Vragen over uitgesteld vaccineren.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Novastar, 1 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SamUitAmsterdam

    24 nov 2014
    16
    0
    0
    NULL
    NULL

    Om op je rode hond vaccinatie en toch geen antistoffen te reageren:

    Je hoeft volgens het RIVM jezelf niet opnieuw te laten vaccineren. Je moet jezelf niet eens testen op antistoffen voor Rode Hond als je tegen rode hond gevaccineerd bent.

    "Zwangere vrouwen die tegen rubella zijn gevaccineerd moeten als voldoende beschermd worden beschouwd (ook als de zwangere seronegatief is en ooit is gevaccineerd, is ze toch beschermd). Voor die vrouwen is rubellascreening in de zwangerschap niet nodig" .

    Bron: Rubella (rodehond) en zwangerschap - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
     
  2. Linnepin86

    Linnepin86 Fanatiek lid

    10 jun 2013
    1.324
    184
    63
    Gelderland
    Ik wist niet dat je de 14 mnd prik in 2x kon doen. Ik vind het verstandig van mensen dat ze zich er in verdiepen. Ons kleine ventje in echt ziek geweest van deze prikken, met de mazelen erbij. Het is idd een levend vaccin, dat blijkt wel.
    Dus als ik TS was zou ik iig de 14 mnd prik in 2x laten zetten.
     
  3. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Mijn ervaring:
    Wij waren sceptisch over de vaccinaties. Ons CB gaf aan dat we de tijd moesten nemen het uit te zoeken. En uitstellen is dan dus geen probleem (vriendin van mij gaat pas vaccineren als haar kindje 1 jaar is) Wij hebben toen op internet allerlei informatie opgezicht. Moet zeggen dat ik de informatie vaak summier vond. Maar ik vond wel 1 artikel met een onderzoek over de stoffen die erin zitten. Echter was dit onderzoek van aantal jaren geleden en die stoffen zitten allang niet meer in de vaccinaties. Op basis van dat artikel was ik overigens niet gaan prikken.
    We hadden in de 3e maand een afspraak bij het CB en de vepleegkundige voelde en merkte aan mij dat ik twijfelde. Dat had ze goed in de gaten en vervolgens kregen we de bijsluiter mee van de prikken. We hebben alles wat erop stond doorgespit op internet en daaruit bleek dat er geen rare dingen inzitten. De keer erop zijn we begonnen met het vaccinatie programma, mn zoon was toen bijna 3,5 maand.
    Misschien komt er over 10 jaar wel naar voren dat deze prikken ook niet goed zijn. Ja dat kan... dat risico moet je afwegen. Prik je niet dan heeft je kindje meer kans om ziek te worden en daarbij anderen aan te steken. Prik je wel dat weet je nooit zeker wat je kindje precies ingespoten krijgt en wat de gevolgen daarvan zijn.
    De kans dat je kindje iets krijgt van de prikken is heel heel heel klein en kans dat hij ziek wordt bij niet prikken is veel groter.

    Mocht je los willen gaan prikken dus niet het programma precies volgen dan moet je voor de losse prikken inderdaad naar de huisarts maar die prikken moet je dan ook zelf betalen. Vaccinatie programma is verder gratis.
     
  4. SandraBe

    SandraBe Bekend lid

    9 mrt 2015
    629
    0
    0
  5. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Hoi Novaster,
    ik lees dat je vraagt om ervaringsverhalen en redenen.
    hier volgen mijnes
     
