerde het cb een klein flesje te geven. Naja mooi, niet gedaan en ze is er jet slechter van geworden denk ik.

    anyway als jullie niet willen, dan niet toch?
     
  5. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Het is inderdaad ook meer mijn eigen gevoel terwijl het me eigenlijk niets zou moeten interesseren. Ik ben er altijd een beetje gevoelig voor en lijk wel de enige die nu dus niet meer gaat. Maar het komt ook doordat ik altijd onzekerder terug kwam van het CB.

    Ik ga nog wel voor meten en wegen, gewoon wanneer ik dat wil tijdens het inloop uur. Verder bel of ga ik (natuurlijk)naar de huisarts als er iets aan de hand is. Maar, zei ze, ze gaan het wel melden bij de huisarts. Nou, prima, die kennen ons daar wel.
    Ik word gewoon een beetje zenuwachtig van die sociale controle, alhoewel dat in sommige gevallen natuurlijk juist heel goed is. Maar nu krijg ik weer het idee als ik straks een keer bij de huisarts kom dat die denkt; hmm waarom zouden ze niet meer naar het CB gaan? Zie ik opvallende dingen?
    Maargoed dat had ik net dus ook toen ik de arts van het CB aan de telefoon had om af te zeggen dat ik denk; ik moet nu goed en onverdacht overkomen want.... En dan nu achteraf denk ik weer volgensmij kwam ik juist stom over, omdat ik er teveel mee bezig ben.
    ....kortom.... Dit is gewoon iets bij mijzelf waar ik aan moet gaan werken:D. Ik heb dit met zoveel dingen, al die gedachtes. Irritante eigenschap;).
     
  6. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Hier ook nooit irritatie, ongevraagd advies of iets dergelijks gehad, juist alleen goed advies. En meten en wegen vind ik leuk. Maar als jij er geen behoefte aan hebt moet je niet gaan. Wat ik wel zou doen is 1x gaan, om je gezicht te laten zien en dan meteen zeggen dat je niet komt. Hebben ze jullie toch even gezien en gezien dat het goed is.
    Hier krijg je trouwens de keuze vanaf 2 jaar: of 1x in het half jaar of 1x in het jaar, of niet en 2x per jaar online een vragenlijst invullen. Ik ga 1x in het half jaar, vind het echt leuk en interessant :D.
     
  7. Teddy26

    Teddy26 Niet meer actief

    Aangezien onze zoon bij verschillende artsen liep en loopt (kno, kinderarts en fysio) vonden wij het wel even welletjes. We hebben nooit zo'n hoge pet opgehad van het CB en haar adviezen. Vaak te tegenstrijdig met onze manier van opvoeden en benaderen. Meten en wegen gebeurde dus ook al bij de anderen.
    We hebben onlangs besloten om niet meer te gaan, behalve de vaccinaties, waarvan de volgende rond de 3 jaar meen ik.
    Ik denk dat de oogtest er ook aan zit te komen en die gaan we ook doen, maar ik hanteer voor ons een iets ruimere richtlijn.
    We vinden het belangrijk om hen te blijven informeren, zodat er geen gat in een dossier ontstaat. Dwz wat er met de kinderarts besproken is, of wat de fysio heeft gedaan.Dat kan trouwens ook telefonisch als dat nodig is, want al die documenten krijgen zij ook toegestuurd natuurlijk. Die afspraak stond een tijdje terug, maar ze moeten ons nog steeds bellen. Blijkbaar zit er bij henzelf ook geen vaart achter;)

    De mededeling dat we een pauze nemen viel in eerste instantie niet goed, maar ik blijf erbij dat 3 dubbele controles teveel zijn en dat het CB de minst toegevoegde waarde heeft. Wat ze daarvan vinden is aan hen, maar ze hebben weinig keus daarin.
     
  8. Teddy26

    Teddy26 Niet meer actief

    Maar voor welke dingen wil je dan naar de huisarts gaan? Over welke dingen twijfel je? Want de huisarts is echt meer geschikt voor medische zaken. Mocht je opvoedkundig een vraag hebben en je voelt je niet op je gemak bij de huisarts, kan je ook altijd de telefonische vragenlijn bellen van het CB. Scheelt je weer een ritje.
     
  9. IJsthee

    IJsthee Bekend lid

    23 feb 2014
    711
    0
    0
    Volgens mij is er geen sanctie, alleen de melding naar je huisarts. Dus volgens mij mag je echt zelf kiezen wat je doet. Maar misschien valt je nieuwe CB heel erg mee. Ik was er ook een beetje huiverig voor maar op ons CB zijn ze nuchter en behulpzaam, gewoon prettig, terwijl ik over andere CBs wel eens negatievere verhalen hoor.
     
  10. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Denk dat ze gewoon voor iets medisch bedoeld hoor :) Meer dat, als ze met haar zieke kindje komt, de huisarts in het dossier ziet dat ze niet naar het cb gaan en hij daar dan misschien vraagtekens bij heeft.
     
  11. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Dit bedoel ik inderdaad. Bedankt:).

