HELP! Zoontje alleen maar huilen na koorts en niet willen drinken

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door nieko, 28 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nieko

    nieko Actief lid

    2 dec 2013
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje van 16 weken heeft de afgelopen twee dagen voor het eerst (hoge) koorts gehad (en een paar keer spugen en dunne ontlasting). Gelukkig bleef hij gewoon drinken aan de borst (wel iets minder dan normaal), en is de koorts inmiddels weg sinds afgelopen nacht. Alleen sinds vandaag wil hij amper nog drinken en sinds vanavond drinkt hij helemaal niets meer. Als ik hem de borst aanbied, lijkt hij in eerste instantie te willen, maar vrijwel direct gaat hij hartverscheurend huilen en krijg ik hem met geen mogelijkheid aan de borst. Dit huilen doet hij al de hele avond/nacht inmiddels. Hij is doodmoe, valt in slaap als we met hem rondlopen, maar zodra we ook maar gaan zitten, gaat hij gillen. Soms krijgen we m dan weer in slaap en zodra we hem dan naast ons neer proberen te leggen in bed -liggend in me armen, dicht tegen me aan, op me, in hetzelfde bed- niets werkt! Hij wordt vrijwel direct wakker en gaat heel hard huilen. Dit huilen is echt helemaal niets voor hem; hij huilt nooit!

    Ik ben een beetje ten einde raad. Gisteravond een zetpil maar gegeven en hij viel direct in slaap, maar na een uurtje werd hij weer huilend wakker. Ook is het me even gelukt hem slapend naast me met zijn hoofd op een kussen te leggen, waardoor hij niet plat ligt en momenteel ligt hij beneden te slapen in een automatische schommelstoel (ook niet plat dus, kan dit het zijn??). En ik zit te kolven, want mijn borsten staan op knappen. Ik maak me ook zorgen over mijn productie. Maar wil ook niet teveel kolven, want ik heb steeds de stille hoop dat zl wil drinken aan de borst.

    Ik weet dat ik hier niet om medisch advies moet vragen, maar misschien wat ervaringsverhalen/herkenning/tips? Moet ik de dokter bellen? Eergisteren nacht toen zijn koorts zo hoog was, heb ik bij de HAP gezeten. Daar werd me verteld dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat hij niet was uitgedroogd, alert was en hij waarschijnlijk de griep had (er heerst hier griep).

    Maar waarom dan zoooo huilen alsof hij pijn heeft ergens nu de koorts juist weg is? Toen hij zich zo ziek voelde, huilde hij niet zoveel.
    Kunnen dit misschien tandjes zijn die doorkomen? Het is me opgevallen dat hij al een paar weken constant sabbelt op zijn handjes en de laatste tijd ook veel kwijlt. Daarnaast had hij gister een erg rode en warme wang (maar kan ook door de koorts komen natuurlijk). Ik zie niets in zijn mond.

    Kortom; help! want dit is niet normaal voor ons!
     
  2. nieko

    nieko Actief lid

    2 dec 2013
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Update: na tig keer de gekolfde voeding te hebben aangeboden middels de calma fles die we normaal altijd gebruiken, heb ik de voeding geprobeerd via een dr Brown fles die we (godzijdank) hadden staan...en ja hoor, meneer drinkt gretig! Gelijk lachen en hij ligt nu naast me te slapen!! Pjoefffff wat een opluchting -er zit weer wat vocht in en hij lijkt eindelijk wat tevreden.

    Maar dan..waarom wil hij niet meer aan de borst? Want dat was ook nog vlak voor de fles direct huilen :(
     
  3. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    De fles hoeft hij ietsje minder moeite voor te doen. Misschien heeft hij last van zn keel. Pijn bij het zuigen/slikken? BV kan weer goed op gang komen wanneer je kindje weer fit is. Kwestie van aanbod naar vraag.
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik zou denken dat hij last kan hebben van zijn oren. Drinken kan dan ook vervelend zijn, zeker aan de borst.
     
  5. MamaOktober13

    MamaOktober13 Bekend lid

    15 feb 2013
    869
    31
    28
    Noord-Brabant
    Ik zou ook aan oorpijn denken.
     
  6. nieko

    nieko Actief lid

    2 dec 2013
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Keelpijn en oorpijn ook aan gedacht. Maar er is niets te zien aan N oren en ook als ik er aan zit, reageert hij niet. Kan dat bij oorpijn?
    Inmiddels heeft hij ook weer 1 borst leeg gedronken en ligt hij alweer een tijdje te slapen. De rust lijkt wedergekeerd, hopelijk blijft dit zo...

    Pjoef, baby's...niet altijd makkelijk!
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Oorpijn kan er heel snel zijn en ook heel snel weer weg zijn. Heeft een arts er naar gekeken? Want zelf zie je een ontsteking aan de buitenkant/oorschelp echt niet en soms vinden ze gepruts aan de oren juist fijn, (leidt af van de pijn).
    Fijn dat het inmiddels beter gaat!
     
  8. nieko

    nieko Actief lid

    2 dec 2013
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nee de arts heeft er niet naar gekeken. Goed om rekening mee te houden dus. Als hij zo wakker wordt, zal ik merken hoe hij zich voelt. En anders maar weer de hap bellen! Bedankt voor het meedenken iig.
     
  9. nieko

    nieko Actief lid

    2 dec 2013
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Toch weer koorts :(
    Maar gelukkig wel redelijk vrolijk, alert, gedronken en nu weer aan het slapen! Niet meer gehuild. Maak me nu niet meer zo'n zorgen in ieder geval.
     

Deel Deze Pagina