  6. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Mijn oudste kids zijn van 97 en 99. Toen had ik al twijfels en vragen over vaccineren maar vond geen antwoorden.
    In 2012 tijdens mijn derde zwangerschap heerste kinkhoest waar ikzelf en oudste kinderen last van hadden. Rivm adviseerde toen om mijn baby met 6 weken al dktp te laten geven wat voor mij niet goed voelde. Nu kon ik wel meer info vinden op internet. Verder heb ik op een buurmeisje gepast waarbij mij opviel dat het een gezond pittig meisje is waarop haar moeder vertelde dat ze niet gevaccineerd was.
    Na het lezen van Vaccin Vrij! - Over gezond opgroeien zonder vaccins en NVKP.nl begreep ik dat juist het kinkhoestvaccin van dktp het meest belastend en het minst bewezen werkzaam.
    Dat het kinkhoestvaccin niet goed werkt bleek uit de uitbraak in 2012, allemaal gevaccineerde kinderen waaronder mijn eigen maar ook jongere kinderen die kinkhoest hadden.
    op youtube zag ik de ouders van Freek die op 8 jarige leeftijd daags na een dktp vaccin overleed....maar ook bij 1 vandaag een interview met moeder van n overleden meisje dat in mijn eigen woonplaats woont...
    Samen met mn man besloten het uit te stellen en meer te lezen, hoe meer info hoe langer we uitstelden.
    Door het uitstellen kreeg ik steeds meer vertrouwen in de opbouw van de weerstand van mn dochter. Haar eerste koorts loste ze op eigen kracht op(met liefdevolle zorg uiteraard). Oudste kinderen waren zowiezo ziek na de vaccins lagen ze een dag knock out in bed (vond ik toen normaal, met de kennis die ik nu heb eng) Beiden mankeerde iets rond hun eerste jaar; chronisch oorontstekingen en de ander kroephoest. Buiten dat waren ze fit en gezond.
    Dochter is bijna 3, vaccinvrij en tot nu toe gezonder dan de oudste waren.
    Ze heeft de ha alleen ter kennismaking gezien.
     
  7. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Das mijn verhaal en ervaring.
    Advies; toch zelf op onderzoek uitgaan en vorm je mening. Gelukkig kan je kiezen in nl. Wij hebben eerst overwogen om met 15 mndn 3 x DTP te laten geven maar kon daar toch niet achter staan.
    Mocht je vragen hebben kan je pb sturen.
    Succes
     
  8. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Ik vroeg nog wel om een bijsluiter bij het cb dat kon maar pas wanneer ze een vaccin uit de koeling opende? Bijzonder vindt ik dat personeel bij het kruitvat verplicht is je te wijzen op de bijsluiter van pcm!
    Bijsluiters heb ik later wel via linken gevonden op internet.
     
  9. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Heftig Evvy....
    Dat je sterk in je schoenen moet staan om af te wijken van de norm is ook onze ervaring.... Mijn huisarts reageerde onbeschoft....hij haalde er kinderen uit derde wereldlanden bij om zijn persoonlijke (kreeg geen professioneel antwoord) mening kracht bij te zetten. Daarin zit ook een verschil, kinderen hier groeien op in een gezonde veilige situatie met voldoende voeding en schoon drinkwater wat de natuurlijke weerstand goed doet.
    Klacht ingediend en met een nieuwe huisarts kennisgemaakt, die man had er wel eens van gehoord en zei zelf dat hij zich ging inlezen.
     
  10. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Nog 1 opvallende reactie;
    Op een verjaardag stelde iemand mij voor aan een kinderarts omdat ze wist dat ik vaccineren bestudeerde. De arts haar reactie was; dat is makkelijk dat waren maar 2 pagina's. Je hebt een dood vaccin en levend verzwakt vaccin. De eerste kan na 1 a 2 dagen reactie geven en het levende na 6 tot 9 dagen.....
    2 pagina's! Op dat punt had ikzelf inmiddels een paar boeken gelezen over dat ene onderwerp en nog denk ik nog maar t topje van de ijsberg te weten.
    Zie maar het nieuws vandaag dat je ook van de naald en binnenkant van de spuit risico's loopt. Bovendien zijn die onderzoeken maar op 1 vaccin per x gericht maar het stapelt zich x op x op en wie zegt dat een reactie op een ingespoten medicijn na 9 dagen klaar is?
     