    Verder...In het verleden bijv. Voor spruw en reflux en eczeem geweest (rechtstreeks naar de HA), het CB stuurt je toch door, die kunnen er niets mee.
     
  12. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Bedankt allemaal verder voor de reacties!
     
  13. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Ik ga niet naar het cb met mn jongste. Oudste al 2x geweest. Meten en wegen deed ik wanneer het mij uitkwam tijdens het inloop spreekuur.
    Wel 3x een antroposofisch kinderarts bezocht om ontwikkeling te checken.
    totaal andere benadering heeft zo een arts daar voel ik mij wel goed bij.
    geen waardeoordeel maar gewoon bevestiging dat je kind het goed doet.
     
  14. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ga alleen voor vaccinaties. Heb aangegeven dat ik de kennis van cb niet nuttig vind. Loop bij kinderarts met zoon. Maar ik vind ook dat cb niet genoeg kennis heeft. Alles uit boekjes etc.
     
  15. Kanshebber

    Kanshebber Fanatiek lid

    23 okt 2010
    1.647
    2
    0
    communicatieadviseur
    Randstad
    Ik ga alleen naar de arts afspraken. Die met de verpleegkundige sla ik over. Het cb had bij ons tweede kind zelf al aangegeven dat dat helemaal prima was, ze vonden dat logisch bij het tweede kind. Bij mijn oudste deed ik het al zo eigenlijk.
     
  16. snoepje84

    snoepje84 Niet meer actief

    Ik wist dit niet eens..

    Misschien dom wat ik nu ga zeggen maar ik dacht dat een cb altijd verplicht was om te gaan.. '-_-

    Oh cb is ook nooit mijn beste vriend hoor moet weer volgende maand dan is de kleine hummel 6 maanden. Maar tot nu toe nooit opmerkingen gehad over gewicht of lengte. Me zoontje is wel erg blank en blond heeft ie van zn papa toen die klein was wij zijn beiden ook witjes en nu donkerder haar dus toen de KA hem bekeek zei ze "zitten er albino's bij jullie in de familie" hahaha
     
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Nadat ik de vorige keer wéér meer dan een uur had zitten wachten voordat ik aan de beurt was en vervolgens mijn vragen niet mocht stellen 'omdat er nog zoveel mensen zaten te wachten' heb ik aangegeven dat ik niet meer kom. Dat was de druppel, is veel aan vooraf gegaan. O.a. dat ik ècht niks hoefde te doen met de afplatting, alleen zelf opletten dat we hem steeds andersom neerleggen. De afplatting was minimaal en zou vanzelf wegtrekken. Niet dus.
    Zowel bij de oudste als de jongste regelmatig de vraag gehad 'hoeveel flessen geef je nu' (geen). Oudste heeft toen hij twee was een periode niet meer willen eten, kokhalsen, weigeren hap door te slikken en meer leuks. Duurde weken voor we er achter kwamen hoe het zat... 'Die mevrouw zei dat ik dik was.' Daar heb je echt wat aan, zo'n consultatiebureau...
    En zo had ik nog meer grote en kleine irritaties. Alles bij elkaar was ik het wel zat. Echt zonde van de tijd en de ergernis.

    Ik ga alleen nog voor de vaccinaties en dat zijn er gelukkig niet veel meer. Als ik er dan toch ben, weeg en meet ik hem wel even. Dat zet ik zelf wel in de groeicurve van WHO. Oog en protest combineren ze met een vaccinatieafspraak. En als ik wil weten of hij zich goed ontwikkelt, kan ik zelf ook wel in het van Wiechenschema kijken.
     
  18. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Wij gaan wel altijd (ik vind het wel leuk om hun mening te horen, ook omdat DL niet naar kdv gaat). Ze vragen hier meestal of we een volgende afspraak willen, of niet. Dus is duidelijk vrijblijvend.

    Wegen kan je zelf thuis prima doen trouwens (gewoon jezelf wegen met en zonder (blote) baby).
    Meten lukt ook wel met z'n 2en en een meetlat.
     
  19. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik vind het zelf ook niet zo'n toegevoegde waarde hebben, maar ik ga nog wel. Meer onder de noemer: baat het niet... dan schaadt het niet. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een vraag van mijn kant uit naar tevredenheid beantwoord heb gekregen van het cb. Ik zie het gewoon meer als een soort op visite gaan bij de overheid en laten zien dat ik mijn kind gezond, veilig en liefdevol in leven kan houden.

    Voor antwoorden is dit forum altijd geschikt. Er zitten hier soms zulke miepen die zich om elk klein detail druk kunnen maken dat vrijwel alles waar ik ooit mogelijk over na zou kunnen denken hier allang en breed besproken is. Dat lees ik dan en helpt me soms op weg. Daar kan het cb verder ook niks aan doen; maar ik heb verder dan ook geen vragen meer.
     
  20. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Hier hetzelfde mbt de afplatting... Verder ben ik wel tevreden, maar dit puntje baal ik wel van.
     

Deel Deze Pagina