  11. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Vriendin van mij heeft ook uitgesteld en maar 1 x bmr maar dan wel met ondersteuning van homeopathische middelen dat is ook nog een optie.
     
  12. kkatinka

    kkatinka Actief lid

    6 aug 2014
    340
    5
    18
    Interessant!
     
  13. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Bijzonder dat dan bij de termijnecho en het bloedprikken toch alle vrouwen gescreend worden op antistoffen voor rubella...
    Oftewel: blijkbaar is het toch nodig om dat te checken.
     
  14. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    Dat komt omdat sommige mensen non-responders zijn en als het al gebeurt voornamelijk bij de rode hond voorkomt. In veel gevallen vaccineren ze dan opnieuw tegen rode hond, maar de kans dat daar dan weer niet op gereageerd wordt is redelijk grot.
     
  15. MI87

    MI87 VIP lid

    21 dec 2012
    5.119
    1
    0
    Hier ga ik de bmr uitstellen. Maar meer omdat met veertien maanden ik ook uitgerekend ben. Heb geen zin in een ziek kind rond de geboorte. Al kan het natuurlijk gebeuren. Maar omdat bmr wat meer reactie geeft wil ik het liever niet met veertien maanden.
     
  16. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Dat is een goede gedachte MI87. BMR bevat nl levend (verzwakt) vaccin en het is bekend dat gevaccineerden er ziek van kunnen worden en dan besmettelijk zijn.
     
  17. Babyliz

    Babyliz Fanatiek lid

    4 feb 2011
    1.038
    0
    36
    NULL
    Is dat zo? Ik vroeg het me in de zwangerschap nog af namelijk. Ik heb netjes alle dktp prikken gehad vroeger, maar de BMR helemaal niet. Heb dit eigenlijk niet gemeld bij de vk maar ook nooit iets gehoord over t bloedprikken (voorzover ik wist prikten ze daar ook niet op). Sorry even offtopic:)
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, zit in de bloedscreening :)
     
  19. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.689
    76
    48
    Almere
    Wij zijn een ruime maand (6weken geloof ik) later begonnen met vaccineren en doen maar 1 prik per keer en laten minimaal een ruime maand tussen 2 prikken zitten. Ik had het liefst de bmr ook nog gesplitst maar dat was zo'n gedoe en niemand kon mij vertellen hoe of wat en gedoe met de ha enzo dat we dat maar wel gewoon hebben gedaan, wel in 2x maar niet gesplitst.

    Ik lees ook altijd van te voren alle bijsluiters en die krijg ik ook gewoon van het cb, ook zijn ze bij mij bij het cb heel erg meegaand en behulpzaam, ze zijn juist blij als ouders zich inlezen (gebeurt blijkbaar neigt vaak) heb maar 1x een negatieve ervaring gehad met een cb arts en heb daarna gelijk aangegeven haar niet meer bij het consult te willen, daar was ook begrip voor en werd rekening mee gehouden.

    Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt want mijn dochter reageert heel erg sterk op alle vaccinaties en is d'r behoorlijk lang goed ziek van.

    De vriend van m'n zusje was eerst anti vaccineren en mijn zusje wilde wel, nu wordt mijn nichtje toch gevaccineerd omdat ik ze deze 3e optie heb gegeven, dat ze ook later kunnen beginnen enzo.
     
  20. MI87

    MI87 VIP lid

    21 dec 2012
    5.119
    1
    0
    ik heb het rivm gebeld ( werd twee keer doorverbonden naar de juiste persoon met de kennis paraat) en die vertelde dat wanneer mijn zoontje als hij de bmr heeft gehad ons niet kan besmetten.

    Dat het een levend vaccin was wist ik. Maar vroeg me af of een pasgeboren baby er geen gevolgen van zou krijgen...als het afgezwakte levende vaccin in mijn zoontje huishoud. Volgens die RIVM arts niet.

    Al blijf ik het een eng idee vinden... in ieder geval word hij ondanks dat uitgesteld.
     

Deel Deze Pagina